Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SitrusOT Onko puutarhureita?19.4.2014 17:07
Huhuu, onko puutarhurit jo aloittaneet mylläämisen?

Mä olen vasta siivoillut kuolleita korsia. Ei voi oikein muuta tehdä, kun maa työntää jo hentoa elämää.

Narsissit ja scillat on kukassa. Narsissit on niitä pieniä, mitä tähän aikaan vuodesta myydään kaupoissakin. Pistin sellaisen maahan pari vuotta sitten, hyvin kasvaa ja talvehtii. Myös krookukset kukkisivat, mutta ne syödään saman tien. Ei mitään, hauskaa että maistuu.

Jos joku tietää, mikä on otollinen aika lisätä multaa maahan, sillai reilummin, niin kertokaa. Musta tuntuu, että siellä on aina jotain meneilläään, eikä mikään aika sovi.

Ajattelin laittaa pihalle rucolaa ja pinaattia. Pinaatti meni viime kesänä parempiin suihin, mutta yritetään uudelleen.

Hauskaa että Ylläpito ei hermostu, vaikka täällä käydään muutakin kuin refluksikeskustelua.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?19.4.2014 17:48
Täällä on yksi. Olen aloittanut kevättyöt kukkapenkkien siivouksella. Sillä onkin jo kiire, kun kaikki alkaa kiivaasti kasvaa. Meillä on aika iso puutarha ja paljon istutusalueita, joten puuhaa riittää. Meillä scillat ovat vasta nupulla, muutama krookus näkyi ja yksi kevätesikko oli puolittain kukassa.

Kuinka monta senttiä multaa sulla olis tarve lisätä? Meinaan vaan etteivät kasvit hautaudu sinne mullan alle... Itse en koskaan keväällä ehdi lisätä multaa. Kuka niitä hentoja piippoja raaskisikaan haudata. Loppukesästä minusta olisi hyvä aika. Leikkaan usein kukkineet perennat alas ja silloin niitten päälle voisi hyvin lisätä 10 - 15 cm multaa. En ole expertti, mutta tämä on minun näkemykseni.

Mulla on pari 'kasvatuslaaria', joissa yleensä kasvattelen vain yrttejä. Persiljaa, tilliä, timjamia, ruohosipulia... Tarkkaa lajivalikoimaa en ole vielä tälle vuodelle päättänyt. Basilikan kasvatan sisällä.

Nyt onkin niin ihanat ilmat, että ihan mielikseen tuolla puuhailee!

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 14:17
Kyllä multaa olisi syytä lisätä useampi säkillinen, etenkin kun penkki saisi olla koholla maanpintaan nähden. Talvella maa aina painuu, vaikkei lunta olisi kummoisestikaan.
Oikea aika olisi varmaan syksyllä.

Mä siivosin myös eilen puutarhaa. Puutarha on muuten juhlava nimi, kun kyseessä on sellanen metrin levyinen ja ehkä seitsemän metrin pituinen kaistale talon seinustalla, ja vähän kivikkopuutarhaa. En oikein tiennyt mitä tehdä, mutta korjasin kuivia talventöröttäjiä, karsin ylilevinneitä, nostelin voikukkia, leikkasin ruusuista kaikki kuolleet oksat.
Kummasti tuli siistimmän näköistä. Mulla kukkii kohta parvitulppaanitkin, vai mikä se keltavalkoinen siro pikkutulppaani nyt oli.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 14:59
Samoissa puuhissa täälläkin. Eilen ja tänään monen tunnin rupeamat, sitten en enää jaksanut :) viime vuonna olin niin huonossa kunnossa, etten paljon mitään pihalla tehnytkään. En tainnut kitkeäkään kertaakaan. Enkä kasvattanut edes yrttejä... Kun nyt voin tosi paljon paremmin, puuhailu pihalla taas maistuu.

Sain melkein kaikki kukkapenkit putsattua, huomiselle jäi vielä vähän. Sitten pitäisi leikata ruusupensaita jonkun verran. Meillä on nurmikkoa vain ihan pikkuinen pläntti, muu osa on perennapenkkejä ja pensastoja.

Juu, on se parvitulppaani. Meillä näkyy vasta lehtiä. Yksi pieni kevätkaihonkukka kukki taivaansinisenä. Onpa ihana kun tulee kesä!

Viime vuonna en lannoittanutkaan mitään. Korkea aika olisi kanankakkaa viskellä sinne tänne.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 15:44
Eilen muuten nilkutin puutarhahommista kotiin, kuin olisi pitkällä kepillä hakattu ympäriinsä.

Ja kyllä kumartelu on pahaksi. Jos mulla olisi oma piha, niin istuttaisin yrtit ja muut syötävät sellasiin korkeisiin yksiköihin, jotka on aidattu esim. kivellä. Korkeus voi olla vaikkapa metri, tai alle.
En nyt osaa selittää, mutta näin sellaset yhdessä puutarhaohjelmassa.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 17:27
Täälläkin hakattu olo. Kun en voi tuon polven takia ylenmäärin kyykistellä, asento on sitten pylly pystyssä. Takareisiin ottaa.

Nuo mun kasvatuslaarit on ehkä puoli metriä korkeet. Isäntä rakensi eikä tuo koirakaan pääse kuseksimaan.

Muistahan lepäillä välillä. Meidän terassille paistaa aurinko ja mittari siinä näyttää 35 c. Kalusteet ehkä jaksetaan roudata huomenna.

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 18:01
Minäkin puuhastelin ulkona, olin ensin kävellyt kolmen tunnin lenkin ja sitten pelasin pojan kanssa sulkapalloa pihalla, alkoi tosiaan selässä ja takareisissä tuntua kun kyykistelin kukkapenkissä. Krookukset ovat nyt parhaimmillaan, narsissit tulevat seuraavaksi ja sitten tulppaanit. Tulppaanin sipuleita istutin syksyllä lisää, jännä nähdä mitä värejä sieltä nousee. Sireenissä on jo pienet, vihreät lehdet, samaten viinimarjapensaissa. Luumupuussa ei vielä näkynyt mitään. Ensi viikolla luvattiin viileämpää, sitten kasvu saattaa vähäksi aikaa pysähtyä. Huomenna otan repun selkään ja kahvit mukaan, tarkoitus on lähteä aamulla aikaisin järvelle tiirailemaan lintuja. Koira on mökillä, se vähän ärähtelee linnuille, siksi en viitsi ottaa sitä mukaan järven rannalle tähän aikaan vuodesta. En halua että linnut säikkyvät.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?20.4.2014 22:20
Takareisivammainen ilmoittautuu joukon jatkoksi! Onkimishommassa tuli siihen lisäksi etureisivammaa. Oli sen verran haasteellista maastoa.

Joo, metrin laari on varmaan turhan korkea.

Mulla on tosiaan krookukset menny jänisten eineeksi. Eilen oli vielä yksi kukka, nyt ei enää sitäkään. Ihan kuin saksilla olisi leikattu.

Olin Nuuksiossa, eikä nykyään muualle ulkomaille tartte mennäkään. Siellä ei nykyään paljon suomen sanaa kuule. Espanjalaisia oli paljon.

Näin sammakoita soitimella. Taisi se olla uutuus monellekin, kun ihmiset kerääntyivät niitä katselemaan ja kuvaamaan. Ne oli sellasia pienen kämmenen kokoisia, ja kurnuttivat kilpaa purosissa. En mäkään ole tuollaista ennen nähnyt. Söpöjä!

Vanilja, olet todella huomaavainen, kun ajattelet lintujen pesintää. Niin se pitääkin. Minäkin keräilin Nuuksiosta "sivistyksen merkkejä", mitä turistit olivat nähneet hyväksi kylvää luontoon. Kyllä ne oli ne turistit, ei olleet suomalaisia kaljatölkkejä.

Muuten, en ole ennen kastellut puutarhaa näin aikaisin, mutta katselin säätiedotusta, ja aurinkoa vaan on luvassa. Joten kai se täytyy.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?21.4.2014 15:20
Onpa ollut varsinainen kuntoilupääsiäinen! Tänään 6,5 h pihapuuhissa. Kaikki kukkapenkit putsattu ja terassi kunnossa. Kyllä nyt kelpaa. Näköjään jatkuvasti ilmaantuu jotain pientä kevätkukkivaa. Tänään huomasin, että pieni söpö tuoksuorvokki kukkii, ja perennat nousevat ihan silmissä. Kevät on mielestäni ihanin vuodenaika, kesällä on usein liian kuuma. Meidän paksu- ja mustaturkkinen koirakin viihtyy kesällä ulkona vain aamusella ja iltasella. Toivon että teillä on ollut yhtä antoisa päivä kuin minulla!

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?21.4.2014 23:26
Perennat nousee tänä vuonna ennätysnopeasti.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?24.4.2014 21:55
Kummasti lähti puutarha virkistymään kun siivoilin kuolleita korsia veks ja kastelin hieman.

En kuitenkaan välittäisi kutsua kotiloita paikalle liialla kastelulla.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?2.5.2014 17:32
Kotilot ovat mataneet paikalle. Pahus! Suurempi huolenaihe on raesade, joka hakkaa juuri pikkuisia kasvipoloisiani.
Pari tuntia sitten satoi herneenkokoisia rakeita.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?29.7.2014 21:50
Jaksaako kukaan ottaa kantaa?

Haluaisin vaan tietää, miten isoksi härkäpavun on tultava ennen kuin se rupeaa kukkimaan. Se kasvaa partsilla rehevänä ja nopeasti.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 5:15
Kerää kotilot purkkiin, jossa on väkiviinaetikkaa. Kuulemma kuolevat heti. Sit sekajätteisiin. Minä en suostu niitä meille hautaamaan. Meillä on onneksi vielä varsin vähän.

Minä olen kasvattanut härkäpapua vain kerran. Aika matalina kukkivat. Ehkä niillä on nyt sitten liikaa lantaa?

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 9:56
Kiva, kiitti Malla. En usko että lantaa on liikaa. Saitko satoa härkäpavusta? Musta jo sen kasvuvauhti on häkellyttävä.

Mutta viime yönä joku on hiippaillut parvekkeelle ja syönyt salkopavut melkein olemattomiin. Käsittämätöntä. Ainoastaan etanoiden (kotiloiden) olen nähnyt tekevän noin. Eikä pihamultaa ole ruukussa, joten en tajua.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 13:48
No se viihtyy sitten hyvin :) Pakko nolona tunnustaa, etten satoa hyödyntänyt. Oon minäkin kanssa :( Papujen kasvatus oli mulla yhden kesän kokeilu.

Mones kerros? Ei kai se pupu sinne pääse? En osaa syyllistä arvata.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 14:07
Eka kerros, muttei maan tasalla, ei pupu pääse. Netistä löysin että muillakin on ollut samanlaista, nimenomaan helteellä. Joku ötökkä, jonka torjuntaa voi kokeilla mäntysuopaliuoksella minkä teinkin heti.

Sait siis satoa jos ymmärsin oikein? Näin eilen hallissa härkäpapuja, ne on kyllä isoja ja hyvänmakuisia.

Mulla ei ole menestyneet partsilla hajuherneet eikä sokeriherneet. Versot itää ja kasvaa parinkymmenen sentin mittaan, sitten kuivuu, kellastuu ja kuolee tyvestä alkaen.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 15:01
Kyllä niitä palkoja tuli, kasvoivat maassa, ei ruukussa. Sokeriherneitten kasvatus parvekelaatikossa varmaan onkin haastavaa. Voi loppua sekä vesi että ravinteet. Mulla on tänä vuonna vain salaattia, retiisejä & yrttejä. Timjamin taimen ostin taimikaupasta. Olen aivan hullaantunut sen makuun! Pieni ripaus maustaa salaatin & lihat / kalat. Monikäyttöisenä sopii melkein minne vaan.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 15:08
Kai tiedät Malla, että timjami talvehtii, jos tuikkaat sen maahan?

Mä tykkään kanssa, mutta maa on ollut liian hapanta, joten timppa kasvaa kituliaasti.
Huh hellettä, täytyypä taas mennä uimaan!

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 15:42
Minäkin rakastan timjamia. Kuivaan sitä talveksi yleensä. Nyt kasvaa minullakin vähän kituliaasti. Talvella kun timjamipurkin aukaisee ja nuuhkaisee, tuoksu on huumaava. Tavalliset kaupan kuivatut yrtit eivät tuoksu miltään. Ne kuulemma kaiken lisäksi säteilytetään. Timjamista voi keittää teetä, auttaa yskään. Timjami on niin huippu.

Kesäkurpitsaa ja yrttejä olen tänä kesänä kasvatellut, en muuta. Basilika on riehaantunut kasvamaan oikein kunnolla. Se viihtyy kuumassa ja kosteassa. Tuikkaanpas minäkin timjamin maahan talvehtimaan.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 15:54
Maassa se timjami kasvaakin. Tai oikeammin isännän rakentamassa yrttilaarissa. Pitää kuivatella loput, jos vaikka ei talvehtisikaan. Jokunen vuosi sitten katselin ulkolaisia kokkausohjelmia ja timjamia laitettiin joka paikkaan.

Ranskalaisen rakuunankin ostin keväällä. Se on kai oikutteleva talvehtija. Mihinkähän se sopisi? En ole vielä käyttänyt yhtään.

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 16:27
Rakuuna on ihanaa kasvissosekeitoissa, varsinkin kukkakaalikeittoon se sopii. Korianteri sopii taas porkkanan kanssa. Taidan heti laittaa timjamin maahan jos se kasvaisi siellä paremmin. Istun pihalla varjossa enkä tee mitään, tällaisia päiviä olen viettänyt paljon tänä kesänä. Vanhaa kunnon oleilua ja kiireettömyyttä, todellista rentoutumista. Teen joitakin satunnaisia juttuja kun huvittaa, polkaisen välillä uimaan ja tulen takaisin istuskelemaan. Aivot lepää, mieli lepää ja virkistyy. Päivät tuntuvat pitkiltä ja loppumattomilta, välillä luen ja sitten taas vain istun iltamyöhään ulkona.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?30.7.2014 19:41
Rakuunaporkkanat on klassikko.

Tässä mun versio: Porkkanat pilkotaan muutamaan osaan. Keitetään 1 min. Kattilaan jätetään hieman vettä, levy pannaan ykköselle. Sekaan valkosipulioliiviöljyä ja rakuunaa. Keitetään erittäin pienellä lämmöllä välillä sekoittaen 5-10 min.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?31.7.2014 6:29
Kiitos vinkeistä. Rakuunaporkkanoita pitää pikimmiten kokeilla. Googletin, ja hyvin moneen sopii pieni ripaus rakuunaa.

Hyvältä kuulostaa Vaniljan kesämeininki! Kuin pitkää meditaatiota... Aivoille tekee hyvää nollaus välillä. Itse teen aamuisin jonkun puuharupeaman pihalla ja pidän loppupäivän vapaata. Hyvä rytmi pitää siestaa kuumimpana aikana. Meillä ilmalämpöpumppu viilentää silloin kun tuo koiravanhus alkaa läähättää liiaksi.

Tänään pitää poimia kirsikat ennenkuin menevät lintujen suihin.

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?31.7.2014 9:31
No niin tosiaan, meditaatiota, ihminen meditoi huomaamattaan. Minun piti tänä kesänä kuntoilla, tarkoitus oli käydä nurmijumpassa muutaman kerran viikossa, mutta kesäkuussa satoi ja heinäkuussa on ollut liian kuumaa. Tosin olen pyöräillyt 25 km joka toinen päivä ja muinakin päivinä joku pyörälenkki on tullut tehtyä. Sen jaksaa kun lähtee liikkeelle heti aamusta. Tänä aamunakin on lenkki jo tehty ja olin ihanalla aamu-uinnillakin. Nyt ukkosrintamaa odottelemaan.

Kirsikatko ovat jo kypsiä, minulla on pari luumupuuta, ne kypsyvät vasta elokuun lopulla, ovat muuten ihanan makeita (oravienkin mielestä). Timjami on nyt maassa. Jos vähän refluksia sivutaan, niin oireet ovat pysyneet poissa edelleen, jotakin pientä nopeasti ohimenevää närästystä lukuunottamatta. Seuraan tilannetta ja yritän reagoida heti jos tilanne yhtään huononee.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?31.7.2014 10:23
Malla: Rakuunaporkkanoihin jätettävä vesimäärä on todella pieni, muutama tl. Tarkoitus on vain, etteivät ne juutu pohjaan pelkässä kuumassa öljyssä. Lisäksi kattilaa heilutellaan aika ajoin, että porkkanat liikkuvat ja tulevat kauttaaltaan kosketukseen öljyn kanssa.

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?30.8.2014 17:56
Onko tämä vuosi tavallista parempi omenavuosi? Minun omenapuuni on tehnyt todella paljon omenoita. Jotkut sanovat että omenat ovat jääneet pieniksi, kun on ollut niin kuivaa, mutta minun omenani ovat valtavan kokoisia. Aiemmin puu on tehnyt alle kymmenen omenaa, nyt niitä on varmaan sata. Kävin äsken ravistelemassa sitä varovasti ja sieltä mätkähti maahan isoja omenoita. Lajike on valkea kuulas ja
maistuu omenan ja päärynän välimuodolle, aika neutraalin makuinen, sopii hyvin refluksikolle jos yleensäkään omenoita pystyy syömään.

Luumut kypsyvät pikkuhiljaa myös, niitäkin tulee taas paljon. Viime viikolla kävin yhdellä luomumaatilalla hakemassa lehtikaalia, parsakaalia, suippokaalia, pinaattia, kesäkurpitsaa, punajuuria, porkkanoita, salaatteja ja vaikka mitä kesän satoa. Ihan mahtavaa aikaa tämä elokuu, eikä paljoa maksanut.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?30.8.2014 19:13
On kuulemma hyvä omenavuosi. Omenoita tulee paljon ja ne on makeita.

Mun härkäpapuun tuli joku elävä, kuivatti koko kasvin. Ei yhtään papua. Sen sijaan tomaatteja on paljon.

Ei parvekkeella paljon mikään sato kasva, on se vaan niin. Tai ehkä kasvaisi, jos olisi valtavat laatikot.

MallaRe: OT Onko puutarhureita?30.8.2014 20:32
Valkea kuulas on ihana omena. Yksi aikaisimmista, mutta ei säily kovin hyvin. Mun lapsuudenkodissa oli paljon omenapuita, nyt meillä on vain yksi vanha & tuntematon. Suht ok makuinen, sosetta olen siitä usein tehnyt. Tänä vuonna jäävät pieniksi, meillä oli tavattoman kuivaa.

Salaattia ja yrttejä riittää omasta maasta vieläkin. Kun sateet alkoivat ei ole paljon pihalla tullut oltua.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?13.7.2015 0:07
Nostetaanko taas puutarha framille?

Mä olen eron myötä muuttanut asuntoon, jossa mulla on ensimmäistä kertaa elämässäni oma piha! Eikä edes ihan pieni. Alkusählinki on ollut melkoista muuton kanssa, eikä se suinkaan ole ohi. Mutta päätin kuitenkin aloittaa puutarhan rakentamisen heti tänä vuonna.

Ja on siinä rakentamista. Pihassa kasvaa vain tylsiä itsestäänrehottavia ja itsestäänleviäviä kasveja: angervoja, syreeni, laikkuköynnöksiä, talviota, taponlehteä, rivi samanvärisiä kuunliljoja, ja pari lepäntainta.
Onneksi yksi kaverini ilmoitti ottavansa keijuangervot, joten niistä pääsin helpolla. Täällä ei nimittäin ole paikkaa puutarhajätteelle, ja puskat oli isoja. Niiden paikalle istutin ryhmäruusuja, orvokkeja ja kaunokaisia. Näin toistaiseksi.
Seuraavaksi lähtee laikkuköynnökset paraatipaikalta. Tilalle tulee jalokärhö, katsotaan saanko sen kaivettua ylös ja kestääkö se siirron. Jos ei, hankin uuden kärhön. Aidan vierustalle mahtuu muutakin, pitää miettiä. Piha on kaakkoon, joten on mahdollista että ruusut eivät menesty, eivätkä muutkaan paljosta auringosta pitävät. Haluan myös jonkun hedelmäpuun, ehkä kaksikin, mutta en ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan. Olen ajatellut luumua, kirsikkaa tai päärynää. Mikähän niistä olisi pienin?
Lisäksi tulee tietysti yrttejä, muita kukkia ja ehkä jotain kasviksia.

Aluksi kävelin välinpitämättömänä pihallani, enkä oikein tiennyt mitä tehdä ja miten olla. Mutta heti kun sain ruusut maahan alkoi näyttää paremmalta. Joka puolella on hirveästi kotiloita. Maa on multavaa ja hyvää, kastematoja riittää.

Mulla on vaikeuksia käsittää, että piha on todella mun oma, ja saan tehdä sillä mitä haluan.

Yksi tenkkapoo on kyllä: vesipiste puuttuu. Se on kyllä melkoinen ongelma, nyt kun olen myllännyt maata, kuljen kumisaappaissa joiden mukana kulkeutuu savea joka paikkaan. Ja sitten kun tulee kuumat kelit, vettä saa kantaa sisältä oikein urakalla. Entä sitten työvälineiden ja ruukkujen pesu? En tiedä, miten suuri operaatio olisi hanan saaminen ulkoseinään. Taloyhtiölläkään ei ole mitään tarjota.

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?14.7.2015 16:30
Tänä kesänä kaikki kasvaa ihan hurjaa vauhtia, kesäkurpitsani on valtava, se kasvaa ihan silmissä. Kukkia siinä ei vielä ole, mehiläisiä on tänä vuonna vähemmän, joten pölytys saattaa epäonnistua. Punajuuret ja porkkanatkin kasvavat paljon nopeammin kuin aiempina kesinä. Olisiko syynä sateet, kasvit pitävät enemmän sadevedestä kuin vesijohtovedestä.

Odottelen kovasti että pääsen keräämään mustikoita, aion pakastaa niitä talveksi runsain määrin. Mökillä käydessäni totesin että niistäkin tulee todella isoja, nyt ei kuivuus ainakaan vaivaa niitä.

Kotiloita on tosiaankin paljon, ne pitäisi hävittää upottamalla ne kiehuvaan veteen. Sitrus, luumupuusta kasvaa aika iso, mutta sen tuottamat makeat luumut ovat aivan ihania. Omenapuitahan saa minikoossa. Kirsikasta ei ole kokemuksia, eikä päärynästä.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?15.7.2015 17:59
Tänä aamuna avasin olohuoneen oven, kun oli kerrankin kaunis ilma. Kun olin kahvikuppi kädessä astumassa pihaan, kynnyksellä olikin kyy tulossa vastaan! Suljin äkkiä oven, hyvä ettei jäänyt väliin. Siinä se luikerteli ja tutki rauhassa kukkaruukut ja multasäkit, lipui multakasan yli ruusupuskan läpi, ja katosi lopulta kasvien sekaan.

Nyt mua alkaa taas väsyttää. Juuri kun jostain vastoinkäymisestä selviää, tulee taas jotain uutta. Olen keskustellut ihmisten kanssa, eivät muut ole täällä kyitä pihoissaan nähneet, saati tulossa sisään.

En uskalla pitää ovea enää auki, paitsi jos olen vahdissa. Lisäksi mua pelottaa liikkua asunnossakin. Tänään olen kysellyt eri tahoilta mitä tehdä. Yksimielinen vastaus on se, että kyyt kiipeilevät näppärästi, ohittavat erilaiset esteet ja niistä on vaikea päästä jos ne ovat johonkin pesiytyneet.

Ideoita?

VaniljaRe: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 9:22
No ei kuulosta kivalta, kyy ei ole kiva naapuri, vaikka oma tehtävänsä silläkin on luonnossa. Joskus sanottiin että jos ei halua kyyn tulevan jollekin alueelle, alue pitäisi reunustaa suolalla tai kalkilla, kyyt välttelevät kuulemma niitä. Jos naapureissa ei käärmeistä tiedetty niin voihan olla että kyy oli vain läpikulkumatkalla, etkä tämän koommin enää niitä pihallasi näe. Joku aika sitten tuli luonto-illassa kyy-ilta, jos se löytyy vielä Yle-areenasta, siellä voisi olla tietoa siitä miten kyyt pidetään loitolla.

Tintti2Re: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 10:14
Oliko se kyy ? Monesti puutarhoihin ilmestyy myös myrkytön rantakäärme (puutarhakäärme ) jonka tunnistaa keltaisista , valkoisista tai oranssinvärisistä niskatäplistä.
Rantakäärme on rauhoitettu ....rauhoitusmääräyksen rikkomisesta sakkoja 252?.

Tintti2Re: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 11:18
Piti olla 252? eikä kysymysmerkki :-)

Tintti2Re: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 11:20
Kone ei ilmeisesti suostu kirjoittamaan euroa :-D

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 11:54
Kiitti vinkistä, mutta tunnistan kyyn.

Sakot ei tässä nyt sitäpaitsi huoleta, vaan oma turvallisuus.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?16.7.2015 12:07
Tällasia keinoja tiedän Vaniljan mainitsemien suolan ja kalkin lisäksi: tuhka, tupakantumppeja vesiastioihin, etikka. Piha mahdollisimman siistiksi, ei lehti-ja risukasoja, heinikkoa, kivikkoa, tavaralläjiä jotka tarjoaa piilopaikkoja. Ei syötävää. Ts. ei lintujen ruokintaa, mikä houkuttelee jyrsijöitä.

Lisäksi on joku käärmekarkotin, mutten ole löytänyt netistä. On kuulemma myös käärmeverkkoa.

Sanalla sanoen, tästä tuli taas uusi projekti. Enkä tiedä uskallanko enää ikinä pitää ovea auki. Se oli nimittäin ihan hilkulla, ettei käärme tullut sisään. Puoli käärmettä oli jo kynnyksellä lipomassa kieltään. Sisällä käärme varmaan etsisi mahdollisimman suojaisen ja pimeän nurkan, ja jäisi sinne.

Sadan metrin päässä on rantaraitti, jonka kivien koloissa kyyt kuulemma pesivät. Ehkä alan vähin erin etsiskellä uutta asuntoa. Pihasta jossa pitää kulkea kumisaappaat jalassa tai pelätä kyitä aina kun on aurinkoista ja ihanaa ei musta ole mitään iloa. Meillä oli mökki paikassa jossa kyitä vilisi, ja kyllästyi kumisaapaastouhuun. Näin siellä kyitä kaikenlaisessa säässä keväästä syksyyn, kaikkina vuorokaudenaikoina ja kaikenlaisilla alustoilla. Kyllästyin siihen varomiseen aivan totaalisesti.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?10.8.2018 18:58
Pitkästä aikaa puutarhaa.

Pihalla oli vanha syreenipuska. Yhtenä kauniina ja täysin tyynenä päivänä ihmettelin miten se on hassusti vinossa. Menin tutkimaan. Tyvi oli laho. Se oli katkennut.
Nyt se makaa pitkin pituuttaan. En koske siihen ennen pakkasia. Sekä puussa että maassa on nimittäin ampiaispesiä.

Istutin kiinankatajan lähelle taloa. En arvannut että siitä tulee niin suuri. Se on siirrettävä. Samoin kirsikkapuu.

Tänä aamuna näin ison rotan pinkovan pihalla. Voi yök!
Olenkin vähän ihmetellyt mikä siellä tonkii.

Muuten ei nyt ole ihmeitä. Kovin kuivaa vain.

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?22.2.2019 13:15
uppista

female77Re: OT Onko puutarhureita?11.3.2019 23:26
Milloin voi kehäkukat aikasintaan istuttaa siemenet purkkiin terassille tai pihalle? Voiko ensin laittaa sisälle purkkiin siemenet multaan, ja sitten kun on lämpimämpää viedä ulos terassille? Entä olkikukat? Tai sellaiset värikkäät päivän kakkaraa muistuttavat? Pitäisi laittaa myös mummille ja äidille :)

Kiitän jos joku vastaa!

SitrusRe: OT Onko puutarhureita?14.3.2019 21:55
Fem 77, googlaa.
Noist löytyy hyvin tietoa.

female77Re: OT Onko puutarhureita?14.3.2019 22:00
Joo, täytyy tutkia asiaa. Äidin synttärit huhtikuun lopulla, muttei ehkä niin aikaisin saa mitään ulos. Mutta narsisseja tietysti voi laittaa uloskin. Mutta äiti ei taida pitää narsisseista, tai keltaisesta yleensäkään. Keksin kyl jotain!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: