Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

AnakinEsomeprazol ja vaikutus pöntössä10.7.2022 21:38
Hei,

ollut ylävatsakipuja ja sain lääkäriltä Esomeprazol -reseptin 20 Mg. Ei ole ihan selvää onko kyseessä refuksi vai jotain vakavampaa, joten olen aika huolissani tietysti kaikesta. Vaikuttaako tuo lääke vatsan toimintaan myös niin, että uloste voi näyttää erilaiselta? Tuntuu, että pökäleet on muuttunut limaisen/rasvaisen näköiseksi ja hiukan ehkä tasaisen ruskean sijaan laikukkaammaksi? Oletteko itse tehnyt jotain ruokavaliomuutoksia lääkkeen takia?

Kiitos!

YYARe: Esomeprazol ja vaikutus pöntössä13.7.2022 12:57
Tuo on yksi syy miksi en käytä PPI-lääkkeitä. Jopa kuusi istuntoa päivässä niin ei huvita yhtään lisätä/vaikeuttaa tuota lisää. Mutta eihän tää ketään kiinnostanut, syö vaan niitä lääkkeitä T:lääkärit.

rrRe: Esomeprazol ja vaikutus pöntössä13.8.2022 0:37
Voi vaikuttaa negatiivisesti ruuansulatukseen, kannattaa alkaa syömään maitohappobakteereja tueksi ja mahdollisesti kuitulisä. Itsellä etenkin zolt ja sen rinnakkaislääkkeet vaikuttivat ulosteeseen negatiivisesti, oli juurikin löysempää, keltaisempaa ja rasvaisempaa. Zoltin vaihto toiseen merkkiin auttoi. Rohkeasti lääkäriltä vain kysymään, jos toinen lääke sopisi paremmin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: