Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

TyyneMahalaukku(?)kipu, "nyrkki"tuntemus2.5.2022 20:27
Hei! Päätin itsekin kirjottaa tänne kun olen lukenut viestejänne. Olen nelikymppinen nainen, ehkä 10 kiloa ylimääräistä. Itsellä ei ole tutkittu saati todettu refluksia mutta kaipaisin kokemustietoa omiin oireisiin liittyen.. Kaikki alkoi jumppapalloon nojailulla, ylävatsalla edessä vasemmalla, heti kylkiluiden loputtua tuntui selkeä kyhmy, kuin pullea koristenappi tms, säikähdin. Parin viikon päästä sama tuntemus kun uskaltauduin kokeilemaan. Alue ärtyi, tunnustelin tietysti sormin.. Kaksi hoitajaa ja lääkäriä on tunnustellut, ei löytynyt mitään. Nyt en ole saanut jumppapallon kanssa yhtä selvää tuntemusta.

Tästä on yli 2 kuukautta ja ilmeisesti mahalaukku on ärtynyt, oli mm. viiltelevää ja polttavaa kipua, ei kuitenkaan kuumetta eikä pahoinvointia missään vaiheessa. Eikä mielestäni närästystäkään. Ainakin joku syvä vatsalihas on välillä ihan krampissa, vaikea kyllä uskoa että tää on pelkkää lihaskireysvaivaa. En ole juuri istunut tänä aikana koska vasemmalla tuntuu puristusta joka pahenee ja tuntuu kuin nyrkiltä, puoli-istuva asentokin huono, kävely ja autossa olo on huonoina aikoina ollut epämukavaa. Pahempina aikoina ollut vaikea niellä ruokaa, kuristi kurkkua ja usein jäi syömättä. Sain somacin kokeiluun jos olisi vaikka gastriitti, se auttoi nielemisongelmaan sekä viiltävään ja polttavaan kipuun, söin liki kuukauden 40mg mut piti lopettaa kun turposin ja menin pinkeäksi jopa selkäpuolelta. Piigeeliä otan välillä ja oon tarkkana mitä syön ja juon (kahvi....) ja välttelen edelleen istumista. Todella satunnaisesti on tänä talvena yöllä vähän korventanut, ei muuta.. Röyhtäilen kyllä hieman ruuan päälle..

Lääkärikäynnit on olleet päivystysaikoja. Perusverikokeet vaa otettu.

Kuulostaako tuollainen kipu ja paine ja "nyrkki" kenestäkään tutulta? Luulisin että mahalaukku se on mikä kipuilee. Pelkään että pahenee, somacia ja losecia on kyl varalla mut en tiedä pitäiskö tuota kuitenkin tutkia eikä yrittää ikään kuin peittää oireita ja toivoa että se menee ohi..

Suolistohan miulla on ollu kuralla jokusen vuoden ja syyksi lopulta paljastui kaupungin hanavesi (talon putkissa uskon olevan vikaa ja törkyä), koira sairastui kun ei juonut, jolloin ostin suodattimen hanaan ja luulin että asia on ok mutta aloin viime syksynä miettiä ettei suodatin tainnut riittää, ja aloin ostaa lähdevettä kaupasta ja kuramahaisuus helpotti...Asun vuokralla eikä vuokraisäntää kiinnosta. Mutta siis, hieman huonossa kunnossa ollaan oltu, vettäkään ei ole tutkittu. Mut, eipä tässä muuta vissiin, tuli jo kilometrin mittainen teksti! Joten, kiitos jos jaksoit lukea loppuun🙂

HuolestunutRe: Mahalaukku(?)kipu, "nyrkki"tuntemus4.5.2022 19:06
Kannattaa ehkä varata aika pidemmälle käynnille. Ja jos saisi lähetteen vaikka vatsan alueen ultraan. Ilman kertyminen aiheuttaa epämukavaa ja kipeää tunnetta eri paikkoihin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: