Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

YlläpitoJatkoa päivän refluksikuulumisista3.1.2014 19:42
Ylläpito Jatkoa päivän refluksikuulumisista 3.1.2014 19:38
Annamyy:

Gatriitista ei olut viitteitä käsittääkseni, ainoastaan tuossa ruokatorvinäytteessä aivan lievään refluksiin viittaavat tulehdusmuutokset.

Ja siis voin useimmiten syödä mitä vain ilman oireita,joskus on yhteys rasvaiseen kakkuun tai jotain mutta ei ollenkaan aina.Jouluna vedin kaikkea mahdollista kaksin käsin eikä mitään oireita,eilen joulutortun ja sen jälkeen koski vasemmalle ylämahaan, nyt hienoisesti poltteen tunnetta kurkussa...

Että oireet ei tule läheskään aina minkään erityisen seurauksena tai ole tulematta...joskus ovat voimakkaina esim kurkun polttona ja kuristuksena ja rintakipuna vaikka ei takuulla ole pannut suuhunsa mitään tyypillistä pahentavaa aikoihin.

Ja hengenahdistustahan on ollut ja sydämen tykytystä, mutta kummalle tuntuu aivan lievien tulehdusmuutosten sellaista aiheuttavan.Kävin ennen joulua päivystyksessä, otettiin ekg ja keuhkokuva ne oli kunnossa.

Luin jostain kylläkin että herkkä ihminen voi tuntea lievinkin löydöksin voimakkaita oireita ja oon kehoni tuntemusten kanssa tosi herkkä, toisinaan tuntuu selkeesti mandariininpalankin meno mahaan saakka.

Niin ja tähystävä lääkäri oli kiukkuinen, mutta ei kai se sen takia ole ylimalkaisesti tutkinut.Mitä tarkoittaa "kohtalaisesti" toimivalla kardian sulkijallakin:(

Pitää nyt miettiä ton tulehduksen pois saamista, on antepsinia,gavisconia,pariettia ja mitähän vielä mutten ole mitään säännöllisesti käyttänyt ja sehän olisi edellytys.

Lääkäri ei ole soittanut koepaloista kun itse kävin pyytämässä ne hoitajalta, saa nähdä soittaako, puhe oli että soittaa jos erikoista.

Ja lisäksihän mulla on keskimahakipua ja alamaha ja selkä...ja reilun kk kestänyt ripuli paitsi jouluna jolloin söin ja nautin elämästä enkä stressannut mistään.Ei silloin ollut kipujakaan ehkä vähän vain alamahalla ja selässä mutta oli niin paljon touhua eikä ahdistanut lainkaan, ihan varmasti on mielentiloilla merkitystä näissä jutuissa.

Kuvotusta,pahaa oloa ja täyden tunetta mullakin on.


----------------------------------------------------------

Sitrus Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7) 3.1.2014 0:42


Hmm, mun käsittääkseni refluksi on kyllä selvä, jos on tulehdusmuutoksia. Muutokset kielivät pitkään tai jonkin aikaa jatkuneesta tulehduksesta. Onhan paljon refluksikkoja, joilla ei näy mitään muutoksia.


-----------------------------------------------------------

AnnaMyy Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7) 3.1.2014 11:02
Oon mä sitten refluksikko.Nyt sit tarkkailemaan tietoja enempi onko tää paheneva tauti jne:/


...........................................................................Sitrus Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7) 3.1.2014 12:15
Ainakin lääkäri olisi saanut kertoa sinulle mistä muusta tulehdusmuutokset voivat johtua.

Mulle ainakin kerrottiin heti, että tulehduksesta aiheutuneet muutokset eivät parane. Olihan se järkytys. Toisaalta esim. haava voi ja yleensä paraneekin. Ota näistä selvä!


.....................................................................................

Saturnus Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7) 3.1.2014 15:19
Mulle sanottiin, että ainakin lievä tulehdus paranee mutta se uusiutuu helposti, sen vuoksi pitäis kiinnittää huomiota syömisiin.

AnnaMyyRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista3.1.2014 21:05
Ketju löytyi näköjään täältä...mä en ole jutellut vielä lääkärin kanssa kun hoitajalta hain tulokset.En edes tiedä soittaako,oli puhe että soittaa jos jotain erikoista.

Sitrus ai sinulle kerrottiin etteivät sun muutokset ei parane?Mulla lukee oesophagitis levis, ei lue muuta eli ei esim.chronica levis...ota näistä tosiaan selvä:/

SitrusRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista4.1.2014 21:01
Tänään on ollut selvästi parempi päivä. En keksi miksi - paitsi että ateria oli normaalia kunnon ruokaa: keitettyä perunaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa, graavilohta, kotijuustoa, salaattia, avokadoa, kurkkua ja vähän kinkkua. valkosipulilla maustettua oliiviöljyä. Yksikään ruoka ei ollut paistettua, mausteita ei just lainkaan.
Suklaata ei enää nurkissa pyöri, mutta kahvia olen juonut.

Eilinen taas oli kamala, koko ajan oksetti ja kuvotti. Ja itse vielä olen väittänyt ettei kuvotus muka ole refluksin oire.

Ei ole edes pahemmin röyhtäyttänyt.

santtu-Re: Jatkoa päivän refluksikuulumisista5.1.2014 12:57
Täällä kans oksettaa ja kuvattaa ja on jotenkin heikko olo. Onkohan refluksista johtuvaa vai jotain mahapöpöä.. Pitkästä aikaa myös kurkkuoireiden lisäksi ollut kunnon poltetta. Jouluna päätin unohtaa koko refluksin ja oli ihanaa herkutella mutta nyt tosi vaikea ottaa taas itseä niskasta kiinni ja tiukentaa ruokavaliota.

MikaRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista6.1.2014 1:27
On se kumma tauti tämä mikä minulla on. Elin melkein kuukauden normaalia elämää. Uskalsin syödä, juoda kahvia sekä join jopa parit humalat ja oikein punaviiniä fiinisti fine dining ja kaikki =)

Lopetin Zoltinkin kun vatsa oli kunnossa ja muutkin refluksin oireet katosivat pikkuhiljaa.

Tässä sitä ollaan, joulun jäljiltä. Ei olisi kannattanut. 4-5 päivää zolttia mennyt eli vaikutus ei vielä tunnu. Pahenee vaan kivut koko ajan.
Valvonut nyt pari yötä. Aivan sairaat kivut. Melkeinpä pahimmat ikinä. Moskaa nousee ylöspäin niin pahasti että ihan päälaella asti tuntuu koko ajan ihan kuin olisin pääni pahasti täräyttänyt.
Hirveät on kivut. Nyt tosin en pahasti panikoi, yritän vain kestää. Kyllä se unikin tulee jahka tarpeeksi väsyttää.

Mika, tämä on muistutus sinulle. Ensi kerralla kun luulet olevasi terve tule tähän ketjuun lukemaan nykyhetken terveiset tulevaisuuden itsellesi. Pidä ruokavalio kurissa äläkä koske siihen punaviiniin vaikka niin pidät sivistyneestä lasillisesta.

Jaksamisia nykyminälle, tulevaisuuden minälle sekä kaikille muille palstalaisille!!

T. Mika
Vuosi elämää häiritsevää refluksia takana.
Koululääketiede sanoo: Terve mies, syö vaan lääkkeitäsi

AnnaMyyRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista6.1.2014 10:26
Kovissa kivuissa eilisilta koko mahan osalta kun tuli mässättyä tyhjään mahaan suolasta, makeeta,rasvasta juhlissa ykskaks...nousi ihan kurkunpäähän mutta se ei polttanut,nousu vain hulahti.

En osaa mieltää tätä refluksiksi mutta pitää alkaa mieltelemään pikkuhiljaa...ei luulisi koko mahan vaihtelevat kivut ja arkuus tähän kuuluvan:/

QuarterturnRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista6.1.2014 12:27
Vituittaa.

Mulla oli ihan OK kausi tuossa joulua ennen, noin kolmisen viikkoa oli jopa välillä ihan normaali olo. Jouluna söin peräti suklaata ja muitakin herkkuja, ehkä näköjään liikaakin? Koska nyt tuntuu, että tämä pahenee reippaasti, lasillinen vettäkin huilaa edestakaisin ja POLTTAA. Voikohan tämä tulla näin viiveellä... ? ei tässä muuten mitään, mutta huomenna nielurisaleikkaus, enkä mielelläni tähän vaiheeseen ottaisi kaikkea mahdollisia vaivoja.

Life sucks, then it ends. Päivän positiivisin ajatus.

SaturnusRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista6.1.2014 20:21
Mika ja AnnaMyy, oletteko kokeilleet Litalginia? Se on tosi tehokas ruuansulatuselimistön kipuihin. Kun mun oireet pahenivat kesällä ihan yhtäkkiä (paljon suklaata, sen jälkeen hirveet kivut ylävatsassa), lääkäri kirjotti mulle Litalginia. Se auttoi parissa tunnissa. Jouduin kyllä ottamaan kaksi tablettia mutta se on ihan normaali annostus. Kovin pitkään Litalginia ei saa käyttää (lääkärin mukaan pari viikkoa on ok) vaan ennemminkin tilapäisiin vaivoihin, mutta itse selvisin sen avulla ne päivät kun happosalpaaja ei vielä helpottanut oireita.

Kirsti PieniniemiRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista7.1.2014 1:26
Heissan te kaikki refluksista kärsivät nuoret ihmiset! täällä kirjoittaa yksi jo mummon ikään ehtinyt kirsti. olen jo todella pitkään miettinyt mikä on meikäläisen jo monivuotisten vaivojen diagnoosi! Nyt lopultakin alan jo ymmärtää että itse olen löytämässä diagnoosin vaivoihini. varmaan moni ajattelee jotta miten voi olla noinkin varttunut henkilö ja ei ole vielä tietoinen diagnoosista vaikka vaivat ovat kestäneet vuosiakin.

Yksi syy diagnoosin puuttumiseen on ollut eräänlainen pelko mennä tutkituttamaan kurkkuansa. ja sitten taas välillä on pitkiä aikoja jolloin vaiva on lähes poissa. näinollen voi jopa välillä unohtaa ja trängata pois koko ajatuksen jostain sairaudesta.

Vaivani ovat seuraavanlaiset. Nieluvaikeuksia on ollut jo vuosikausia. joskus tuntuu kuin ruoka ei menisi kunnolla kurkusta alas. Tuntuu jotta kaikki ruoka pitäisi olla liukastettua jollain kastikkeella että se ei tarttuisi kurkkuun kiinni kun nielaisee. Joskus taas nielaisen niin nopeasti jotta se menee kuin vääräänkurkkuun. Kurkussa tuntuu polttelua ja ääni on aamuisin käheä ja aivan kuin olisin juopotellut viikon verran. En käytä alkoholia lähes lainkaan. Enkä tupakoi. kun käyn nukkumaan illalla on sellainen tunne kurkussa ja kaulalla kuin minua kuristuttaisi kurkusta. tuntuu että on vaikea ja raskasta hengittää. Sekä usein se epämiellyttävä tulehduksen ja ärtyneisyyden tunne kurkussa. Aivan kuten siellä olisi haava tai haavoja. Mutta nyt alan kyllä uskoa että se onkin tätä refluksi tautia ikävä kyllä sekin.

BrockRe: Jatkoa päivän refluksikuulumisista7.1.2014 9:48
Hei minä kysyisin tällasta, että mulla on ollut nyt viime aikoinaan toisinaan jonkinmoista pahoinvointia ja röyhtäyttää paljon. Ei mulla oikeastaa rintaan koske tai mitää palan tunnetta oo, pahoinvointia ja tuota röyhtäytystä vaan. Nämä oireet tulee varsinkin kun stressaan jotain. Onko stressiä,ahdistusta vai refluksitauti. Olen vasta 16v ja harmittaa jos on refluksi. Olen perusterve enkä halua mitään sairautta...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: