Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Mahaton miesGastroskopiaan mars!12.11.2021 22:55
Kävin noin vuosi sitten lääkärissä refluksioireideni takia. Silloin hän totesi oireideni viittaavan mitä ilmeisimmin refluksisairauteen ja kirjoitti reseptin happosalpaajia. Samalla hän painotti, että oireet palaavat todennäköisesti lääkekuurin päätyttyä ja jos haluaisin lääkkeet päivittäiseen käyttöön tulisi minun käydä gastroskopiassa. Sen verran olin tuosta toimenpiteestä kuullut jos jonkinmoista tarinaa, että ajattelin ensin kokeilla kuitenkin pelkkää happosalpaajakuuria.

Lääkkeet auttoivatkin pikaisesti ja olo oli jälleen ihan normaali. Kuurin loputtua kesti tovin kunnes oireet taas palasivat, vatsan täyttymistä, närästystä, mahahappojen syljeskelyä ruokailun jälkeen yms. Ajattelin että tämä kuuluu asiaan - refluksihan palaa aina takaisin. Välillä annoin oireiluni jatkua viikkoja ja sitten taas nappasin kuurin happosalpaajia.

Vuosi vierähti ja olimme vaimoni kanssa illallisella ravintolassa, kun sain todella kovia kipuja liiallisesta syömisestä. Jo valmiiksi jatkuvista oireistani huolestunut vaimoni käski minun varata ajan gastroskopiaan välittömästi. No näin myös tein, tosin hieman vastahakoisesti.

Toimenpide oli juuri niin hirvittävä kuin olin ymmärtänytkin. Silmistä, sieraimista ja suusta valui eritteitä ja kakosin vähän väliä, kun nieleskelin letkua sisuksiini. Mutta homma saatiin pitkähkön taistelun jälkeen hoidettua ja jäin toimenpidehuoneeseen odottamaan lääkäriä.

Kun hän sitten saapui takaisin, oli hänen ensimmäiset sanansa ?hyvä että tulit?. Huolestuin välittömästi - mitäköhän hän tuolla meinasi. Lääkäri totesi, että ei halua huolestuttaa minua, mutta mahalaukku näytti epäilyttävältä. Sovimme, että tulen kuulemaan koepalojen tuloksista seuraavalla viikolla.

Perjantaina menin lääkäriin. Muistan kuinka odotin pienessä jännityksessä kutsua vastaanotolle. Hieman sovittua aikaa myöhemmin kuulin nimeni ja menin huoneeseen. Istuin alas ja kuulin lääkärin sanovan ?minulla on valitettavasti huonoja uutisia, sinulla on mahasyöpä?. Tämän jälkeen en muista päivästä juuri mitään. Aivan hirvittävä shokki iski päälle ja monta päivää meni täydessä sumussa.

Seuraavalla viikolla oli tietokonetomografiakuvaukset ja huoli niiden mahdollisista tuloksista valtasi mielen. Aika kirurgille oli varattuna saman viikon perjantaiksi. Ahdistuneena ja peloissamme kövelimme perjantaina kuulemaan kuvausten tuloksista. Onneksi tulokset olivat niin hyviä kuin tuossa tilanteessa voi vain toivoa: ei etäpesäkkeitä. Huh, mikä helpotus.

Nyt on sitten edessä vielä lisätutkimuksia ja parin kuukauden lääkekuurit/solusalpaajat ja sitten vielä iso leikkaus, jossa koko vatsalaukkuni poistetaan.

Tarinallani haluaisin rohkaista niitä refluksista kärsiviä, joita gastroskopia kauhistuttaa, varaamaan ajan välittömästi. Vaikka se onkin epämiellyttävä toimenpide, niin vain siten saa täyden varmuuden vatsalaukun todellisesta tilasta.

PikeRe: Gastroskopiaan mars!12.11.2021 23:39
Kiitos kun kerroit tarinasi tällä foorumilla.

Voimia tulevaan ja hyvä ku kävit 💙

SitrusRe: Gastroskopiaan mars!13.11.2021 4:52
Kuten Pike yllä, niin mäkin haluan kiittää
sua että kerroit tarinasi.
Toivon että sun hoidot menee hyvin ja että
paranet.

HuolestunutRe: Gastroskopiaan mars!14.11.2021 17:38
Ikävää että sinulla tilanne on tuo ja tsemppiä hoitoihin. Nykyään ei vaan pääse kovin helposti tutkimuksiin. Kovillakaan oireilla. Tai ainakin se on pitkä tie.

Mahaton miesRe: Gastroskopiaan mars!14.11.2021 19:53
Joo, näin varmaan onkin, että tutkimuksiin ei helposti pääse ilman esim. työterveyspalveluja, mikä on kyllä melkoinen epäkohta. Minulla onnekseni on hyvät työterveyspalvelut käytössäni.

närästää Re: Gastroskopiaan mars!18.11.2021 18:25
Itse pääsin terveyskeskuksen lähetteellä gastroskopiaan, kun valitin pelkästä närästyksestä ja siitä, että maha ei kestänyt kipulääkkeitä.

SitrusRe: Gastroskopiaan mars!18.11.2021 19:41
Tk.n lähetteellä skopiaan minäkin menin.
Mutta sain kyllä painostaa pitkään. Nuori ylimielinen
virolainen ei olisi millään päästänyt.

Yhtä ylimielinen hän oli kun tulokset tuli.
"Kaikillahan meillä on palleatyrä, barrett, ruokatorventulehdus..."
Onneksi ei tavattu sen koommin.

female77Re: Gastroskopiaan mars!19.11.2021 11:26
M.mies, hyvä ettei kuitenkaan ollut levinnyt.

Yhdellä läheiselläni oli rintasyöpä eikä hänelläkään ollut levinnyt. Ja hän on edelleen terve sekä tulee olemaankin terve lääkärin arvion mukaan.

Toivottovasti jaksat sinäkin uskoa terveenä pysymiseen vaikka sinulla on tosi rankkaa nyt. Parempia vointeja jatkossa!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: