Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Aivan loppuVaikea refluksi, miten tästä eteenpäin?14.10.2021 12:25
Olen syönyt 5kk pariettia, sitä ennen vaikka mitä refluksilääkkeitä (tämä lääkärin mukaan viimeinen tarjolla oleva lääke). Närästyksen tunne ja korvennus katosi, mutta rintakehän yläosasta juuri rintalastan takaa, on koko ajan kipeä, siis ihan aamusta iltaan. Paljon on verikokeita otettu, röntgen, ultra ja astmakokeet. Rintakehää siis painaa ja henkeä ahdistaa, mutta pahin vaihe on kyllä onneksi ohi (Eli siis oksentelut yms).

Minulla oli pitkään, varmaan puoli vuotta pahoja oireita ja kävin päivstyksessä useasti enkä saanut happea kun rintaan painoi. Silloin söin kyllä refluksilääkettä, mutta ruokavaliossa olivat kaikki pahikset vielä jäljellä, koska en ollut tajunnut niiden merkitystä..

Nyt kuitenkin ruokavalio on tiukka ja pariettia menee 20mg päivässä, välillä otan antepsinia tai Zivereliä, ne ehkä hieman helpottavat.

Osaatteko sanoa kuinka kauan tässä menee parantua? Refluksi on siis ainut mikä kaikkien kokeiden jälkeen on todettu (eli löysä läppä ja pallea tyrä), mutta miten voi joka päivä aamusta iltaan koskea vielä rintakehään? Ymmärrän, että mulla tilanne oli todella paha ja vielä pitkän aikaa, mutta lääkäri sanoi, että viimeistään 3kk päästä oireet helpottaa...

En kuitenkaan vieläkään ole päässyt oireista eroon, ne on joo lievittynyt esimerkiksi pallean puristus ja jatkuva närästys, mutta silti rintakehä kipeä KOKO ajan. Onko normaalia, että menisi vaikka vuosi sen parantumisessa? Vai lyönkö nyt itseäni halolla päähän, jos en tee joitain muutoksia tai etsi tähän syytä? Mitä jos syön pariettia vielä vuoden ja siltikään ei helpota? En jaksa enää

Aivan loppuRe: Vaikea refluksi, miten tästä eteenpäin?14.10.2021 12:28
Tarkoitan siis, että 5kk sitten lääkäri sanoi, että 3kk päästä on kivut kadonneet, mutta eipä näytä loppua tulevan.

Lisäksi mietin, että pitäisikö tässä ottaa toi antepsin säännölliseksi joka päivä tai nostaa parietin määrää? Jos se siis on tosta määrästä mahdollisuus vielä nostaa. Gastropanel koe kyllä näytti, että maha olis jo lähes hapoton, että happojen määrästä ei se kyllä varmaan johdu. Tähystyksessä kuitenkin näkyi sappinestettä, joten onko se sitten se joka polttelee vielä? Mutta miten sen puolestaan saa kuriin?

Aivan loppuRe: Vaikea refluksi, miten tästä eteenpäin?14.10.2021 12:29
Pelkään myös, että jotain muuta vakavaa on taustalla, kun nälän tunne puuttuu ihan kokonaan, eikä oikeen ruokahaluakaan ole.. Onko teille tuttua refluksin oiretta vai voiko tää olla jtn muuta?

Aivan loppuRe: Vaikea refluksi, miten tästä eteenpäin?14.10.2021 15:08
Tuli mieleen myös tälläinen: Jos vatsa on gastropaneel kokeessa gastriini-17 mukaan mitattu hapottomaksi ja juot sitten kahvia tai otat vaikka tulehduskipulääkettä, niin näkyykö itse esim. tulehduskipulääkkeen asetyylisalisyylihappo tässä testissä vai mittaako se vaan omaa vatsahappoa? Mietin, jos vahingossa vaikka vatsa onkin hapoton niin ottaa tulehduskipulääkkeen, niin tämänhän jälkeen vatsa ei ole hapoton vaan silti yhä tämä asetyylisalisyylihappo voi nousta ruokatorveen?

Osaako kukaan ottaa kantaa tähän mietintään?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: