Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

miettijäMiksi ja milloin uusintatähystys jos ensimmäisessä tähystyksessä ei ollut ihmeempiä löydöksiä?22.7.2022 21:25
Paitsi refluksitauti hieman löysine sulkijaläppineen.

Millaisissa tilanteissa ja miten pitkän ajan kuluttua tähystys tehdään yleensä uudestaan? Miten pitkään voi luottaa etteivät huonot vaiheet vaurioita ruokatorvea, tee tulehdusta, haavoja tai ettei ruokatorveen ole kehittynyt Barrettia? Miten nopeasti ikäviä muutoksia voi syntyä, ja miten pitkään voimakkaissa oireilujaksoissa voi luottaa siihen että kyse on pelkästä "harmittomasta" refluksista?

En ole hoksannut kysyä tästä koskaan lääkäriltä. Onko teitä tähystetty uudelleen julkisella tai yksityisellä puolella, ja jos on niin miksi ja miten pian ekan tähystyksen jälkeen? Tai onko olemassa joku suositus milloin ruokatorven kunto kannattaisi taas tarkistaa, esim. 5 vuotta tai 10 vuotta tms?

refluksitautiRe: Miksi ja milloin uusintatähystys jos ensimmäisessä tähystyksessä ei ollut ihmeempiä löydöksiä?26.7.2022 21:53
Itsellä oli suositus viiden vuoden päästä uusintatähystys, mutta en ole kuitenkaan mennyt siihen kun se oli niin inhottava minulle. Löydöksenä oli erittäin löysä vatsaportti silloin ja myös palleatyrä. Nyt on taas pitkästä aikaa huono jakso. Ensimmäinen tähystys tehtiin tosiaan vuonna 2009.

PikeRe: Miksi ja milloin uusintatähystys jos ensimmäisessä tähystyksessä ei ollut ihmeempiä löydöksiä?27.7.2022 7:32
Minulla eka oli v 2015, toinen v 2020, josta maininta, että ei tarvitse seurantaa.

Löydöksenä palleatyrä, löysä sulkija ja 2020 ruokatorven tulehdus. Itse myös huonon jakson kourissa, joten seuraan tilannetta ja varaan ajan vaikka yksityiselle ja sitä kautta tähystykseen jollei ala helpottamaan.

Tää on melkosta taiteilua, kipuilua ym.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: