Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

TepsuImeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet2.11.2013 14:02
Laitanpa tämän vielä tänne erikseen niin jos olisi jollekin hyötyä.

Ihmettelin tässä viikon-parin aikana, miksi refluksioireeni ovat selvästi pahentuneet. Olen syönyt parin kuukauden aikana paljon erilaisia vitamiini- ja hivenainevalmisteita, koska vastustuskykyni on alhaalla tapaturman aiheuttamien vammojen takia. Yhdistetty C-vitamiini ja sinkki-imeskelytabletti, ksylitolilla maustettu, oli viimeisin hankinta. Otin sitä yhden tabletin päivässä, kunnes huomasin että ohjeen mukaan voi ottaa peräti neljä. Sen jälkeen otin kahdesti päivässä 1 tabl. Huomasin jossain vaiheessa että jo imeskeltäessä rupesi yskittämään ja tulemaan muita oireita, mutta jostain syystä en välittänyt. Sitten lopulta kahden päivän aikana oireet äityivät äärimmäisen pahoiksi, tuli mm. niin paha rintakipukohtaus että piti tilata ambulanssi. Sellainen minulla on ollut viimeksi viime tammikuussa, kun en vielä tiennyt sairastavani refluksia ja söin ja join mitä sattuu.

Nyt kun tutkailin pitkästä aikaa uudestaan tämän sivuston tietoja oireita aiheuttavista ruoka- yms aineista, huomasin sieltä C-vitamiinivalmisteet. Siihen loppui sen valmisteen nauttiminen, ainakin hetkeksi. Ehkä jossain vaiheessa alan taas varovasti ottaa yhtä tablettia päivässä, jos uskallan. Tai sitten vaihdan erilaiseen tuotteeseen, joka ei ole imeskeltävä. Ehkä se voisi auttaa? Onneksi saan myös monivitamiinitabletista vähän sekä C-vitamiinia että sinkkiä.

Olipa harmillinen takaisku. Nyt vointi on muiden vaivojeni takia aika kehno, koska tuo paha refluksikohtaus oli ilmeisesti muutenkin stressaantuneelle elimistölle liikaa. Ehkä se tästä alkaa taas tasoittua...

SitrusRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet2.11.2013 16:07
C-vitamiinin tankkaus on kyllä ongelma, se on totta.
Itse joudun turvaamaan C-vitamiinin saannin ihan ruoalla. Apteekin kama - siis erilaiset pillerit sun muun on niin tiivistä c-vit. ettei niitä voi ajatellakaan.
Kokeiltu on.

VaniljaRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet3.11.2013 11:17
Minä olen tilannut IHerbistä Madre Labs nimistä c-vitamiinjauhetta. Käytän sitä muutaman purkin syksyn ja talven aikana. Siinä pitäisi olla ihan luonnollista C-vitamiinia. Se ei aiheuta närästystä minulle.

VaniljaRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet3.11.2013 11:22
Ei siis Madre Labs nimistä C-vitamiinivalmistetta, vaan Madre C-nimistä. Madre Labs kai valmistaa sitä tai ainakin se on heidän tuotteensa.

kuikkisuunoRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet5.11.2013 17:49
Tärkeitä ravinteita (vita, miner) mutta ärsyttävät (happoja) vatsaa joten vasta ruokailun jälkeen ja eritoten sinkki ärsyttää. Jatkossa pieniä annoksia ruokailun jölkeen 3-5 x päivän aikana voisi vatsa sietää niitä paremmin?

Burning VikingRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet5.11.2013 19:15
Ksylitoli saa ainakin minun vatsan sekaisin ja voi olla, etta se pukkaa lisanarastysta. Vastustuskyvyn parantamiseen suosittelisin mielumin d3-vitamiinia. Aloin itse ottaa sita noin 3v sitten enka ole kertaakaan ollut sairaana sen jalkeen. C-vtamiinilla en ole saanut samanlaisia kokemuksia enka ole ottanut sita lisukkeina, koska sita saa hedelmista ja vihanneksista toisin kuin d-vitamiinia. Vaniljan mainitsemasta iherbista saa edullisesti vuoden annoksen about kympilla. Pistan kohta taas tilaukseen, kun alkaa varasto huveta. En ole syonyt laakkeita narastykseen n.10 vuoteen, koska eivat ikina auttaneet tai pistivat vain huionompaan kuntoon. Nyt olen katsellut tiiviisti netista luontaiskeinoja ja olen kokeillut inkivaaria. Yksi sen vaikutuksista on mm. polton vahentaminen. Suoraan juuresta paloja raakana poskeen. Vakevaa on, mutta tuntuu tosiaan auttavan ja nopeasti. Yot on nukuttu hyvin eika ole tarvinnut herailla polttoon. Inkivaarilla on lisaksi monia hyvia terveysvaikutuksia, joten sita on parempi syoda laakkeiden sijasta, joista voi iskea sivuvaikutuksia. Ei muutenkaan ole hyva olla jatkuvalla kehoa rassaavalla laakekuurilla.

TepsuRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet11.11.2013 0:09
Tuo oli mielenkiintoinen tuo inkivääri, täytyy ehkä kokeilla jos uskallan - sen verran hurjalta tuntuu ajatus juuri nyt kun poltetta ruokatorvessa on :) (Tällä kertaa onnistuin hankkimaan sen ilmeisesti syömällä marjahilloa. Vaikuttaa olevan oireilu todella herkässä minulla nyt.)

TepsuRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet11.11.2013 13:08
http://www.terveydentukipilarit.fi/verkkokauppa/tuote/vitamiinit/c-vitamiini/5014-ester-cplus500mg/

Onko kukaan kokeillut tuota? Tuossa ainakin väitetään ettei ärsyttäisi vatsaa.

SitrusRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet11.11.2013 15:04
Inkivääri ärsyttää todella pahasti refluksin ärsyttämiä limakalvoja.
Sitä ei ainakaan pidä ottaa.

TepsuRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet11.11.2013 16:58
Niin vähän itsekin sitten ajattelin, jätän kokeilun jonnekin tuonnemmaksi.

Burning VikingRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet12.11.2013 18:45
Inkivaaria saa myos kapseleina tai sitten voi tehosekoittimella valmistaa haluamansa juoman. Minulla on toiminut tuo raakaversio aivan hyvin ja huuhtelen sen nopeasti vedella alas. Ei ainakaan ole pahentanut tilannetta, kuten jotkut pillerit. Luotan itse siihen, etta inkivaari raakana vaikuttaa paremmin.

SitrusRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet12.11.2013 20:45
Kyllä se inkivääri on samaa tavaraa vaikka sen soseuttaisikin. Polttava mauste joka ei refluksin kanssa sovi yhteen.

Burning VikingRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet14.11.2013 2:30
Inkivaari kylla polttaa suussa siis raaka mutta ei lainkaan vatsassa mita nyt olen kokeillut tassa parin viikon aikana. Varmasti polttaa ruokatorvessa, jos sita ei huuhtele nopeasti alas tai soseuta. Lyhytaikainen pikkupoltto kurkussa on kuitenkin pienta verrattuna tuntien jopa tajuntaa laskevaan ja unettomuutta aiheuttavaan vatsahappopolttoon. Kokeilin vahingossa tatakin ja muutamalla yskaisylla ja vedenjuonnilla inkivaaripoltto oli ruokatorvesta pois minuuteissa.

Esimerkiksi inkivaarin ph arvo on 5.60 - 5.90, kun taas sitruunalla se on 2.4 eli tosi hapan. Sitruuna kuitenkin muuttuu palaessaan emaksiseksi ja neutralisoi vatsahappoja. Suussa raaka inkivaari on ehka ainakin viitisen kertaa vakevampaa nain kokeilupohjalta ellei enemman, mutta ph-lukua katsellessa maallikko ihmettelee, etta mista on kyse, kun inkivaari on asteikolla emaksisempaa.

Nyt parin viikon kokeilulla tuntuma on se, etta inkivaarin ja myos kurkuman teho on pitkaaikaisempaa. Molemmat auttavat popojen tuhoamisessa, ruoansulatuksessa ja kaasujen poistossa. Nailla aineksilla on myos monia muita terveysvaikutuksia ja taysin ilman sivuvaikutuksia tietysti kun kohtuudessa pysytaan. Netista loytyy helposti tietoa.
Jatkan samaa kuuria ja pistan kuulumisia tuloksista. Akkipolton sammuttamiseen voi kokeilla sitruunan ja ruokasoodan sekoittamista veteen.

Kylla tassa on kohta vahintaan osa-aika valelaakarin epavirallinen patevyystodistus kadessa etsiessa helpotusta elinikaiseen vaivaan, jota laakarit eivat ole pystyneet ratkaisemaan. Nyt kuitenkin tuntuu ensimmaista kertaa silta, etta tuloksia tulee. En itse aiemmin ikina katsellut naturaaliparannuskeinoja.

MrMMRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet14.11.2013 8:35
Siis anteeksi nyt. Olenko nyt ymmärtänyt väärin vai mikä on?

Imeskeltävät tai pureskeltavat lisäravinteet on pääasiallisesti sorbitolia tai muuta alkoholisokeria täynnä ja suurimmaksi osaksi. Ne ovat niitä aineita jotka närästävät eikä se itse vitamiini!!

TepsuRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet14.11.2013 11:05
MrMM, olipa mikä tahansa, niin niihin imeskelytabletteihin en enää koske :) Minähän myös linkitin tuonne ylemmäs sellaisen C-vitamiinin josta sanotaan että pitäisi olla vatsaystävällinen, en ole vielä itse kokeillut.

Burning Viking, hienoa että olet saanut avun. Minä kokeilin Siliceaa ja se on auttanut. Toistaiseksi menen nyt sillä. Ehkä jossain vaiheessa kokeilen tuota inkivääriäkin, vaikka sitten kun polttelu ei ole niin akuuttia. Ehkä jos sitä ottaisi vähän ruokavalioonsa säännöllisesti, se voisi auttaa, ja olen sitä välillä itämaiseen keittoon laittanutkin.

MrMMRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet14.11.2013 14:51
Ei pidäkään koskea noihin lisäainemyrkkyihin. Varmasti löytyy markkinoilta vitamiineja joissa on järkeviä sidosaineita.

VaniljaRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet14.11.2013 15:04
Iherbistä ainakin saa aivan ihanaa Madre Labsin C-vitamiinjauhetta, se oli mielestäni täysin luonnollisista c-vitamiinin lähteistä valmistettua. Käytin sitä koko viime talven, eikä flunssakaan iskenyt kertaakaan. Ei myöskään minulle aiheuttanut ollenkaan närästystä.

C-vitamiiniRe: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet19.7.2021 22:51
Jännä kuinka jokaisen refluksi on niin erinlainen. Itselle ongelma on juurikin tämä C-vitamiini. Nyt kokeiluun tulee kalsiumaskorbaatti mikä on C-vitamiineistä se vähiten hapokas

female77Re: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet20.7.2021 0:37
En kokeili ihan heti mitään imeskeletäviä tai tippoja tms. Kapselit eivät ole minulle yleensä ongelma luontaistuotteissa. Joisssakin valmisteissa on minulle hyödyllistä tai tarpeellista delayed release-kapselit, kuten serrapeptaasissa, jotka eivät närästä. Oikeassa muodossa voi löytyä sopivaa.

female77Re: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet20.7.2021 0:39
Otan ne mitkä voi ruuan kanssa, esim serrapeptaasia ei voi ellei halua käyttää ruuansulatukseen. Rauta just ongelma kun tulee ripulia.

female77Re: Imeskeltävä C-vitamiini aiheutti pahat oireet20.7.2021 0:42
Mun yhdellä tutulla IC, olen alkanut nyt vähentää kahvia ja muuta hapokasta ja epäilyttävää etten ota riskiä saada IC-kystiittiä. Pelkään sairauksia kuten IC ja yritän ehkäistä niitä puhtaalla ja miedolla ruualla ja juomalla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: