Keskustelu

SitrusLeikatuilta kysytään11.4.2010 13.35
Nyt kun meillä on jo monta leikattua ja lisää tulee, niin ei tunnu mielekkäältä panna samaa kysymystä jokaisen omaan ketjuun. Siksi ajattelin että voisiko tässä esittää leikatuille yhteisesti tarkoitettuja kysymyksiä.

Mua kiinnostaisi se, onko teistä leikkauksen jälkeiset kivut jotenkin piinallisemmat ja kovemmat kuin yleensä leikkausten jälkeen, mikäli olette olleet muissa leikkauksissa?

Entä tuo suolen toiminnan pysähtyminen? Nukutuksen jälkeen on aika tavallista ettei suoli toimi muutamaan päivään, mutta refluksileikkauksen jälkeen stoppi taitaa olla pitempi. Niitulilla tietysti se oli poikkeuksellisen pitkäkestoinen, mutta entä teillä muilla?

MakeRe: Leikatuilta kysytään11.4.2010 18.14
Ei ollut mitään ongelmaa, ja kivutkin olivat vähäiset: lähinnä hengittäminen sattui kun palleaa ja vatsalihaksia oli ronkittu. Heräämössä tosin hartiat olivat todella kipeät, sillä tähystyksen yhteydessä vatsa täytetään hiilidioksidilla. Se sopivasti samalla venytti hartiaseudun lihaksia ja sinne kyllä sattui aivan pirusti. Nukkuminen ja elämä sujuivat hyvin parasetamolin avulla heti alusta lähtien. Itsellä kylläkin paita hinkkasi yhdet tikit auki, mutta teippi pelasti.

Nieleminen ei ole sattunut missään kohtaa myöskään ja on kyllä täysin toiminut. Itse fundoplikaation kanssa menee vain aikaa, ennenkuin voi kunnolla alkaa syömään kiinteää ruokaa.

Suoli alkoi toimimaan pari päivää kotoutumisen jälkeen. Olisi ehkä hitusen auttanut oloa syödä jotain luumupilttiä heti leikkauksen jälkeen. Ei kuitenkaan mitään pahempaa ollut.

SitrusRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 17.54
Onko teillä ollut ollenkaan näräoireita? Entä pitääkö leikkauksen jälkeen syödä jotain närälääkettä?

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 19.22
No minun kivuthan oli piinalliset, mutta ne oli ja meni!! :)
Ja suolen toiminta alkoi viikko leikkauksen jälkeen!

Närästyslääkkeet lopetettiin heti kun oli leikattu ja niitä ei tartte enää käyttää!
Eikä närästä enää!! :)

SitrusRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 19.58
Ai jaa. Mä luin jostain että leikkauksen jälkeen närästysoireet voi olla jopa pahemmat kuin ennen, ennenkuin sitten elimistö toipuu.

Oliko sulla refluksiin liittyvää muuta vaivaa, kuten rinnanpuristusta tai mahakipua ja loppuiko nekin?

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 20.30
Oli rinnanpuristuksia, pistoja, mahakipua, hengenahdistusta, yskää, pahoinvointia, palan tunnetta kurkussa ym.

Nuo kaikki oireet on kyllä hävinny leikkauksen myötä!
Tokihan astmassakin on tuota ahistusta, mut se on sitten toinen juttu kokonaan, mutta vaikka näin vähän aikaa on leikkauksesta kulunut niin voin vaan olla tyytyväinen tähän olotilaan nyt!! :)

SitrusRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 20.38
No sissus kun kuullostaa hienolta!!! Tuntuu varmaan ihmeelliseltä.

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään20.4.2010 20.47
Vaikeaa sitä oli itekkään uskoa, mutta kun se on omalla kohalla niin ei voi muuta kun ihmetellä! :)
Joskus näinkin..

NRe: Leikatuilta kysytään22.4.2010 21.09
Ite oon joskus joutunut ottamaan vielä närästyslääkettä, mutta lähinnä siitä mitä olen syönyt. Mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Joskus kurkussa tuntuu/maistuu pahalle, mutta ei samalle kuin aikaisemmin.
Ja tosiaan tuo miun suoli ei toimi vieläkään kunnolla. Kuitupitoista syön ja juon vettä paljon sekä nyt käytän V-Sibliniä päivittäin (tehostaa suolentoimintaa lisäämällä massaa).
Mutta leikkauksen jälkeen ei ollut mitään hassuja tuntemuksia, mutta veikkaan ett se olo muutoin vei kyll huomion pois muista oireista. Ne kivut, kun mitään ei saanut alas ja piti aina vaan kokeilla. Melkein 9 päivää sain vahvoja särkylääkkeitä päivittäin (oksinormia) olooni. Mutta mie olin poikkeus.

NiituliRe: Leikatuilta kysytään22.4.2010 21.10
Siis edellisen kirjoitti Niituli

SitrusRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 18.55
Tällainen ihan perusjuttu: sanottiinko teille missä ajassa olisi lupa odottaa olevansa leikkauksesta toipunut?

NiituliRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 19.18
Ei sanottu mitään...mutta epäilen ett olis suht ok kunnossa sairasloman päättymisen jälkeen

MakeRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 19.19
Voi kestää 1-2 vuotta ennen kuin nieleminen täysin pelittää kuten ennenkin. 2kk kohdalla itsellä jo menee kaikki alas, mutta välillä turhan nopsaa hotkiessa hitaammin - enään ei kuitenkaan jumi.

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 19.44
Arrin (leikattu 6 vuotta sitten)puheesta ymmärsin, että joutuu kyllä olemaan varovainen edelleenkin - niin ettei ota "isoa" palaa syödessä ja saa ruokatorvikipuja ...("iso pala" on huomattavasti pienempi kuin ennen leikkausta). Muu nieleminen sujuu.

Kaikilla varmaan vähän erilainen tulos ...

Harkitsetko Sitrus leikkaukseen menoa tämän vuoden puolella?

SitrusRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.08
En mä tiedä. En tiedä onko se viisasta vai ei. Huolettaa tuo, kun monilla leikatuista tuntuu olevan komplikaatioita vaikkei heillä manometriassa tai muissa tutkimuksissa ilmennyt poikkeuksellista. Enkä osaa päättää onko yksityissairaala sittenkään hyvä vaihtoehto. Tuntuu siltä että jos jotain yllättävää sattuu, keskussairaala voisi olla turvallisempi paikka. Ja ehdottomasti on selvitettävä mihin minut otetaan vastaan päivystyksenä, jos tulee tarvetta kotiutuksen jälkeen. Tällaista kaikkea.
Olen kyllä menossa kirurgin vastaanotolle.

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.15
Se on kyllä iso päätös, joka vaatii kypsyttelyä. Onneksi se vaihtoehtona on nyt kuitenkin sinulle olemassa!

Onhan se iso leikkaus ettei siitä nyt ihan hetkessä voi odottaa toipuakaan .. Itse taisin (rehellisesti sanottuna) kuitenkin odottaa, että kaikilla menisi melkolailla Make-tyylisesti eli ei paljon mitään hämminkiä ...

SitrusRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.21
Niin - rehellisesti sanottuna - luulin minäkin. Oikein piti lukea uudelleen Muusikoiden netistä että millaisia toipumisaikoja ja kokemuksia siellä oli. Mutta pääasiallinen huolenaihe tuntui olevan (jos leikkauksesta vielä herää) voiko kaljaa juoda normaalisti ja pystyykö laulamaan.
Kyllä mua mietityttää sekin, että onko se mansetti onnistuessaankin sellainen, että siihen voi jämähtää joku ruokapala jumiin, ja sitten tarvitaan kiireesti lääkäriä. Entäs kun ollaan melontaretkellä jossain korvessa? Eihän näihin kysymyksiin kukaan voi mitään varmaa sanoa.

MakeRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.29
Eihän nyt kukaan oikeasti niele kokonaisia makkaroita kerralla. Kyllä noilla asioilla voi pohtia vaikka loputtomiin, mutta loppujen lopuksi on kuitenkin ajateltava leikkauksesta saatavaa mahdollista parannusta elämänlaatuun. Siinä tulee aina olemaan negatiivinen puoli, ja mitä itsellä on juminut niin kyllä ruokatorvi on itsestänsä huolen pitänyt. Esim. jos ruokapala on ollut liian iso, niin ruokatorvi on sitä seilannut takaisin ylöspäin. Ei ole siis ollut mitään oksennuksen tyylistä, vaan peristalttiikka toimii molempiin suuntiin. Tilastoja tässä pitää kuitenkin katsella, sillä niiden otannat ovat satoja tai tuhansia eli paljon tätä palstaa suurempia. Vasta siinä nähdään oikea vaihtelu, ja kyllähän tällainen leikkaus aina omat vaivansa aiheuttaa.

Ennemmin olisin huolissani vaikka aivoinfarktista jossain korvessa. Se kuitenkin on pahin elämänlaadun pysyvä romuttaja koko maassa. Ei siihen ruokapalaan nimittäin kuole vaikka se tekisi minkälaisen tukon. Korkeintaan tuntuu ikävältä, ja poristessani kurkkulääkärin kanssa on hän mm. poistanut hammasharjan ruokatorvesta. Eikä siihenkään vielä kukaan kuollut vaikka vähän ikävältä onkin tuntunut.

SitrusRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.33
Hammasharja ruokatorvessa!!!!
Oliko tuo vitsi?

Vakavasti puhuen ota nyt kuitenkin huomioon, että sulla itselläsi kaikki on mennyt harvinaisen hyvin. Ja nämä mitä minä pohdin ovat niitä samoja asioita mitä lääkärit pohtivat arvioidessaan voiko minua leikata vai ei.

MakeRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.49
Ei ollut vitsi, vaan kyllähän nuo lääkärit joutuvat kaivelemaan pois vaikka ja mitä. Tuo hammasharja on jo mahtanut tuntua todella ikävältä, mutta siellähän se oli röntgeneissä näkynyt.

Minullahan asiat ovat menneet kuten 95% leikatuista. En ole tutkimuksia kaivanut sitten enempi esim. siitä kuinka pitkä toipumisaika kaikenkaikkiaan on jne. Kuitenkin on väärä asia tehdä johtopäätöksiä muutaman ihmisen kokemuksista, ja vielä kun on mennyt näin vähän aikaa. Voihan sitä minullakin tulla vielä vaikka lääkitys takaisin, kun aika moni leikkauksen läpikäyneistä niitä joutuu välistä ottamaan :/

Sinulla tuo tilanne on vain harvinaisen ikävä. Siihen ei oikein ole mitään hopealuotia, mutta usean lääkärin mielipide tuo varmaan jonkinlaisen kultaisen keskitien. Näin maallikkoina on vähän turha pohtia näitä asioita, kun he kuitenkin leikkaavat ja törmäävät näihin työnsä puolesta joka tapauksessa säännöllisesti. Olen kyllä itsekin lukenut peristaltiikkaongelmian tekevän leikkauksesta vähän kinkkisemmän päätöksen :/ Sinulla kun nuo oireet ovat niin voimakkaat muutenkin, niin varmasti on vaikea miettiä mitä sitä tekisi.

MakeRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 20.50
Turha siis pohtia asioita liiaksi, kun näitä asioita ei ns. normitiedoilla voi täysin tietää. Pakkohan se on aina miettiä omaa päätöstä :)

SitrusRe: Leikatuilta kysytään23.4.2010 21.12
Joo, nää kysymykset on tässä taas niin tapetilla. Tänään puhuin juuri Jorvin lääkärin kanssa, ja mun kohdalla leikkaus on niin ja näin. Kukaan sitä tuskin mulle tulee varauksetta suosittelemaan tai lupaamaan että hyvin menee. Itse sitä on haluttava ja tiedettävä minkä riskin ottaa.

oikeastaan olen ollut yllättynyt, että niin monet tällä palstalla ovat kertoneet miten painokkaasti heille on leikkausta suositeltu. Mulle sitä on suositellut vahvasti ainoastaan gastroskopian tehnyt lääkäri, joka kyllä hämmästyttävän hyvin osasi kertoa mulle skoopista näkemänsä perusteella millaiset oireet mulla parhaillaan on ja mikä kaikki niihin ei auta. Hän ei tosin tiennyt vielä tästä peristaltiikkaongelmasta.

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 1.30
Samat kokemukset täälläkin - eikä siis minun tapaukseeni liittyen vaan ihan yleensä.

Sitrus, nuo helmikuun uutisissa olevat tutkimukset ovat ainoita Suomesta saatavia kunnon tuloksia - niiden puuttuminen oli aikaisemmin se ongelma Suomen puolella. Ne ovat olleet kyllä hyviä.

Niissä on taatusti ihan samanlaisia tarinoita kuin nyt täälläkin mutta lukuina esitettyinä (ja myöhemmin kyseltyinä) ne eivät paljasta sitä tilannetta niin henkilökohtaisesti kuin täällä. On tietenkin eri asia lukea, että nielemisvaikeuksia on vaan yleensä esim 4 kk ... kun sitä tuskaista 4 kk seuraa viikottain/päivittäin täällä jonkun läpikäyvän, tajuaa vasta minkälaiselta se "vaan 4 kk" voi jostakin tuntua... tämä on valitettavasti se vertaistukipalstojen toinen puoli.

Jos olet ihan oikeasti huolissasi tuosta harvoin tapahtuvasta ruoan ruokatorveen jumittumisesta - ja vielä keskellä korpea (muutaman alkuvuoden aikana tai vaikka myöhemminkin) --- niin voin rauhoittaa, että ehdit sieltä korvesta vallan hyvin lääkäriin ja se pala saadaan sieltä kyllä pois.
Ja leikattu (asiasta tietoinen) tuskin koskaan syö niin huolimattomasti etteikö pureskelisi ruokaansa kunnolla?!! Usein sen palan lähtemistä vielä voidaan odotella pitkiäkin aikoja sairaalassa (varsinkin jos se ei estä syljen läpimenoa). Näitä ei tapahdu kuitenkaan joka päivä sairaalassakaan.

Ja kun omat harrastukset liittyy osittain näihin "keskeltä korpea tapahtuneisiin tilanteisiin", onhan sinulla joka tapauksessa joku varasuunnitelma/idea, mitä tehdä, jos melontareissulla tapahtuu jotain yllättävää?

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 1.46
Tuo yllättävä korvessa viittaa siis kaikkeen muuhun mahdolliseen (ei näihin reluksi tai leikkausjälkeisiin tiloihin)...

Ennenkaikkea - etuna siinä harvinaisessa ruokapalan jumittumisessa on sen jumittuminen nimenomaan sinne alaosaan, jolloin se ei ole vaarallinen hengitykselle. Paniikki siinä varmasti nousee mutta hengitys kulkee ...

Jumittuminen yläosaan voi taas tapahtua kelle vaan syödessä liian isoa tiivistä palaa (esim lihanpala)- ja tämä tilanne on yleensä se vaarallinen. Ensiapuna siihen ei ole muuta kuin se tietty toisen henkilön suorittama rintaontelon painetta nostava ote (Heimlich), jota joskus elokuvissa näkyy viljeltävän. Joskus se onnistuu, joskus taas valitettavasti ei.

SitrusRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 10.11
Mitä jos korvessa sattuu -teemasta vielä. On se jännä miten ihminen väistämättä muuttuu kun tulee ikää. Kun esim. mietin mitä kaikkea tuli tehtyä Malesian isoimmassa kansallispuistossa Taman Negarassa häämatkalla 10 vuotta sitten, niin enpä enää uskaltaisi olla niin huoleton ja luottavainen.
Toisaalta olen sen jälkeen kokenut erittäin vaikean rannemurtuman, joka teki konkreettisesti tutuksi vuosia kestävän jokapäiväisen kivun ja pelkojen kanssa. Eli miltä tuntuu kun koko ajan koskee, eikä loppua näy. Sen jälkeen alkaa ihan toisella tavalla miettiä miten selviää, jos korvessa katkeaa vaikka jalka. Se ei tunnukaan enää joltain joutavanpäiväiseltä jossittelulta, vaan todelliselta mahdollisuudelta, josta seuraa enemmän kuin asiaa kokematon tulee ajatelleeksi.

refluksitautiRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 11.21
Minulle kurkkulääkärini sanoi mansetin irtoamisen mahdollisuudesta, että voihan sitä jäädä vaikka auton alle. Eli se on ainakin aika pieni todennäköisyys. En ole itse kuitenkaan näillä näkymin leikkaukseen vielä ihan vähään aikaan menossa, koska lääkkeillä olen pärjännyt hyvin ja oireet ovat viime aikoina olleet vähäisiä.

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 13.01
Samat sanat - ei ihan sitä huolettomuutta ole enää mitä nuorempana oli... nyt tietää mitä kaikkea voi sattua - ja tietää, että toisille todella sattuu niin!

Kovan kivun kanssa eläminen lopun elämää olisi hirveä kohtalo - huh! Kipulääkkeiistä huolimatta kipu syö ja muuttaa ihmistä niin paljon :-( Jossain lehdessä oli juuri juttua Kipuyhdistyksestä ja siinä oli haastateltu paria ihmistä (toinen oli se toimittaja, joka kymmenisen vuotta sitte liukastui kotiportaissa ja joutui rullatuoliin). Molemmilla krooniset kovat kivut päivittäin ym.

Itsellä oli ne 2v ennen diagnosointia kovaa kipua - tuskallinen hammassärky (juurihoitokunnossa) tuntui suorastaan ihanalta siihen verrattuna. Kadulla oppi tunnistamaan ihmisten ilmeistä ja eleistä toiset tuskaiset. Joskus katselen sillä mielellä vieläkin ohimeneviä ihmisiä.

Refluksitauti, hienoa, että sinulla on hyvä kausi meneillään!

Sitrus, minkälainen tuo kansallispuisto oli - varmaan upea kokemus?

SitrusRe: Leikatuilta kysytään24.4.2010 17.08
Mä olen aina luullut, että en pärjäisi ilman Voltarenia hirveiden (endometrioottisten) kuukautiskipujeni kanssa. Mutta kas, nyt ei tulehduskipulääkkeet enää tule kuuloonkaan ja Panadolilla olen selvinnyt, kun on ollut pakko. Toisaalta niitä tiukimpia kipuja ei tämän sairauden aikana ole vielä ollut.

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään9.5.2010 13.11
Miten muiden leikattujen vointi tällä hetkellä? astma/refluksi ... niituli? ....... make... nexium ..pottu?

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään10.5.2010 11.35
Täällä vointi ihan hyvä tähän leikkaukseen liittyen..
Lisänä tulleet ongelmat sitten muuta!

Syöminen sujuu tai onhan se koko ajan leikkauksen jälkeen sujunut, mutta edelleen nousee suuhun..
Ei kyllä niin paljon ku joku aika sitten!!
Nyt kun olen salaattia syöny niin se on pysynyt alaalla, mutta juomista on vältettävä syömisen kanssa!
Paljoo ei voi muutenkaa juoda kerralla, et opettelemista jatketaan vielä! :)

refluksikurkkuRe: Leikatuilta kysytään10.5.2010 11.40
Paljonko on maksimikssaan nestemäärä mitä pystyt juomaan kerralla? Pieen pieniä kulauksia varmaankin kerta-annoksena?

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään10.5.2010 11.55
No jos kerralla juot vettä lasillisen(2dl) niin nousee kyl ylös..
Eli pienen pieniä annoksia pitää vaan juoda ja inhottavaa on jos vaan janottaa, mut jos juot sitten enemmän ni sit saa kestää sitä nousua!

SitrusRe: Leikatuilta kysytään18.8.2010 14.02
Kuulin vaihteeksi onnistuneesta tapauksesta: tutun tuttu leikattiin vuosia sitten. Kaikki meni nappiin, ei komplikaatioita ja oireet on poissa. Lääkäri oli vain varoittanut, että oksentamista on sitten visusti varottava.

VichyRe: Leikatuilta kysytään19.8.2010 18.51
En tiedä oletteko muualla ketjuissa kertoneet leikkauksen taustoja.

Mutta mitkä olivat oireenne ennen leikkausta ja auttoiko leikkaus oireisiinne?

Minulle on sanottu että leikkaus ei auta minua koska suurin vaivani on ylävatsakipu. Leikkaus ei kuulemma siihen auta. Mutta tuossa ylempänä Astma/Refluksi kertoo mahakipujen helpottaneen...

Voisiko leikkaus kuitenkin auttaa minua...? Leikkaus taas mielessä näin tosi huonona päivänä...

SussuRe: Leikatuilta kysytään8.11.2017 13.56
Mulle lääkäri sanoi tähystyksen jälkeen, että leikkaus onnistuu hyvin useammin miehillä kuin naisilla. Pitääkö tää paikkansa tän palstan leikatuilla, onko tietoa? Tai kokemuksia.

operoituRe: Leikatuilta kysytään8.11.2017 14.09
Olen lukenut, että pahasti oireilevat ovat tyytyväisimpiä leikkaukseen. Sama hommat kuin muissakin leikkauksissa. Jos ei ole selviä lääketieteellisiä perusteita tai vaivat eivät haittaa elämistä ja niiden kanssa pystyy olemaan, niin ei kannata lähteä leikkaukseen.
Omalla kohdallani ainakin olen päässyt lääkkeistä eroon ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Kurkkukivut ja jatkuva sairastelu on vähentynyt. Jatkuva happosalpaajien syöminen ei varmasti ole myöskään hyvä ratkaisu.
Liika laihtuminen on alkanut ihmetyttämään leikkauksen jälkeen, mutta muuten ei ole valittamista.
Oma arvaus on että miehet on tyytyväisempiä, koska miehet lähtevät lääkäriin vasta kun ovat puoli kuolleita ja siten huonompikin hoito antaa aihetta tyytyväisyyten lähtökohdan ollessa surkea.

SussuRe: Leikatuilta kysytään9.11.2017 10.15
Hei Opertoitu, hyvä pointti tuokin! Tuo just itsellä mieltä vaivaa, että kumpi nyt sitten on parempi, syödä lääkettä aamuin illoin loppuelämän (jos ei onnistu vähentäminen), vai käydä leikkkauksessa, joka vähintäänkin sitten siirtää sitä loppuelämän lääkitystä. Itselläni oireena regurgitaatiot ja kurkkukipu. Kurkkukipu lähti viimeksi kun söi lääkettä aamulla ja illalla, ylösnousut tietenkään ei. Kokeilen nyt mennä yhdellä pillerillä, josko kurkkukivut lääketauon jälkeen jäisivätkin pois vähemmällä lääkityksellä.
Minkäslaiset oireet sulla Operoitu olikaan ennen leikkausta ja paljonko söit lääkkeitä? Olet ne kyllä tuola jossain ketjussa aiemmin kertonut, mutta jos jaksat, niin kerro vielä. Tai muilla leikatuilla.

SussuRe: Leikatuilta kysytään9.11.2017 11.44
Operoitu, jos saa kysyä, oletko itse mies vai nainen?

OperoituRe: Leikatuilta kysytään9.11.2017 13.03
Olen 40 vuotias mies. Minulla oli oireena kurkkukipu. Ruoka tuli myös suuhun jos laskin päätä alemmas. Viimeisimpänä oireena ennen tutkimuksiin lähtöä oli muutaman kuukauden pätkä, jolloin paino lähti laskemaan ja olo oli kokoajan kuumeinen.
Gastroskopiassa löytyi palleatyrä ja mahanportti oli kuulemma auki kokoajan. Ph-mittauksessa löytö oli ?erittäin patologinen? ja lääkäri suositteli vahvasti operaatiota.
Leikkaukseen mennessä ja PH-mittauksen aikana oli minulla oireeton hetki, mutta päätin kuitenkin mennä leikkaukseen, koska lääkäri oli sitä mieltä että jatkuvat ylösnoussut aiheuttavat isoja riskejä tulevaisuudessa. Ylösnousut olivat happamia vaikka söin Somac 40 Mg joka aamu.
Nyt olen palannut Forumia lueskelemaan, koska painoni on tippunut 15 kiloa ja olen menossa uudelleen tähystettäväksi varmuuden vuoksi.
Asiat alkavat pyörimään mielessä ja mielikuvitus laukkaa aina ennen tutkimuksiin menoa. Pari kertaa sattunut kohdalle että ihan viattoman tuntuisen vaivan jälkeen on päättynyt leikkauspöydälle, niin usko omaan särkymättömyyteen on kadonnut.

LissuRe: Leikatuilta kysytään12.3.2020 9.00
Vieläkö leikatuilla on oireet pysyneet poissa?

Astma/refluksiRe: Leikatuilta kysytään8.4.2020 21.57
Huomenna tulee jo 10 vuotta leikkauksesta ja edelleen mansetti on siellä siististi pysynyt paikallaan!

Onhan tässä kaikkea muuta tullut tällä aikavälillä koettua, mutta tämän suhteen en voi olla muuta, kuin tyytyväinen!! :)

MaisaliisaRe: Leikatuilta kysytään9.4.2020 15.34
Hienoa kuulla tuollainen kommentti. ☺

Mie vaanRe: Leikatuilta kysytään29.3.2021 10.13
Minulle tehtiin leikkaus reilu 3 viikkoa sitten.
2-3 päivää sitten alkoi käymään pallean kohdalle kipeää.
Jos joutuu kurottamaan niin tuntuu palleassa. Sellainen polttava viiltävä kipu.
Onko siis normaalia että 3 viikkoa leikkauksen jälkeen vielä tuntuu sisuksissa?
Minulle siis tehtiin palleatyrä (fundoplikaatio) leikkaus.

NyymiRe: Leikatuilta kysytään16.4.2021 10.07
Operoitu, myöhäinen vastaus mutta ei vitsi kun minulla on myös toi jatkuva kuumeinen olo! Gastroskopiasta mullakin löytyi palleatyrä mutta ihmetyttää se, että miten ne voi todeta että mahanportti on koko ajan auki? Vaikka itsekin epäilen täsmälleen samaa, koska närästystä on myös jatkuvalla syötöllä.

Olen menossa toukokuussa impedanssimittauksiin ja todennäköisesti leikkaukseen, koska tämä olo on sietämätön! Sairauden tunne, polte rinnassa ja ylävatsakipuja ihan jatkuvalla syötöllä ja haluan palata arkeen jossa pystyy urheilla ja kaikkea muuta hyvää. Mulla oli just kolme päivää putkeen tosi hyvä olo jostai kumman syystä, oireet olivat välillä lähes kokonaan kadonnut, niin urheilin, pyöräilin, paljon sain aikasiks, mutta nyt oireet palasivat ja kovaa, enkä pysty ja jaksa tätä enää.

Kysytään sitten leikatuilta että onko kukaan täällä käynyt julkisella leikkauttamassa ja oletteko tyytyväisiä tulokseen? Kysyn, koska olen julkisella menossa ja olen ymmärtänyt jotenkin, että suurin osa hyvin onnistuneista leikatuista on käynyt yksityisellä tekemässä operaation.

MaisaliisaRe: Leikatuilta kysytään16.4.2021 17.05
Olin viime vuoden elokuussa julkisella puolella leikkauksessa ja edelleen tyytyväinen olooni.
Ikään kuin alkoi uusi närästyksetön elämä. 😀
Se on mahtavaa, lähes joka päivä muistan olla siitä kiitollinen.
Tiettyjä rajoituksia edelleen pidän ja pitää muistaa syödä pieniä annoksia, pureskella hyvin ja syödä hitaasti.

NyymiRe: Leikatuilta kysytään16.4.2021 17.21
Kuulostaa kyl tosi kivalta 👍



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: