Keskustelu

KolottajaVasemman rintaontelon kivistäminen11.8.2022 11:55
Minulla on usein vasemmalla puolella rintakehää, suunnilleen sydämen kohdalla, kivistystä, joka vaikeuttaa liikuntaa. Kävelisin mielelläni pitkiäkin matkoja esimerkiksi matkoilla tai metsässä, mutta useimmiten tuo kolotus alkaa rasittaa niin paljon jo 1-2 kilometrin jälkeen, että menee maku pystyssä olemisesta, ja tekee mieli maate. Olen 45 v., 170 cm ja 75 kg. Arvelen, että hienoinen ylipaino vaikuttaa aisaan, mutta onkohan se sittenkään niin. Olen muutoin hyväkuntoinen ja mieleltäni virkeä ihminen.

Kivistys on rintalastan alla. Löydän usein aran kohdan painamalla rintalastan keskikohdasta, aivan kylkiluiden reunalta. Kivistys tuntuu myös selän puolella. Välillä pistelee, mistä tulee kammottava olo. Onko se mahalaukku? Miksi se kolottaa liikkuessa? Eikö luulisi liikunnan päinvastoin vähentävän mahalaukun ärsytystä?

Muistan, että raskaana ollessa minulla oli aikoinaan tätä samaa kivistystä, minkä vuoksi liikunta ei maittanut silloin. Ajattelin sen johtuvan paineesta ylävatsassa. Tuo kolotus vie mehut päivästä ja vaikeuttaa liikuntaa, joka puolestaan olisi välttämätöntä.

Onko teillä ideoita tähän vaivaan, kenellä on samanlaista kivistystä? Onko ainut keino välttyä siltä lopettaa syöminen vallan?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: