Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PihlisLöysä läppä6.6.2022 17:00
Tähystyksestä jäi käteen vain toteamus, että läppä on löysä ja siksi ruoka virtaa takaisin ylös. Ei mitään muuta mainittavaa selvinnyt. Miten tästä eteenpäin? Leikkauksia ei kuulemma enää suositella, ymmärrän kyllä miksi, kun monesti helpotus on väliaikainen ja lyhytkestoinen. Lääkkeet ei vatsanporttia kiristä eli olisi löydettävä apu muualta. Ideoita?

Ikävä refluksi Re: Löysä läppä10.6.2022 21:07
Hei,

Otettiinko sinulta koepaloja? Minun närästystarinani on seuraavanlainen. Aiemmin ei ole närästänyt. Ensimmäisen raskauden aikana alkoi, loppui synnytykseen. Samoin toisen raskauden kanssa. Samarin auttoi.
Noin 5 kk toisen lapsen syntymästä alkoi rintalastan takainen kipu. Kävin lääkärissä sain Somacia 40 mg. Kuukauden päästä gastroskopia, jossa todettiin aivan lievästi väljä LES, eli alasulkijalihas, sekä eosinofiilisia soluja ruokatorvessa. Epäily eosinofiilisesta esofagiitista. Oireet, kuten kurkkukipu, rintalastan takainen kipu (välillä tuntuu myös lapojen välissä), suupolte ym. jatkuivat vaihtelevasti. Somac käytössä kun oireita. Uusi gastroskopia 5 kk jälkeen. Todettiin todella löysä LES ja muutama haavauma (jotka ovat jo arpeutuneet hieman, eli paranemassa). Koepalojen tulokset saan kahden viikon päästä. Lisäksi pH-mittaus ja joitain muita tutkimuksia tulossa.

Ikävä refluksiRe: Löysä läppä10.6.2022 21:09
Hei,

Unohdin mainita, että lääkäri sanoi leikkauksen olevan vaihtoehto mielummin kuin loppuelämän lääkitys.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: