Keskustelu

JuhaFundoplikaatio15.6.2024 21.27
No niin. Tasan 3 vuotta sitten tehtiin fundoplikaatio. Nyt sitten muutama kuukausi sitten alkoi ylämaha muljahdella, parisen päivää sitten muljahteli urakalla ja nyt on kurkussa samat mitä ennen leikkausta. Onkos kokemuksia mitä nyt?

HeidiRe: Fundoplikaatio16.6.2024 1.38
Hei. Onko sulle mikä sairas todettu? Mitä oireita sulla on kurkussa? Mulla eipäillään akalasia. Siksi kyselen

JuhaRe: Fundoplikaatio16.6.2024 10.37
Ruokatorven refluxitauti on diagnoosina. Palleatyrä. Tuon tarkempaa ei nyt kannasta löytynyt, ruoka tuli takaisin kurkkuun ja närästys oli ihan hillitöntä. Tämä kun alkoi niin kuljin puolitoista vuotta useilla eri lääkäreillä välillä ambulanssilla ja toisinaan itse kävellen. Väänsivät mulle paniikkihäiriö diagnoosin ja siihen lääkityksen. Närästystä kun oli niin olivat ehtineet laittaa happomittaukseen josta selvisi että hapot tulee kurkkun eniten seisaaltaan. Sitten leikkauspäätös, oireet loppu siihen. Yksikään lääkäri ei ollut sivunnutkaan ajatusta että minun Paniikkioireet voisivat olla jotain ihan muuta, itsekkin huomasin asian vasta täältä.

HeidiRe: Fundoplikaatio16.6.2024 10.41
Hyvä asia että sulle löyty oikea syy. Mulla samaa hapot nousee kurkkuun mutta ruokatorveen jää ilmaa joka ei meinaa lähtiä sieltä millään ja se painaa. Paniikkia myös on. Olen juossu nyt ensiavussa kun paniikki ja vaikea olla kun kurkkussa painetta ja et voi syödä ja juoda normaalisti. Manometriaan pitäis päästä ja yrittää sitä uudelleen.

OnnetonRe: Fundoplikaatio19.6.2024 9.11
Minulle tehty fundoplikaatio yli vuosi sitten, ei auttanut jatkuvaan röyhimiseen ja vatsassa aamuisin inhottava olo, olen nyt herännyt muutaman kuukauden joka aamu noin viiden tunnin unen jälkeen kaameaan ahdistavaan oloon, joka tuntuisi lähtevän vatsasta päähän, se on totaalisen kamalaa, eikä pysty nukkumaan enää uudestaan, aamupalaa en ole voinut syödä aikoihin, puolikkaan banaania ainoastaan, ruokahalukin on huono.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: