Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

RefluksiNieminenOnko tämä Refluksia?3.10.2022 10:25
Moikka,

mun tarina lyhyesti että oon käynyt tähystyksessä ylävatsavaivojen ja närästysoireiden takia 2017 ja viimeksi 2020. Molemmissa tähystyksissä ei löydetty yhtään MitääN vikaa. Eli kenties toiminnallisia/refluksi vaivoja jne? Syönyt happosalpaajia ja oireet ollu välillä jopa ihan kokonaan pois.

Nyt kesällä olin käytännössä myös täysin oireeton ja sain huonoja uutisia ja kova stressi nosti päätään. Tästä alkoi ahdistus ja vatsaoireet närästyksineen.

Ahdistus on nyt hieman helpottanut, mutta vatsa/närästys oireet on jäänyt: Ylävatsakipu, ylävatsalla paineen tunnetta ja nipistelyä, rintalasta kipeä, rintalastan takana tuntuva poltto, kurkussa tuntuva poltto, nenässä toisinaan tuntuva poltto.

Selän puolella selkäranka myös todella jumissa ylävatsan kohdalta, aiheutuuko tämä myös tästä kovasta närästyksestä? Varsinkin aamuisin selän kipu korostuu. Niskat ja muut lihakset myös jumissa. Eli hallitsevimmat oireet on yllämainitut närästys ja vatsaoireet sekä selkäpiku ja tunne että koko ajan pitäisi venytellä selkää tai naksautella.

Oireita voi tulla syönnin jälkeen tai jo heti herätessä tyhjään vatsaan.

Koska tähystyksessä ei ole löytynyt aiemmin mitään ja viime tähystyksestä on 2vuotta, onko teidän mielestä aihetta mennä uudestaan tähystykseen vai onko tämä vain Refluksin pahenemisvaihe vai mitä tämä on?

Syön nyt 40mg Somacia aamuisin lääkärin määräyksestä. Lääkettä syönyt vajaat kaksi viikkoa.

Eli Tässä nyt kokeneimpien Refluksikkojen mielipidettä kaivataan että onko tosiaan kyseessä Refluksi? Lääkäri tätä epäili, mutta ei ihan varmaksi tätä sanonut niin itse taas vähän tutkittava ja selviteltävä kun muuten aina epäilee jotain paljon pahempaa (syöpä) mikä oireet aiheuttaa. :)

Verikokeet ja kaikki arvot on kunnossa, myös kilppariarvot.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: