Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

lkarhuvaEsofagiitti - ruokatorventulehdus19.1.2022 19:44
Heippa! Nyt se pääsi iskemään taas - ruokatorven tulehdus.
Olen näitä kokenut kaksi kertaa aiemmin. Ensimmäinen oli yli 10v sitten, toinen viime keväällä. Nämä liittynevät stressin ja palleatyrän komboon - kaikkia kertoja on edeltänyt paljon nostelua ja erittäin kiireinen elämäntilanne. Nyt rakensin juuri talon ja oli muutto.

Minua ei ole tähystetty, mutta kevään kuurista jäi käyttämättä lähes kaikki 40 mg ja 20 mg Somacit ja reseptiäkin löytyy vielä. Keväällä pahin vaihe meni melko nopeaan ohi, muttei kuten arvata saattaa rakentelun keskellä lähtenyt kokonaan pois. Nyt muuton päätteeksi (nimenomaan kantamista!) tuo äityi melkolailla.

Lisäksi työterveyslääkärini ei nyt ihan paljoa osannut tuohon muuta sanoa kun antaa napit kouraan. Eli - kokemuksia kyselen. Ilmeisesti paraneminen vie kuukausia happosalpaajat mukaanlukien?

Nyt tehokuuri (lääkärin suositus) Somacia 40mg aamulla, 40mg illalla. Ilmeisesti kestää ainakin muutaman viikon? Kokemuksia?

Ensimmäinen ruokatorven tulehdus oli todella ikävä. Akuuttivaihe kesti yli kuukauden 80+80 kuurilla(!) Siitä parin vuoden päästä tosin ei juuri närästystä ollut sitten viime kevään. Nyt huomattavasti helpompi, muttei viittisi ryssiä nyt tätä heti alkuunsa :D

female77Re: Esofagiitti - ruokatorventulehdus20.1.2022 8:13
Mulla parani pahimmat oireet parissa päivässä paleo-ruokavaliolla. +ruuansulatusentsyymit. Ei lääkkeitä minulla, ne huonontaa ruuansulatusta. Olin silloin myös ilman kahvia. Ei dieetti kaikkia auta kuitenkaan. Kai se lääkkeilläkin ohi menee.

female77Re: Esofagiitti - ruokatorventulehdus20.1.2022 8:15
Käytin myös korkean kertoimen manuka-hunajaa parantumiseen. Kallista.

lkarhuvaRe: Esofagiitti - ruokatorventulehdus20.1.2022 19:16
En kyllä nyt ihan tässä tapauksessani usko kahden päivän kuurin riittävän parantamaan ruokatorven tulehdustani...

Kiitos kokemuksestasi! Ehkä tuota ruuansulatusentsyymejä voisikin kokeilla nyt kun tällä hevoskuurilla olen.

female77Re: Esofagiitti - ruokatorventulehdus22.1.2022 14:10
Kiitos vain itsellesi muistutuksesta tärkeydestä yrittää ehkäistä refluksia. Tulehdus varmaankin lisää syöpä riskiä, reflun itsensä lisäksi, joten sen muodostuminen on parempi ehkäistä. Ja hoitaa sitten parhainpäin jos se on ehtinyt muodostua. Ehkä se on parasta syödä kuuri loppuun asti, ja sen jälkeen yrittää korjata elämäntapoja jos pystyy.

Mistä olet keksinyt nimimerkkisi? Siitä tulee karhu mieleen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: