Keskustelu

PupuRasituksessa oireita15.7.2023 11:45
Minulla portaissa tai juostessa tulee kauhea tunne rintakehälle ja kurkkuun, helpottaa heti kun lopetan rasituksen, sen jälkeen vain lievää närästystä. Olen käynyt kardiologilla sydämen ultrassa, sekä rasitus-ekg otettu ym, ja kaikki niissä hyvin. Mutta onko tämmöistä kenelläkään muulla että pahenee tuommoisissa tilanteissa ja helpottaa kun esim pääsen portaat ylös. Rasitus ekg:ssä ei mitään oireita pyöräillessä.

ViljoRe: Rasituksessa oireita27.7.2023 7:35
Moikka!

Sama homma täällä. Refluksioireiden puhkeamisen jälkeen 6 vuotta sitten en ole pystynyt mitään isosti hengästyttävää treenaamaan. Hölkkäily yms. sujuu jotakuinkin niin kauan, kun hengitys pysyy nenähengityksenä. Suun kautta jos alkaa puuskuttamaan niin ärtyy hyvin äkkiä tuolta jostain ruoka- ja henkitorven seutuvilta. Ja samaisesta syystä johtuen edes kevyille juoksulenkeille ei ole mahdollista lähteä alle 3 tuntia ruokailun jälkeen.

RePeRe: Rasituksessa oireita25.8.2023 22:12
Joo, samaa täälläkin. Ratsastus sai jäädä kun runtakipu oli jäätävä, ei ollut sydämestä kiinni. tähystyksessä löydöksenä palleatyrä ja löysä mahanportti, närästykset olleet pidemmän aikaan jäätävät. Nyt tutkimukset vielä kesken. viikko sitten oli manometria ja viikon päästä saan sen vuorokauden mittaisen ph-mittauslaitteen. Mutta harmittaa että fyysisen liikunnan joutunut sivuuttamaan tämän takia.

Uusi käyttäjä (eka postaus tänne ikinä)Re: Rasituksessa oireita28.8.2023 21:19
Täällä kanssa yksi asiasta kiinnostunut. Omana oireena ovat
1. välillä jäätävä hengästyminen, mutta tämä on vähän helpottannut kun on liikkunut enemmän. Enemmänkin vaivaa kun tuntuu hengästyvän helpommin kuin aiemmin, mutta selittäisin tämän toistaiseksi huonolla kunnolla. Rintakipuja ei ole.

2. pelottavampi oire on kurkkukipu/kuristus yhdessä tietyssä paikassa. Tämä kipu on omituista

a. se tuntuu lähinnä nieleskellessä
b. kipua voisi kuvailla, että kurkku tuntuu kuivalta ja aivan kuin kurkku tarttuisi itseensä kiinni kun nieleskelee
c. oire voimistuu huomattavasti kun huohottaa ja liikkuu. Mitä enemmän on huohottanut sitä ikävämmältä oire tuntuu. Nieleskelyoire menee yleensä pois sabout 5 minuutissa, mutta kurkku on samasta paikasta myös hieman ärtyneempi kuin joskus muinoin oli.
d. hengitys haisee välillä pahalta, jännitysniskaakin on
e. kurkku välillä vähän ärtyy ruokailun yhteydessä
f. äsken porrastelemassa käytyäni huomasin että nesteitähän sieltä alkoi nousta ylös ja kurkku oli jälleen liikunnan aikana kuvailemallani tavalla ärtynyt

Sydämestä tämä todennäköisesti ei ole kiinni, jos olisi oireita olisi muunlaisiakin, kuten esimerkiksi suorituskyvyn ongelmia ja rintakipuja.

RePeRe: Rasituksessa oireita29.8.2023 20:22
Onko teille minkälaisia tutkimuksia tehty ja mitä löytynyt ja miten hoidetaan. Tossa tuli vielä mieleen että vaikka ruokailusta voi olla jo tovi ja teen kummarrusliikkeen, niin hyi että kun sitä nestettä mahasta pulppuaa kurkkuun, polttaa ihan pirusti. Jännittää aivan älyttömästi se ph-mittaus. herkkäkurkku kun olen. Manometriakin oli järkky.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: