Keskustelu

HaisunäätäPahanhajuinen hengitys8.11.2022 17.45
Mikä ihme tähän vaivaan auttaa? Olen kärsinyt pahanhajuisesta hengityksestä 10 vuotta. Hengitys haisee suoraan sanottuna paskalta koko ajan. Hampaiden pesun jälkeen alkaa heti haisemaan, suuveden käytön jälkeen aika pian. Suusuihkeetkaan ei tuo apua kuin korkeintaan muutamaksi minuutiksi. Purkan syönti auttaa ehkä pari minuuttia, sitten taas hengitys löyhkää. Eli täytyisi uusi purkka ottaa jauhettavaksi koko ajan, jotten haisisi. Ehkä ruokaa syödessä ei hengitys haise mutta enhän voi koko aikaa mussuttaa jotain syötävää. Hampaat ovat kunnossa eikä hammaslääkärin mukaan paha haju johdu hampaista. Nielurisat poistettu 20 vuotta sitten. Kävin gastroenterologilla, koska välillä röyhtäyttää aika paljon. Gastroenterologi sanoi, että joillakin ihmisillä syöty ruoka tekee pahan hajun hengitykseen. Määräsi kuurin Somacia röyhtäilyyn mutta sanoi, että se ei pahanhajuista hengitystä poista. Vastaus oli tyyliin, että vaivan kanssa on vaan elettävä. Kysyi tuntuuko poskionteloissa kipua. Ei tunnu, enkä tietääkseni ole koskaan sairastanut poskiontelotulehdusta. En tunne ketään muuta, joka kärsii samasta vaivasta koko ajan. Tämä todellakin rajoittaa jo elämää. Vielä pystyn tekemään töitä kotoa käsin ja haisemaan itsekseni täällä. Enkä todellakaan kuvittele haisemistani. Lapsenikin huomauttelevat kakan hajusta ja näen ihmisten ilmeistä, että hengitykseni haisee.

eräskinRe: Pahanhajuinen hengitys9.11.2022 11.42
Jos haju tulee vatsasta eikä sulkijan parempi pitävyys ole odotettavissa, niin kannattaa keskittyä syömiinsä ruokiin ja varsinkin niiden yhdistelmiin. Jotkut ruoka-aineet yksin tai yhdessä toisen kanssa aiheuttavat joillekin vatsavaivoja ja vatsassa sulaessaan paha hajua.

Esim. Proteiini ja tärkkelys, hedelmä jälkiruuaksi ja maitotuotteet.

Helpointa olisi ehkä kokeilla jättää kokeeksi kaikki maitotuotteet pois, myös ne ruuat joiden valmistamiseen on käytetty maitoa.

Myös stressi voi vaikuttaa hajuun. Olen kokenut sen itse. Esim. kahden läheiseni kuollessa kumppanini huomasi selkeän eron.

Eli ajatukseni on se, että huonosti toimivan sulkijan vuoksi kaikkea hajua ei voi estää mutta sen laatuun voi merkittävästi vaikuttaa.

PäivikkiRe: Pahanhajuinen hengitys10.11.2022 10.58
Tilaa netistä Zinkoral- imeskelytabletteja, auttaa jopa kuudeksi tunniksi, olen itse käyttänyt ja todella toimivat, miehenikin todennut, ettei henkeni enää haise, ja voin puhua ihmisillekin lähietäisyydeltä, pelkäämättä, että henkeni haisee epämiellyttävältä.

MepaRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 4.50
Täällä sama ongelma. Ihan hirvittävää kun huomaa ihmisten ilmeistä, että henki haisee. Ja juurikin syömisen jälkeen nousee eniten hajua. Voimakkaimmat ruuat, kahvi tai alkoholista puhumattakaan. Eli eipä kannata illan istujaisissa ottaa sitä yhtä lasillista. Gavisconin kuvittelin hiukan auttavan, mutta ei autakaan. Jos pärjää närästykseen kanssa niin henki kyllä haisee. Oletko jättänyt itse kofeiinin? Sokeri on varmasti myös paha. Mitäs jää jäljelle jos välttelee edellä mainittuja tärkkelystä(peruna) ja proteiinin (liha). Täytyy kokeilla Zinkoralia. Antakaa vielä vinkkejä mitä kannattaa jättää syömättä jos menoa. Alkoholi haisee, vaikka yksikin annos niin vielä seuraavana päivänä. Masentaa..

NaturRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 9.36
Täällä myös kakan hajuisen hengityksen kanssa painiskeleva! Ei auta hampaiden huolellinen harjaus, hammasvälien puhdistus ja suuvesi. Meillä tämä ongelma on itseasiassa koko perheellä. Kaikkien hengitykset haisee tosi pahalta. Syödään terveellisesti, herkkuja kerran viikossa, huolehditaan suuhygieniasta.. aikuisetkaan ei käytä päihteitä eikä tupakoi. Kaikilla refluksi.

Veden juonnin määrää voisi kyllä lisätä jos se auttaisi.

HaisunäätäRe: Pahanhajuinen hengitys12.11.2022 18.14
Kiitos vastauksista! Itse käytän maitotuotteita melko vähän ja nyt viimeisenä parina päivänä en juuri ollenkaan. Pitäisiköhän kuitenkin siirtyä täysin maidottomaan ruokavalioon? Ehkä henki ei enää niin ihan kokoaikaisesti haise mutta haisee ja maistuu pahalta kumminkin. Kahvia juon vain yhden kupin päivässä, senkin pystyisin korvaamaan kyllä teellä, mikäli hengityksen hajuun vaikuttaisi. Ruista, ohraa ja vehnää en ole syönyt vuosikausiin. Kiinnostaisi kyllä tietää, että mitä ylipäätään voisi syödä, jotta hengitys ei haisisi. Hammastahnana käytän Parodontaxia. Perus mintunmakuiset Pepsodentit oikein korostavat kakan hajua ja makua suussa. Ehkä seuraavaksi tilaan noita Zinkoral-tabletteja, olen kyllä valmis testaamaan kaikki keinot.

jokujuissiRe: Pahanhajuinen hengitys25.11.2022 13.30
Kokeile olla ilman maitotuotteita ja sokeria alkuun. Syo pienia annoksia ja pureskele ruoka huolellisesti. Jos haju tulee vatsasta apteekki myy sellaisia siihen tarkoitettuja kapselia, mutta ovat aika kalliita, kannattaa kerran edes kokeilla niitakin.
Jotkut maitohappobakteerit auttavat tuon tyyliseen mahahajuun, en muista nyt mitka.

BeelzeRe: Pahanhajuinen hengitys27.11.2022 21.09
Joo'o. "Kuka pieraisi... mikä paska täällä haisee..." Anteeksi, minä vain puhuin jotain, ajattelin. Hemmetti. Sen olen huomannut, että välillä on raikkaitakin päiviä. Ne ovat harvassa, mutta niitäkin on. Jos koitan toistaa tämän raikkaan päivän syömällä samoin, niin ei onnistu. Tuntuu, että paskan maku ja närästysoireet ovat aivan kiinni jostain muusta.

MepaRe: Pahanhajuinen hengitys9.12.2022 22.17
Oletteko kokeilleet Zinkoralia? Kuinkas teidän perheellä menee jos kaikilla refluksi? Onko löysä mahanportti perinnöllinen juttu? Voikin joku keksisi helpotuksen tähän ongelmaan. Joo, pepsodentit vaan pahentaa hajua. Kärsittekö te korkeista vatsahapoista vai matalista? Itsellä korkea Pepsiini. ( Puhdin verikoe)

TepaRe: Pahanhajuinen hengitys3.6.2023 15.10
Kyllä itku tulee ja masennus ja toivottomuus, kun mikään ei auta. Hammaslääkäri on todennut "ei se ainakaan hampaista johdu". Vatsalääkärin mukaan vatsaporttini on ilmeisesti löysä. Ruoka ja nesteet nousevat aika usein takaisin kurkkuun. Toisinaan taas vettä juotaessa vesi solisee alaspäin mennessään kuin iloinen vuoripuro. Ja haju on kuvottava. Tuttava on sanonut: sinä haiset sitten hirveelle. Toinen tuttava: on se kumma, kuinka varsin pienet molekyylit pystyvät muuttamaan lähi-ilman varsin ikäväksi.
Niinpä.

jokuRe: Pahanhajuinen hengitys3.6.2023 16.13
"kun mikään ei auta" ..mitä kaikkea olet kokeillut?

Oletko kokeillut jättää kaikki maitotuotteet pois?

Minä korvasin kaikki maitotuotteet manteli- ja kookosjuomilla sekä viljat tattari- ja hirssituotteilla. Yletön liman kertyminen ja paha haju loppuivat.

Jotain lievempää hajua huomaan välillä väljän vatsaportin vuoksi, mutta enää ei haise mädälle tai ulosteelle.

TepaRe: Pahanhajuinen hengitys4.6.2023 13.54
Maitotuotteista en ole arvannut ihan kokonaan luopua, (on luiden haurastumista). Kokeilin toista viikkoa olla ilman, mutta ainakaan se ei auttanut. Viljatuotteita käytän vielä vähemmän, yksi siivu sekaleipää aamiaisella. Aamupuurokaan ei ole ollut yhtään parempi.... viljaahan sekin on. Olen miettinyt, onkohan kaikilla ongelman kanssa tuskailevilla samat hajuntuottajat, vai voiko esim. joku bakteeri olla aiheuttajana. Ilmiöhän on ollut olemassa herra ties mistä saakka. Luulisi jonkun tutkijan mielenkiinnon olleen jo heräämässä.

jokuRe: Pahanhajuinen hengitys5.6.2023 7.42
Luista ei tarvitse olla huolissaan. Mainitsemissani manteli- ja kookosjuomissa on yhtä paljon kalsiumia kuin maidossa, eli 120mg/100g. Otan myös päivittäin yhden Calcichew purutabletin ja verikokeissa onkin kalsiumtaso ollut erittäin hyvä.

Olen myös aiemminkin kokeillut maidottomuutta, mutta apu löytyi vasta kun jätin kaiken maidon pois. Eli en syö edes ruokia joiden valmistuksessa on käytetty maitoa.

Vaivannäköähän tuo hieman vaatii, mutta valitsin mielummin sen kuin haisun.

Raikas suuRe: Pahanhajuinen hengitys6.6.2023 10.06
Tilaa netistä ZINKORAL tabletteja, vie taatusti pahanhajuinen hengitksen, kokeiltu on, suosittelen.

JaanaRe: Pahanhajuinen hengitys8.6.2023 5.06
Täällä myös yksi, jolla löysä vatsaportti ja jatkuvaa hajua hyvästä hammashygieniasta huolimatta. Esim avokonttorissa työpisteeni luona leijuu hengityksestäni tuleva haju... oletteko kokeilleet Yotuelin kapseleita tähän ongelmaan? Minua ne eivät auta, mutta netissä näkyy olevan myös jotain Interfresh-geeliä, onko kokemuksia?

Raikas suuRe: Pahanhajuinen hengitys9.6.2023 0.01
Kokeile nyt vaan sitä ZINKORALIA!!!

telkeeeeRe: Pahanhajuinen hengitys12.6.2023 16.27
Luonnollinen apu pahanhajuiseen hengitykseen - https://nplink.net/82wy5jy0 Ensimmäinen tuote joka toimii pahanhajuiseen hengitykseen, joka ei johdu hampaista tms huonosta hygieniasta, vaan paha haju tulee sisältäpäin.

JaanaRe: Pahanhajuinen hengitys14.6.2023 8.13
Dentolan vaikuttaa lupaavalta, kiitos vinkistä! Zinkoralin markkinoijalle tiedoksi, että kyseinen tuote vaikuttaa suun rikkiyhdisteisiin, ei ruoansulatuskanavasta aiheutuviin ongelmiin. Mutta hyvä jos on auttanut sinua!

jokuRe: Pahanhajuinen hengitys14.6.2023 11.11
Olisin varovainen tuon Dentolanin suhteen. Siitä ei löydy googlella mitään kunnollista suomenkielistä tietoa ja tuo linkattukin on kömpelösti suomennettu ulkomaalainen sivu.

Lisäksi 12.6 on tänne ilmestynyt useita tuotelinkkejä joissa luvataan apua refluksiin, unettomuuteen, ahdistukseen...

jokuRe: Pahanhajuinen hengitys19.6.2023 17.58
Olen ollut puolisen vuotta ilman mitään maitotuotteita ja viljaa. Tämä on auttanut haisevaan hengitykseen ja liman kertymiseen. Maidon haitallisuudesta vakuutuin pian, mutta viljasta en ollut aivan varma. Nyt olen parina päivänä syönyt kaksi viipaletta paahtoleipää ja vaikuttaisi siltä, että hajuongelma on hiipimässä takaisin. Tai ainakin kurkussa jotenkin outo tunne.

Liman lisääntymistä en vielä ole kerennyt havaita, mutta sekin selvinnee jos päätän jatkaa viljakokeilua...

Haisuli-66Re: Pahanhajuinen hengitys3.8.2023 11.13
Googletin itseni näille sivuille ja hain tämän viestiketjun, koska itselläni on samaa ikävää vaivaa. Vaimoni tosin puhuu kakan sijaan viemärin hajusta. Mutta ilmeisesti samaa tuoksua.

Aluksi kuitenkin, jos jollakulla haju tulee suusta, niin suosittelen hammaskivien poistoa ihan ensimmäisenä. Minulla oli aiemmin tätä oiretta ja haju tuli suusta, hammaskiven poisto auttoi.

Sitten itse asiaan, eli kakan tuoksu tulee todellakin ruokatorvea pitkin eikä suuhygienialla ole asian kanssa tekemistä. Tämä on varsin kiusallinen ja sosiaalista elämää rajoittava vaiva. Oletukseni on kuten monella muullakin täällä, että vatsalaukun sulkija reistailee. Minulla ei ole juurikaan tyypillistä närästysoiretta eli poltetta, mutta suussa on usein kuivaa karheaa tuntemusta, joka yhdistyy näihin haiseviin hetkiin.

Aiemmissa kommenteissa on hyviä vinkkejä, joita tulen kokeilemaan. Kiitos niistä. Tässä jaan omat kokemukset noin vuoden asiasta kärsineenä. Jos et jaksa kokonaan lukea, niin sanon heti, että minulla auttaa ateriavälien lyhyenä pitäminen. :)

Lääke: sain toisiin vaivoihin vahvan kortisonikuurin ja sen kuuriin vatsasuojalääkkeeksi *Omeprazolia*. Tämä lääke auttaa minua myös tähän hajuhaittaan!

Pikaparannus: Kun oireet ilmenevät, eli suuta kuivaa ja/tai vaimo huomauttaa (olen pyytänyt häntä huomauttamaan aina, kun viemärin hajua tunkee ilmaan), silloin minua auttaa lasi *Samarinia*. Olen huomannut, että Rennie ei minulla toimi, mutta vanha kunnon Samarin auttaa ihmeellisesti.

Elintapamuutos: Suurin juttu tuntuu olevan *ateriaväli*! Jos ateriaväli venyy, tulee nälän tunnetta, silloin tapahtuu. Suuta alkaa kuivamaan (ilmeisesti vatsahappoja nousee) ja arvaan, että nyt lemutaan ja vaimo useimmiten toteaa asian näin olevan. Yritän pitää ateriavälit lyhyinä, parin kolmen tunnin välein, kun jotain laittaa vatsaan, niin tuntuupi minua auttavan.

AB-piimää litkin kesäkuun aikana varmaan 10 litraa ja se saattoi kyllä auttaa, en voi tätä varmaksi sanoa, tai ei siitä mahtanut haittaakaan olla. Ajattelin sen rauhoittavan vatsaa. Vaikka voi olla, että vatsan rauhallisuus ei ole se syy vaan sulkijan toimimattomuus, vaikka voihan toinen johtaa toiseen. AB-piimän ajattelen toimivan välipalana siinä missä joku muukin.

Vältänkö jotain? Olen maidon suurkuluttaja, en ole sitä edes vältellyt. Olen pohtinut, että voiko olla kahvi tai tomaatti. Olen pitänyt kahvittomia ja tomaatittomia kausia. Oireita on saattanut olla vähemmän, mutta nyt heinäkuun lomalla ollessa join joka aamu kaksi mottia kahvia, ja illalla oli useimmiten runsas tomaattinen salaatti. Heinäkuussa ei ollut mökillä oireita. Nyt kun tultiin kotiin, niin oireita on taas ilmennyt. Luulenpa, että syy on kiireen mukana tuomat ateriavälien venähtämiset ja nälkä (tai ehkä pitkästä aikaa eilinen tomaattikastikepasta). Eilen illalla oli kova treeni enkä syönyt treenin jälkeen ja aamulla olikin sitten tavallista enemmän nälän tunnetta. Siihen sitten päälle pari kuppia kahvia ja taas haisee. Minulla on ateriavälissä selkeä syy-seuraus yhteys.

Suosikeistani kahvi, viinietikka ja tomaatti, tomaattikastikkeet(!) ovat tarkkailulistalla, vaikea olisi luopua näistä. Lisään tarkkailulistalle täällä mainitun maidon (jopa piimään?), jossain kohdin.

Erityisesti minua harmittaa Naturin tilanne, mutta Natur, älä luovu toivosta, en heti usko, että kyseessä on perinnöllinen juttu, jos vanhemmista molemmat kärisivät samoista oireista. Jos ei muu auta, niin sitten oikeanlaiselle lääkärille.

Ja Haisunäätä, minusta kuulostaa, että sinun Gastroenterologi lääkäri oli ammattitaidoton ja ammattiylpeydetön. Etsi käsiisi oikealla asenteella oleva lääkäri, niitä on onneksi enemmistö lääkäreistä!

Tsemppiä kaikille vaivasta kärsiville. Jään seuraamaan keskustelua ja keräämään vinkkejänne.

Kiitos tästä avauksesta Haisunäätä!

Haisuli-66Re: Pahanhajuinen hengitys3.8.2023 11.34
Ai niin vielä yksi "lääke" josta mielestäni oli apua. Hammaslääkärille mainitsin hajuhaitoista ja hän ehdotti kokeilemaan Gaviscon nimistä purutablettia. Tämä lääke tekee jonkun "geelitulpan" vatsaan, joka vaikeuttaa vatsahappojen nousemista ruokatorvea pitkin. Gaviscon auttoi minua, mutta jätin sen pois kun sain Omeprazol -kuurin. En kokenut tarvitsevan kahta "lääkettä".Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: