Keskustelu

IhmettelijäYlävatsan polttelu ruokailun yhteydessä21.9.2023 18:33
Mistähän johtuu yllättäen ilmaantunut oireilu ylävatsalla. Syödessä ja ruokaa nimenomaan nielaistessa ylävatsaa vihloo ja polttelee nielaisun ajan. Juomalla rauhoittuu tai lähtee itsekseen minuutin parin sisään kun odottelee. Röyhtäilen paljon ja ilmaa kertyy tosi herkästi nyt vatsaan.

Muuten ei oireita, kipu on vaan syödessä tai saattaa muuten olla todella lievää ja hetkellistä. Tyhjä maha ei oireile mitenkään. Söin viikonloppuna pitkästä aikaa rasvaista ruokaa ja nautin alkoholia, muuten ei ole ollut mitään poikkeavaa.
Alkoholinkäyttö vähäistä, en tupakoi, urheilen ja olen hoikka hyväkuntoinen alle 30v. Eli mitään haimatulehdusta en lähtisi veikkaamaan ekana.

randombystanderRe: Ylävatsan polttelu ruokailun yhteydessä22.9.2023 5:47
Yleinen oire ruokatorven ongelmissa, esim. ruokatorven haavauma, refluksista johtuva tulehdus tai muu limakalvoa rikkova asia, esim. eosinofiilinen ruokatorvitulehdus yms. Jos oireet on kestäneet jo pidempään, tai jos vasta alkoi, eikä helpota muutamien päivien kuluessa, niin se on parasta käydä tutkituttamassa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: