Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

untuvikkoTavanic14.2.2014 12:24
Onko kenellekään määrätty tavanic lääkettä suolistotulehduksiin? Aivan järkyttävät sivuvaikutukset! Päässä heittää, paha maku suussa ja todella pahat tärinät koko kehossa. Ja näitä pitäisi syödä kaksi viikkoa!

jonesRe: Tavanic17.2.2014 10:52
Tuo antiobioottiryhmä tekee kamalia oireita. Pyydä toisenlainen antibiootti.

refluksikurkkuRe: Tavanic17.2.2014 13:42
untuvikko, mihinkä vaivaan sulla moinen kuuri on määrätty??
Onko sielläpäin maailmaa mh.bakteereita saatavilla apteekista tai
kauppatuotteena?

untuvikkoRe: Tavanic17.2.2014 18:26
Kuuri määrättiin haavaumien hoitoon. En tiedä noista maitohappobakteereista, mutta voisi kuvitella että ihan ruokakaupasta löytyy ibuprofeenien vierestä...

kokemusta onRe: Tavanic5.6.2014 13:58
Sain kyseistä lääkettä keuhkokuumeen hoitoon ja meinas mennä kävelykyky..kolmen päivän syömisen jälkeen alkoi mielettömät jännekivut reisissä enkä pystynyt kestämään sitä kipua niin ilmoitin lääkärille etten jatka kuuria ja hän kehoitti jättämään lääkkeen pois. Kipu oli niin sietämätön että muistan ikuisesti. Olen kuullut vastaavanlaisia tapauksia joissa jollakin on tullut pysyviä haittoja ko lääkkeestä lähinnä jänteisiin vai ovatko lie tuhonneet hermoja. Ihmeellistä ettei tähän puututa ja ihmisille syötetään kaikenlaista moskaa koemielessä.

minä vain...Re: Tavanic24.8.2014 23:50
Äitini söi Tavanicia ja meni totaalisekaisin, toipui vuorokaudessa kun lääke lopetettiin ja vaihdettiin toiseen.

Itse sain tätä troppia keuhkokuumen hoitoon viikon kuurin kun sitä ennen olin tippa antibiootilla 1.5 viikkoa. Tavanic kuurin loputtua olkavarteni jänteet kipeytyivät ja niiden paranemiseen meni yli puoli vuotta.

Ystäväni sai tätä lääkettä keuhkokuumeeseen ja hänen akillesjänteet tulehtuivat, onneksi nekin paranivat mutta pitkään se kesti.

Sanovat harvinaisiksi sivuvaikutuksiksi näitä..epäilen että ovat melko tavanomaisia, muuten tuntuu aika metkalta että lähipiirissäni on 2 ja myös itseni mukaan lukien saanut juuri nämä harvinaisimmat sivuvaikutukset.

Varovaisuutta näiden kanssa..kyllä Tavanic parantaa, mutta saattaa tuoda ilkeitä lieveilmiöitä muuassaan.

weedeeRe: Tavanic5.12.2014 0:11
Et voi valitettavasti olla varovainen fluorokinoloni antibioottien Tavanic/Ciprofloxacin kanssa. Kerta voi tuhota terveytesi pysyvästi.

Nm. Yli 6kk jatkunut jännekipu Ciprofloxacin kuurin takia

TavaRe: Tavanic5.12.2014 10:08
minä vain, itellä Tavanicia käytetty ilman ongelmia kaksi kuuria.

weedeeRe: Tavanic5.12.2014 11:45
Tava,

Ei tule kaikille jännetuhoja Tavanicista, mutta monelle tulee. Lisäksi ääreishermoston vauriot yleisiä. Tunnen itse alle 10 suomalaista jotka kamppailevat kuukausia ja vuosia kuurin jälkeen hirveiden jännekipujen kanssa mitkä tuo myrkky on aiheuttanut.

refluksikurkkuRe: Tavanic5.12.2014 16:46
Hyvä, että tulee monipuolisesti kirjoittelua eli sekä hyviä että huonoja kokemuksia esiin.

Untuvikko, vieläkö olet linjoilla? Onko suolistotulehdus lähtenyt paranemaan kunnolla vai vieläkö mennään näissä kuvioissa?

weedeeRe: Tavanic5.12.2014 17:52
Jatkan vielä että jos kuulut niihin epäonnisiin joille Tavanic/Ciprofloxacin aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, niin siinä vaiheessa olet yksin kipujesi kanssa. Lääkärit ihmettevät oireitasi ja tarjoavat särkylääkkeitä, sekä hokevat miten harvinaista tämä on ja menee kuukaudessa ohi.

Www.fqwallofpain.com

seljahei,14.5.2015 22:34
Mulla menossa tavanic- kuuri tällä hetkellä. Vähän alkoi nyt hirvittää teidän kokemukset. Oliskin kiva kuulla jos jollain hyviäkin kokemuksia. Kun nämä antibiootit nyt on kuitenkin syötävä..
Sain ärhäkän bakteerin aiheuttaman niveltulehduksen,jota nyt paranneltu toista viikkoa. Viikon ajan suoneen ja rinnalla toista suun kautta. Näistä (tai toisesta..?) allerginen reaktio ja sitten vaihto tavaniciin. Ja suunnilleen sormet ja varpaat ristissä toivon että nyt ei tulis enää mitään häikkää ja että maha kestäis. Maitohappoja ja precosaa ja zoltia on tullut otettua päivittäin ja vielä ei vatsa ole pahemmin ärhennellyt.
Tulihan se pitkä lista sivuvaikutuksista luettua,eikä se kovin kivaa luettavaa ollut. Jospa nyt sitten yritän aktiivisesti unohtaa ne!
Mä en ole elämäni aikana syöny aikuisiällä yhtään antibioottikuuria, ihan uutta mu!le tämmönen. Jos jollain ihan hyviäkin kokemuksia niin kertokaas. Koitan ajatella etten olis niin erityinen et jokin tosi harvinainen sivuvaikutus kaivelis just mut uhrikseen😉
Vaikka pientä epäonnea on tässä kevään aikana näiden sairastelujen myötä olllutkin.

weedeeRe: Tavanic15.5.2015 7:56
Moi Seija,

Toivottavasti sinulle ei tule jännetulehdusta fluorokinoloni antibiootista kuten itselleni kävi. Kyseinen myrkky tulehdutti täysin terveen jänteen nilkassani ja on ollut kipeä jo vuoden putkeen.

Ymmärrän että näitäkin antibiootteja on joskus pakko syödä, mutta välillä näitä määrätään turhaan. Lääkehaitoista puhumalla vain saa äkkiä itselleen pelottelijan leiman.

Facebookissa on fluorokinolonien haittavaikutuksia saaneille oma vertaistukiryhmä.

seljaRe: Tavanic15.5.2015 9:46
Jaa-a, kun osaisikin sanoa onko tämä turha kuuri, tuskinpa kuitenkaan. En niin kovin paljon ole perehtynyt antibiootteihin, kuten sanoin tämä on muistaakseni ainoa kerta kun syön aikuisena antibioottia.Jotain on ilmeisesti kuitenkin nyt otettava, edelliset zinacef ja klindamysiini saivat aikaan allergisen reaktion viikon käytön jälkeen, joten tuo jälkimmäinen vaihdettiin ja suoneen annettava lopetettiin, olis varmaan lopetettu jokatapauksessa kohta. Elikkäs nyt sit viides päivä tavanic käytössä. Tulehdus oli tosi ärhäkkä ja antibiootit sen mukaisia. En vain osaa kyseenalaistaa tässä nyt lääkärin määräyksiä. Onko sitten olemassa jokin turvallinen antibiootti?
Tosi ikävä kuulla weedee miten sulle kävi. Itsekin tarkkailen nyt nilkkojani, toinen on jokatapauksessa kipeä, kun noista jänteistä luin.. En todellakaan haluaisi olla se harvinainen tapaus tällä kertaa. Miten sun asiaa on lääkäreiden taholta kommentoitu hoidettu? Oletko edelleen kipeä? Miten pystyt olla työelämässä? Muut arkiset askareet, miten ne hoituu?
Entä refluksioireet antibioottikuurin tai tän kyseisen aikana?

MelindaPRe: Tavanic15.5.2015 10:47
Tavanic kuuri syöty 2 kertaa elämässä eri ongelmiin.
vähän ripulia. Muuten kaikki ok. Lähipiirisä ok kokemuksia myös.

juissiRe: Tavanic15.5.2015 23:46
Yks tuttu meinas kuolla fluorikinonikuurin takia.

weedeeRe: Tavanic16.5.2015 9:12
Selja,

En osaa sanoa onko mikään antibiootti turvallisempi, mutta ainakaan muilla antibioottiryhmällä ei ole vastaavaa jänteitä haurastuttavaa ominaisuutta.

Oma keissi meni niin että useampi lääkäri kieltäytyi aluksi uskomasta tai vähätteli asiaa kun sanoin että fluorokinoloni on aiheuttanut jonkin vaurion nilkkaani. Olivat tietoisia kyllä tästä haittavaikutuksen mahdollisuudesta mutta pitivät sitä liian epätodennäköisenä tai väittivät että jos johtuisi lääkkeestä se menisi ohi maksimissaan parissa kuukaudessa. Ei mennyt. Viimein MRI kuvat ja ko. lääkkeen haitoista tietoisen ortopedin lausunto saivat myös oman lääkärin uskomaan. Ainoa ohje on ollut että vedä särkylääkkeitä. Mitään korjaavaa ei voida tehdä.

Tuolla Facebook ryhmässä mistä mainitsin on yli 60 jäsentä joista monella on jatkunut fluorokinolonikuurin jälkeen vuosikausia jänne "tulehdukset" erityisesti jaloissa. Akillesjänne tuntuu monella olevan se yleisin mikä oireilee. Pari istuu lääkkeen takia pysyvästi pyörätuolissa.

Mulla taas nilkkakipu on edelleen 24/7 päällä, mutta töissä pystyn käymään normaalisti (istumatyö). Pienikin jalkojen rasittaminen kuten kävely tai paikallaan seisominen pahentaa. Mitään jalkatreeniä en pysty enää salilla tekemään.

Refluksioireita mulla ei Ciprosta tullut.

Oletko muuten nähnyt tämän jutun:

http://yle.fi/uutiset/antibioottikuuri_vei_nuoren_miehen_mielisairaalaan_minulle_tuli_omituinen_tarve_hypata_sillalta/7839200

weedeeRe: Tavanic16.5.2015 9:36
Selja jäi sanomatta vielä että arkiaskareet kyllä sujuu kivusta huolimatta. Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen kipu "tasoittui" siten että nyt pystyy taas ajamaan autoa, käymään kaupassa, töissä jne.

TavaniciaRe: Tavanic16.5.2015 10:22
selja!syö ihan rauhassa kuuri loppuun. Niin söin minäkin.
Voimakas kuuri mutta eipä siitä sen enempää.

Tavanicia Re: Tavanic16.5.2015 10:26
selja! ok kokemuksista läkkeistä ei koskaan tehdä facebooksivuja. meitä on kuitenkin monta. suuri enemmistö siis.

SaturnusRe: Tavanic16.5.2015 15:15
Tässä lisää fluoroista... Itse en syö enää ikinä!

http://yle.fi/uutiset/yleisella_antibiootilla_hurjat_sivuvaikutukset__useita_kuolemantapauksia_naista_ei_saa_puhua_suomessa/7839376

refluksikurkkuRe: Tavanic16.5.2015 16:11
Selja, tuli tuolla pyytämiäsi hyviäkin/neutraali kokemuksia muutama - toivottavasti sait niistä himpun verran tsemppiä!

Toivotaan, että tulehdus rauhoittuu. Onneksi joku lääke käy!

Mikä muuten olotila refluksitaudin suhteen? Hyvää vai huonoa kautta meneillään?

refluksikurkkuRe: Tavanic16.5.2015 16:21
Ps. Hieno juttu myös ettei sulla ole ollut aikuisiällä mitään antibioottia vaativaa vaivaa!! Ja melkein pakko kysyä perään että kuinka monta vuosikymmentä sulla on mittarissa :-)??

TerhoRe: Tavanic16.5.2015 19:01
Hyvä, että antibioottien riskeistä ja haitoista puhutaan enemmän (ainakin tuntuu sille).

Tietysti se on lääke, joka pelastaa ihmishenkiä ja on tärkeä lääke, mutta jotkut joilla se ei ole koskaan aiheuttanut ongelmia (eli rautapakkiset), suhtautuvat siihen vähän kuin söisi panadolia, kun vähän poskionteloita kivistää, ilman varmaa tietoa, että onko edes tulehdusta, saati sellaista johon se ihan oikeasti tarvitaan.

Omassa lähipiirissäkin sellaisia on, ja vähän hirvittää itseäni välillä ja toivon vain, että eivät saisi tietenkään ongelmia, mutta onhan antibioottien "turhalla syönnillä" myös vaikutuksia meihin kaikkiin kun vastustuskykyisen pöpöt lisääntyvät ja voimistuvat.

seljaRe: Tavanic16.5.2015 21:15
Moikka!
Ihan ekaks kiitos tsempeistä!
En käyny vielä kattoon noita linkkejä kuitenkaan..
Refluksikurkku, neljäkymppiä kolkuttelee ihan nurkan takana,ja en tosiaan muista antibiootteja syöneeni aikuisena. Oikeastaan voin laskea yhellä kädellä aikuisena sairastetut kuumeetkin. Olisinko kerran influenssan sairastanu? Ja yhden mahataudin..vähiin ne jää jokatapauksessa. Refluksioireet on ollu aika hyvin hallinnassa. Nielemisvaikeuksia on,mutta ei lainkaan siinä määrin kun alkuunsa. Närästää,mutta kun en juo kahvia enkä syö suklaata niin ei ihan repeä. Just kun pääsin kehumasta etten sairasta niin kun nyt keväällä sitten sairastin pienen kuumeen ( yhtenä päivänä lämpöä 38) niin oikein tosissaan poltteli rinnasta. Hassua,onko muilla sairaana oireet kovempia? Tuntu et sen ajan kun kuume nousi niin kyllä korvensi. Mutta siis aika hyvin on menny.
Kurjaltahan tuo sun juttusi kuulostaa,weedee,tsemppiä kovasti sulle!
Tähän kuuriin,pakko kai tämä on syödä. Mulla siis nilkassa bakteerin aiheuttama märkäinen niveltulehdus,joka ilman hoitoa( ne pahat antibiootit!) voisi olla hengenvaarallinen,eli ei tullu mieleen kieltäytyä kun päivystyksestä laittoivat osastolle tiputukseen. Huonoa tuuria ja muutenkin ollu vastustuskyky vähän heikompi tänä keväänä kun yleensä.
Uskaltaakohan noita teiän linkkejä ees kattoa..?

SaturnusRe: Tavanic17.5.2015 18:48
Hei Selja, pyydä lääkäriäsi vaihtamaan tavanic toiseen lääkkeeseen, jos suinkin mahdollista! Fluorokinolonien sivuvaikutuksia vähätellään Suomessa. Kannattaa googlettaa englanniksi. Eikä ole tarkoitus kylvää kauhua vaan ehkäistä peruuttamattomia tuhoja, joita tuo lääke VOI aiheuttaa. Kaikille sivuvaikutuksia ei tietenkään tule, mutta riski kannattaa jättää ottamatta jos lääkkeen vain voi korvata toisella antibiootilla.

AnnemariRe: Tavanic17.5.2015 19:56
Tavanic on ollut minulle hyvä kuuri kolme kertaa. Mitään sivuvaikutuksia ei ole tullut ja taudit lähteneet kiltisti pois.

Kerran sain sen keuhkokuumeeseen, kerran pahaan räkätautiin ja kerran pyysin sen itse poskionteloiden jatkuvaan valumiseen.
Helppo kuuri, kun vain nappi päivässä riittää ja maha kesti hyvin.

Luulen sen olevan myös Seljan tulehdukseen sopiva, sehän "tappaa" kaikki rotasta pienemmät ;D vaikka en lääkäri olekkaan, niin uskon näin.

Toivottavasti tulehdus paranee ja pääset nauttimaan kesästä!

seljaRe: Tavanic18.5.2015 21:29
Hei!
Annemari,kyllä tulehdus on kokoajan menossa parempaan. Alkuun tarvin kepit ja muutenkin pystyssä oleminen ei oikein sujunut mutta nyt menee jo siihen nähen hyvin. Kävelylenkille,juoksusta nyt puhumattakaan,en lähtisi,mutta muuten arki jo pelaa normaalisti. Onnea oli matkassa sen verran että tulehdus ei ulottunut niveleen itsessään vaan ympäröivään kudokseen. Se oliskin voinu viedä koko kesän..Hyvää kesää myös sulle!
Lääkäriin menen ens viikolla. Siihen asti olis tarkotus syödä antibiootteja. Onko sulla Saturnus omia kokemuksia tavanicista tai jollain sun tuttavalla? Kuulen ihan mielelläni,en ole kauhuissani(vaikka ehkä pitäisi?). Tietenkin toivon että tästä ei mitään kamalia seurauksia tule. Tällä hetkellä on olo ihan ok.
Se harmittaa että jouduin lopettaan rautakuurin tämän takia. Mulla toisen kerran vuoden sisään rautavarastot tyhjinä,kun olen lopettanut raudan syönnin joten saa nähä miten nyt pysyy.
Mites muuten voisko krooninen gastriitti heikentää raudan imeytymistä? Työpaikkalääkärin mielestä ei! Mä oon kyllä eri mieltä. Mullahan siinä tähystyksessä mainittiin krooninen gastriitti. Tämä nyt meni ehkä aiheen ohi,mutta tuli vain mieleen. Ja sellainenkin kun raudanpuutos voi aiheuttaa myös nielemisvaikeuksia,niin ite oon alkanu miettiä yhtenä syynä omiini raudan puutetta.. Onko täällä muita joilla nielemisvaikeuksia ja ehkäpä raudanpuutosta..? Vai pitäiskö tehä oma alotus näille mietteille?

AnnemariRe: Tavanic18.5.2015 23:32
Hienoa selja, että parempaan on menossa!

refluksikurkkuRe: Tavanic19.5.2015 11:24
Annemari, hyvät että sinäkin olet saanut pöpöt häädettyä ok!

Selja, hienolta kuulostaa!

Etsi hakulaatikolla vanhoja rautakeskusteluita ja laita kommentisi vaikka siihen perään liittyen ....

jattaRe: Tavanic11.3.2016 7:41
Tämä kyseinen lääke kai on minulla sitten aiheuttanut olkavarren kipeytymisen. Särkee niin ettei saa yöllä nukuttua, enkä mielelläni kipulääkettä ottaisi. Kuuria jäljellä yksi päivä. Nyt tuntuu että koko oikea käsi on aivan turta, sormet jäykät sekä kyynärpää särkee, edelleen myös olkapää. Lisäksi tuntuu vasemmassa olkapäässä kipua ja polvissa. Sain lääkkeen mahdolliseen keuhkoputken krooniseen tulehdukseen, jota ei edes ole varmuudella todettu. Harmittaa vain jos kivut pahenevat tai jäävät jatkuvaksi.

TuijaRe: Tavanic5.5.2016 2:33
Olen syönyt jo viikkoja Tavanicia varpaassa luuhun asti olevaan tulehdukseen. Varpaassa on kuolio ja toistaiseksi Tavanic menee estolääkityksenä. Sivuoireina olen saanut järkyttävät vatsavaivat.Oksennan hirvittävästi ilmaa, en siis ruokaa.Vatsa on kuin tulessa. Kuolion takia kuurille ei näy loppua.

Marja-Liisa LehijokiRe: Tavanic22.6.2016 21:57
Minulle Tavanic 500 mg määrättiin kaksi kuukautta sitten keuhkokuumeen hoitoon.Viisi tablettia ehdin ottaa kun alkoivat jalka-ja akillesjänne kivut,jotka jatkuvat edelleen ja kuljen ontuen.Pelkään etten toivu entiselleni.

MauriRe: Tavanic29.9.2016 16:51
Minulta Tavanic vei akillesjänteet. Toisesta jalasta jänne repeytyi pahasti ja jouduttiin leikkaamaan erikoislääkärillä. Jänteen ympärillä. Tavanicista johtuen muodostuu pehmutkudosta joka korvaa tuhottua jännettä, mutta joka ei jänteen toimivuutta enää paranna. Kamala myrkky jänteille. Kaikki lääkärit ovat myöntäneet, että Tavanic on antibiooteista pahin jänteiden tuhoaja.
Kuka korvaa kalliin leikkauksen ja kuukausien kärsimyksen ja osin menetetyn liikuntakyvyn.
Ei koskaan enää Tavanicia

refluksikurkkuRe: Tavanic4.10.2016 12:05
Mauri, miten refluksitautisi reagoi lääkkeeseen?

TinttarellaRe: Tavanic4.10.2016 16:28
Sain Tavanic 500mg:aa keuhkokuumeeseen, 1/pvä, viikon kuuri. Ei aikaisempia kokemuksia tästä lääkkeestä. Luin kauhuissani kertomuksianne tämän lääkkeen haittavaikutuksista, todella harmillisia kertomuksia ja suhtaudun nyt tarkkaavaisesti tämän lääkkeen käyttöön, tänään otin vasta toisen. Kuitenkin, jäin miettimään, jos joku lääke saa noin kerrottujen kaltaisia hirveitä oireita aikaan, niin miten kummassa tällainen lääke voi olla edes markkinoilla. Toki otan vakavasti kaikki tänne kirjoitetut kauhukertomukset, mutta yritän käyttää näitä lukiessa tervettä järkeä ja pientä suodatusta. Suomessa terveydenhoito on niin huipputasoa, että en usko lääkäreiden ko.lääkettä määräävän jos sillä noin hirveitä vaikutuksia on. Kiitokset kuitenkin kaikille oman kokemuksensa kertoneille, varaudun ottamaan heti yhteyttä lääkäriini mikäli tuollaisia oireita ilmenee. Palaan kertomaan myöhemmin millaisia vaikutuksia itselläni oli.

TinttarellaRe: Tavanic9.10.2016 20:24
Viikon kuuri Tavanic 500mg:aa keuhkokuumeen hoitoon nyt takana, tänään otin viimeisen lääkkeen. Mitään edellä kerrotuista haittavaikutuksista ei kohdalleni tullut. Ainoastaan väsymys on ollut kova ja päivittäin pientä päänsärkyä, mutta nuohan voivat johtua joko itse sairaudesta tai sitten olivat haittavaikutuksia, jotka lääkkeen yhteydessä olivat mainittuina. Eli tässä nyt yksi positiivinen kertomus Tavanicista tänne kauhukertomusviidakkoon :)

hoitajapoikaRe: Tavanic13.1.2017 12:18
Eilen THX RTG josta keuhkokuume diagnoosina. Eilen 2x Tavanic 500 ja tästä päivästä lähtien 9vrk kerran päivässä. Viime yönä sammuin vasta n. klo 4-5. Heräsin kunnolla aamulla ysiltä ja muistikuvat oli vain järjettömiä painajaisia ja aina kun heräsin hetkeksi niin olo oli hurjan kurja. Äsken soitin lääkärille ja pyysi lopettamaan lääkkeen käytön heti, on kuulemma yleisimpiä haittavaikutuksia lääkkeestä (hikoilu, painajaiset, ahdistuneisuus ym). Itsekkin hoitoalalla mut enpä oo moiseen törmänny sairaalassa 3v aikana.

Mykoplasma ja keuhkokuumeitaRe: Tavanic21.3.2017 13:49
Itse juuri 7 pv Tavanic kuurin syöneenä, oma kokemus on ihan ok. Söin precosaa koko kuurin ajan. Alkuvaiheessa vatsa vähän reagoi, mutta muuten ollut ok. Viimeisenä päivänä tuli oudot tuntemukset nilkan alueelle, akillesjänteeseen. Lääkäri sanoi, lääkettä määrätessään, että jos oireita ilmenee, lääke tulee lopettaa heti. Ensioireet mm. Akillesjänteen kipu. Eli maalaisjärkeä saa käyttää, jos jokin lääke, ruoka-aine tai muu aiheuttaa epäilyttäviä oireita, sen käyttö kannattaa välittömästi lopettaa.
Luin muiden kirjoittamia juttuja levottomuudesta jne. itsekin olin hieman levoton muutaman päivän käytön jälkeen, mutta saattoi johtua myös siitä, että lääke sai olon paremmaksi ja sitä ennen olin jo sairastanut kotosalla sängynpohjalla 3 viikkoa. Mutta toivotaan ja yritetään luottaa siihen, ettei lääkärit näitä kovia antibiootteja liian kevyin perustein määräilisi...

PrivetRe: Tavanic21.3.2017 23:17
Outoa että keuhkokuumeeseen määrätään Tavanicia. Sairastin keuhkokuumeen yllättäen liki kaksi vuotta sitten ja sen hoitoon sain V-pen 500 mg sekä toista muuta ro-alkuista antibioottia sekä astmapiippuna Bufomixia (kortisonia). Jo ekan lääkepäivän jälkeen olo koheni merkittävästi.

En saanut vatsavaivoja mistään valmisteesta. Tulehdus minulla oli trg-kuvan perusteella vasemman keuhkon alaosassa.

Marja-Leena SääskiRe: Tavanic 500mg vammatti akillesjänteen10.4.2017 6:22
Mieheni sairastaa syöpää ja hänelle määrättiin 20.1.2017 TAVANIC 500mg 7päivän kuuri??!! Koska hänelle määrätty lääkearsenaali oli niin iso, emme osanneet painajaisunissakaan yhdistää oireita tähän lääkkeeseen. Huulet olivat voimakkaasti ruvella, ihottuma ja kropassa kova kutina. Sitten 185cm mies alkoi kaatuilla ja nilkoissa oli voimakas kipu. Ja taas ambulanssilla P-K keskussairaalaan, jossa todettiin TAVANIC 500mg aiheuttama oikean jalan 80% jänne repeymä , jalka kipsattiin kuukaudeksi, nyt 1.4.2017, mieheni on edelleen liikuntakyvytön vuodepotilas fysikaalisesta jatkuvasta kuntoutuksesta huolimatta. Meillä on mennyt pelkästään tämän jalkavamman vuoksi sairaala- ja baaritaksimatkoihin 1000? ja luulenpa, että potilasvakuutus lautakunta vastaa, että "siellähän lääkepaketin ohjeessa sanotaan, että saattaa aiheuttaa jännevammoja yksi 1000 henkilöä kohden" ja näin pesee vastuunsa, joten kaipa se on turha sinnekään mitään valituksia tehdä.

Marja-Leena SääskiRe: Tavanic9.7.2017 5:19
varokaa tavanicia. Mieheni kuoli 7.5.2017 syöpäsairauteen. Eläisi varmaan vieläkin jos tuota tavanic 500mg ei olisi ottanut. Koska hän oli akillesjänne repeymän vuoksi 100% vuodepotilas, hänen yleiskuntonsa romahti täysin maattuaan tammi-toukokuun 24h vuoteessa. Kuolintodistuksessa oli, että jalka oli halvaantunut. 2 kuukautta sitten laitoin SUOMEN KESKINÄINEN LÄÄKEVAHINKOVAKUUTUS yhtiöön 1000? korvaushakemuksen, eipä ole kuulunut mitään.

MisumiiruRe: Tavanic25.1.2020 22:48
Mulle määrättiin nyt Amorion 1g 2/pvä, Tavanic 500mg 1/pvä ja Somac 40mg 2/pvä Helicobakteerin häätöön. Nyt mietin uskallanko aloittaa, kun toi Tavanic puhuttaa. Aikaisemmat häätökuurit eivät ole auttaneet ja lääkäri sanoi tämän olevan viimeinen vaihtoehto. Kolme kertaa aikaisemmin yritetty häätää helico. Muuten saan kärsiä koko lopouelämäni vatsakivuista, jos en suostu syömään noita. Muutamalla tiedän tulleen tosi vakavia haittavaikutuksia juuri tuosta Tavanicista. Olen myös kauhuissani lukenut negatiivisia kokemuksia. En oikein tiedä uskallanko riskeerata itseäni, kun olen pienen pojan 6v yh-äiti. Mitä sit jos jotain sattuu.

MisumiiruRe: Tavanic25.1.2020 22:48
Mulle määrättiin nyt Amorion 1g 2/pvä, Tavanic 500mg 1/pvä ja Somac 40mg 2/pvä Helicobakteerin häätöön. Nyt mietin uskallanko aloittaa, kun toi Tavanic puhuttaa. Aikaisemmat häätökuurit eivät ole auttaneet ja lääkäri sanoi tämän olevan viimeinen vaihtoehto. Kolme kertaa aikaisemmin yritetty häätää helico. Muuten saan kärsiä koko lopouelämäni vatsakivuista, jos en suostu syömään noita. Muutamalla tiedän tulleen tosi vakavia haittavaikutuksia juuri tuosta Tavanicista. Olen myös kauhuissani lukenut negatiivisia kokemuksia. En oikein tiedä uskallanko riskeerata itseäni, kun olen pienen pojan 6v yh-äiti. Mitä sit jos jotain sattuu.

JausaRe: Tavanic14.11.2020 17:38
Jos tarvitsee hyvän, toimivan ja vahvan antibiootin niin Tavanic on loistava valinta. Kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia, mutta erittäin pahat sellaiset ovat hyvin hyvin harvinaisia.

Näillä palstoilla on paljon ihmisiä kommentoimassa, jotka liioittelevat kokemuksiaan, osa jopa keksii. Ennemmin kuuntelen koulutettua lääkäriä kuin nettivouhkaajia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: