Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JvhHuolettaa20.12.2021 9:49
Hei

Olen 33 vuotias perusterve mies. Ennen oireiden alkua kävin salilla 4 kertaa viikossa ja olo oli kaikinpuolin hyvä.

Nyt kuitenkin noin kaksi viikkoa on ollut ajoittain todella huono olo. Kaikki alkoi pahoinvoinnilla ja oksetuksella. Sen jälkeen tuli palan tunne kurkkuun. Seuraavaksi mahanesteen nousu kurkkuun, joka saa kurkun kuivaksi ja pisteleväksi. Yhtenä iltana syömisen lomassa alkoi tuntua kuinka ruoka ei kulkenut alas normaalisti. Piti nielaista useamman kerran, että ruoka meni alas. Tästä pelästyneenä varasin ajan yksityiselle.

Lääkärin mukaan nielemisvaikeudesta ei kannata huolestua liikaa sillä sitä ei ollut aiemmin eikä muitakaan hälyttäviä oireita ollut( kovaa kipua, verta yms.). Hän kirjoitti Somac reseptin ja gavisconia tarpeen mukaan. Hän myös puhui mahdollisesta vatsan tähystyksestä jos oireet eivät helpota.

Nyt on noin viikko lääkkeiden käyttöä takana ja oireet jatkuvat, mutta mukaan on tullut myös vatsavaivoja. Ruokahaluttomuutta, kylläisyyden tunne, ilmavaivoja, vatsan ääntelyä, vatsan jatkuva turvotus, hengenahdistus. Nielemisvaikeutta esiintyy myös, mutta ei joka aterialla.

Jotain oiretta on käytännössä koko ajan.

Eri oireista lukeminen on saanut mielikuvituksen juoksemaan ja täytyy sanoa, että nyt pelottaa aika paljon. Eniten huolta aiheuttaa syömisvaikeudet ja tuo vatsan turvotus.

Onko kellään ollut samanlaista? Jos varaan ajan tähystykseen pelottaa mitä sieltä löytyy

PikeRe: Huolettaa20.12.2021 16:20
Sinuna varaisin ajan tähystykseen, vaikkei siellä välttämättä mitään vakavaa löytyiskään.

Jotenkin tulee mieleen löysä vatsaportti, kuten minulla. Käyn myös salilla ja toisinaan määrätyillä laitteilla tehdyt liikkeet aiheuttavat "ylösnousua" ja palleassa outoa oloa. Toisinaan taas ei.

Somac teki minulla täyden olon, vatsan turvotusta ja ilmavaivoja.

Nyt on taas parempi kausi menossa, tähystys tehty tammikuussa 2020, jossa todettiin löysän vatsaportin lisäksi palleatyrä ja ruokatorven tulehdus. Syön toisinaan Pariet 10mg happosalpaajaa kun oireet milloin minkäkin takia "riehaantuvat". Esim punainen Marlin glögi aiheutti kurkkuun ja koko torveen tosi hankalan olon. Ei siis sitä enää. Otin Parietin ja Gavisconin, niin helpotti.

Refluksin kanssa on melkoista taiteilua ja stressikin on pahasta.

Toivottavasti saat oireet kuriin ja rauhallisin mielin tähystykseen, jos siihen päädyt/lääkäri päätyy.

HennaRe: Huoletta6.5.2022 14:50
Moikka.
Minulla on ihan samaa vaivaa nyt ihan yhtäkkiä ilmaantunut. Mikä on sinun vointisi nyt JVh? Pääsitkö tähystyksen?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: