Keskustelu

refluksitautiKoronan jälkeen yskä jäänyt päälle19.9.2022 2:21
Tosiaan tässä noin kaksi kuukautta yskitty ja se pahenee aina juomisen ja syömisen jälkeen. Mikäköhän tohon auttaisi, kun nähtävästi tämä refluksini pahentaa tätä yskää. Kurkkulääkäri havaitsi vain lievää punoitusta syvempänä kurkussa. Esomepratzol 40mgx2 nyt käytössä ollut reilu viikon sitä ennen somac ollut käytössä samalla annoksella. Närästys on hyvin lievää eli välillä tulee noita röhtäyksiä ainoastaan, mutta huomaan, että sen jälkeen myös yskittää enempi. Kaikkea olen kohta valmis kokeilemaan, symbicortin käytön lopetan ensiviikon keskiviikkona.

samaa täälläRe: Koronan jälkeen yskä jäänyt päälle21.9.2022 5:23
Kuulostaapa tutulta. Mulla on kestänyt samat oireet nyt melkein puoli vuotta koronan jälkeen. Vasta viime viikkoina on alkanut hellittää. Lääkäri sanoi että joillain korona on pahentanut refluksitautia.

refluksitautiRe: Koronan jälkeen yskä jäänyt päälle22.9.2022 0:28
samaa täällä saitko mistään helpotusta tähän ärsytysyskään kun tuntuu ettei oikein mikään auta kunnolla.

NedeRe: Koronan jälkeen yskä jäänyt päälle22.9.2022 22:02
Minulla alkoi myös refluksioireet koronasta viime tammikuussa ja epäilen kurkkurefluksia. Esometratzolista ei ollut mitään apua, kokeilin kuukauden kuurin. Pienensin ruoka-annoksia, vaihdoin juuston vähärasvaisempaan ja maidon maitojuomaan. Palan tunne kurkussa on lähes loppunut, mutta limaisuus kurkussa jatkuu aina ruokailun jälkeen.

samaa täälläRe: Koronan jälkeen yskä jäänyt päälle23.9.2022 17:37
8 vk kuuri Esomepratsolia sekä todella tiukat ruokavalio- ja elämäntapahoidot. Pienet ruoka-annokset, kunnon välit aterioilla, ei kolmeen tuntiin syömisen jälkeen nukkumaan, ja tärkeimpänä todella karsittu ruokavalio. Kaufmanin dieetistä (katso etusivun oikea reuna) kokeillen ne ruoat jotka ovat tuntuneet sopivan. Siitä sitten _pikku _hiljaa lisäten varovasti ruoka-aineita.

En osaa vieläkään sanoa varmaksi, auttoiko loppujen lopuksi enemmän nämä omat toimenpiteeni^ vaiko vaan se, että korona alkoi mennä kunnolla ohi.

Mulle lääkäri ohjeisti tuon pitemmän kuurin, sanoi että voi syödä vielä siitäkin pitempään ellei tunnu ihan kokonaan auttavan vielä tuossa ajassa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: