Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MasentunutRefluksi ja IBS? 27.9.2021 15:56
Hei!
Ankara refluksi vaivaa ja jouduin päivystykseen pahojen vatsakipujen vuoksi. Nyt lääkäri epäili minulla ärtynyttä paksusuoltakin. No lisää ruokavalio rajoituksia. En minä nytkään paljoa syö. Pääsiskö hän ravitsemusterapeutille kun kohta kuukahdan aliravitsemukseen. Onko kellään muulla refluksin lisäksi tuo toinenkin vaiva?

female77Re: Refluksi ja IBS? 27.9.2021 16:35
Ei mulla ole ainakaan pahana kun olen maidoton ja gluteeniton jne, vähäsen on ärtymistaipumusta, mutta tutullani oli IBS. Hän kuntoutui paleolla, ehkä kuitenkin söi gluteenitonta. Oli pitkään sairaslomalla.

possoRe: Refluksi ja IBS? 8.10.2021 13:15
Mä kävin vasta hakemassa itselleni molemmat diagnoosit. Mulla kombo on sellainen, että ne ruuat, mitkä ei närästä, niin turvottaa ja toisinpäin.
Olen huomannut, että kun vatsa on tosi turvonnut, niin se pahentaa refluksioireita, kun turvonnut maha painaa vatsalaukkua.

Mä kävin ravitsemusterapeutilla hakemassa tolkkua syömiseen, kun ensin ei saa mitään ruokaa alas kun turvottaa ja närästää ja vatsaa sattuu. Näin kun paastoilee, niin jossain vaiheessa nälkä ja energiahukka iskee ja syön varmaan kahden päivän edestä, joka taas pahentaa sekä refluksin, että ibs:n oireita ja sitten saa taas mitään alas. Sellainen noidankehä.

Mulla on nyt tiukkat määräykset mitä pitää syödä ja mihin kellonaikaan, että tulee syötyä monipuolisesti ja säännöllisesti. lisäksi mulla on nyt käytössä kuitulisä ja olen kunnostautunut veden juonnissa.

Kannattaa pyytää lähete ravitsemusterapeutille, ei siitä haittaakaan ole!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: