Keskustelu

Kyllästynyt tähän!Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.8.8.2014 14.59
Onko kellään vinkkejä vaihtoehtoisista hoitomuodoista kurkkurefluksiin? Olen syönyt nexiumia 10 vuotta vaihtelevin annoksin 20-80mg per vrk. Mielestäni lääkkeestä ei mitään apua/vaikutusta. Välillä aina testaan muita lääkärin kirjoittamia valmisteita ja välillä olen ilman lääkitystä puolikin vuotta. Olo täysin sama päivästä toiseen lääkityksellä tai ilman. Kurkkua kuristaa, pala kurkussa ja yhden viinilasin jälkeen viikko-pari puristaa rinnasta niin että on hankala olla. Olen 40v nainen ja kahden lapsen normaalipainoinen äiti. Ainoastaan raskausaikoina olen voinut hyvin ja täysin ilman oireita. nyt mietityttää että mitähän muita hoitomuotoja voisi olla kun Mehiläiseen kävely vuodesta toiseen ei auta ollenkaan. Vatsalaukun ja ruokatorven tähystys on tehty ja siellä ei mitään. Äänihuulitulrhduksia on muutaman kerran vuodessa ja ääni käheänä heti kun vähänkin valvoo, puhuu paljon tai juo kupillisen suodatinkahvia. Inhoan tätä!, elintavat on lähinnä kuin pikkulapsella ja aina vaan inhottava olla! Auttakaa ja antakaa vinkkejä!

leenaliinaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.8.8.2014 15.37
Minulla ei taida vaihtoehtohoitovinkkejä olla,mutta oletko noudattanutKouffmannin ruokavaliota.Itse sain avunaika hyvin siitä.Löytyy näiltä sivuilta.En ymmärrä noita alleviivauksia,miksi tulee,mutta en osaa poistaakaan.

martoRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.8.8.2014 17.06
Sulla on leenaliina jonkin sortin adwaree. Taitaa olla coupon-tyyppinen alleviiivaus?

laulajatarRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.8.8.2014 21.26
Ymmärrän tilanteesi!
Minullakaan ei juuri vinkkejä ole koska olen samassa jamassa kuin sinä :/

Minua Koufmanin dieetti ei varsinaisesti auttanut, vaikka syönkin muutenkin vähähapokasta (onko oikea termi?)ruokaa, ja en punaista lihaa ollenkaan.

Tuntuu todella että elämäntavat ovat kun lapsella, ja se on todella väsyttävää.Itse olen 29-vuotias enkä haluaisi elää loppuelämäni ilman hyvää ruokaa ja juomaa ja ilman kunnon sosiaalista elämää tämän jatkuvan kurkkukivun ja oireilun takia.

Oletko kokeillut ruoansulatusentsyymejä? Minä käytän niitä ainakin jos syön jotain raskaampaa, esim.pastaa.

Burning VikingRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.9.8.2014 0.48
Laulajatar. Olen oikeasti ihmeissani, etta viela tassa vaiheessa mainitset pastan ruokavaliossasi. Itse luokittelen sen tana paivana myrkyksi.

En usko, etta entsyymit kumoavat kaikkia moskan vaikutuksia kehossa, mutta voivat auttaa juuri sen verran, etta ostetaan sita hieman lisaa seuravaavalle kerralle, jotta voitaisiin jatkaa pastan tai muun roskan mattoa. Kukaan ei pida tasta, mutta nain se vain on. Terve sapuska on laake ja kaikki pillerit on suunniteltu roskasapuskan vaikutuksien peittelyyn. Jopa entsyymit. Kylla tama hatuttaa minuakin.

Haluaisin jakaa tahan kokemukseni hotellikeikalta. Tata ennen pitkan luolamiedieetin jalkeen sain ensimmaista kertaa elamassani kaikki poltot kurkusta vatsaan pois. Hotellissa paatin kokeilla, miten sampyloiden syominen vaikuttaa sisuskaluihin. Viikon verran huuhtelin naita(siis vehnaa=pastaa) kurkusta alas hunajakermakahvilla. Eipa tullut polttoja, mutta ainoa asia, joka tuli selvasti esille oli voimakas liman erittyminen kurkkuun. Tama ilmio oli niin selva dieetin jalkeen, ettei voinut olla sattumaa. Ongelma katosi saman tien, kun jatin hotellisapuskat ja siirryin takaisin dieettiini eli viela vahemman sattumaa.

Kyllästynyt tähänRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.10.8.2014 0.27
Ma menossa mehiläiseen eli taidanpa pyytää noita sulatusentsyymejä. Ekaa kertaa yritän nyt myös gluteenitonta ruokavaliota. Oli mulle täysin uusi vinkki. Tähän mennessä olen vältellyt vain kahvia, alkoholia, suklaata ja raskaita ruokia sekä tietenkin iltasyömistä. Luolamiesdietillekin olen valmis taipumaan jos muu ei auta! Nexiumia en enää ota. Siitä tulee järkyttävä päänsärky jostain syystä.
Kiitos vinkeistä!

laulajatarRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.10.8.2014 10.00
Burning Viking: syön ainoastaan gluteenitonta pastaa ja sitäkin ehkä n.kerran kuukaudessa.muuten ruokavalioni koostuu eniten salaatista, kanasta, puurosta ja vihanneksista...tuntuu todella tympeältä syödä joka päivä samaa ruokaa ja vaikka sen pitäisi olla todella refluksiystävällistä kuitenkin saada oireita siitä :/

Jotenkin tuntuu että kaikki muut löytävät itselleen sopivan ruokavalion ja saavat lääkkeistä apua ja voivat elää suht normaalia elämää, mutta minulla tämä on jatkunut jo 10 kk ilman olon kohennusta.Sori vuodatus, mutta tämä oikeasti v*****aa!

SusaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.10.8.2014 11.00
Jos olet valmis kokeilemaan ruokavalioa/ eliminaatio dieettiä, tässä on hyvät ohjeet:

Aloita SCD - ruokavalion rungolla. Tämä ruokavalio on kehitetty suolistosairaille jotka ovat sairastuneet: Crohnin tautiin, Colitis Ulcerosaan (CU), keliakiaan, mahalaukun osittaisen poiston jälkitiloihin, reumasairauksiin ja yleisiin toiminnallisiin suolisto- tai ruuansulatusoireisiin.

Tällä ruokavaliolla tiedän muutaman CU.ta sairastavankin jotka ovat välttäneet jopa avanteen ja saavat pidettyä itsensä oireettomana.

Tämä on varmaan muuten aika lähellä tuota luolamiesdieettiä myös.

Perustietoutta SCD- ruokavaliosta:
http://www.scd-fi.info/1about/default.html

Ruokavalio aloitetaan introlla, jota suosittelen! Eli 2-3 päivää, jolla on tarkoitus rauhoittaa suolistoa.
(Näissä täytyy ottaa huomioon myös ne jotka itselle aiheuttavat refluksioireita ja poistaa ne vaikka muuten sallittavien listalla olisikin)

Tuosta ja muutenkin tämän ruokavalion vältettävistä ruoka-aineista:
http://www.scd-fi.info/8resources/8resources.html

-Ja nyt olennainen! Koska sinulla ei ole Cronin tautia tai Cu,ta, tätä ei tule välttämättä noudattaa jatkuvasti, vaan tarkoitus olisi saada sinut oireettomaksi jonka jälkeen voisit ottaa ruoka-aine kerralla takaisin ruokavalioon ja kokeilla sopiiko se sinulle. Näin etsiä ne ruoka-aineet jotka aiheuttavat sinulle oireita.

Itselläni refluksin taustalla oli viljat ja soija. Tällä ruokavaliolla kerkesin olla 2 viikkoa kun olo helpottui jo huomattavasti. Nyt pelkästään viljat ja soija poissa ja pystyn jälleen juomaan kahvia, alkoholia, syömään suklaata, jopa sitruunaa ym. jotka ei aikaisemmin tullut kysymykseenkään. Kurkkuoireet myös poissa.

Viljat ja soija nostavat minulla sellaisen liman kurkkuun ettei tottakaan. Esimerkkinä nyt tuo soija joka sitä minulle tekee kaikista pahiten, en tarvitse kuin pienen määrän soijaaja ryin reilun 2 viikkoa limaa ja toisinaan tuntuu että se tukkii koko nielun. Esimerkiksi tuotteet jossa lukee: Saattaa sisältää pienen määrän soijaa, -ei käy minulle. ! Allergiatesteissä ei näy mitään allergioita.

Älä missään nimessä tuudittaudu siihen uskoon että se on pelkästään refluksia eikä asialle voi tehdä mitään muuta kuin syödä lääkkeitä. Ota selvää onko sinun kohdalla myös jokin ruoka-aine joka aiheuttaa oireita.

Refluksitauti määritellään varsinkin luontaislääketieteen puolella ruoka-aine yliherkkyyden oireeksi!

Laulajatar: Sinulle sama juttu! Ei välttämättä riitä että olet pelkällä gluteenittomalla. Minulla se ei riittänyt vaan sain oireita tattarista ym. gluteenittomista viljoistakin.

Kyllästynyt tähänRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.14.8.2014 21.05
Iso kiitos vinkeistä! Olen nyt viikon ollut todella tiukalla ruokavaliolla ja koko henkitorvi tuntuu edelleen älyttömän tukkoiselle. Kävin Mehiläisessä joka määräsi taas kerran ruokatorven ja vatsan tähystykseen sekä myös kaulan ultraan. Nämä ensi ma. Toivotaan että löytää jotain selitystä. Oli sitä mieltä että haluaisi sulkea refleksinä pois koska mikään ei tunnu auttavan. Voice massagessa kävin myös tällä viikolla. Sen jälkeen olo oli koko illan ihan hirveä! Yöllä heräilin kun koko kurkku tuntui menevän tukkoon. En ymmärrä tätä ollenkaan. Voiko duunistressi ja huono työasento tms. Pahentaa oloa??

VaniljaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.14.8.2014 21.24
Huono työasento pahentaa omia oireitani. Kun loman jälkeen menin töihin, alkoi närästys ensimmäisenä työpäivänä. Loman aikana ei ollut oireita ollenkaan, tosin olin muutenkin ollut pitkään jo oireeton. Teen istumatyötä ja siinä helposti ylävatsa on puristuksissa ja se varmasti ei tee hyvää. Stressi on toinen paha, joka vaikutti oman refluksini puhkeamiseen.

kkkhRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.14.8.2014 21.43
Minulla aivan sama homma. Heti kun palasin töihin paheni refluksi, joka loman aikana oli jopa miellyttävän hyvin hallussa. Ostin sähköpöydän työpisteen, toivon että Se auttaa.

GingerRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.16.6.2018 17.17
SDC-ruokavalio

MarjorieRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.5.4.2022 14.14
Minulla huomenna taas lääkäri. Smomacia ottanut marraskuusta 40 mg. päivässä. 2 kuuria helikobakteerin häätöön. Vatsa ok. Kurkkukipu on ärsyttävä, niska ja kaula kipeä, varsinkin yöllä. Tähystys tehty ja siinä löytyi bakteeri. Vähän löystynyt ruokatorven yläosa, ei kuulemma paha. Mutta olo on tosi kiusallinen, otin nyt inkivääriä hunajaveden kera. Onko mitään konsteja muilla. Kylmäpussia käytän pahimpina öitä. Tuntuu ettei syömisellä ole merkitystä.

leenaliinaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.5.4.2022 17.13
Minä sain avun kurkkurefluksiin Koufmannin ruokavaliolla ja lisäksi oli somac.Kärsivällisyyttä vaadittiin.

AngervoRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.20.4.2022 16.53
Leenaliina,

Kerrotko tarkemmin, kuinka tarkkaan noudatit ruokavaliota?
Ja miten pitkään. Itselläni on kans kurkkurefluksin oireita ja kurkku tähystettiin nenän kautta, oli punainen.

leenaliinaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.22.4.2022 20.29
Noudatin sitä ensi alkuun pitkään tarkasti.Senverran oli kurkku tulinen ja haavaumakin oli kerinnyt tulla.En syönyt marjoja kaan moneen kuukauteen.Alussa noudatin kirjaimellisesti ohjeita.Mutta tiukan alun jälkeen saatoin ottaa kyläilyllä pieniä annoksi muuta,mutta varoin silloinkin mausteisia ruokia.Jäätelö sopi pienenä annoksena aika pian. Pari kuukautta meni kun kurkku oli tähystyksessä terve. Ihan entisiin tapoihin en uskalla palata.

AngervoRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.23.4.2022 13.11
Leenaliina,
Söitkö ohessa jotain lääkettä?
Miten kahvi tai tee?

StindeRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.23.4.2022 20.56
Hei , onko kokeiltu Nifedipin nimistä lääkettä ? Minulla auttoi kyseinen lääke ettei happoa tule ollenkaan ylös kurkkuun . Jos on ruokatorvi kramppeja niin Litalgin tehoaa niihin . Neuvotelkaa ystävällisesti lääkärin kanssa , kyseiset lääkkeet ovat vaikeammin saatavilla olevia tilaustuotteita .

keenaliinaRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.24.4.2022 17.23
Angervo.Söin aika pitkään Somac40 mg.Kahvia en juonut pitkiin aikoihin.Nykyisin juon.Kamomilla tee sopi hyvin,Koufmannin dieetissä sanotaan kupillinen kahvia maidolla aamulla.Kannattaa olla alussa tarkka.

AngervoRe: Kurkkurefluksiin vinkkejä, mitä tahansa neuvoja?.24.4.2022 18.28
Leenaliina.
Kiitos vastauksista. Kiva nähdä, et koufman toimii. Mitä leipää söit? Itsekin huomannut saman.Vielä kysyisin, tähystettiinkö sulta siis kurkku vai/ ja vatsa? Tähystettiinkö vielä uudestaan?Löysitkö lääkärin, joka ymmärtää hiljaisen refluksista jotain? Syötkö vielä lääkettä?

Juon myös kamomillateetä ja sikurikahvia, joskus kofeiinitonta kahvia. Kiva, että jaksat vastailla kysymyksiini.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: