Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

female77Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle8.11.2021 6:12
Luin tutkimuksesta, jossa tulos oli että ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle, lääkkeiden käyttäjät tarvitsevat muita useammin hengityskonetta. Ymmärrän että lääkkeet ovat joillekin pakollisia. Satuin vain lukemaan tälläisen jutun.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle8.11.2021 6:15
Ppi-lääkkeet lisäävät tutkimuksen mukaan vakavan koronan riskiä 80%.

PikeRe: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle8.11.2021 15:43
Tutkimus tehty v 2020 ennen rokotteen tuloa.
Eikä ole todennetuissa tutkimuksissa tapauksia, että nimenomaa yksistään ppi-lääkkeet olisi olleet aiheuttamassa vakavampaa koronan muotoa.

Joten nou panic.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle8.11.2021 20:19
Oli tosiaan tehty näköjään 2020.

SitrusRe: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle8.11.2021 22:25
Ja muutenkin, no panic.

Refluksitaudin hoitamatta jättäminen altistaa jatkuvalle
kärsimykselle ja ruokatorven syövälle. Lisätietoa esim. Duodecimistä.
Ylipäänsä olisi hyvä jos pääsisi yli paniikkivaiheesta, kun on
kyse kroonisesta sairaudesta. Helppoa se ei kyllä ole.

Koronalta taas voi suojautua monin tavoin.

rentukkaRe: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 8:06
Kiitos Pike ja Sitrus, monella tässä on jo muutenkin ihan riittävästi huolta ja kipua. Siksi on hyvä kun joku onneksi huomaa näitäkin asioita, että tutkimus oli tehty ennen koronaa.

Jotenkin se, että kaikki tämmöiset vähän niinkuin kohu-uutiset heitetään samantien tänne palstalle tutkimatta tarkemmin asiaa tuntuu tosi huonolle jutulle ja kirjoittaja ehkä nauttii siitä, että saa jossakin paniikkia aikaseksi, ihan niinkuin sitä ei olisi jo muutenkin riittävästi.

Jos on riittävästi ollut kipuja ja vaikeuksia ei ehkä ensimmäisenä edes tule mieleen kirjoittaa moista asiaa tänne. Ja vielä tuolla otsikolla, nythän joku arempi voi jopa jättää lääkkeen, jota hän kuitenkin tarvitsee ottamatta.

Netti kun on hyvä, mutta voi olla myös huono ja nyt kaikki vaan korostuu, kun lääkäreille on entistä vaikeampi päästä saati saada sitä hyvää hoitoa. Niin netistä haetaan tietoa ja saadaan myös monenlaista tietoa ja siinä sitä ollaan kun pitää erottaa oikea väärästä.

SitrusRe: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 9:51
Voisi ainakin mainita tutkimuksen tiedot että
jos jotakuta kiinnostaa voi itse lukea.

Sitä kun on joka sortin tutkimuksia.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 11:13
Kuule, jos minua tarkoitetaan niin minulla ON ollut ihan riittävästi vaikeuksia siitä että riskeistä ei ole kerrottu minulle etukäteen. Kyseessä on ollut muut asiat kuin ppi-lääke. Mutta samasta asiastahan on kyse, riskeistä ei saisi keskustella ilmeisesti?

Antibiootit kasvattavat suolistosyövän riskiä uusien tutkimusten mukaan, puhun siitäkin, vaikka itse söin lapsena usein ab-kuureja. Pelottelenko muka itseänikin, vai?!! On mielestäni minun etu että tiedän haitoista, sittenpähän en pyytele varmuudenvuoksi ab-kuuria, joskus olen näinkin tehnyt.

Olisin ollut ikionnellinen jos joku olisi vaivautunut kertomaan riskeistä, vaikka antanut jonkin paperin jos lääkärit ovat kiireisiä selittämään. Myöhemmin sain lukea esim varjoaineiden riskeistä terveyskirjaston ja duodecim-sivuilta, joissa selvästi sanottiin että ovatkin vain useimmiten turvallisia terveille henkilöille, silti yksi sadasta ennen terveestä saa munuaisvaurion. Ennen tutkimuksia minulle annettiin valheellinen kuva että ovat aina turvallisia terveille. Minusta olisi ollut todella kiva tietää riskeistä jotta voi tehdä OMAN päätöksensä asiasta. Olisin jättänyt silloin kuvaukseen väliin. Onneksi aiemmasta viisastuneena otin asioista selvää, enkä mennyt esim. myyooma leikkaukseen. Lääkärit eivät kerro sanallakaan mahdollisista haitoista elämänlaatuun esim kohdunpoistoa ajatellen, no olen kyllä todella onnellinen etten mennyt leikkaukseen. Varmasti monilla menee hyvin leikkaus, mutta tuskimpa tarinat netissä pilalla olevasta elämästä tai seksielämästä ovat keksittyjä. vaikea uskoa että monikaan tuollaista keksisi.

TUtkimus koronasta/ppi:stä oli muistaakseni Korealainen ja siinä oli paljon osallistujia ja se oli iltalehden nettisivuilla, näin sen kun etsin tietoa läheiseni sairaudesta. Enpä vaivaudu etsimään linkkiä enää. Minulla on parempaakin tekemistä.

Vaikka minua kiinnostaa kolikon molemmat puolet, ei näköjään kaikkia kiinnosta. Itse joudun kyllä lukemaan palstalta miten altistun r-torven syövälle, mutta lääkkeiden tai koronarokotteiden riskeistä ei sitten saakaan keskustella. Haluan tosiaan itse tietää kaikki riskit kaikista asioista, ikävää jos se loukkaa jotakuta. Kyllä me kavereiden kanssa ollaan paljon puhuttu rokotteen riskeistä, osa on sen ottanut meistä osa ei.

Olen itse saanut usein apua palstalta monissakin asioissa. On hyvä kuulla myös muistutuksia happojen vaaroista jotta muistaa ainakin jollain tavalla hoitaa asiaa omalla kohdallaan. Ainakin muistutus herättää pitämään huolta tilanteesta elämäntavoilla jos ei muutoin.

Ei ole totta ettei minulla ole pahaa refluksia, hoidan sitä vain muutoin kuin lääkkeillä. Minulla on tai pikemminkin oli myös todella isoja myoomia ja moni ihmetteli miten kestän, mutta en silti halunnut leikkausta. Enää ei ole oireita juurikaan, joten ehkä serrapeptaasi on auttanut vastoin lääkäreiden arvailuja. Kivut, paine ja painontunne ovat poissa joten kaiketi ovat kutistuneet. Jokatapauksessa saan olla tyytyväinen etten mennyt leikkaukseen. Olisin tyytyväinen valintaani silloinkin jos paljastuisi että se olikin syöpää ja eikä sitä voisi hoitaa enää, sillä en olisi kuitenkaan halunnut huonolaatuista elämää ilman tarpeellisia ruumiinosia. Kuolemakin olisi parempi vaihtoehto, oikeasti olen sitä mieltä. Eivät lääkärit tiedä mitkä asiat ovat kenellekin tärkeitä. Vaikkapa Mikael Jungner, teki omat päätöksensä olla menemättä leikkaukseen kuolemankin uhalla koska arvosti elämänlaatuaan enemmän kuin mitätöntä huonoa elämää ja pelkkää hengissä pysymistä.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 11:27
Ilta lehdet ovat kyllä erikoistuneet pelotteluun, sen muistan hyvin. Kannessa oli kuva hengityskoneessa olevasta miehestä sika influenssan aikoihin. Menin typeryyksissäni ottamaan roketteen ja olen siitä lähtien kärsinyt seurauksista. Sattumaltahan vain liuta autoimmuunisairauksia puhkesi pian rokotteen jälkeen, sitä ennen olin aina täysin terve. En vain usko tuollaisiin sattumiin.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 12:04
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/05a30f77-0da5-4eeb-8bd6-afe4627211c9

No löysin linkin nopeasti. Tosiaan vuonna 2020. Saahan sitä aina rokotteen ottaa jos kovasti vakavaa koronaa pelkää ja niinhän moni on tehnytkin.

Sitten on koronalääkkeetkin, vai onko ne vasa tulossa. Tiedä sitten minkäläisiä ne ovat.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle9.11.2021 23:43
En kieltäydy kaikista rokotteista. Vaikkapa jäykkäkouristus on niin tappava että olen suosinut sitä rokotusta. Olisi aika hurjaa jos vaikka ulkona leikkiviä lapsia ei rokotettaisi noin kohtalokasta sairautta vastaan.

Ajattelin myös kysyä gyneltäni kannattaako aikuisen ottaa papillooma rokote tälläisessä tapauksessa ettei sitä ole koskaan testienkään mukaan sairastanut. Tauti on huikean yleinen nykyään. Lähipiiriläisistä monilla todettu, muttta eivät ole saaneet kohdunkaulaa syöpää onneksi vaan virus on parantunut itsekseen. En usko että hylkäisin ketään tärkeää ihmistä (miestä) jos hänellä olisi tauti, haluan kuitenkin elää.

AnnemariRe: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle13.11.2021 12:34
Tässä on varmaankin kyse siitä, että PPI-lääkkeet vähentävät ruuansulatuskanavan happamuutta ja näin edistää bakteerien kasvua ruokatorven alueella. Eli tulee keuhkokuume, joka ehkäpä on yleinen koronapotilailla?
Joskus aikaa sitten luin, että keuhkokuume on suht yleinen PPI-lääkityillä.

female77Re: Ppi-lääkkeet altistavat vakavalle koronalle14.11.2021 2:23
En tiennytkään että ppi altistaa myös keuhkokuumeelle. Hyvä tietää. Olen kuullut että myös happo voi aiheuttaa keuhkokuumeen. Jutussa puhuttiin myös siitä että suolistoaiheinen korona voi jyllätä ppi-lääkityillä pahemmin. Nyt on tietysti rokote halukkkaille. Näyttää kyllä olevan rokotettujakin teholla. Toivon että ihmiset olisivat varovaisia ja noudattaisivat edelleen turvavälejä ollessaan liikkeellä.

Monet lääkkeet muuttavat suolistonbekteerien tasapainoa, ppilääkket vieläpä estävt hapon mikrobeja desinfioivan vaikutuksen. Monista lääkkeistä mahdollisesti seuraa näillä mekanismeilla suolistosyöpää ja muistisairauksia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: