Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PionitarKurkkurefluksi ja korona7.7.2022 10:28
Hei,
Sairastan juuri parhaillaan koronaa, yhtenä oireena kova kurkkukipu. Kolmas sairaspäivä menossa. Tällä hetkellä on vaikea erottaa, johtuuko kurkkukipu (tuntuu kurkunpäässä) refluksista vai koronasta. Kenelläkään kokemusta tästä?

Ennen koronan puhkeamista refluksista ihan ok-vaihe, kesällä ruokavaliosta lipsuttu paljon, syöty happamia marjoja jne.Pariet käytössä.

PikeRe: Kurkkurefluksi ja korona7.7.2022 14:03
Minulla koronassa pääoire oli kurkkukipu, toisena pääkipu ja tukkoisuus.

Kurkkukipu oli erilainen ku normiflunssassa ja kesti useamman päivän.

Minulla on joskus refluksissa myös kurkkutuntemuksia, mutta koronan aih kurkkukipu oli erilaista; jatkuvaa, pistävää ja laajalla alueella eli nielu, kurkku ja suukin kipeä.

PionitarRe: Kurkkurefluksi ja korona7.7.2022 15:23
Pike
Kiitos vastauksesta. Samoin minulla tuntuu laajalla alueella kurkkukipua, nielu ja kurkku. Samoin nuhaa ja yskää ja muita oireita. Toivottavasti tämä olisi koronan (ja ohimenevää) aiheuttamaa kurkkukipua.

JokujuissiRe: Kurkkurefluksi ja korona25.7.2022 1:01
Just sairastin koronan ja kyllä noissa oireet vaihtelevat. Aikalailla normiflunssa vaikka sukulaisten mukaan rokottamattomana tulisin päätymään hengityskoneeseen. Nyt jo parantunut ja uutta epidemiaa odotellessa näitä tulee vielä. Ja uusia kivoja rokotteita.

PikeRe: Kurkkurefluksi ja korona25.7.2022 23:15
Hyvä kuulla jokujuissi, että koronasta selvisit normiflunssan oirein.

Syksyllä odotettavissa vissiin taas uutta aaltoa.

MaaritRe: Kurkkurefluksi ja korona26.7.2022 12:06
Hei,
Mulla yleisin oire refluksissa on kurkkukipu. Pienen kivun tunnistan refluksin aiheuttamaksi, mutta jos vähänkään kovempi kipu en enää ole niin varma. Toisaalta yritän aina päätellä, olenko syönyt jotain huonoa. Liian vähän taukoa syönnin ja nukkumaan menon välilltä tms.

Koronaa en ole tietääkseni sairastanut. Usemman kerran käynyt kurkkukivun takia koronatestissä ja testi ollut aina negatiivinen. Ollut stressaavaa kun haluaisi kohottaa huonoa kuntoa, tehdä asioita, tavata ihmisiä mutta ikinä ei ole satavarma onko kuitenkaan refluksia, vaikka luulen että yleensä on refluksia. Eilen pyöräilin kurkkukivussa, kun ajattelin että kipu johtuu refluksista. Tänään kipu pahempi ja vähän heikompi olo. Nyt pelkotiloja siitä aiheutinko itselleni sydänlihastulehduksen tms. jos pyöräilinkin flunssaisena. Ottaa päähän miten monenlaista riesaa tästä refluksista tulee!!

samaa miettiväRe: Kurkkurefluksi ja korona26.7.2022 13:55
Minulla oli koronassa kurkun kutina ja lievä kipu, yskä ja limannousu aivan kuin rrefluksitaudisssa. Siis tosi vaikea erottaa. Nyt koronasta parannuttuani mietin ovatko nämä nyt joskus tulevat samanlaiset oireet refluksitaudista johtuvia vaiko jotain koronan jälkioireilua. Lääkkeet eivät ole näihin juuri auttaneet että jospa nämä sitten ovat vielä jonkinlaisia koronan oireita. Sairastamisesta on kyllä jo aikaa melkein kaksi kuukautta, tosin olen vielä ajoittain hyvin väsynyt.

Mutta hankalaa on erottaa näitä minunkin kokemukseni mukaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: