Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

HeidiYölliset yskänkohtaukset refluksia?3.5.2022 11:20
Selasin näitä keskustelusivuja taaksepäin, mutta äkkiseltään ei osunut silmääni vastaavaa keskustelua.

Ongelmani on se, että lähes joka yö, siinä nukahtamisen rajamailla, herään kurkun kutitukseen ja saan sellaisen yskänkohtauksen, että vedet silmissä yskin jonkin aikaa. Tästä jää kuitenkin usein kutitus kurkkuun ja usein sitten yskimisen jälkeen hörppään pienen määrän vettä, jonka jälkeen saan nukuttua.

Olen myös huomannut, että jos kumarrun tai esim nostan kauppakassia kun olen äskettäin juonut jotakin, kurkkuun nousee nestettä. Tai jos juuri ennen sänkyynmenoa juon lasillisen vettä, niin makuulle käydessäni tunnen, kun viileä neste käy siellä kurkussa asti (ei tunnu ikävältä tässä kohtaa, vain viileys).

Varsinaista närästystä (poltetta?) minulla ei ole koskaan ollut, en tiedä miltä se närästys tuntuu. Miehelläni on pahaa närästystä ja refluksitauti ja hänellä on aivan erilaiset oireet kuin minulla, joten siksi tässä ollaan ihmetelty, että mitä tämä oikein voi olla. Itselläni on oireet jatkuneet vuosikausia, mutta nyt jotenkin pahentuneet, tai siis tällaisia oireita on useammin. Usein aamuisin väsyttää, kun unet tuntuu jäävän kovin lyhyiksi tämän yskänkohtauksen vuoksi.

Oireisiin ei mielestäni vaikuta mitenkään se, että olenko syönyt myöhään illalla vai en. Useimmiten nimittäin on niin, että syön vain töistä tullessa klo 17-18, enkä sen jälkeen enää mitään. Ja joskus taas syön jotakin vasta klo 21 maissa. Nukkumaanmeno n. 23.30. Ylipainoa ei ole, vaikka muutaman kilon sietäisikin pudottaa. Joskus olen kokeillut ottaa illalla mieheni närästyslääkkeitä, jotka muodostavat jonkin vaahdon/kalvon ruokatorveen(?), mutta en osaa oikein sanoa, että onko niistä ollut apua. Pitäisi ehkä kokeilla kuurina, eikä satunnaisesti, niin huomaisi eron.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: