Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

mneuvoa ja kokemuksia somacista?22.7.2022 16:31
mulla on aika hankala ongelma. helmikuussa mulle kehitty lääkekammo, ja se syypää siihen lääkekammoon on myös syypää mun refluksiin. aloitin e pillerit, ehdin ottaa kahtena päivänä, ja sitten olin 2 tai 3 päivää niin huonovointinen etten voinut ees liikuttaa päätäni. sen jälkeen alko kaikki lääkkeet pelottaa, ja sen jälkeen siis alko myös refluksi. mulla kesti vähän aikaa tajuta että se oli refluksia, ja sit kun tajusin nii en tehny sille mitään koska uskoin että menis ohi. no, mitä enemmän hain tietoa nii sitä nopeemmin tajusin et ei se mihinkää oo menossa, ja tarvittis lääkityksen. tietenkin oli kaikenlaisia artikkeleita siitä kuinka refluksin voisi parantaa luonnollisesti, mutta ne oli kaikki niin epäselviä. lopetin myös masennuslääkkeen koska piti varmistaa että ei johtunut siitä, ja ei se siitä johtunut. en jatkanut sitä lääkitystä, koska sekin alko yhtäkkiä pelottaan.

en sitte tehny edelleenkää sille mitään, ja sit yhtenä päivänä tuli yhtäkkiä kauhee pahoinvointi joka kesti koko loppupäivän. ja sit seuraavana päivänä uudestaan (lievempää ku edellisenä päivänä). sen jälkee varasin lääkärin, toivoen että lääkäri vois neuvoa mitä tehdä asialle kun mulla tosiaan on lääkekammo. lääkäri ei kuunnellu juurikaan ja anto vaan somac 40mg reseptin ja sano et ei siitä mitään oireita tule. mutta minä lääkitsemättömänä ja mielenterveysongelmaisena en uskonu enkä usko edelleenkään. luin tältäkin sivustolta somac kokemuksia ja alko pelottaan yhä vaan enemmän. tiedostan kyllä että olis parempi olla lukematta nettiarvosteluja, mutta en tiiä kuinka moni täällä ymmärtää millasta on tosissaan pelätä lääkkeiden ottamista.

nyt tuntuu että mun elämä ei tuu koskaan helpottumaan ja tuntuu ihan toivottomalta kun mielenterveysongelmien lisäksi yhä enemmän fyysisiä ongelmia. haluaisin pystyä ottamaan lääkettä, koska tuntuu että en oikeesti voi elää näin, ja aattelin että kysyn täällä kokemuksia ihan itse.

haluisin kuulla kokemuksia somacista, hyviä ja huonoja. jos on ollut pahoinvointia, niin siitäkin haluisin kuulla et minkälaista (kuinka vahvaa, millä alueella, millasia oireita jne). kaikkea mahdollista. ehkä myös jotain vinkkejä. kiitos

HuolestunutRe: neuvoa ja kokemuksia somacista?2.8.2022 22:50
On varmasti ikävä tunne jos ei uskalla ottaa lääkettä vaikka haluaisi niistä kuitenkin apuja. Itsekin vältän kaikkien turhien lääkkeiden syöntiä.
Somacia söin vuosien ajan satunnaisesti mutta koska tähystyksessä ei löydetty mitään niin lopetin. Minulla auttoi somac aikoinaan pahoinvointiin. Sitä oli todella usein ja luulinkin aina että alkaa vatsatauti tms. En oksennellut. Nyt vain harvoin on pahoinvointia. Mitään pahoja sivuvaikutuksia ei ollut. Mielestäni silmät kuivuivat käytön aikana.
Mitään neuvoja en pysty antamaan. Olisi tärkeää löytää lääkäri joka kuuntelisi ja ottaisi kokonaisuuden huomioon ja saisit apuja. Tsemppiä!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: