Keskustelu

kissankelloRefluksitauti ja kasvisten syönti - mitä maha kestää?22.7.2022 18.32
Mitkä kasvikset sopivat parhaiten refluksitaudissa? Monissa lähteissä mainitaan vihannesten, hedelmien ja marjojen sopivan refluksikoille yleensä hyvin poislukien tomaatti, sitrushedelmåt, sipulit jne.

Käytännössä sitten oikeastaan kaikki marjat tuntuvat tekevän itselleni oireita, samoin mm. omenat, pähkinät, luumut, kaalit, kurkku, punajuuri noitten yleisesti mainittujen lisäksi. Eli lyhyeksi jää lista hyvin sopivista kasviksista ja se on tieysti harmi.

Olisin kiitollinen jos voisitte vinkata kasviksia mitä pystytte syödä ilman että ne aiheuttavat kauheasti oireita.

vaikeaa onRe: Refluksitauti ja kasvisten syönti - mitä maha kestää?23.8.2022 5.21
Minä oystyn syödä huonoimpina kausina kasvispuolelta oikeastaan vain banaania ja porkkanaa ja vähän pakastetepinaattia.

VaniljaRe: Refluksitauti ja kasvisten syönti - mitä maha kestää?24.8.2022 18.19
Kun oireet ovat pahana silloin kannattaa yrittää rauhoittaa tilanne ensin.
Minä olen kasvissyöjä ja minulle käyvät melkein kaikki hedelmät, marjat, pähkinät ja suurin osa kasviksista ja vihanneksista. Myös palkokasvit sopivat hyvin.

Kun tilanne oli paha, minulle ei käynyt oikein mikään. Kaikki närästi ja aiheutti erilaisia ikäviä oireita.

Nykyään jos tilanne pahenee rauhoitan sen keittämällä keiton perunoista ja porkkanoista. Soseutan sen, maustan kasvisliemellä ja lisään siihen hiukan ranskankermaa tai kaurakermaa. Lisään lautaselle vielä lorauksen oliiviöljyä ja ruohosipulia. Tämä keitto rauhoittaa yleensä tilanteen. Välipalaksi syön banaanista ja kauramaidosta tehdyn smoothien.

Kun minun oireeni alkoivat, kesti aika kauan kunnes tilanne rauhoittui. Usein nämä oireet ovat tulleet monien vuosien aikana. Ne eivät myöskään hetkessä parane. Minä jouduin muuttamaan monia asioita elämässäni. Se kyllä kannatti, aluksi jouduin luopumaan paljosta. Monen asian olen voinut kuitenkin palauttaa elämääni. Esim. kahvin ja suklaan ja paljon muutakin. Nyt kun elämä on järjestetty uuteen uskoon ei nuo ennen oireita aiheuttaneet ruoat enää aiheuta oireita.

kissankelloRe: Refluksitauti ja kasvisten syönti - mitä maha kestää?31.8.2022 12.34
Kiitos vastauksista :)

Lisääkin saa laittaa!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: