Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MallaGastriitti - mikä avuksi11.12.2013 16:20
Tänään sain gastroskopiassa diagnoosiksi gastriitin. Refluksista ei maininnut mitään. Mahan limakalvolla oli muutama veriviiru, mutta ei varsinaista haavaa. Ruokatorvi oli ärtynyt ja z-linja (?) oli epätarkka (ilmeisesti haavaumia). Hiatusaukko oli tiivis.

Nyt en tiedä onko minulla refluksitauti vai ei. Oireet kyllä on. En ole syönyt tulehduskipulääkkeitä, antibioottikuurin kylläkin. Heliko selviää koepaloista tammikuussa. Kovaa stressiä on kyllä ollut kuluneen vuoden aikana. Siitäkö tämä johtuu?

Ilmeisesti selvän tulehduksen vuoksi lääkäri sanoi, että on syytä syödä happosalpaajaa. Kirjoitti 300 tabletin Nexium-reseptin annostuksella 20 mg 1-2 krt päivässä. Ajattelin nyt aluksi syödä 40 mg/pvä.

Te joilla on diagnosoitu gastriitti kuulisin mielelläni, miten se on parantunut ja miten olette toimineet.

SaturnusRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 18:01
Moikka, mulla todettiin gastriitti noin vuosi sitten pitkän tulehduskipulääkekuurin jälkeen. Hoidettiin Nexiumilla ja tulehduskipulääkekiellolla, mikä toimi. Paraneminen vei aikaa pari-kolme kuukautta. Vähensin lääkitystä pikkuhiljaa, ennen kuin jätin kokonaan pois.

Mulla todettiin samalla reissulla myös ruokatorven tulehdus/refluksi, eli ruokatorven sulkija on ihan lörppö. Olenkin joutunut uusimaan Nexium-kuurin kaksi kertaa tässä vuoden kuluessa. Ensin olin keväällä n. kuukauden ilman happosalpaajaa, kunnes oireet tulivat takaisin. Jätin lääkkeen taas alkukesästä, mutta heinäkuun lopulla tuli niin järkyt vatsakivut että oli taas aloitettava. Tuo viimeisin vatsakipu oli kaikkein pahin, koska se ei ollut pelkkää närästystä vaan jatkuvaa fyysistä kipua, jota helpotti onneksi alussa Litalgin.

Parin viikon Nexium-kuurin jälkeen alkoi helpottaa, mutta kokonaan ilman lääkkeitä olen ollut vasta muutamia viikkoja. Toivon mukaan ei ihan heti iskisi uudestaan.

SaturnusRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 18:02
Ai niin ja kannattaa ainaki aluksi vältellä alkoholia, kahvia, suklaata ym. mikä aiheuttaa vatsaoireita. Itselläni ainakin kahvin juonti oli tosi pahasta, vaikka söin happosalpaajia. Tavallista kahvia en enää juo ollenkaan, vain tummapaahtoista. Se on vatsaystävällisempää.

refluksikurkkuRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 18:27
Koska siellä ruokatorvessa on ärtyneisyyttä, se tarkoittaa yleensä lievää tulehdusta, joka edellyttää, että sinne on ylösnousua jonkin aikaa säännöllisesti ollut. Jotkut voi sillä saada tautidiagnoosin tai vaikka vaan maininnan lievä esofagiitti ...


Z-linja on se kohta, missä ruokatorven ja mahan erityyppiset limakalvot yhtyvät ja sen kuuluukin olla epäsäännöllinen.

Oliko sulla tämän lisäksi maininta erikseen papereissa, että sulla on haavautumia sillä alueella?


z-linjasta kuvaa esim täältä
http://www.gastro.com/Gastro/photography/gastroesophageal_junction.aspx

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 19:01
Refluksikurkku, ei ollut kirjattuna mainintaa haavaumista, vain suullisesti, kun kysyin onko ruokatorvessa tulehdusta. Ihmettelen juuri sitä kun minulla on ollut kovia ruokatorviperäisiä kipuja. Ei kait pelkkä gastriitti kivuliasta ruokatorventulehdusta aiheuta? Ja aiheuttaako se närästystä? Jos tähystys olisi tehty 1,5 kk sitten, ruokatorven tilanne olisi varmastikin ollut paljon huonompi.

Minulle kävi kuin entiselle tytölle: en ymmärtänyt kysyä lääkäriltä juurikaan olennaisia juttuja :) Soittoaikaa varten aion tehdä listan.

Kaiken kaikkiaan tämä - mitä kaikkea nyt sitten onkaan - on varsin sitkeää sorttia. Salpaajia olen syönyt jo elokuusta, paitsi nyt 2 viikon tauko helikon määritystä varten. Ehkä minulla sittenkin on toistamiseen heliko? Sen takia ajattelin nyt syödä 40 mg Nexiumia, jos joudun helikokuurille. Verijuovainen mahalaukkuni ei sitä tässä kunnossa kestä.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 19:18
Kiitos Saturnus kommenteista. Kahvin olen onneksi onnistunut jättämään 3 viikkoa sitten enkä käytä alkoholia. Mutta taitaa tosiaan olla pitkäaikainen riesa kuten sinunkin kokemuksesi kertoo. Lääkärin puheista sain mielikuvan, että olisi käytettävä salpaajia lopun Ikää. Siksi kysyinkin miten hän suhtautuu salpaajien pitkäaikaiseen käyttöön. Ei nähnyt siinä mitään ongelmaa, totesi vain että viikon (!) tauko silloin tällöin olisi hyvä pitää.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 19:40
Minullekin määrättiin happosalpaajia lopuksi ikää, mutta käyttämäni lääke ei sopinut minulle. Flt-lääkäri sanoi että niitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Minä en niitä tarvinnut, niin hyvin ruokavalio vaikutti oireisiini. Terveyskeskuslääkäri oli sitä mieltä että minulla oli gastriitti, tähystyksessä sitä ei enää näkynyt, mutta vuoden ajan olin hoitanut vatsaani ja suolistoani ruokavaliolla, ilmeisesti gastriitti parani sinä aikana, koska oireetkin helpottivat. Minulla todettiin myös löysä vatsanportti, mutta tällä hetkellä se ei siis oireile millään tavalla.

Ole viime aikoina tutustunut kiinalaisen lääketieteen ruokavalioon, mielenkiintoista sekin, olen ottanut siitä muutamia vinkkejä käyttöön, täytyy tutustua siihen lisää.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 19:48
Tiedätkin Vanilja, että olen muuttanut ruokavaliotani paljon. Ja oireet ovat huomattavasti helpottuneet. Huipussaan ne olivat lokakuussa, 3 kuukautta antibiootista. Toivon että ensi syksynä olen liki oireeton - PTS!

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 20:21
Malla, sitä toivon minäkin. Minä olin pitkän aikaa liki oireeton, nyt olen oireeton. Söin eilen työlounaalla lohta, annokseen kuului perunasosetta, söin sitä vähän kalan kanssa, en voinut koko päivänä syödä enää mitään muuta. Vatsassa oli tosi täyden tuntuinen olo koko loppupäivän, enkä tuntenut nälkää ollenkaan, ennen kuin tänä aamuna. Aiemmin tuosta olisi seurannut närästystä, mutta nyt ei tullut närästystä ollenkaan. En ymmärrä mihin se on hävinnyt, ei sen puoleen että sitä pätkääkään kaipaisin, kunhan ihmettelen.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi11.12.2013 20:48
Malla, yhdellä mun tutulla oli gastriitti.

Hyviä uutisia, päinvastoin kuin refluksitauti, se voi parantua. Hänkin söi kuukausia salpaajaa, muttei enää. Gastriitti tuli huolientäyteisen elämänvaiheen aikana.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi12.12.2013 12:23
Kiitos Vanilja ja Sitrus rohkaisusta. Olen pähkäiltyäni tullut siihen tulokseen, että minulla on ollut jonkinasteista gastriittia jo pitemmän aikaa kunnes se oikein riehaantui elokuisen antibioottikuurin jälkeen. Stressiä ja pahaa mieltä on ollut viimeiset kolme vuotta, erityisesti kuluneen vuoden aikana. Gastriitista johtuen ravintoaineet ovat varmaankin imeytyneet huonosti kun olen ollut niin heiveröisessä kunnossa. Lisävitamiinit ja hivenaineet ovat tehneet ihmeitä! En olisi ymmärtänyt niitä ottaa ilman tätä palstaa. Joten kiitos on taas kerran paikallaan!

MyrttiRe: Gastriitti - mikä avuksi12.12.2013 12:41
Minulla oli kerran lääkärin mukaan gastriitti. Tosin tämä diagnoosi tehtiin vain oireiden perusteella. Napsin pari kuukautta salpaajia ja lisäksi Alsucraleja. Helpotti oloa nopeasti ja sen jälkeen oli koko vatsarintamalla piiiitkä normaalihko kausi. Koko vaiva todennäköisesti johtui tuolloisesta stressistä ja ehkä paranemiseen vaikutti myös se, että pian tuon diagnoosin jälkeen se minua stressaanut asia laukesi ja samalla stressikin katosi. Toivottavasti Malla sinunkin olosi pian helpottuu!

SaturnusRe: Gastriitti - mikä avuksi13.12.2013 22:59
Vanilja, mulla on usein tuota täyden olon tunnetta. Nälkä on kerran päivässä. Kaks kertaa, jos syö ekaan nälkään vain vähän. Ison annoksen jälkeen kestää seuraavaan päivään, kunnes nälkä taas tulee takaisin. Se vähän surettaa, kun pitää muistaa syödä. Luonnollista nälkä-rytmiä mulla ei enää näköjään ole, eikä syöminenkään ole enää samanlainen nautinto kuin ennen.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 10:53
Mulla on kanssa täyden olon tunnetta, ne on mun mielestä noita dydpeptisiä oireita, toiminnallisia os ei elimellistä löydy.Mutta onko teillä kellään heikkoa oloa?En käsitä, olen tosi väsynyt tähän kaikkeen.

Illalla veti kuin puukolla oikealta ylä-ala-keskimahalta,kuin sähköisku tms ja koko ajan pahoinvoinnnin ja täyden olo ylämähalla:/

Ja yleisen heikkouden olo.Sitä ihmettelen kun eilenkin juoksin lenkin yli tunnin eikä mitään heikotuksia,että miten mä jaksan juosta tän huonon olon kanssa.Ja huimaavaa,epävarmaa tunnetta.

Ajattelin jo pitääkö lähteä päivystykseen,kun oireet muuttuu ja pahentuukin.Toisaalta tekisi mieli vaan olla peiton alla,toisaalta ei jaksa sitäkään.

Onko siispä kenelläkään oireisiin liittynyt yleistä heikkouden tunnetta jota on vaikea selittää:(

Ruokahalua ei ole ollenkaan,ja uutena on nyt etten uskalla juoda kahvia kun maha tuntuu olevan huonossa kunnossa(aikaisemmin kivut ja tuntemukset ei ole olleet sellaisia että käytäisin sanontaa "maha huonossa kunnossa")

Lisäksi selasin eilen eri nettisivuja ja löysin mm.samanlaisia oireita kaikissa pahoissa taudeissa...väsyttäääääää!Pääkin tuntuu puuroiselle...

SaturnusRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 11:02
AnnaMyy, mikä diagnoosi sulla on? Mulla oli samankaltaisia tuntemuksia silloin kesällä, kun oireet paheni. Ylävatsalla oli koko ajan sellanen tunne kuin jännittäis jotain ihan tosi paljon. Kuvotusta ja ei ruokahalua ollenkaan. Litalgin auttoi mulla noihin oireisiin. Nexiu-kuuria piti vedellä monta viikkoa, ennen kuin maha alkoi rauhoittua ja pystyin jättämään Litalginin kokonaan pois.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 11:11
Saturnus, minä en yleensä syö samaan aikaan proteiinia ja tärkkelystä, perunasosetta varsinkin kartan, koska ruoansulatukseni ei sitä kestä. Proteiinin ja tärkkelyksen sulattaminen on kaikkein rankinta ruoansulatuselimistölle ja silloin kun kaikki ei ole kunnossa se on taatusti vielä rankempaa. Nyt oli vain sellainen tilanne että olin lounaalla jossa en kehdannut kieltäytyä, enkä jättää hirveästi syömättäkään, eikä vaihtoehtoja ollut.

Kannattaa aina syödä pieniä annoksia ja hyvin sulavaa ruokaa, koska suolistolle ja ruoansulatukselle se on tärkeää, silloin erityisesti kun ei ole ihan kunnossa.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 11:25
Minulla on ollut kovastikin heikottava olo, mutta kun aloin joskus lokakuussa syömään lisävitamiineja ja hivenaineita alkoi helpottamaan. Luulen että ravintoaineet eivät imeydy kunnolla. Näitä syön: D, B12 (nyt purkki loppu), C, monivitamiini, silloin tällöin Ramavit, sinkki ja magnesium. Olen varmastikin hyötynyt kaikista, mutta luulen että eniten magnesiumista. Se on tosi tärkeä kaikille lihaksille (heikotus ja suoranainen tutina jaloissa hävisi), rentouttaa ja antaa hyvän unen. Olen ottanut sitraattiporetabletteja usein 2/pvä (ohje 1 tbl). Olen lukenut että stressi ja mahdolliset imeytymishäiriöt lisäävät magnesiumin tarvetta. Yliannostuksen vaaraa ei ole. Keho kertoo: saat ripulia jos otat liikaa. Minulle tämä cocktail on toiminut niin hyvin, että en ihan heti uskalla lopettaa.
Minullakaan ei oikeastaan ole nälkä, syön kun on syötävä. Ilmeisesti kuitenkin riittävästi kun en ole laihtunut.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 11:36
Ja vielä sananen kahvista. Maanantaina tulee 4 kahvitonta viikkoa täyteen! Kahvin jättäminen oli vaikeaa, yritin monesti enkä sitä tolkuttomasti edes juonut. Mutta parempi vaihe alkoi HETI kun onnistuin jättämään kahvin kokonaan. En juo myöskään teetä. Vähän askeettiseksihan tämä elämä menee, mutta minkäs teet :) On otettava ilot muista asioista.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 12:00
Syön beroccaa,d-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia.Mulla se heikotus tuntuu ehkä päässä, niin hölmölle kuin kuullostaakin,mutta päässä on semmonen väsynyt olo ja yleinen heikotus kaikkialla.Mut lenkit sujuu.

Saturnus mulla ei oo diagnoosia,lähiaikoina tehty kattavat verikokeet,ylävatsan ultra ja gastroskopia,niissä ei mitään.

Oireena nyt kivut ja tuntemukset koko mahalla, ja nyt tuntuu selässäkin samanlainen paine tai polte tai joku kuin oksennusripulitaudissa(mulla aina selkä tulee niissä lipeeksi,johtuneeko taudista vai makoilusta)Ripuli ollut kaksi viikkoa joka aamu ja illallakin murisee ja ripuloi jos syön ksylitolia.Tänään ei ole maha toiminut.

Sit eilen lenkillä tuntui kuin kohtu tai joku pomppisi ja painaisi juostessa että kivaa, luin eilen peräsuolen taudeista ja kipua sitten ihan alhaalla mahassakin ja alaselässä...olen niin huonossa voinnissa syvällä ettei tässä taida auttaa enää mikään:(

Ja muutenkin tämä tuskaisen ahdistava elämäntilanne...ei viikkoakaan kun jotain selvyyttä tulee mutta siitä alkaa sitten uusi ja entistä raskaampi(jos mahdollista) ruljanssi...hulluksi tulen:/

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 12:14
Sitten istun koneella ja etsimällä etsin tällaisia,oikeesti tulee hulluksi:/
http://www.rd.fi/suolisto-ja-syopa

Lisäksi kun tuo tähystäjä oli niin töykeä,kun jatkuvasti siellä rapaan(10 v sitten tähystetty maha viimeksi) että mitenhän käy kun kysyn koepaloista omalta lääkäriltä vasta tämän kuun lopussa...jos paksunsuolen tähystykseen lähettäisi,se olisi tuo sama lääkäri joka teki gastronkin ja on toi suoli tähystetty hmmm... olisiko 8 vuotta sitten,mutta ei mulla kyllä suolen toiminan muutoksia ole ollut mielestäni, ummetusta on jos on siltä puolen.

Miten te muut kestätte pelkojen kanssa vai onko teillä edes niitä?

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 12:16
Suolentoiminnan muutoksia siis ei ole ollut aikaisemmin näin pitkään ripuliin kuin nyt kaksi viikkoa.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 13:07
AnnaMyy, ei sulla varmaan ole mitään puutoksia kun juoksulenkit sujuvat. Olet stressaantunut ja uupunut oireistasi ja elämäntilanteestasi. Se on toinen toistaan ruokkiva kierre. Ei ihme jos ajatus ei kulje ja pää tuntuu paksulta :) Omaa oloasi et kyllä yhtään auta googlailemalla kaikkia noita juttuja. Jos minulla olisi valta, kieltäisin sinulta googlettamisen tykkänään ja määräisin keskittymään johonkin helppoon ja rentouttavaan. Älä suutu :)

Jokainen yrittää hallita pelkojaan omalla tavallaan. Minäkin olin jännittynyt ja ehkä hiukan peloissani ennen tähystystä. Yritän hengitellä syvään ja ajatella muita asioita. Loppujen lopuksi jossain tilanteessa asialle ei voi mitään, vaan se on ns. korkeimman kädessä. En koe olevani mitenkään erityisen uskonnollinen, mutta niin se vain on. Eli taas törmäämme siihen, että kaikkiin asioihin emme voi vaikuttaa. Vaikuttakaamme niihin joihin voimme. Toivon sinulle - ja toki muillekin - rentouttavaa viikonloppua. Olemme sen ansainneet.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 16:16
Onhan se niin että ruokkiva kierre:/Tulin juuri parin tunnin lenkiltä ja olo on välillä aivan epätodellinen.Tämä kauhea paine mikä elämässäni on mahakipujen ja vaivojen lisäksi,olisi saanut ratkaisevan käänteen jos muutama päivä sitten olisin tehnyt sinällään helpon asian mutta en onneton tehnyt peloissani.Asiat olisivat toisin ja niinkuin pitääkin jos,jos,jos...Tätä en voi itselleni antaa anteeksi huomioonottaen sen seuraukset sille joka on mun elämäni tärkein ja kallein.

Sitä on turha surra ja jossitella voi loputtomiin,asia on vain niin vakava että sillä on kauaskantoiset seuraukset lisäkseni muiden elämään:(Juuri sen kaikista tärkeimmän.

Tähystyksen tuloksista en minäkään siinä tekijältä voinut tarkemmin kysellä sen kiukkuisuuden takia,lausunnossa ois tarkennettavaa kuten "cardian sulkija toimii kohtalaisen normaalisti" ja muutama muu kohta mutta lausunnon tulos kaikenkaikkiaan on täysin normaali löydös.

Munkin puolesta rentouttavaa viikonloppua jokaiselle, itse en siihen ehkä pysty,rentoutumiseen, toivon kipujen menevän edes puoleksi tunniksi hiiteen ni saisi sen ajan edes hengähtää.Lenkillä ne vähän helpotti siksi aikaa,ylämahan osalta kokonaan alkaakseen heti kun tulin sisään.

Sulla Malla on sentään diagnoosi joka ei ole vakava ja olet saanut helpotusta oireisiin,oikein hyvä.Uskomatonta että hyvin monella on syy-seuraussuhteita noin selkeästi kuten kahvi jne.

Ai,olihan mullakin se ksylitolipurkka-ripulin alku tai sitten se vain sattui siihen saumaan kun ei ennen ole ollut...ja yksi iltakin oli sitä ripulia kun söin enemmän purkkaa.

Tää ylämaha saattaa olla hetken yhtäkkiä pois ja palaa samantien.Kaikenkaikkiaan oireet on jokapuolella mahaa ja kurkkua ja rintaa ja selkää,milloin mikin painottuen tai joskus kaikki yhtä-aikaa eli sillisalaattia.Ei olis tarvinnut selkään alkaa puristaa ja polttaa ,alhaalta ylös sekin ja väliltä plus välien vierestä :/

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 16:21
Joo en suutu kehoituksesta keskittyä johonkin helppoon, ennen ultraääntä lääkärikin kielsi googletuksen mutta silloin se taisi epäillä sappea kun puukon näytöstä mahalle puhui.Nythän hän sanoi häneltä loppuvan keinot ja turvautui tähystäjään joka heitti pallon takaisin omalle lääkärille...ollappa rahaa yksityiselle gynelle, sinne menisin ja se saisi katsoa ton peräpuolenkin tilanteen.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 16:25
Vähän merkityksetön mutta mielenkiinnosta,onko monessa paikkaa tähystyksessä erikseen hlö joka ottaa koepalat, kunnallisella jännä kun tarvitaan erikseen palojen ottaja,yksityisellä palat ottaa skoopin liikuttelija eli hoitaja ja hyvin menee ilman erikseen siihen ketään,no työllistäähän se toki :)

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 16:51
Voi sinua, sympatiat. Se nyt vaan on niin, että elämässä on vaikeita kausia - johtuen milloin mistäkin. Eikä auta muu kuin rämpiä siinä mukana. Uskon kuitenkin sanontaan, että asioilla on taipumus järjestyä. Ehkei juuri siten kuin itse on halunnut, voi olla että järjestyvät paremminkin kuin itse olisi osannut järjestää. Monta kertaa olen itsekin ajatellut, että joku asia on suoranainen maailmanloppu. Muttei ole ollutkaan. Itkua ja hammastenkiristystä on kyllä vaadittu :) Kriisissä ollessaan on niin tunnekuohun vallassa, ettei näe eikä osaa ajatella selkeästi. Myöhemmin pystyy ajattelemaan asiaa ilman tunnekuohuja, asiat asioina ja suorastaan ihmettelee muistaessaan kuinka ahdistunut ja stressaantunut on ollut. Levollisia ajatuksia sinulle.

PS Ksylitolipurkka saa mahan sekaisin. Nimim. Kokemusta on.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 18:17
Kiitos.Mukana on rämmittävä ja kyllähän ne asiat järjestyy johonkin suuntaan.Tämäkin tilanne mikä on mahajuttujen lisäksi, varmaankin muuttuu vuosien myötä ja voi muuttua lyhyessäkin ajassa periaatteessa.On niin pitkä ja raastava prosessi jolle onneton minä olisin saanut lopun ainakin väliaikaisesti samantien heti jos olisin ottanut yhden ainoan puhelun.

Nyt lähden ostamaan ISON jäätelön ja juon sen kanssa kofeiinittoman kahvin, maha on niin kipee ettei se niistä kipeemmäksi voi muuttua mutta saan toivottavasti edes vähän jotain mielihyvää jäätelöstä.Ellen sulata pullaa pakkasesta.Sit käpertyis peiton alle sohvalle katsomaan elokuvaa ja yrittäisi nauttia tai ainakin hetkeksi unohtaa.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi14.12.2013 18:18
AnnaMyy, anna vain itsellesi anteeksi, ihminen tekee ratkaisuja aina sen hetkisen tilanteen mukaan, asiat tuppaavat aina tavalla tai toisella järjestymään, luota siihen.

refluksikurkkuRe: Gastriitti - mikä avuksi15.12.2013 16:33
AnnaMyy, onko sulla ketään lähipiirissä tai kauempana, jonka kanssa voisit myös suullisesti kroonista kiputilaa ja ahdistuneisuutta purkaa? vai olitko sinä se kirjoittaja, joka oli käyttänyt myös noita kriiskeskuksen numeroita? Itse alkuvuosien pahimpina aikoina purin tuskaa myös paperille ja kirjoitin ja kirjoitin ... Meillä on myös osa porukoista käynyt purkamassa tautistressiä ammattilaistem puheilla, joka sekin on hyvä keino. Jätä syöpien etsiminen pois kuviosta, jos suinkin vaan voit.

Onko mitään mahdollisuutta ottaa /tehdä se puhelu itse nyt?


Malla, jos sulla on haavautumia ruokatorvessa, se pitäisi olla myös kirjallisesti papereissa. Huomauta asiasta, jotta se tulee
sinne muistiin tulevaisuutta varten (sillä saa ainakin tähytyksen helpommin kuin vain tulehtuneella ruokatorvella).

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi15.12.2013 16:50
Kiitos refluksikurkku neuvoista. Teen listaa soittoajalla kysyttävistä asioista, muuten ne unohtuvat.

AnnaMyyRe: Gastriitti - mikä avuksi15.12.2013 18:25
On mulla ihmisiä joille voin purkaa ja olen soittanut kriisipuhelimiin.Aika yksin tässä kuitenkin on.

Tänään oli jo aamusta ennen ripulia niin heikko olo ja kivut(koko maha,ja alaselkä heijastusta mahasta kai) että päätin lähteä ulos ja menin tuttavan luo etten jumitu koneelle googlailemaan.

R-kurkku sitä puhelua ei ole mahdollista enää tehdä, se olisi tullut ottaa nimenomaan siinä hetkessä,olisi ollut täysin ratkaisevaa silloin.Toki otan jatkossa tilanteen toistuessa sen puhelun mutta tuossa saumassa se olisi ollut TODELLA tärkeä.Minä ja rakkain olisimme välttyneet tod näk.hyvin pitkältä prosessilta joka hajottaa ja repii vain lisää.

Keskuudessamme on henkilöitä joilla on päämääränä tuhota toinen ihminen ja tässä ollaan onnistumassa käsittämättömän julmin keinoin .Pahinta kuitenkin on asian vaikutus rakkaimpaan:/

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi30.8.2014 14:00
Olen tässä kärsinyt jo 1,5 kuukautta vatsakivuista ja koko päivän kestävästä huonosta olosta.todettiin tähystyksessä refluksi ja krooninen gastriitti noin kolme viikkoa sitten mutta en saanut mitään lääkitystä gastriittiin siihen olisin luullut saavani lääkityksen siihen varsinkin kun oireet on noin voimakkaat.nyt on myös tullut taas aamuinen oksentelukin kuvioihin viimesen kahden viikon aikana nyt vaan selvitellään seuraavaksi tietokonekuvaukseen ja siihenkin pääseminen kestää aikansa ja alkaa menee pikkuhiljaa hermot kun kaikki kestää niin kauan ja sattuu koko päivän ja on huono vointinen ja tietenkin myös toi oksentelukaan ei ole mukavaa, mutta nyt kuulemma pitää pysyä rauhallisena mutta miten pystyt oleen ajatelematta näitä asioita kun ei oikein jaksa mitään tehdäkkään kun on väsymys kova kun heräileen aamu yöllä oksenteleen.Onko kohtalontovereita? lääkityksenikin pitäisi olla kohdillaan mutta siitä huolimatta nälkä ei vain tule ja syö vain siksi että on syötävä. on jo laihtunut noin 6 kiloa tämän kuukauden aikana ja tuntuu että avun saaminen kestää kauan kun ensin pitää sulkea vakavammat taudit pois ja tällänen jatkuva kipuilu vie voimat ja keskittymiskyvyn kokonaan.Onko kellään hyviä neuvoja gastriitin parantumiseen tai edes mielialan nostoon

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi30.8.2014 16:28
apua pyytävä: mulla oli tuollaista alussa. Jatkuvaa kipua, ei unta, ei voinut syödä, ei liikkua. Laihduin 8 kg 2 kk:ssa. Olin tosi masentunut.

Koska ruoka ei mennyt alas, käytin apteekin Nutridrinkejä. Mulla oli ruokatorventulehdus, joka on nähtävästi tyypillisesti kurja ja paranee kuukausia, vaikka syö lääkettä. Lisäksi elimistöni reagoi salpaajalääkkeeseen niin, että maha oli koko ajan niin kipeä että käveleminenkin (siis se tärisytys siinä) sattui. En mielelläni muistele koko aikaa.

Tärkeintä kuitenkin on, että se meni lopulta ohi.

Käytin ruoansulatusentsyymejä ja maitohappobakteereja. Musta molemmat auttoivat, enkä välittänyt siitä että lääkäri väitti toista.

Voimia! Älä ainakaan syyttele itseäsi, äläkä välitä siitä, jos ympäristö ei tajua sairauttasi. Se on tavallista. Ota tarvittaessa sairaslomaa.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi30.8.2014 20:46
Etkö siis saanut happosalpaajia gastriitin parantamiseksi? Minä söin salpaajia 8 kk, lisäksi Antepsinia ja Gavisconia. Kahvi oli tauolla ja syömiset meni remonttiin. Lisäravinteita söin (ks. yllä). Lääkkeet sain jätettyä alkuvuodesta, silloin tällöin vain tarvitsen. Oloni on käytännössä terve ja hyvä. Voimia sinulle alun huonoon tilanteeseen.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi31.8.2014 7:24
sain kyllä somacin ja syön lisäksi pahoinvointilääkkeitä, antepsinia ja hiukan oon koittanut gavisconia mutta se määrä ainakin mikä sanotaan purkin kyljessä kuivattaa suuni ja tietysti sain myös litalginia vatsakipuihin mutta paremmin panodol tuntuu vaikuttavan kuin litalgin mutta lääkityksestäni huolimatta nämä oireeni ovat voimakkaat :( syön lisäksi maitohappobakteereja ja monivitamiinia.ihanaa lukea muidenkin kohtalontovereiden kokemuksia ja neuvoja on ollut masentunut kun ei oikein pääse kauheasti liikkumaan jatkuvan huonovointisuuden ja kipujen takia.olen ollutkin tämän koko ajan sairaslomalla kun ei oikein voi työtänsäkkään tehdä.Pitäisikö noiden happosalpaajien parantaa gastriitti? kun ei ole saanut oikein kunnon informaatiota lääkäriltään ihmeen vähän on mitään neuvoja annettu tai edes kerrottu refluksista ja gastriitista.Itse on pitänyt lukea netistä.Kahvia en juo ja olen aina yrittänyt syödä kevyesti mutta joskus työaikana en välillä kerkiä syömään ennen kuin työajan jälkeen ja tämä ei oikein ole hyödyksi sairaudelleni ja muutenkin ylipainoni pudottamiseksi olen pudottanut ennen tätä jo 5 kiloa nyt tämän refluksin ja gastriitin vuoksi on tippunut se noin 6 kiloa joten yhteensä noin 10 kiloa on tippunut pois elopainosta.Saiskos ehdotuksia mitä näin aluksi uskaltaa syödä? muussi ja nakit alkaa vähän kyllästyttää ja muutenkin olisi kiva kuulla minkälainen ruoka on mennyt helpoiten alas? Muutama kaveri joilla on myös refluksi ovat kertoneet hieman omista kokemuksistaan mutta kaipaisin lisää muidenkin kokemuksia vaikka tiedän että on henkilökohtaista se että mikä sopii omallle vatsalleen.Hyvä myös tietää että tämä menee ohi vaikka tällä hetkellä se tuntuukin mahdottomalta.Tämäkin helpottaa kun saa purkaa tuntojaan muille kun ei aina jaksaisi läheisilleen valittaa

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi31.8.2014 10:07
Minäkin olin todella huonovointinen. Luulin jo ettei minusta eläjäksi ole.

Gastriitti on mahan limakalvon tulehdus. Kun happosalpaajat vähentävät vatsahappojen muodostumista, limakalvo voi paremmin parantua. Aikaa siinä ainakin mulla meni.

Ruokavaliot ovat niin henkilökohtaisia, ja tällä palstallakin mielipiteet menevät ristiin. Erilaiset smoothiet ovat hyviä ja kasvissosekeitot. Kaikki kasvikset höyrytettyinä. Itselleni sopivat hapanmaitotuotteet. Tosin alussa ihan kaikki aiheutti oireita. Hae hakutoiminnolla 'ne pahimmat' esimerkiksi. Ja sivuvalikosta löytyy paljon tietoa refluksille yleensä pahoista ruoka-aineista.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi31.8.2014 10:50
Hyvä tietää että ehkä tämä huonovointisuus joku päivä helpottaa vaikka vielä onkin huonovointinen. IHANAA SAADA jonkin näköistä tukea muualtakin kuin oma lääkäri ei osannut edes kertoa mikä olisi sellaista mitä kannattaisi yrittä syödä.erikoislääkäri sanoi että kaikkea saa syödä.On kanssa jo luullut etteri tästä toivu normi arkeen olleenkaan mutta ilmeisesti täytyy olla kärsivällisempi toipumisen suhteen että se vie monta kuukautta eikä hoidu ihan parissa viikossa.

Kiitos paljon noista ruoka vinkeistä täytyy pikkuhiljaa koitella totuttaa vatsaa taas vähän monipuolisempaan ravintoon mutta jätän suosiolla kaalin,sipulin,ruisleivän kun ne muutenkin keräävät ilmaa vatsaani eikä nyt vatsa kestä ylimääräisiä ilmoja kun on ilman niitäkin kipeä

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi31.8.2014 14:31
Täältä tosiaan löytyy näitä ruokakokemuksia esim. hakusanalla refluksi ja ruoka. Minäkin olen päässyt pahoinvoinnista ja vatsaoireista eroon, joten ihan mahdollista tuosta on vielä toipua. Muutoksia täytyy tehdä ja löytää itselle sopiva ruokavalio. Minullekin sanoi joku lääkäri että kaikkea saa syödä, mutta ei tosiaankaan saa. Toiveikkaana kannattaa pysyä.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi31.8.2014 17:11
Joo, siis kuten Mallakin sanoi, minäkin olin jo sillä mielellä, että en jaksa elää jos tämä on tämmöistä. Siis sellaista kuin karmeina alkuviikkoina ja -kuukausina

Varsinkin yöt oli kauheita: en voinut olla vaakatasossa. Sänky oli tietysti nostettu mutta ei se riittänyt. Lisäksi ladoin tyynyjä yläselän alle ja yritin nukkua niiden päällä. Monta kertaa havahduin nukahtamisen rajamailla siihen kun putosin tyynykeon päältä. Hapot jylläsi sisälläni, niin että tunsin nielleeni myrkkysäiliön joka vuoti kurkkuuni. Uskoin että mahani puhkeasi poltosta. Aluksi pelkäsin, että kuolen. Lopulta toivoin sitä. Tämä ei ole liioittelua. Pahinta oli, että ympärillä olevat ihmiset jatkoivat elämäänsä entiseen tapaan, ja tunsin olevani ihan yksin.

Yksi ex-ystävä ilmoitti tylysti, että sairauteni "ei ole niin paha". Ei suostunut kuuntelemaan, koska hänen pojallaan oli todettu skolioosi. En ymmärtänyt vertailulogiikkaa, mutta emme ole puhuneet sen koommin.

Tällaista.

Kuitenkin nyt ruokatorventulehdukseni on parantunut. Elän mielestäni kohtuullisen normaalia elämää. Oireet eivät ole enää kokoaikaisia. Saattaa kulua jopa puoli päivää niin, etten ajattele olevani sairas. Ruokatorvessani on solumuutoksia, mutta en pelkää sitä alinomaa.
Olen oppinut elämään rajoitusteni kanssa. En kaipaa enää viiniä. Olen tottunut lähes-absolutistin elämään, vaikka ennen nautiskelin mielelläni hyvistä viineistä. Olen tajunnut elämän rajallisuuden ja arvon ehkä kirkkaammin kuin ennen sairastumistani. En anna enää kenenkään määräillä ja säädellä tekemisiäni ja valintojani. Siis ihan sillä tasolla, että en kuluta kallisarvoisia päiviäni sellaisten tyyppien seurassa, jotka ovat rasittavia/ilkeitä.

Mä olen varma, että sullekin apua pyytävä vielä aurinko paistaa. Hyvä että olet löytänyt meidät. Tervetuloa joukkoon!

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 7:35
Aattelin että liityn tähän keskustelujoukkoon että saan purkaa ajatuksiani ja tuntojani kun on huono olo monellakin tapaa fyysiseti ja henkisesti tämä on raskasta kun olen tuntunut olevani yksin näiden asioiden kanssa.

onneksi minun ystäväni ja perheeni ovat tukeneet minua jonkin verran mutta silti tunnen että olen yksin tämän sairauteni kera.niin kuin joku täällä totesi tuntuu että itse jumitan kotona ja mujiden elämä jatkuu eteenpäin.

olen koittanut nostaa tyynyillä nukkumisasentoani mutta ei sillä ole tuntunut olevan juuri merkitystä herään silti kipuihin ja huonoon oloon ja sitten saa olla jo niistämässä ja yökkimässä ja yskimässä.nyt kun kävin perjantaina näihin asioihin erikoistuneella lääkärillä käski nostaa somacin 2 tablettiin päivässä niin sen myötä oksentelu on vaihtunut nyt muutaman päivän sisällä yökkimiseksi tämä saa minut miettimään onko minulla oikeanlainen lääkitys? Kun kuulemani mukaan ja lääkärin joka minut tähysti sanoi että yksi päivässä riittää? tähystyksessä en ole vielä saanut koepaloista vastausta mutta kyllä niittenkin muutaman viikon sisään pitäisi kuulla tulokset ja papereista joita olen joitunut tässä kelaan toimittamaan olen lukenut nuo alustavat lyödökset eli refluksitauti ilman esofagiittia ja krooninen gastriitti antrumissa.

nyt eilen söin pitkästä aikaa keitettyjä porkkanoita ja maistuivat ihan hyviltä vaikka ruokahaluni on kadoksissa.kokeilin myös eilen onnistuisiko tauko immudiumista mutta hetihän se ripulille meni nyt on sitten surkea olo myös sen takia kun ripuloi nyt kestää hetken ennen kuin immudium tasaa taas tilanteen.

olen myös huonosta olostani pyrkinyt päivittäin kiertämään edes sen korttelin

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 8:08
Jos vaan 'yökit' etkä enää oksentele, niin sehän on parannus? Itse söin pitkään Nexiumia annostuksella 2 x 20 mg. Jotkut ovat syöneet jopa 80 mg/vrk.

Minulla oli myös jatkuvaa ripulointia. Oli ollut jo ennen refluksi- ja gastriittioireiluakin. Imodiumit käsilaukussa kuljin minäkin. Kun lopetin kaikki gluteeniviljat, ripulointi hävisi suurinpiirtein heti. Keliakiaa ei ole, mutta mitä ilmeisemmin jonkinasteinen gluteeniyliherkkyys. Voisit kokeilla auttaisiko sinuakin. Jatkuva ripulointi tekee olon entistä heikommaksi.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 8:12
Ja vielä: kun nyt pystyt syömään vain vähän, olisi tärkeää kiinnittää huomiota ruuan laatuun. Että saisi mahdollisimman paljon vitamiineja ja hivenaineita. Minun mielestäni nakeissa ei niitä ole eikä juuri perunamuusissakaan. Mutta muusi on parempi kuin nakit :)

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 8:14
onhan sekin parannus juu kun ei oksentele mutta kyllä yökkimisen myötä tulee limaa ylös. olen nyt syönyt pitkään vain kauraleipää kun on kaikkein hellävaraisin vatsalle.keliakiaa ei ole

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 8:18
koitan aina aamuisin saada syötyä kaurapuuroa ja päivällä olen koittanut vaihtelevasti syödä mutta enimmäkseen se on ollut nakkeja tai muussia olen myös vähän lisännyt kasviksia ja kasviskeittoja ruokavaliooni seuraavaksi ajattelin koittaa maitotuotteita

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 10:31
Mä olen kyllä sitä mieltä, että kun syöminen ei tahdo onnistua ja paino laskee, niin silloin syödään sitä mikä alas menee ja maistuu.

Vaikka kolesteroliarvoni ovat tarkkailussa, söin keitetyn munan tai kaksi joka pvä, aina sekään ei mennyt tosin, kun nieleminen ei vaan toiminut. Jostain syystä jäätelö sujahti hyvin alas, söin sitäkin joka päivä kun pystyin.
Pahinta on oikeastaan se, että syöminen "unohtuu" ruokatorvelta. Toiminta on syytä pitää käynnissä.
Vitamiinit ja muut saa tilapäisesti apteekista.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 11:30
Mun mielestä on hyvä vähän ainakin yrittää kokeilla jo muutakin kuin nakkeja mutta syön vain sellaista joka menee helposti alas enkä yritä väkisin sitten sellaista joka ei vain mene. Mutta pääasia että jotain edes syö vaikka ruokahalua ei ole ettei ihan laihdu tikuksi vaikka ei siitä haittaa ole että muutama kilo tippuu kun on muutenkin ylipainoinen mutta tämä ei vaan oikein ole oikea tapa laihtua ja voi olla että kilot tulee takaisin helpostikin joskus palaa ruokahalukin

Vitamiinit saa kyllä tilapäisesti apteekistakin se on totta

En tiennyt että ruokatorvi voi unohtaa syömisen taidon mutta kuulostaa järkevältä kun ajattelee asiaa mutta en tällä hetkellä nauti syömisestä niinkuin ennen se on vain toiminta joka on suoritettava.

mutta on vielä matkaa kumminkin kokonaan parantumiseen tai siihen elämän normi uomiin saamiseen, en olisi arvannut että tämä näin hankalaa olisi tämä parantuminen

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 16:32
Myös väsymykseni on kova kun heräilen aamu yöstä yökkimään ja kipuihin niin en saa nukuttua ihan kunnon yöunia ja päiväunia olen vähän yrittänyt välttää vaikka väsyttääkin. olen yrittänyt kyllä nukkua päivälläkin mutta jostain syystä en saa unta.enkä mielelläni viitsisi ottaa mitään unilääkettäkään vaikka sellaisia tarjottiin.

osaatteko kertoa kuinka kauan kesti teillä gastriitin paraminen?

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi1.9.2014 17:15
Mulla vei sen 8 kk, tosin oireita oli jo aikaisemmin, en vain ymmärtänyt mistä oli kysymys. Oikein hankalaa aikaa oli varmaan 4 kk, sitten alkoi pikku hiljaa helpottaa.

Mutta jokaisella menee tietysti eri tavalla. Toivottavasti sinulla menee vähemmän aikaa.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 7:34
Voi hitsi sentään tässä on sitten voi olla vielä jonkin aikaa sitten hankalaa aikaa :-( onneksi olen sentään lyötänyt tämän keskustelupalstan jolla voin keskustella tilanteesta ja saada tukea muilta fefluksista ja gastriitista. Lukea muiden kokemuksista. Tänä aamunakin yökin ja vähän oksentelin ja vieläkin on hieman huonovointinen ja vatsakivut jatkuvat. Tämä tilanne väsyttää minut olisi mukava herätä aamuun ilman kipuja ja yökkimistä/oksentelua

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 8:05
Tuli äskeiseen viestiin muutama näppäily virhe mutta kyllä kaikki silti varmaan ymmärsivät asiani :-D

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 15:45
Kutsu tuli tietokonekuvaukseen ja nyt rupesi asia hermostuttaan paljon vaikka kuvaus on vasta kolmen viikon kuluttua Onko täällä ketään jolla olisi kokemusta tietokonekuvauksesta? Hermostuttaa aina kovin tälläset tutkimukset kun siinä on aina mahdollisuus että löydetään jotain mutta tuskin siinä mitään löydetään kun ei ultrassakaan mitään näkynyt täytyy nyt olla sillä mielellä ettei vatsa ärtyynny liiasta hermoilusta. Onko tielle kellekkään tehty paljonkin tutkimuksia kun kivut ovat jatkuneet aikansa? Toivoisin paljon mahdollisia vastauksia. Kun itse on selvä asia että gastriitin takia on huonovointinen.vatsakivut ja oksentelee mutta on se nyt hyvä myös että tutkitaan mutta entä jos ne osoittautuvat turhiksi tutkimuksiksi niin ei se huono asia voi olla

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 16:09
Mulle tehtiin alkuvaiheessa yht. 10 tutkimusta. Joukossa oli m. m. ylävatsan UÄ, ja tarkempi mahan tietokonekuvaus (tt).
Siinä piti juoda ensin kannullinen nestettä ja sitten kuvattiin. Se ei kauan kestänyt.

Mulle yritettiin juottaa radioaktiivinen neste appelsiinimehun seassa, ja oltiin ihmeissään kun ei kelvannut. Hoitohenkilökunta ei ilmeisesti tiennyt mitään refluksitaudin rajoituksista. Lopuksi join liuoksen veden seassa.

Tutkimuksessa ei löytynyt mitään huolestuttavaa, mutta selvisi, että olemme persoonallisia niin naamasta kuin sisikunnankin puolesta. Mulla esim. oli pieni lisäperna, mikä lie.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 16:13
Tutkimuksissa ovat tarpeellisia silloin kun on kipuja, pitäähän siinä sulkea pois vakavammat jutut. Eivät ne koskaan ole turhia. Hyvä kun pääset tutkimuksiin. Minun miehelläni oli muutama vuosi sitten sydänlihastulehdus. Sen tutkimus on juuri sitä että suljettiin pois muut aiheuttajat, hänelle tehtiin valtava määrä tarkkoja tutkimuksia ja kokeita, mitään vikaa ei löytynyt mistään, joten diagnoosi oli sydänlihastulehdus. Sitä toki alun perin epäiltiinkin, mutta tutkimus oli tosiaan vain muiden syiden poissulkemista.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 20:29
Kiitos vastauksistanne =)

Ihanaa kun voi keskustella muiden kohtalotovereiden kanssa, tämä huojentaa mieltäni paljon.

Tämä keskustelupalsta on jo muutamassa päivässä varsinaiseksi henkireijäksi

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi2.9.2014 22:03
Tommosia kokemuksia on monilla! Kerrohan sitten miten asiasi ratkeaa.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi3.9.2014 6:57
Kerrron sitten kun on tukimukset tehty ja tulokset tulleet mutta siihen menee vielä aikaa.sillä välin yrittää pysyä rauhallisena mutta se on helpommin sanottu kuiin tehty

erikoislääkäri myös tuplasi somac annostukseni ja on nyt syönyt päivässä 80mg somacia mutta siltin vielä herää kipuihin ja sitten meneekin vain hetki ja on jo yökkimässä/oksentelemassa.Missä ajassa lääkkeen annostus rupeaa vaikuttaan niin ettei tarvisi aloittaa aamuaan oksentelemalla

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi3.9.2014 20:05
Hyviä stressin lievitys keinoja otetaan tällä välin vastaan kun odottelen tutkimuksia

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi3.9.2014 20:20
Mä en osaa sanoa, mulla ei ole ollut tuollaista jatkuvaa oksentamista.

80 mg on iso annos Somacia. Olen itsekin ottanut sitä tilapäisesti. Kyllä sen pitäisi alkaa vaikuttaa saman tien, mutta voihan olla että sulla on jotain muuta ongelmaa hidastamassa lääkkeen tehoamista. Itselläni se oli ruokatorven tulehdus.

Stressin hoitokeinoja löytyy varmaan googlaamalla pilvin pimein.

Tuohon tilanteeseen suosittelen hierontaa ja hengitysharjoituksia. Musiikki?
Voimia sulle!

TalvitarRe: Gastriitti - mikä avuksi4.9.2014 8:18
Somacin vaikutusajasta oma kokemukseni: meni 3 kk ennen kuin helpotti. Sillä välin kaiket yöt erityisesti ylävatsaa korvensi alkuun kuin liekinheittimellä ja kipuilua siellä täällä pitkin vatsanseutua ja selkää, oksentelua ei sentään onneksi ollut.

Nukkuminen (torkahtelu) oli alkuun mahdollista vain puoli-istuvassa asennossa. Kuukauden jälkeen pahimmat oireet alkoivat helpottaa aamuyöstä, niin että nukkuminen onnistui erittäin korkean tyynypinon päällä. Annostus oli tuolloin 3 kk:n ajan 40 mg/pv, nyt on menossa 3s kuukausi 20 mg:llä ja edelleen tulee öisin lievää polttelua ja kurkun kuristumisen tunnetta, ilman gavisconia nukkumisesta ei tulisi mitään. Nyt kuitenkin pystyy jo nukkumaan melkein koko yön vaakatasossa, siitä olen kiitollinen..

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi4.9.2014 17:07
Mulla menee alkuyö aina hyvin silloin nukun kuin tukki sitten aamuyöllä herään kipuihin ja sitten se yskiminen ja oksentelu alkaa ja kestää hetken sitten polttelee aamun vatsaa illaksi aina helpottaa mutta aamuisin on usein se tunne että siellä myrkkysäiliö polttaa vatsaan reikää vaikka on tupla annostus. Pitää kokeilla vaikka sitä cavisconia ennen nukkumaan menoa tai sitten ennen kuin rupeaa oksentaan täytyy kokeilla. Tässä alkaa jo oleen kurkku kipeä oksentelusta. Maanantaina taas lääkärille hakeen lisää saikkua ja keskusteleen oksentelusta. Nyt lähdin sukuloimaan etten nysväisi koko ajan yksin kotona

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi6.9.2014 14:58
Ihanaa oon nyt aina hieman ottanut cavisconia kun oon herännyt huonoon oloon ja kipuihin ja nyt olen välttänyt aamuiselta oksentelulta pari päivää !! Tää on hyvä juttu nyt vain kun kivut ja huono olo helpottaisivat niin saisi nukuttukin vähän pidempään mutta pääasia on ettei oksentele toivottavasti tämä juttu jatkuu

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi8.9.2014 17:19
tutkimusten odottaminen ja tulosten odottaminen on aina yhtä epämukavaa kun ei tiedä mikä aiheuttaa oireita lääkäri käski olla tänään välittämättä gastriitista että monet muutkin taudit aiheuttavat samankaltaisia oireita tämä tietämättömyys vie hermot ja pelottaa minua

nyt en oikein tiedä mitä ajatella asiasta

onneksi aamuinen oksentelu on pysynyt aisoissa cavisconin käytön takia mutta monta kertaa sitä pitää yön aikana ottaa ettei oksenna :(

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi11.9.2014 8:57
Voisi koko ajan torkahdella kun yöunet jää vähiin, no viime yönä sai nukuttua hieman pidempään vihdoin viimein täytyy yrittää hieman torkua päivälläkin

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi16.9.2014 10:45
Onneksi tietokonetutkimus on jo ensi viikolla.

On jo pikkasen oireetkin helpottaneet, nykyään ovat jo lievemmät sekin on hieman lisännyt iloa elämään taas kun jaksaa hiukan paremmin olla ihmisten ilmoilla. Syöminen on vielä hankalaa kun ei ruoka oikein vielä maistu miltään mutta on saanut itsensä pakotettua syömään aamupalan,välipalan,lounaan,päivällisen ja iltapalan ja se on jo aika paljon syöty verrattuna noin kahden viikon takaiseen tilaan.

Askel kerrallaan parempaan suuntaan. Nyt ottaa iisisti ja keskittyy paranemiseensa ja on hyvin tyytyväinen että oksentelu on loppunut, on vielä huono olo ja vatsakivut mutta ne eivät ole läheskään niin häiritseviä

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi16.9.2014 12:06
Hyvä että on helpottanut!

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi16.9.2014 16:56
Mukava kuulla, että vointisi on parempi.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi23.9.2014 11:48
Huomenna on tutkimus hieman jännittää on hieman myös mietittänyt se kun nää oireet on koko ajan lieventyneet ajan kuluessa niin miten tutkimuksia jatketaan vai jatketaanko niitä sitten enää kun oireet häviävät pikkuhiljaa

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi24.9.2014 16:34
Tutkimus on tehty ensi viikolla on lääkäri aika

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 16:49
Nyt kysyn muilta kohtalotovereilta kun oireet ovat lieventyneet ja ole alkanut miettiä takaisin töihin menoa milloin uskaltaa mennä takaisin työmaalleen kun vielä oon huono olo niin pelkään oksentavani töissä kun vatsa muljaa vielä hieman.milloin voin alkaa taas luottamaan vatsaani vai onko se loppuiän tollanen?

Maarit-83Re: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 17:06
Minä sain Ayurveda-spesialistilta ohjeet gastriitin hoitoon: Laita illalla kuorittu ja viipaloitu luomuperuna vesilasiin, ja täytä lasi vedellä. Jätä pöydälle, ja juo perunamehu aamulla tyhjään mahaan. Myös luomukaali toimii; liota kaalinlehtiä 90-asteisessa vedessä muutama min, jäähdytä ja purista niistä mehua. Juo tyhjään vatsaan aamulla. Älä syö raakoja kasviksia, kaiken pitäisi olla keitettyä/ höyrytettyä. Myös napostelu on haitallista, pitäisi syödä säännöllisesti muutaman tunnin välein, ja juoda aterioiden välillä pelkkää vettä. Ruoka ja juoma ei saa olla kuumaa. Näitä ohjeita noudatan itse, toivon parempia tähystystuloksia ensi vuonna. Nyt keväällä siis löydetty keliakia, gastriitti ja refluksitauti Barrettin esofaguksella.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 17:21
Mielenkiintoisia ohjeita. Onko näille minkälaisia perusteluja?

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 17:23
Perunamehua on perinteisesti suositeltu vatsalääkkeeksi. Tuo liottaminenhan onkin aika helpon tuntuinen keino. Luomukaalia laitoin myös mehulinkoon kun lääkitsin vatsaani, join sitä porkkanamehun joukossa, yksinään kaalimehu tuntui liian vahvalta.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 17:34
Mä olen taas ymmärtänyt että peruna tärkkelyksineen on joidenkin mielestä lähinnä myrkkyä. Nyt se sitten onkin lääke.
Olisiko tuolle perunan lääkitsevälle vaikutukselle joku peruste?
Ja miksei saa syödä mitään raakana? Olen siis itsekin todennut että kevyt freesaus tai höyrytys saa monet kasvikset uppoamaan helpommin, mutta toisaalta esim. C-vitamiini menetetään.

Maarit-83Re: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 17:58
En osaa sanoa tuohon perunamehun vaikutusmekanismiin. Ainakaan siinä ei menetä mitään, että kokeilee. Ja tämä nainen keneltä ohjeet sain, on erittäin menestyksekkäästi hoitanut luonnollisin keinoin esim. tulehduksellisia suolistosairauksia. Raakoja kasviksia tulisi välttää, koska ne "raapivat" ruokatorven, mahalaukun ja suoliston pintaa. Joku muukin syy tähän oli, sitä en enää muista. Itse olen jo pitkään syönyt kasvikset keitettynä ja soseutettuna, tuntuu ainakin itselle sopivan paremmin. :)

BallyRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 18:07
Mulla pari viikkoa sitten diagnosoitiin tähystyksen yhteydessä c-tyypin gastriitti ja palleatyrä siihen kaveriksi.

Lääkkeenä 2 x 40 pantoprazol päivässä, joka vaihtui 10 päivän jälkeen esomep 2 x 40 päivässä, kun tuntu vaan tulevan uusia kipuja tuosta pantoprazolista.

Nyt hengitys on lähtenyt vähän parempaan suuntaan, vatsavaivat vielä samana. Kärsivällisyyttä tässä kai tarvitaan... Tuntuu että aika kulkee todella hitaasti.

Mutta eipä muuten ole vaikeaa kieltäytyä joistakin ruuista, lähes kaikki kun tekee kipeää. Pikkuhiljaa koitan kuitenkin ottaa jotain takaisin ruokavalioon, ettei ihan älyttömän yksipuoliseksi jäisi.. Pitää varmaan kanssa testaa toi perunamehu-niksi. (Ei kai tässä enää mitään hävittävää ole)

Perjantaina vielä varmuudeksi koloskopia, kun noi alemmat vatsakivut ovat vieläkin jatkuneet.

Pitäis jotain tekemistä vaan kehitellä, sairaslomalla ollessa on aivan liikaa aikaa googlailla kaikkea mitä ei tarvitteis googlailla. Mut onneks on tää sivusto sentään.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 18:51
Bally sun pitäis yrittää liikkua voinnin mukaan tietysti itsellä se auttoi ainakin vie multa ainakin ajatukset hetkeksi pois kamalasta olosta ja matkanhan ei tarvitse olla pitkä näin aluksi ja yritä olla googlaamatta liikaa kun se lisää vain huolia.
kärsivällisyyttä vain peliin oireet kyllä helpottaa aikanaan

olen kyllä syönyt raakoja kasviksia enkä ole huomannut minkäänlaista oiretta mutta aluksi kaikki aiheutti oireita nyt on jo tottunut monipuolisempaan ruokavalioon

*Re: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 18:52
Perunan tärkkelys kypsentämättömänä on lähinnä resistenttiä tärkkelystä (ei siis imeydy)ja menee ystäviemme,suolistobakteerien ruuaksi ja sitä kauttakin mahdollisesti voivat auttaa vatsan alueen oireisiin.
Samoin jäähdytetty peruna jäähtyessään palautuu osin resistentiksi tärkkelykseksi (esim perunasalaatit ym).

Kasviksia kypsennettäessä C-vitamiinia häviää vaihteleva määrä;Keittämällä varmaan mutulla 30-60% alkuperäisestä C-vitamiininimäärästä.Ei tuon pitäisi olla ongelma,c-vitamiinia saa niin helposti niin monesta eri lähteestä.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 19:14
Mua ainakin surettaa, että esim. porkkana ja makeakaan nauris ei enää sovi raakana. Tämä ongelma ei ole alkanut refluksin alettua, vaan vasta refluksilääkkeiden käytön alettua.
Mutta niinpä syön kaikkea sellaista raakana mitä voin: marjoja ja hedelmiä, ja niitä vihanneksia mitä voin.
C-vitamiini tosiaan hajoaa kuumennettaessa.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi30.9.2014 19:24
Minä olen ymmärtänyt että perunasta saatava mehu neutralisoi vatsahappoja. Minä syön kyllä perunaa sellaisenaan tai kasvisten kanssa, mutta proteiinin kanssa yhtä aikaa syötynä se ei sula vatsassani ollenkaan. Äidilläni oli joskus vatsahaava, hän joi silloin perunamehua, se on vanhan kansan konsti niissä vaivoissa.

Kun minä kävin ravintovalmentajalla hän kehotti syömään alkuun kasviksia ainoastaan kypsennettynä, koska ruoansulatusjärjestelmä pääsee silloin helpommalla. Kypsennettynä kasvikset on helpompi sulattaa kuin raakana. Silloin minulla oli ylävatsalla ongelmia, turvotusta ja kipuja.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi1.10.2014 16:51
Nyt jäi kyllä epäselväksi se että kuinka pärjäätte vatsanne kanssa? ja missä vaiheessa uskaltaisi ajatella taasen pärjäävänsä töissä?

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi1.10.2014 17:02
Ei se auta kuin kokeilla miten pärjäät, se on niin yksilöllistä, mitään yleispätevää, kaikille sopivaa ohjetta ei ole.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi1.10.2014 17:06
Tällä kertaa olen sanasta sanaan samaa mieltä kuin Vanilja!

BallyRe: Gastriitti - mikä avuksi1.10.2014 18:20
Mä oon ollu viikon sairaslomalla, toiveena ois et pääsis ens viikolla takas töihin.. Vaikkei tuo ruokailu toistaseks vielä kovin kummoisesti onnistukkaan.
Neljä kuukautta näitä vaivoja on nyt ollut, joista viimenen kuukaus lääkärin tutkinnan alla. Ekaks töissäkin jaksoi olla ja tehdä, mut nyt ihan viimeaikoina on tää homma vetänyt kyl ihan voimattomaks. Kun vaan sais jotain muutakin syötyä.

Ei se auta kun vaan eteenpäin puksuttaa, oli kivut ja muut mitä tahansa. Tätä yhtäkkistä käsillä olevaa aikaa on hyvä käyttää esim. jatko-opiskeluihin ja muuhun hyödylliseen, mitä ei muuten "ehtisi" tehdä.. Saa ainakin ajatukset pois hetks! ja onneks on dr. House :D

*Re: Gastriitti - mikä avuksi2.10.2014 0:38
"C-vitamiini tosiaan hajoaa kuumennettaessa. "
-edelleen.Vain osa siitä hajoaa,ei kaikki ellei kypsytetä pitkään.
c-vitamiinin tarpeen kyllä täyttää kypsytetyillä kasviksillakin.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi2.10.2014 10:26
Oletko kemisti? Kannattaako sulle selittää tarkemmin asiaa?

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi2.10.2014 16:52
Tutkimuksen tulokset on käyty kuuntelemassa lääkärillä mitään ei vakavaa ei löytynyt munasarjoissa on kystä mutta sekin on pieni josta ei tarvitse huolestua ja nyt saa palailla pikkuhiljaa takaisin töihin.Kävi työantajan kanssa sopiis että nyt alkuun aloittaa vähän kevyemmin vielä

Nyt sai luvan ruveta pikkuhiljaa vähentään lääkitystään sekin on hyvä juttu vaan ajan kanssa pyritään että somac menis yksi per päivä ja muut lääkkeet poistuis joka päiväsestä käytöstä.

onko kellään kokemusta molkosan luontaistuotteesta? oletteko kokeneet siitä olevan apua?

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi5.10.2014 9:41
Käyttääkö kukaan piigeeliä?

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi7.10.2014 16:39
Vihdoin 2 kuukauden sairasloman jälkeen pääsi työmaalleen ja hyvin meni työt =)

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi10.10.2014 11:17
Hitsi söi jotain sellaista eilen joka ei todellakaan sopinut vatsalle kun vaan vielä tietäis mikä oli se joka aiheutti vatsan väänteitä niin osais vältellä sitä sitten, no kokeilu käyntiin itse vähän luulen että punajuuri ja burgerit aiheuttivat väänteet vaikka burgerit olivatkin itse tehtyjä

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi12.10.2014 12:19
Joutui sitten hetkellisesti lisään lääkkeitään sen takia että tuon väärin syömisen takia. Nyt haluaisin tietää onko muilla käynyt näin että pitää välillä ottaa lisälääkitys huonomman olotilan vuoksi ??
Toivoisin vastauksia kysymykseeni!!!


nyt en aijo antaa periksi ja mennä töihin kun ei lääkäri kumminkaan voi mitään muuta kuin määrätä lääkkeitä ja saikkua ja saikkua en halua kun en niin huonossa hapessa ole!

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi12.10.2014 15:09
Kyllä vain, tämä aaltoilee. Välillä tarvitsee lääkettä, välillä voi olla ilmankin. Itsellä stressi aiheuttaa olon huonontumista melkein aina.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi15.10.2014 16:03
kiitos vastauksestasi =)

kymysysRe: Gastriitti - mikä avuksi17.10.2014 10:50
Mulla on kans jaksoja, jolloin ei oireile ollenkaan. Eikä kyllä juurikaan haittaa vaikka oireilisikin, koska polttelu on hyvin lievää. Ruokavaliolla on merkitystä oireisiini, mutta herkuttelu esimerkiksi suklaalla ei pahenna tilannetta, vaan tietyt ruoka-aineet, kuten riisi, banaani, kahvi ja kala.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi20.10.2014 18:44
Itsellä on ihan toisinpäin banaani, riisi ja kala on turvallisia ruokia ei aiheuta minkään näköisiä oireita eikä suklaakaan aiheuta oireita mulla on toistaiseksi aiheuttanut oireita punajuuri ja vehnä muita en ole vielä huomannut mutta huomenna meen kaverin kanssa lounaalle niin joutuu vähän tsekkaan ettei tule kauheeta rasvapommia syötyä

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 17:17
Jaahas, taas pitäisi aloittaa kahvilakko, sen verran oireita tuntuu. Olen kyllä juonutkin sitä - ja syönyt - kuin 'terve' ihminen pitkän aikaa.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 19:20
Malla saanko kysyä mitkä on ensi oireet? tuleeko paha olo vai närästääkö vai alkaako sattuun vatsaa? kysyn siksi kun itsellä on todettu refluksi ja gastriitti nyt kesän aikana ja nyt vasta alkaa saa syötyä ja juotua kuin terve ihminen ja oppia elämään sairautensa kanssa.
Eilenkin kävin ravintolassa syömässä ja vaikka en jaksanutkaan kaikkea ja pyysin enemmän kasviksia lohkojen tilalle niin olin loppu päivän täysinäinen olo ja tänäänkin on tullut syötyä kevyemmin kun on jotenkin täysinäinen olo ollut =)

Nyt kun on tullut mieleen niin kysyn myös sellaista että onko muilla näin talvisaikaan jotenkin enemmän limaa kurkussa joka aiheuttaa sellaista virkayskää mutta kun niistää niin mitään ei tule? Onko tämä yleistä refluksikkojen elämässä vai onko se vaan mulla?

On niin hyvä kun voi käydä täällä kyselemässä muilta kohtalo tovereilta jos jokin vaivaa mieltä ja voi purkaa tuntojaan jos siltä tuntuu

MikaRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 19:46
Kasvisten pyytäminen ravintolassa perunan sijaan saattaa olla juuri se tönäisy erilaiseen suuntaan. En tiedä oletko kova kokkailemaan, itse olen aina pitänyt kokkaamisesta. Kun aloin muuttamaan ruokavaliotani niin haaste oli mielenkiintoinen, eli kuinka korvata pasta, peruna osittain, valkoinen riisi sekä valkoinen leipä. Vaikka peruna ei itselle pahin olekaan, niin silti väittäisin että ravintolassa lohkot ovat rasvaisia siinä missä kasvikset on höyrytetty/keitetty.

Haasteesta tuli todella silmiä avaava, nykyisin rakastan parsaa, kukkakaalia, lanttua, porkkanaa, punajuuria ja yleisesti kausivihanneksia. Painotan myös eri ruoka-aineiden aitoa makua. Käytän mausteita kyllä reilusti, mutta en peitä ruoan makua suolalla eli käytän suolaa hyvin vähän. Aamusmoothiet ovat myös toinen asia, mutta niistä olen puhunut jo liikaakin. Myös itselingottu tuoremehu lähinnä porkkanasta, njamm.
Toki syön kiireisesti hamppareita ja elän muutenkin rauhattomasti. Mutta tasapainoisemmin kuin ennen.

Niin talvisaikaa alkaa vissiin ne pöpötkin liikkumaan ja erilaisia flunssan oireita pyörimään ja onhan käsitykseni mukaan tämän "oireyhtymän" aiheuttamat hengitysteiden ongelmat aika monimuotoiset.

Kaivoin tuossa alkuviikosta vanhan kunnon nenähuuhtelukannun esiin ja olen nyt neljättä päivää testailut. Apua on ollut paljon, mutta en mene vielä vannomaan tai suosittelemaan. Itse aion jatkaa kokeilua.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 20:07
Mulla ei yleensä ole varsinaisia vatsavaivoja. Nyt on esiintynyt pientä jomotusta ylävatsalla. Hankalin oire on keuhkoputkien ärsyyntyminen sekä röyhtäily. Tuntuu kuin keuhkoputkissa liikkuisi sitkeää limaa. Närästystä ei tunnu, joskus harvoin nousee happoa suuhun.

Epämiellyttävää tämä on. Mutta itse olen tätä kerjännyt. Juonut kahvia ja syönyt huolettomasti. Ryhtiliikkeen paikka.

Minä en pääsääntöisesti syö gluteenia enkä perunaa enkä riisiä. Kala-kana & kasvislinjalla mennään. Oli tässä parin viikon stressijakso, mikä varmastikin on pääsyy tähän.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 21:00
Kokkailen itse suurinman osan omasta ruuastani ja suosin enemmän kanaa ja kasviksia ja täysvilja tuotteita ja punajuuri oli juuri itsellä kiellettyjen listalla aiheutti sen verran vatsan väänteitä etten ihan heti uudestaan lähde kokeileen en ole sinäänsä kokenut muuta haastetta kun oppia elämään rajoitustensa suhteen eli juuri sen kanssa että pitää tarkalleen katsoa mitä laittaa suuhunsa ja se on muuttunut kuinka usein myös syön. Olen kyllä riisiä ja kaurapastaa suosinut eikä se mitään oireita ole aiheuttanut, perunasta en ole niin paljon välittänyt muutenkaan.

On muutenkin ahtaat keuhkoputket kun flunssakin iskee niin tuntuu kuin elefantti istuisi rinnalla ja tarvitsen antihistamiinia että saan henken kunnolla kulkeen.

Malla inhoittavia on noikin oireet ja stressihan mullakin pahentaa oireita

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 21:02
elefantti rinnan päällä, kylläpä on osuvasti sanottu.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi22.10.2014 21:31
Juu, elefantit pois rinnan päältä:) Vilkaisin hieman ketjun alusta omia kirjoituksiani. Positiivista tässä on kuitenkin se, että voin paaaaaaljon paremmin kuin vuosi sitten! Silloinhan olin fyysisesti aivan romuna, oli niin heikko ja hutera olo. Syke huiteli pilvissä ja beetasalpaajaakin tarvitsin päivittäin. Säännölliset Nexiumit lopetin joskus alkuvuodesta, nyt olen muutaman ottanut, ja lisäksi Gavisconia. Koko vuonna olen ottanut vain y h d e n beetasalpaajan!

Olen luottavaisella mielellä, että tämä tästä ohi menee. Auttaa todella paljon kun tietää mistä on kysymys. Ja tietää myös mikä auttaa: stressiä vähemmäksi ja kahvi vähäksi aikaa pois.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi23.10.2014 11:34
Toihan on hyvä malla että oot pärjännyt ilman lääkkeitä suurimmaksi osaksi :-) itsellä se on vielä edessä jos ollenkaan pärjää ilman somacia kun sitä kokeiltiin kerran ja siitä ei tullut mitään ainakaan silloin mutta se oli kokeilu ennen kuin edes oli diaknoosi varma. Nyt olen sentää saanut lääkkeitä ajettua alas niin että otan enää yhden pimperanin,yhden paratabsin,yhden somacin päivässä ja cavisconi otan yön aikana pari kolme kertaa enää ja aamuisin kun se hillitsee huonoani oloani vaikka sekin on ajan kanssa lieventynyt. Itsellä on todettu refluksi ja gastriitti noin kolme kuukautta sitten ja nyt vasta alkaa pikkuhiljaa pääsemään normi elämään kiinni :-)

refluksikurkkuRe: Gastriitti - mikä avuksi23.10.2014 17:11
apua pyytävä, hyvä että löydät täältä meiltä vertaistukea!
hienoa, että olet saanut lääkkeiden määrää vähemmäksi :-)
Pidetään peukkuja, jos saisit jonain päivänä ainakin paratabsit ja primperanit jätettyä.

Itse kanssa pystyn syömään ravintolassa mutta kolmannes
jää aina vakituisesti lautaselle - muuten tulee liian täyteen. Ja aina olen - kuten aina ennenkin - se viimeinen, joka vielä syö, kun muut ovat jo aikoja sitten lopettaneet. Ulkonasyötäessä edessä on aina 90% kala (em syö pihvejä ym), joten mukana on sitten joko uuniperuna tai muusi. Onko sulla joku tietty ruoka, mitä suosit ravintolassa syödessä?

Miten muuten olet tuota punajuurta syönyt? Itselle se käy uuni tai keitetty versiona sellaisen yhden punajuuren verran syötynä. Tai ehkä menisi enemmänkin mutta ei ole tullut kokeiltua. Erilaiset uunijuurekset (+ maks jotain yrttejä) maistuu niin herkullisilta :-)

Hienoa, Malla!

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi23.10.2014 23:14
Olen juu löytänyt vertaistukea täältä :-D

Suosin aina kanaa ravintolassakin. En juurikaan syö pihvejä.Keitettynä yritin yhden punajuuren syödä ja tuli aikamoiset vatsan väänteet.

Ajan kanssa pääsen eroon pimperanists ja paratabseista kun nyt jo on noin hyvin vähennetty lääkkeitään

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi26.10.2014 19:47
Söi tänään pitkästä aikaa ruisleipää ja jonkin verran se kerrytti ilmaa vatsaan mutta ei se juuri muuta tehnyt eli voi joskus silloin tällöin syödä kunhan on yksin =)

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 12:28
Heti huomaa kyllä jos huolestuu jostain tai stressaa liikaa alkaa heti jomottaan ylävatsaa ja vähän kipuileen, onneksi on tämä keskustelupaikka johon kertoa tuntemuksiaan muuten ois varmaan pahempia oireita ehkä.Tarttis opetella rentoutumaan kunnolla mutta jotenkin vielä pelkää oireitaan ja sitä että päätyy siihen huonompaan jamaan pöhkö pää kenties tai ajattelee liikaa..

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 14:13
Minä olen taas / jo päässyt oireista eroon. Tuntuupa ihanalta: ei röyhtäytä, ei jomota ylävatsaa ja keuhkoputket ovat oireettomat. En tarvitse lääkkeitäkään. Stressaavan ajanjakson jälkeen meni monta viikkoa ennenkuin oireet hellittivät. On se stressi yksi pirulainen:(

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 16:09
Malla, mikä sulla olikaan diagnoosi/-t?

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 17:32
Mun diagnoosi oli gastriitti, läpässä ei vikaa onneksi. Mutta riittävästi on tämäkin kiduttanut, ja näköjään stressi helposti laukaisee oireet. Muistat varmaan Sitrus miten romuna olin. Eikä nytkään tuntunut kivalta nämä kuluneet viikot:( Ei onneksi äitynyt niin pahaksi ja pitkäkestoiseksi kuin runsas vuosi sitten.

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 17:36
Mullahan näkyi mahan limakalvolla muutama veriviiru, mutta ei tähystäjän mukaan sentään vatsahaavaa. Kuitenkin ne ilmeisesti jonkun verran tihkuivat kun uloste oli ajoittain hyvin tummaa. Tuntui hiukan pelottavaltakin.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 17:41
Varmaan pelotti.
Eli siis sulla ei ole varsinaisia refluksioireita ollut, vaan että ongelmat on mahassa?

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 17:50
Mullahan gastriitti oireilee kaikin refluksioirein. Sehän tässä jännää onkin. Röyhtäyttää, kuristaa kurkkua, happoa nousee suuhun, keuhkoputket ärtyvät, on hengitysvaikeuksia, se elefantti rinnan päällä, vagushermon ärtyminen aiheuttaa nopeata sykettä... Viimeksi puristi rintaakin niin, että pari kertaa ryntäsin päivystykseen. Nyt oli lievää ylävatsan jomotusta, viimeksi ei ollut. Kuitenkin lääkärin mielestä 'vain' gastriitti.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 18:13
Ymmärränkö nyt oikein, että olet päätellyt, että ensisijainen diagnoosisi on vatsavaiva, gastriitti, ja sen seurauksena kärsit myös refluksioireista?
Siltä musta ainakin vaikuttaa.
Siinä tapauksessa en ihmettele, että ruokavaliomuutokset vaikuttavat sulla ratkaisevasti. Onko sulla kenties keliakia tms?

Mulla on tuttu, joka sai monen stressaavan asian seurauksena gastriitin. Hän joutui syömään salpaajaa kuukausia, kärsi refluksioireista sen ajan ja noudatti refluksiystävällistä ruokavaliota (jossain määrin ainakin).
Lopulta hän parani, eikä tarvitse enää salpaajaa. Kahvin varominen jäi pysyväksi elämänmuutokseksi.

Mulla taas on ollut refluksioireita kolmattakymmentä vuotta, vaikka nuorena en tiennyt mistä on kyse ja oireet olivat lievempiä ja satunnaisia. Joudun noudattamaan refluksiruokavaliota ja silti on oireita. Alussa pidin oikein ruoka-ainepäiväkirjaa, kun kuvittelin että sillä saan oireeni pois.
Nyt olen alistunut siihen, että olen refluksioireinen, vaikka olisin syömättä tai söisin mitä.
Meillä on suvussa refluksia, enkä ollenkaan epäile etteikö se mun kohdallani olisi rakenteellista. Olen ajatellut sitäkin, että lyhytselkäisellä ihmisellä on ymmärrettävästi ahtaampaa mahaontelossa kuin pitkäselkäisellä. Onkohan tätä koskaan tutkittu?

MallaRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 18:29
En minä itse mitään ole päätellyt. Lääkärin diagnoosi oli gastriitti. Ja oireilee juurikin refluksioirein silloin kun se on päällä. Jonkunasteinen, empiirisesti todettu gluteeniyliherkkyys on, koska gluteeni aiheuttaa ripulin. Keliakiaa ei ole todettu.

Ilmeisestikin tulen aina välillä oireilemaan tämän gastriitin kanssa. Lohdullista tietysti se, että välillä on parempia aikoja. Ymmärrän miten kurjaa ja elämänlaatua alentavaa jatkuva oireilusi on Sitrus.

SitrusRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 18:32
Kiitos, Malla.
Kaikkea hyvää sulle.

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi29.10.2014 22:40
Se stressi on kaiken pahan alku ja juuri mutta on vähän sellanen stressaaja että omasta pääkopasta enemmänkin kiinni pitäis osata ottaa rennonmin kun oireet ei ole enää niin pahat kuin aluksi ja koko ajan lieventyvät ja ei ole edes kaikkein äksymmästä päästä tää oma sairaus on sellaisiakin joilla on paljon pahemmat oireet ja vakakavimmin mahan tila

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi4.11.2014 23:44
Käväisi lääkärillä kun häiritse tukkoinen nenä vaikka ei ole flunssassa ja sai nenäsuihketta siihen vaivaan ja muisti kysyä tähystyksen koepalojen tulokset ei ollut mitään poikkevaisuuksia =) Ja nyt olen vielä saanut taas lääkkeitä vähennettyyn eli oon saanut paratabsin pois hieman vielä vatsa kipuilee mutta se ei ole niin häiritsevää enää kuin silloin aluksi niin paljon on muuttunut tuntuu välillä että oli ihan eri ihminen kun oli sairas. Vielä kun pääsee eroon pimperanista niin oon tyytyväinen =)

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi20.1.2015 15:29
Kyllähän tää on vaatinut oman aikansa että pärjää oireidensa kanssa toisinaan niitä ei juuri edes huomaa ja toisinaan huomaa hankalan olon olevan taas läsnä kuten ryöhtäilyt, vatsakiristystä, ylimääräustä limaa niin sanotusti, ylävatsalla ja kuvottava olo mutta nää kaikki kuuluu tähän sairauden kuvaan. Onneksi on päässyt siihen vaiheeseen että somac on ainoa lääkkeeni enää harvakseltaa syö primperani,paratabsia ja cavisconia ja sekin on jo jotain.

VaniljaRe: Gastriitti - mikä avuksi4.3.2015 19:47
Maarit-83, kirjoitit tuossa että olet käynyt Ayurveda-spesialistilla. Tehtiinkö sinulle siellä tuo testi, että mikä Ayurveda-tyyppi olet? Minä luin tosi mielenkiintoisen artikkelin ihan vahingossa Ayurvedasta, se vaikutti tosi mielenkiintoiselta. Artikkelissa haastateltiin erästä näyttelijää, hänellä oli kilpirauhasen vajaatoimintaa ja refluksitauti. Hän noudatti tuota Ayurveda-ruokavaliota ja oli käynyt myös asiantuntijan puheilla. Kun minä sain avun omaan refluksivaivaani ruokavaliosta, niin ravintoasiat ovat alkaneet kiinnostaa minua ihan loputtomasti. Tuo haastateltava kertoi käyttävänsä myös apuna akupunktiota.

JapeRe: Gastriitti - mikä avuksi10.3.2015 9:57
Löysin tämän keskustelun etsiessäni tietoa jo jonkin aikaa jatkuneisiin vaivoihini ja koska täällä tuntuu olevan kovinkin tuttua tekstiä niin kerrompa omankin tarinani.

Elikä olen 45-vuotias mies ja viimeisen reilun vuoden olen kärsinyt monenlaisista oireista. Kaikki alkoi pahasta olosta, jatkuvasta yskästä ja väsymyksestä. Noista ainakin kaksi ensimmäistä yhdistin stressiin? Sitä kun tässä on ollut enemmän ja vähemmän viimeisen puolentoistavuoden aikana johtuen lähinnä kiireestä. Syksyllä sitten menin lääkärin puheille koska kuvaan oli tullut myös erilaiset vatsavaivat, ahdistus ym. Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja olen nyt syönyt Thyroxinia noin puoli vuotta ja arvotkin nyt aika hyvät.

Olotila tuntuikin pitkän aikaa hyvältä mutta nyt viimeisen 5-6 viikon aikana alkoi ensin tuntua polttoa rintarangan kohdalla selässä. Samalla ilmaantui röyhtäily ja vatsan turvotus ja vähän myöhemmin närästyksen muitakin oireita, palan tunne kurkussa ym.

Kävin asiasta lääkärissä ja määräsi Esomeprazol kuurin 40mg päivässä. Oireet eivät juurikaan helpottuneet kolmen viikon aikana ja kävin nyt uudestaan lääkärin juttusilla. Tuo lääkeannos tuplattiin (" x 40mg) viikon ajaksi kunnes menen ensi Maanantaina vatsalaukun tähystykseen.

Kysyisinkin teidän mielipidettä että mistähän on kysymys? Minulla ei ole oireita yöllä ja nukuttua saan ihan hyvin ... mitä nyt hirveä stressi painaa päälle tästä epätietoisuudesta että jospa jotain pahempaa (syöpä) ja sehän vaan sitten vielä pahentaa oireita. Tuosta yön olotilasta päättelin että kyseessä olisi mielumminkin gastriitti kuin refluksi? Ja ilmeisesti tuo lääke ei tehoa niin äkkiä vaikka lääkärit toista väittävätkin ja varsinkin kun koko ajan stressaan ja panikoin tästä?
Olen kova urheilemaan, en tupakoi, alkoholia käytän 3-4 kertaa vuodessa enkä juo kahvia. Mutta ilmeisesti tämä jatkuva stressi ja se että olen (olin) Pepsi Maxin suurkuluttaja (n. 3 Litraa päivässä) ja Buranaakin aika paljon kului johtuen liikunnasta ja siitä aiheutuvista lihasvaivoista on riittävät syyt kyseisen vaivan ilmaantumiseen?

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi18.3.2015 19:48
stressi tekee noita oireita helposti mulla on todettu molemmat gastriitti ja refluksi ja ne usein kulkee yhdessä, stressi ja panikoiminen pahentaa oireita yleensä tai niin mulla ainakin ja kaikilla ei ole yöllisiä vaivoja mulla ei ollu sellasii ollenkaan vaan mun ongelmat oli aamuisin ja burana ei ole vatsaystävällisin kipulääke on niitä vatsaystävällisempiäkin ja mäkin vältän niidenkin ottamista kun nekään ei oikein tunnu suurissa määrissä sopivan ja mä en polta,en juo alkoholia, enkä kahvii joten stressi on mullakin aiheuttanut noi vaivat mutta on jo ollut perinnöllisesti löysä läppä sukuvika sekin. pääasia et oo saanu tähystyksen noi nopealla aikataululla ja asia on ja asia selviää

apua pyytäväRe: Gastriitti - mikä avuksi31.7.2015 8:34
Tässä alkaa oleen vuosi kun refluksi ja gastriitti todettiin. Vois sanoo että pikkuhiljaa on alkanut oppimaan mitä ruokia vältellä ettei tule tule oireita ja muistaa olla stressaamasta liikaa.

Epätoivoinen äijänretaleRe: Gastriitti - mikä avuksi28.1.2023 10:01
Hei kaikille ne joilla on kokemusta enemmän tuosta gastriitista niin kyselisin sellaista että kun 7.12 kävin mahalaukun tähystyksessä niin löydöksenä löytyi lievä gastriitti tulehdus vatsanlimakalvoilla sekä palleatyrä. Refluksista ei ollut puhetta vaikka niitä oireita nyt on

Niin paljon on ollut tuota vatsassa polttelua ja se säteilee polttelu rintaan ja vasemmalle puolelle rintaa ja on tullut myös vähän tuntuu tunnottomalta vasen käsi sekä korventaa usein rinnasta ja kurkusta
Tulee niitä polttavia tunteita suuhun. Niin voiko gastriitti tehdä noitakin. Mietin sitä varmaan aika harvoin noista syntyy mitään mahasyöpiä ? Koepaloja otettiin ja helikobakteeria ei löytynyt.

Uusi tähystys on maaliskuussa kun kovan yökkäilyjen takia mitä tuli koko ajan ja röyhtäilyjä myös siitä niin ei nähnyt kunnolla keuhkoja jotain sammaleen tapaista oli ja palleatyrän kokoa ei osannut lääkäri arvioida.

Onko jollakin vastaavaa ja miten olette helpottanut polttelun tunnetta ja ruokavaliota koko ajan yrittää katsoa mikä käy ja mikä ei. Ruuan nousua ei tule kurkkuun

Happee ;)Re: Gastriitti - mikä avuksi13.2.2023 18:28
Mulla on myös todettu lievä gastriitti. Ongelma parani somacilla ja ruokavaliolla. Mulla selvästi eniten heikentää oloa vehnä. Kun kokonaan jätin vehnän pois, niin olo parani niin, että en ole tarvinnut lääkkeitä pariin vuoteen. Nyt sitten pikku hiljaa olen sortunut vehnään, lihonut uudessa stressaavassa työssä reilusti! Minulla kun on tuota flimmeri vaivaa sydämessä, niin ne lisääntyivät hurjasti. Uljona kävellessä en saanut henkeä, pallean yläosassa poltti, rintaa nipisteli, lapaluiden välistä poltti, mikä salpasi hengityksen.. seurauksena flimmeri. Sitten muistin gastriitti diagnoosin ja aloitin somac kuurin 20 mg aamulla ja illalla. Kappas vaan, hengtys kulkee taas :) ja flimmerit vähentyneet. Nyt pitää ryhdistäytyä ruokavaliossa, vehnä ja liiallinen rasva pois. Mutta ihan vaan varuiksi kyselen Ukon retaleelta, että onhan sun sydän tutkittu?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: