Keskustelu

SussuHelpottunut refluksi1.5.2022 20.17
Heippa!

Pitkästä aikaa kirjoittelen. Mun refluksi on tällähetkellä parempi, kuin mitä 2015 vuoden jälkeen on ollut koko aikana.
Siirryin noin 1,5 vuotta sitten käyttämään 10mg omprazolia, kun luin että liian vahvat lääkkeet voi myös aiheuttaa refluksia. Käytin sitä päivittäin jonkin aikaa ja sitten alkasin harventamaan ihan pikkuhiljaa käyttöä niin, että ensin meni 1,5 vuorokautta ennen uutta lääkesatsia jne. Nyt käytän vaan ehkä joka kolmas päivä. Aamuisin välillä hetken närästää, mutta pitäis kokeilla siihen ottaa vaikka rennietä tai cavisconia.
Mulla alkoin noin kaksi vuotta sitten eräs toinen vaiva lantionseudulla, johon aloin harjoittaa joogaa ja luulen, että se on myös auttanut tähän refluksiin. Juttelin Osteopaattini sekä Voice massage fyssarin kanssa vaivasta ja he kertoivatkin, että hengitys ja lantion seudun lihakset ovat yhteydessä toisiinsa, joten siis vaikutta palleaankin. Molemmat lihakset saattaa olla niin jännityksissä, että aiheuttaa refluksia. Ja auttaahan Jooga myös rentoutumaan ihan eri tavalla. Varsinkin lempeämpi jooga sekä se, että oikeasti hengittää oikein. Eli vatsahengitystä, että vatsa ja koko rintakehä liikkuu.

SussuRe: Helpottunut refluksi1.5.2022 20.56
Niin joo... huomasin tuon lihasten yhteyden myös sitä kautta, että sain jonkin aikaa sitten lääkityksen testiin ylivilkkaasen virtsarakkoon (vai mikä se oikea nimitys vaivalle onkaan), niin se helpotti myös närästystä. Siten yhdistyi monia juttuja ja monien mutkien kautta kokeilin joogaa ja lantionpohjan lihasten rentoutusta ja ne on tehneet hyvää mun refluksille.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: