Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

laulajatarLinx6.8.2014 17:55
Siis, suoritetaanko Suomessa kyseistä Linx leikkausta ollenkaan?
Olen lukenut britti- ja jenkkisivustoja jossa tätä Linx menetelmää suositellaan juuri LPR (kurkkurefluksi)-oireisiin.

Minulla oireet olleet pahat viime syksystä asti. Happosalpaajat eivät auta, eivät ruokavaliomuutoksetkaan. Ei väliä mitä syön, niin aina kurkku täynnä limaa, kipua ja palan tunne kurkussa.

Koska olen ammatiltani laulunopettaja/laulaja niin tämä ei ole kestävä tilanne. En pysty tehdä työtäni kunnolla enkä muutenkaan elää sosiaalista elämää kuin haluaisin :/

Lääkäreiden mukaan minulla ei voi olla refluksia, ja useimmat niistä eivät edes tiedä mikä LPR on.

Ph-mittaus, varjoainekuvaus ja manometria kaikki OK, mutta olen lukenut ja kuullut että varsinkin kurkkurefluksin kanssa niin monesti koetulokset voivat olla täysin normaalit vaikka olo olisi kuinka huono.

onko kukaan muu kurkkurefluksikko ajatellut leikkausta? Perinteistä refluksileikkausta en halua, koska olen kuullut että se ei näihin LPR-oireisiin paljon auta. Voin toki olla väärässä.

refluksikurkkuRe: Linx6.8.2014 20:39
Viittä vaille ettei Tommi ollut ensimmäinen Suomessa
Vanhaa keskustelua löytyy myös aiheesta meiltä

https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/7071?showmsg=7246#message7246


Ei olisi mahdollisuutta päästä uudelleen 24h ph mittaukseen, jossa mukana se tarkempi impedanssimittaus?

refluksikurkkuRe: Linx6.8.2014 20:42
Ja niille, jotka ei ole vielä tutustunut magneettinauhan perusteisiin, pikalinkki perusteisiin (marraskuu 2010):

https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/145Olisko sun mahdollista mennä ulkomaille tähän leikkaukseen?
Itse olen innostunut tällä hetkellä eniten tahdistimesta (endostimm).

kkkhRe: Linx7.8.2014 23:54
Jotta leikaus tehdään pitää pystyä todentamaan, että on kandidaatti. Linxiä käytetään maailmalla koko ajan enenevissä määrin. Olen vuoden ajan seuraillut kokemuksia ja suht. kannustavalta näyttää tulokset. Dysphagia on sivuoire, mutta se menee usein ohi 3 kk jälkeen. Pitkän ajan eroosiosta ei ole luonnollisesti tutkimustulosta, yleisesti ottaen eroosiot ovat aniharvassa. Olen yhden saksalaisen lääkärin kanssa keskustellut aiheesta, jos päädyn leikkaukseen haluan koittaa joko Linxiä tai Endostimiä, jotka eivät ole peruuttomattomia kuten Nissen. Itselläni ongelmani myös LPR ja selvästi johtuu refluksista (väljä sulkija, A asteen tulehdus, hampaissa jälkiä takaisinvirtauksesta).

FB:ssä on hyvät ryhmät Linxille ja Endostimille, jonka kautta saa parhaiten kosketuspintaa leikkauskokemuksiin ja kontaktin leikattuihin.

kkkhRe: Linx7.8.2014 23:55
Ja ei siis tehdä ko. leikkausta Suomessa :(

kkkhRe: Linx8.8.2014 0:11
RK: Onko tiettyä syytä minkä takia suosisit tahdistinta ennen Linxiä? Tässä omat mietteeni:

Endostim:
+ vahvistaa sulkijalihaksen toimintaa siten, että voi (teoriassa) palautua voimiinsa
+ ei nielemisongelmia
+ helppo säätää asetuksia
- kaikkein uusin metoodi (fb-ryhmässä on n. 5 leikattua, maailmalla ehköä joku alle 500)
- kallis (15K)
- mokkula nahan alla

Linx
+ Enemmän leikattuja ja seurantadataa
+ Edullisempi (n. 5-6K)
- dysphagia, mutta röyhtäys ja oksennus onnistuu
- eroosio/pitkän ajan vaikutukset
- vaikeampi säädellä (vaatii uuden leikkauksen jotta nauhan pituutta voisi säädellä)
- MRI rajoitteet

Molemmissa hyvät peruttamattomuudet, röyhtäys- ja oksennuskyvyn säilyvyys.

Turhauttavaa edes koittaa kysyä Suomessa lääkärin mielipidettä ko. mentelmiin, kun kukaan ei tiedä niistä. Puolestaan muissa lääketieteen genreissä ollaan edelläkävijöitä.

laulajatarRe: Linx8.8.2014 21:19
Joo aion vaatia impendanssimittauksen syksyllä.
Jotain tässä on tehtävä, kun minulle ei happosalpaajat eivätkä ruokavaliomuutokset tuo helpotusta tilaan :/

Miten lääkärit määrittelevät sen onko sopiva kandidaatti leikkaukseen?Tuntuu siltä että pelkästään se, että olen laulaja olisi tarpeeksi suuri syy? miten kkkh pääsit tämän saksalaisen lääkärin kanssa yhteyteen?
Otan kaikki vinkit vastaan! :)

kkkhRe: Linx8.8.2014 23:18
Tutkimukset pitää osoittaa, että vaivat johtuvat takaisinvirtauksesta, ruoan pitää pystyä kulkeutumaan ruokatorvesta vatsalaukkuun, eli ruokatorven "työntävien lihasten" tulee olla toimivia ja palleatyra saa olla kork. 3cm Linxiä varten. Itse odotan myös kutsua ph impedanssiin, siitä sitten katsotaan eteenpäin. Katsoin Linxin UK sivuilta yhteystiedot leikkaaviin sairaaloihin, josta sain yhteyden ko. kirurgiin. Hän pyysi lähettämään tutkimustiedot, joten katson ph mittauksen jälkeen tilannetta. Olen vain käynyt tähystyksessä.

SaturnusRe: Linx8.8.2014 23:28
laulajatar, tuskinpa pelkkä äänityöläisyys riittää syyksi leikkaukseen... Refluksi kun aiheuttaa hankaluuksia monessa muussakin ammatissa.

laulajatarRe: Linx10.8.2014 9:48
Saturnus: joo olen tietoinen siitä.Ajattelin lähinna sitä että teen töitä laulunopettajana ja siksi ääni on minulle erityisen tärkeä.

Kkkh: tarkoittaakohan se sitten että jos vaikka impendanssimittaus ei osoita minkääblaista takaisinvirtausta niin lääkärit eivät harkitse toimenpidettä?
Tuntuu jotenkin toivottomalta...lääkkeet eivät auta, Koufmanin ruokavalio ei auta ja olo on joka päivä sama. Kai tässä nyt jotain pitää olla tehtävissä!

kkkhRe: Linx11.8.2014 0:31
Käsittääkseni testien pitää osoittaa, että oireet johtuvat refluksista, eli vatsahappojen (ja / pepsiinin) takaisinvertauksesta. Muuten leikkausta on turha tehdä. Oletko käynyt foniatrilla kurkun skooppauksessa, siellä pitäisi näkyä jälkiä refluksista jos kurkkurefluksi vaivaa.

kkkhRe: Linx11.8.2014 0:32
Käsittääkseni testien pitää osoittaa, että oireet johtuvat refluksista, eli vatsahappojen (ja / pepsiinin) takaisinvertauksesta. Muuten leikkausta on turha tehdä. Oletko käynyt foniatrilla kurkun skooppauksessa, siellä pitäisi näkyä jälkiä refluksista jos kurkkurefluksi vaivaa.

laulajatarRe: Linx13.8.2014 12:12
Kkkh: joo monesti olen käynyt skooppauksessa, välillä näkynyt vain vähän punoitusta kurkun takaosassa, mutta foniatrin mukaan ei välttämättä tarvitse olla refluksin aiheuttamaa, mutta mitä muuta se voisi olla? Ja kun kaikki oireet sopivat niin hyvin kurkkurefluksiin, niin uskon että se minulla on.Tunnen itse kehoni ja tiedänkun jokin on vialla, niin todella ärsyttävää kun lääkärit eivät usko minua.

kkkhRe: Linx13.8.2014 21:32
Mä tein tämän pepsiinimittauksen:
http://www.rdbiomed.com/peptest/resources/

Jos pepsiiniä havaitaan on se varma merkki takaisinvirtauksetsa kurkun puolelle (pepsiiniä esiintyyvain vatsassa). Juuri pepsiini on mm. Koufmanin mukaan se pahin kurkkurefluksin aiheuttaja, joka roikkuu kiinni kurkussa "hummerin" lailla ja aktivoituu aina happamasta.

Mitä tulee Linxin toimivuuteen kurkkurefluksiin ei ole yksiselitteistä vastausta -joillakin toimii, joillakin ei, ja joillakin 80%. Olen lukenut satoja kokemuksia...Mutta mukana on myös menestystarinoita, joissa oireista on päästy täysin eroon.

AnnuliiniRe: Linx13.8.2014 22:28
Laulajatar: oletko käynyt funktionaalisen lääkärin vastaanotolla tai kokeillut joitakin muita vaihtoehtoisia hoitomuotoja?

Kuinka tarkka olet ollut laktoosin ja gluteiinin kanssa? Vaikka laktoosi-intoleranssia ei ole diagnotisoitu, tiedän tapauksia, joissa esim. meijerivoi aiheuttaa oireita.

OTM-fysioterapiaa tai muuta manipulaatiota?

VäinämöinenRe: Linx21.5.2020 1:53
Onkos Suomesta edelleenkään kukaan ollut tässä Linx-operaatiossa?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: