Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Refluksi-tyyppiRuokavalion muutokset18.1.2023 19:46
Itse olen suoraan sanottuna syönyt mitä sattuu lähes aina, mut nyt olen alkanut muuttaa ruokavaliota tiiviimmin. "Testaa ja kokeile" -metodilla nyt valkkaan ja poissuljen ruokia. Söin tuossa rahkan ja kappas, sehän taitaa närästää. Ainakin tällä kertaa, vaikka on rasvaton versio (0,2%). Mutta maito taitaa ärsyttää mahaa.
Siis kun en mielelläni leikkaukseenkaan oikein menis, niin pohtinut, että lääkkeiden ja ruokavalion avulla jos eteenkin päin. Sopivia ruokia on esim. Kaurapuuro, kaura/sekaleipä, kananmuna, banaani, päärynä, pinaattikeitto, peruna, makaroni. Testailu jatkuu.

Refluksi-tyyppiRe: Ruokavalion muutokset19.1.2023 11:22
En ymmärrä tätä vatsaani välillä.....kahvi on ollut paheeni iät ajat. Nyt olen tauottanut sen 2,5vk ajaksi kokonaan kun ollut semi huono jakso. Join nyt tänään pikku kupin kahvia ja vatsassa on peräti parempi olo. Kuvittelenko vai kapinoiko vatsani mulle mitä sattuu....siis kurkussa ei polta. Ei ole koskaan poltellu, lääkkeiden avusta johtuen, luulen. Rintalastan takana tuntuu painetta ja kouristelua, silloin kun oireilee ja rintakehä voi olla kipeä. Onko näin muilla? Selkäpuolellakin voi tuntua. Mut nyt tuo kahvi RAUHOITTI vatsaa. En tajua.

AsdRe: Ruokavalion muutokset23.1.2023 11:52
Ei noista kyllä tunnu ottavan selvää. Minunkin pitäisi kokeilla ruokavalion muutosta, mutta en oikein tiedä miten aloittaa. Tuntuu myös tosi vaikealta luopua esim. kahvista ja monista muista asioista mitä on tottunut syömään ja kaikista herkuista:( itsekin olen syönyt ihan kaikkea mahdollista, enkä rajoittanut ruokavaliotani mitenkään. Ja sekin että olen viime vuosina ajatellut että mahdollisimman monipuolinen ruoka olisi hyväksi ja olen syönyt hyvin monipuolisesti, ja sen takia esim. veriarvoni ovat parantuneet. No nyt en sitten voisi syödäkään enää monia terveellisiä ruoka-aineitakaan:/ lisäksi ne närästyslääkkeetkin vaikuttaa siten ettei ravinto varmaan imeydy kunnolla

53280Re: Ruokavalion muutokset24.1.2023 12:08
Minullakin nämä ovat sellaisia että tuntuu ettei niissä ole mitään tolkkua tai säännönmukaisuutta.

Joskus juon viikon ajan kahvia monta kuppia päivässä, syön suklaata jne. Eikä tunnu oikein missään.

Joskus olen tarkempi mitä suuhuni laitan ja silti polttaa ja korventaa ihan älyttömästi monta päivää.

Ja kaikkea tuolta väliltä.

Ihme juttu.

Refluksi-tyyppiRe: Ruokavalion muutokset24.1.2023 13:29
Kuulostaa niin tutulta. Sama täällä. Esim muuan pv sitten kahvikupponen rauhotti vatsaani. Sitä saa ihmetellä. Olen nyt olli kahvin ja suklaan tauotuksella 2,5vk noin muuten, kun vaikeampi jakso menossa. Rintalastan alaista kouristelua, rintakehän kipuja, nielukipuja, runsaasta röyhtäilyä ja poltetta. Sitähän se etupäässä kun oireet kunnolla päällä. Ja ylävatsa pömpöttää. Välillä tuntuu, että teki mitä teki, niin oireet tulee ja menee.

Refluksi-tyyppiRe: Ruokavalion muutokset27.1.2023 19:10
Nyt olen syönyt päivittäin kaurapuuroa kaksi kertaa päivässä. Pilkon sekaan banaanin. Sitten syön joko pinaattikeittoa tai tuollaista kalakeittoa, jonka pakastekalakuutioista keittelen. Samalla menee tietenkin määrätyt lääkkeeni. Nyt ollut siis hankalampi jakso ja kaikki oiretta aiheuttavat olen nyt karsinut paussille. Suklaaseen on himoa, mutta yllättävän hyvin on pysynut halut kurissa. Kahviin olen sortunut pari kertaa. Ihme ja kumma, ne kupposet jopa helpotti vatsaa. Mutta toistaiseksi tällä linjalla nyt. Alkoholiin en aio koskeakaan enää. Eipä tuota ole edes pakko ottaa, ei tee rehellisesti sanoen mielikään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: