Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Refluksikko84Refluksi vai jotain muuta??12.5.2014 6:45
Mahtaiskohan joku täällä osata antaa vinkkiä? Sain kuukausi sitten omalääkäriltä somac reseptin ja aluksi tuntukin että auttoi, mut nyt en pysty esim makaamaan ollenkaan selälläni vaan mahallaan paras.
seisoessa olo selkeästi huononee ja tulee sitkeää limaa kurkkuun ja ikävää ns. kuivayskää kuin kurkussa olisi jotakin.välillä myös tuo rykiminen aiheutaa huomattavaa oksennusrefleksiä mut mitään ei tule ylös asti.
närästystä yms en ole havainnut itselläni mutta syödessä tuntuu kyllä kuin kurkku Väsyisi ja pakko ptää taukoa,myös välillä syödessä esim kalaa tulee heti älyttömästi limaa kurkkuun/suuhun. Mahtaakohan olla edes refluksia kun ihan seisoessakin alkaa kyökkimään/oksennuttaa ja veden juonti auttaa mut sekin röyhtäyttää älyttömästi, mitään tutkimuksia eiivät suostuneet tekemään vaan kokeilivat hieman pallean seitua painellen.

SitrusRe: Refluksi vai jotain muuta??12.5.2014 12:12
No kuule kyllä tuo minusta refluksilta vaikuttaa.

Itse nukun mieluiten nykyisin kylkiasennossa ihan vaistomaisesti. Varmaan elimistö kehottaa varovaisuuteen koska joskus moskaa nousee kurkkuun yöllä, ja jos nukkuun selällään se voi mennä henkitorveen. Joskus olenkin herännyt yskänkohtaukseen.

Toi lima mitä nousee tulee mahasta. Sen nouseminen viittaa siihen että mahanportti aukeilee tarpeettomasti tai sulkeutuu huonosti.

Refluksikko84Re: Refluksi vai jotain muuta??13.5.2014 6:17
Kiitti Sitrus vastauksestasi mietin tossa vaan vielä et mikähän tosiaan voi olla ku on tuo sängyn päätykin korotettu ja selällään makuu tekee minuutissa kurkun hemmetin kipeäksi tosta aatamin omenan yläpuolelta. Tiedätkö Sitrus voiko "liman" väristä päätellä jotakin? koska välillä vihreitä klimppejä välillä taas ruskeita klimppejä joukossa, useinmiten kuitenkin joko väritöntä tai hemmetin sitkeää ja vaahtomaisen valkeaa..

SitrusRe: Refluksi vai jotain muuta??13.5.2014 12:00
Sitkeä, kirkas lima on peräisin mahasta - se suojaa mahaa hapoilta. Vaahtomaisuus on peräisin happosalpaajasta. Salpaaja tekee mahaan vaahdon.
Noista klimpeistä en osaa sanoa mitään. Ehkä sun olisi parasta päästä vielä hyvän lääkärin vastaanotolle.

Sängynpäädyn korotus on tarpeellinen toimenpide, mutta jos refluksi on paha (kuten mulla ainakin on) se ei valitettavasti riitä pitämään oireita loitolla. Nouseehan hapanta tavaraa ruokatorveen silloinkin kun ihminen on pystyasennossa.

Vaikka sulla nyt on ilmeisesti huono tilanne, niin älä lannistu! Tämä sairaus on aaltoliikettä, ts. tulee hyviä ja huonoja kausia. Muistan itsekin karsean alkuvaiheen, jossa en voinut olla ollenkaan vaakatasossa. Esim. monet jumppaliikkeet olivat sietämättömiä. Samoin uinti. Nykyisin sujuu. Ideana on se, että riittävän tarkalla alkuvaiheen hoidolla tilanne saadaan rauhoittumaan. Myös ensimmäisten kuukausien ruokavalio on ankeanpuoleinen, niin ainakin mulla.

refluksikurkkuRe: Refluksi vai jotain muuta??13.5.2014 13:16
Refluksikko84, voisko olla, että se huono asento painaa vaan jotakin kohtaa sun kaulan hermoista/lihaksista nostetussa sängyssä ja siitä kipu.
Miten kyljellä nukkuminen sujuu?

Limaa voi tulla monesta kohtaa, kun koko putkiosuus on limakalvon peitossa. Ruokatorvi, kurkunpää ja nielu voi erittää limaa reaktiona juuri tuohon (liialliseen) nousuun - oli se sitten hapokasta tai ei. Liiallisen liman muodostuminen kurkunpäässä on tyypillinen kurkun puolen refluksin oire. Värillisemmät menee keuhkot - kurkunpää linjalle. Eihän sulla mitään ongelmaa nenän puolella ole (ontelot, liman valuminen sieltä nieluun)?

Myös allergioissa on tuo liman muodostuminen mukana. Tuleeko se kalalle reagointi aina? Mitä syöt sen kalan kanssa?

Refluksin selvittely aloitetaan tavallisimmin kuukauden lääkekokeilulla niinkuin sulla näkyy myös tehtäneen. Ensimmäinen tutkimus on sen jälkeen vatsatähystys. Koska olet menossa uudelleen lääkäriin?

Nieleminen on kovaa lihastyötä vaikka siihen ei kiinnitä huomiota ennenkuin sen kanssa tulee häikkää. Itsellä nielemisvaikeuksiin ja kurkun väsymiseen alkuvaiheessa auttoi pienet annokset (tyyliin desi höyrytettyjä vihanneksia, desi muusia, pari keskikokoista kotitekoista lihapullaa), jo ennestään hitaan syömisen hidastaminen superhitaaksi sekä sunkin kokeilema huilaus. Neurologisten tautien puolella käytetään
"lihasten virkistykseen" myös erittäin kylmää juomaa syömisen aikana mutta toisaalta se taas voi laukaista ääripäälämpötilana spasmeja, joten sekään ei ole takuuvarma keino.

Vedenjuonti huuhtoo ruokatorvea kyllä hyvin. Refluksin myötä itsellä oli otettava pientä huikkaa, ei kovin kylmää eikä ruoan yhteydessä. Aikaisemmin sellaisen desin pari juominen tuosta vaan yhdellä kertaa sujui - nyt se kuplauttaa ja aiheuttaa röyhtäilyä ilman muuta.

Pystyrefluksointi on erittäin yleinen ja tavallinen asento refluksille. Esim refluksia mittaava 24ph mittauskin sisältää ilman muuta pystyssäoloajan. Joskus voi olla niinkin, että makuulla sulkija toimii hyvin (jonkun voiman vaikutuksesta) mutta sitten kun nouset pystyyn - plops, sulkija avautuukin oikein kunnolla... :-) (mikä se fysiikan vakiotermi tälle ilmiölle nyt sitten olikaan, tätä voi tapahtua myös ei-refluksikolle noustessa mahalla makuusta pystyyn).

Refluksikko84Re: Refluksi vai jotain muuta??14.5.2014 7:54
refluksikurkku, kyllä tuo kyljellään nukkuminen sujuu ihan ok, mut mahallaan tosiaan kaikkein paras. Nenän puolella mulla ei ole kyllä mitään ongelmija ja ei se kalakaan sitä reaktiota aina tee toinen mikä tekee on muussi ja muut tollaset ns. tahmaset kuten makaroonilaatikko jne mut tosiaan ei läheskään joka kerta ja outoa kun ei kerkiä nielläkään aina ku suu täynnä limaa ni tulee tunne että pakko yökätä pois. mulla on tiistaina labra jossa otetaan glukoosi ja hiv testit(nauratti/ihmetytti itseäkin tuo hiv). Tähystykselle ei omalääkärin mukaan ole tässä tapauksessa tarvetta. eilen soittelin ja tilailin noita labra aikoja ni virkailija pyysi mut ostamaan jotain echina sinkkiä tai sekoittamaan inkiväärin juurta veteen auttaa kuulemma tuohon kurkun selvittelyyn/rykimiseen ettei menis ääni huulet huonoon kuntoon.

Lääkäreitä ei kiinnostaRe: Refluksi vai jotain muuta??7.5.2019 20:52
"Joskus voi olla niinkin, että makuulla sulkija toimii hyvin (jonkun voiman vaikutuksesta) mutta sitten kun nouset pystyyn - plops, sulkija avautuukin oikein kunnolla"

Jep. Itse olen öisin normaali terve ihminen kun taas valveilla pystyssä on kipuja, äänen käheyttä jne. Juon yleensä aamulla herättyäni sängyssä "makuulla" 0,35 litraa vettä ja torkun siinä välissä puoli tuntia. Juodessani vettä päivällä minua röyhtäilyttää. Olen myös huomannut että röyhtäily loppuu mikäli menen sohvalle semmoiseen maleskelu asentoon. Toisaalta taas kävellessä hapot nousseet rintaan.

GingerRe: Refluksi vai jotain muuta??8.5.2019 22:07
Kovin moninaiset on refluksin oireet. Itselläni juuri yöllä on noita hapon ylösnousuja eniten. Oireet ovat nyt taas pahentuneet, kun on töissä kiirettä ja paineita. Stressi siis lisää oireita. Jospa pian helpottaa, kun kohta tämä rutistus on ohi.

Hyviä vointeja kaikille <3Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: