Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

AnskuBarrett ilman dysplasiaa ja RFA11.6.2022 1:19
Hei,
en ole tänne ennen pahemmin kirjoitellut, vaikka keskusteluja olen paljon lueskellut. Olen parikymppinen nainen ja mulla on ollut refluksia varhaisesta teini-iästä asti. Mulle tehtiin muutama vuosi sitten tähystys, jossa ruokatorvi todettiin jonkin verran tulehtuneeksi mutta muuta ihmeellistä ei ollut. Refluksin hoito on nyt ollut vähän niin ja näin tässä parin viime vuoden aikana ja vaikka nyt onkin oireiden kannalta rauhallisempi jakso, en varmaan koskaan ole ollut niin ahdistunut tästä taudista kuin nyt.

Oon ollu jonkin aikaa tosi huolestunu Barrettista ja vaikka etukäteen murehtiminen on sinänsä ihan turhaa, kun sellaista ei vielä ole edes todettu, mietin sitä että onkohan tollaseen radiotaajuusablaatioon pääseminen mitenkään mahdollista jos ei dysplasiaa ole todettu ja jos barrett on esim. tosi lyhyt. Vaikka barretkaan ei mikään ylisuuri syöpäriski ole, mua sellaisen kanssa eläminen ahdistaisi niin paljon että ei varmaan mistään tulisi mitään, niin kuin ei meinaa nytkään tulla kun asiaa edes miettii ja olisin valmis tekemään oikeastaan mitä vaan päästäkseni siitä eroon. Ilmeisesti tuo toimenpide kuitenkin on suhteellisen turvallinen, vaikka kaikkeahan voi aina sattua. Eniten tuossa ehkä mietityttää se, että joillekin se barrett sitten kuitenkin tulee toimenpiteen jälkeen uudestaan jo suht. pian, vaikka se olisi saatu poistettua. Silti kuitenkin haluaisin kyllä tuota kokeilla, jos barrett-diagnoosin saisin.

Lähinnä nyt siis mietin, että onko täällä ketään, jolla on barrett (ilman dysplasiaa) joka olisi tätä pohtinut ja miten lääkärit suhtautuu asiaan? Ilmeisesti yleensä aina vain seurantaa suositellaan eikä tämä vaihtoehto lääkäreiltä kauheasti kannatusta saa. Olisi kuitenkin kiinnostavaa tietää muiden kokemuksia/ajatuksia asiaan liittyen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: