Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

HaisunäätäPahanhajuinen hengitys8.11.2022 17:45
Mikä ihme tähän vaivaan auttaa? Olen kärsinyt pahanhajuisesta hengityksestä 10 vuotta. Hengitys haisee suoraan sanottuna paskalta koko ajan. Hampaiden pesun jälkeen alkaa heti haisemaan, suuveden käytön jälkeen aika pian. Suusuihkeetkaan ei tuo apua kuin korkeintaan muutamaksi minuutiksi. Purkan syönti auttaa ehkä pari minuuttia, sitten taas hengitys löyhkää. Eli täytyisi uusi purkka ottaa jauhettavaksi koko ajan, jotten haisisi. Ehkä ruokaa syödessä ei hengitys haise mutta enhän voi koko aikaa mussuttaa jotain syötävää. Hampaat ovat kunnossa eikä hammaslääkärin mukaan paha haju johdu hampaista. Nielurisat poistettu 20 vuotta sitten. Kävin gastroenterologilla, koska välillä röyhtäyttää aika paljon. Gastroenterologi sanoi, että joillakin ihmisillä syöty ruoka tekee pahan hajun hengitykseen. Määräsi kuurin Somacia röyhtäilyyn mutta sanoi, että se ei pahanhajuista hengitystä poista. Vastaus oli tyyliin, että vaivan kanssa on vaan elettävä. Kysyi tuntuuko poskionteloissa kipua. Ei tunnu, enkä tietääkseni ole koskaan sairastanut poskiontelotulehdusta. En tunne ketään muuta, joka kärsii samasta vaivasta koko ajan. Tämä todellakin rajoittaa jo elämää. Vielä pystyn tekemään töitä kotoa käsin ja haisemaan itsekseni täällä. Enkä todellakaan kuvittele haisemistani. Lapsenikin huomauttelevat kakan hajusta ja näen ihmisten ilmeistä, että hengitykseni haisee.

eräskinRe: Pahanhajuinen hengitys9.11.2022 11:42
Jos haju tulee vatsasta eikä sulkijan parempi pitävyys ole odotettavissa, niin kannattaa keskittyä syömiinsä ruokiin ja varsinkin niiden yhdistelmiin. Jotkut ruoka-aineet yksin tai yhdessä toisen kanssa aiheuttavat joillekin vatsavaivoja ja vatsassa sulaessaan paha hajua.

Esim. Proteiini ja tärkkelys, hedelmä jälkiruuaksi ja maitotuotteet.

Helpointa olisi ehkä kokeilla jättää kokeeksi kaikki maitotuotteet pois, myös ne ruuat joiden valmistamiseen on käytetty maitoa.

Myös stressi voi vaikuttaa hajuun. Olen kokenut sen itse. Esim. kahden läheiseni kuollessa kumppanini huomasi selkeän eron.

Eli ajatukseni on se, että huonosti toimivan sulkijan vuoksi kaikkea hajua ei voi estää mutta sen laatuun voi merkittävästi vaikuttaa.

PäivikkiRe: Pahanhajuinen hengitys10.11.2022 10:58
Tilaa netistä Zinkoral- imeskelytabletteja, auttaa jopa kuudeksi tunniksi, olen itse käyttänyt ja todella toimivat, miehenikin todennut, ettei henkeni enää haise, ja voin puhua ihmisillekin lähietäisyydeltä, pelkäämättä, että henkeni haisee epämiellyttävältä.

MepaRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 4:50
Täällä sama ongelma. Ihan hirvittävää kun huomaa ihmisten ilmeistä, että henki haisee. Ja juurikin syömisen jälkeen nousee eniten hajua. Voimakkaimmat ruuat, kahvi tai alkoholista puhumattakaan. Eli eipä kannata illan istujaisissa ottaa sitä yhtä lasillista. Gavisconin kuvittelin hiukan auttavan, mutta ei autakaan. Jos pärjää närästykseen kanssa niin henki kyllä haisee. Oletko jättänyt itse kofeiinin? Sokeri on varmasti myös paha. Mitäs jää jäljelle jos välttelee edellä mainittuja tärkkelystä(peruna) ja proteiinin (liha). Täytyy kokeilla Zinkoralia. Antakaa vielä vinkkejä mitä kannattaa jättää syömättä jos menoa. Alkoholi haisee, vaikka yksikin annos niin vielä seuraavana päivänä. Masentaa..

NaturRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 9:36
Täällä myös kakan hajuisen hengityksen kanssa painiskeleva! Ei auta hampaiden huolellinen harjaus, hammasvälien puhdistus ja suuvesi. Meillä tämä ongelma on itseasiassa koko perheellä. Kaikkien hengitykset haisee tosi pahalta. Syödään terveellisesti, herkkuja kerran viikossa, huolehditaan suuhygieniasta.. aikuisetkaan ei käytä päihteitä eikä tupakoi. Kaikilla refluksi.

Veden juonnin määrää voisi kyllä lisätä jos se auttaisi.

HaisunäätäRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 18:14
Kiitos vastauksista! Itse käytän maitotuotteita melko vähän ja nyt viimeisenä parina päivänä en juuri ollenkaan. Pitäisiköhän kuitenkin siirtyä täysin maidottomaan ruokavalioon? Ehkä henki ei enää niin ihan kokoaikaisesti haise mutta haisee ja maistuu pahalta kumminkin. Kahvia juon vain yhden kupin päivässä, senkin pystyisin korvaamaan kyllä teellä, mikäli hengityksen hajuun vaikuttaisi. Ruista, ohraa ja vehnää en ole syönyt vuosikausiin. Kiinnostaisi kyllä tietää, että mitä ylipäätään voisi syödä, jotta hengitys ei haisisi. Hammastahnana käytän Parodontaxia. Perus mintunmakuiset Pepsodentit oikein korostavat kakan hajua ja makua suussa. Ehkä seuraavaksi tilaan noita Zinkoral-tabletteja, olen kyllä valmis testaamaan kaikki keinot.

jokujuissiRe: Pahanhajuinen hengitys25.11.2022 13:30
Kokeile olla ilman maitotuotteita ja sokeria alkuun. Syo pienia annoksia ja pureskele ruoka huolellisesti. Jos haju tulee vatsasta apteekki myy sellaisia siihen tarkoitettuja kapselia, mutta ovat aika kalliita, kannattaa kerran edes kokeilla niitakin.
Jotkut maitohappobakteerit auttavat tuon tyyliseen mahahajuun, en muista nyt mitka.

BeelzeRe: Pahanhajuinen hengitys27.11.2022 21:09
Joo'o. "Kuka pieraisi... mikä paska täällä haisee..." Anteeksi, minä vain puhuin jotain, ajattelin. Hemmetti. Sen olen huomannut, että välillä on raikkaitakin päiviä. Ne ovat harvassa, mutta niitäkin on. Jos koitan toistaa tämän raikkaan päivän syömällä samoin, niin ei onnistu. Tuntuu, että paskan maku ja närästysoireet ovat aivan kiinni jostain muusta.

MepaRe: Pahanhajuinen hengitys9.12.2022 22:17
Oletteko kokeilleet Zinkoralia? Kuinkas teidän perheellä menee jos kaikilla refluksi? Onko löysä mahanportti perinnöllinen juttu? Voikin joku keksisi helpotuksen tähän ongelmaan. Joo, pepsodentit vaan pahentaa hajua. Kärsittekö te korkeista vatsahapoista vai matalista? Itsellä korkea Pepsiini. ( Puhdin verikoe)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: