Keskustelu

Refluksi-tyyppiTakanielun limaklöntit9.1.2023 18.43
Heip, onko teillä muilla miten säännöllinen riesa tuo takanielun limaisuus? Itsellä on pääsääntöisesti röhittävä todella sitkeä klöntti joka aamu/heräämisen jälkeen pois. Vihertävän ja osin ruskeansävystä sitkeää limaa. Tätä ollut käytännössä niin kauan kuin refluksiakin, vuosikymmenet. Nenäkortisonit käytössä. Vasomotoriseksi nuhaksikin sanottu. Astmakokeet tehty kahesti. Poskiontelot tutkittu toisinaan. Kerran tsi pari häädetty sieltä infektiokin ja punkteerattu. Korvissakin ollut infektio. En sitten tiedä, onko homeoiretta refluksin lisäksi? Nyk. asunnossa ei oo hometta, mut toiseksi edellisessä oli. Tuo nenäkortisoni jokseenkin ehkä auttaa, mutta sitä pitää kuulemma käyttää säännölleen.

Refluksi-tyyppiRe: Takanielun limaklöntit9.1.2023 19.55
Niin lisään vielä, että en nenäkannulla ole koskaan huuhdellut. En osaakaan/tiedä miten se tehdään, mutta kait senkin oppii kun yrittää? Ja jostain vehkeitä siihenkin saa. Tosin mulla toimi eri tyyppinen kortisoni tuohon paremmin, mut harmi kun lääke lopetettiin. Mutta voinhan toki lääkäriltä kysästä nyt tällä viikolla tuostakin kun käyn gastron vo:lla. Varasin yksityiselle aikaa ite. Ja tosiaan ne astmatestit olleet arvoiltaan hyviä.

Refluksi-tyyppiRe: Takanielun limaklöntit11.1.2023 17.01
No niin! Käyty gastrokirurgilla. Pyytelin lähetettä tähystykseen ja sainkin. Oli mukava lääkäri. Nyt oirekuva taas parempi. Jatketaan seur 2vk Somac 80mg ja sitten kokeilua 40mg, mutta jos pahasti alkaa oireilla, takaisin 80mg:aan. Nielun takaosan limaklöntti johtuu juurikin kuulemma refluksista ja siihen hyvä käyttää nenäkortisonia säännölleen. Ja ruokas edelleenkin testailun mukaan, että mikä sopii omslle kohdalle jne.
Lääkäri tuumi, että oireiden pahentuminen välillä voi viitata esim. palleatyrän koon kasvuun, refluksiesofagiitin oireiluun tai tilapäiseen pahentumiseen ja ylipäätään refluksin huonompaan jaksoon. Tähystys muutaman kk päästä. Saa aikaistuttaa, jos oirekuva lähtisi muuttumaan ikäväksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: