Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Annaesomeprazol15.7.2014 12:49
Moikka

Mulla aloitettiin esomeprazol 20 millia 2 X vrk kesäkuussa. Oireena on ollut toispuoleinen kurkkukipu joka säteilee korvaan ja rykiminen, köhiminen ja liman nousu kurkkuun, varsinkin syömisen jälkeen. Mitään tutkimuksia ei ole tehty.

Tämä lääke näyttäisi auttaneen noihin oireisiin. Kurkkukipu on hävinnyt kokonaan ja liman nousu ja rykiminen vähentynyt huomattavasti. Tilalle on kuitenkin tullut pientä vatsakipuilua ja vatsan toiminnan häiriöitä.

Koska olen nyt kesälomalla, ruokavalio ei ole ollut optimaalista lähelläkään. Jostain syystä paino ei kuitenkaan ole noussut, kuten pelkäsin. Voikohan johtua tästä lääkkeestä?

Sinänsä mielettömältä tuntuu ajatus, että vuosia jatkunut kurkkukipu ja rykiminen ja köhiminen voisivat todella parantua. Olis se niin hienoa.

Olisin äärettömän kiitollinen, jos joku kertoisi omista kokemuksistaan tämän, tai vastaavan lääkityksen kanssa.

SiiriRe: esomeprazol15.7.2014 14:44
Mun miehellä oli tässä vuodenvaihteen jälkeen kurkku kipeä useamman kuukauden. Kävi lääkärissä ja sai ab kuurin: ei apua.
Uudestaan lääkäriin ja määrättin somac kuuri ja parissa viikossa kurkkukipu hävisi. Lääkäri epäili refluksia ja sanoi, että kuurin voi uusia, jos sama toistuu.
Eli miehellä siis somac auttoi. Hän kyllä syö kaikkea eli olen uhannut aikamoisella ruokavalion muutoksella, jos kurkkukipu palaa.
Mulla itsellä diagnosoitu refluksitauti vuodenvaihteessa, mutta mulla ei oireena kurkkukipua.

refluksikurkkuRe: esomeprazol15.7.2014 19:02
Anna, hienolta kuulostaa, että käyttämäsi lääke auttaa hyvin!
Vuosien oireiden jälkeen se tuntuu ihanalta. Kunhan kesälomailu loppuu, voi aina palata omaan "normaalimpaan" ruokavalioon ?

Itse söin alussa esomepratsolia 40 mg (plus kokeilut isompaan), joka auttoi selvästi limakalvoja ja kurkunpäätä parempaan suuntaan. Tukena/ohessa oli tietenkin refluksiremontti, jossa just in case otettiin sitä ja tätä huomioon.

Olen käyttänyt salpaaja nyt runsaat 7 vuotta eikä siitä ole tullut haittavaikutuksia eikä sivuoireita. Suolisto ja vatsa toimii hyvin kuten aina ennenkin enkä muutenkaan ole vatsalla stressaaja. Painoon vaikuttavat itselläni ruoan määrä ja se runsas/vähäinen liikunta :-)

Enna68Re: esomeprazol16.6.2020 18:59
Mulla ihan samat oireet, söin kuukauden edomeprazolia ja se auttoi. Nyt jouduin helikobakteeri testin takia olemaan 2 viikkoa ilman,
ja nyt tää kamala kurkkukipu palasi, kurkku on varmaan kun raastinrauta 😕 Oireina mullakin tuosta lääkkeestä oli outo vatsakipu Tai vanne, en oikein osaa selittää, ja mahan toiminta hidastu tosi paljo.

peehooRe: esomeprazol28.6.2020 16:09
Mulla on nyt monta päivää ollut kuivaa yskää, joka välillä helpottaa yllättäen. Ruuan jälkeen yleensä pahenee. Onneksi ei yöllä vaivaa, sängyn pääty on korotettu.

Olisko tää esomeprazol vaihtoehto zoltille jota nyt syön ( noin 1 kk )?
Josko se edo auttais tosiaan kuivaan yskään?

MUkavaa sunnuntaita ja hyvää vointia kaiklle!!

rentukkaRe: esomeprazol3.5.2021 20:42
refluksikurkku, mitä Sinulle nyt kuuluu tuon kurkkukivun suhteen? Minulla ollut myös toispuoleista kurkkukipua talven ajan muiden vaivojen lisänä ja mietin onko sekin refluksista johtuvaa?
Lääkkeenä on tuo esomeprazol ollut jo pian 7 vuotta erilaisilla annoksilla aina välillä.
Mietin auttaisko jos tuplaisin annoksen?
Limasuus vähentyi tosi paljon, kun lopetin ensin maidon ja sitten myös piimän.
Väsymys on nyt ollut sellaista kun tekee jotain enemmän niin johan väsy iskee eikä sitten jaksa toisaalta en ole tainnut vielä ihan toipua syöpäleikkaukisestakaan ja sädehoidoista jotka nyt viimeksi loppuivat.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: