Keskustelu

AaVeikkoniska-hartiajumitus ja käsien kramppaaminen26.4.2023 23.02
Hei,

Minulla refluksivaivaa ja melko varmasti palleatyrä. Ei ole tutkittu niin en tarkemmin tiedä minkätyyppinen, mutta moni asia viittaa siihen. Esim. kun oireet päällä ylävatsaa taputtaessa se soi onton kuuloisesti. Jos parempi tilanne "sointi" tavallinen. Syöminen ja juominen laukaisevat oireet lähes aina ilman närästystä. Joskus saan oireet helpottumaan rutistamalla palleaa voimakkaasti, joka tuntuu todella pahalta. Kuitenkin kun sen vaan uskaltaa tehdä voi oireet siltä erää jopa loppua. Selkänikamat naksahtelee paikoilleen samalla...
Olen alkanut yhdistämään nämä oireet myös vuosia jatkuneisiin hartiavaivoihin. Soitan Trumpettia ja tuubaa joiden soittaminen on alkanut olemaan todella vaikeaa. Ensin voi sujua normaalisti, mutta sitten käy jotain ja hengitys ei toimi oikein. Orkesteriharjoituksissa kun jatkaa soittamista alkaa sormet krampata todella voimakkaasti. Tätä samaa on nyt alkanut käymään myös muissa yhteyksissä esim. kotiaskareita tekiessä. Kramppailu saattaa yhtäkkiä myös hellittää.

Onko kenelläkään muulla vastaavaa kramppailua?2

SussuRe: niska-hartiajumitus ja käsien kramppaaminen9.5.2023 12.09
Suosittelisin käymään osteopaatilla tai sitten Woice massage ammattilaisella. Sulla voi olla hengitys-lihakset krampissa ja aiheuttaa refluksin ja muut oireet. Itselläni oli osa oireideni syy siinä.

AaVeikkoRe: niska-hartiajumitus ja käsien kramppaaminen9.5.2023 15.37
Kiitos vinkistä.

Siltä tosiaan myös tuntuu että hengitys on jumissa. Mitään astma tyyppistä oiretta ei ole, eikä yskää tms. mutta hengitys välillä tosi hankalaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: