Keskustelu

KaisaJatkuva huonovointisuus20.9.2021 12.02
Moi!

Olisin kysellyt teiltä, joilla huonovointisuus on osa oireistoa, millaista tuo huonovointisuus teillä on?

Minulle on nyt aika uutena oireena (alkukesästä asti) tullut vähän outoa pahoinvointia, joka ei noudattele mitään logiikkaa. Huono olo voi olla heti aamulla, se voi olla aterioiden välillä ja se voi iskeä kesken aterian tai sen jälkeen. Erityisesti makea etoo, vaikka normaalisti olen aina voinut syödä makeaa vaikka muuten olisi vatsa täynnä tai huono olo. Toisaalta aina sitä huonoa oloa ei ole - välillä voin syödä ihan normaalisti ja isoja annoksia. Oikeastaan tunne on tosi samanlainen kuin raskauspahoinvointi, eli vain joitain ruokia tekee mieli syödä ja jo joistakin hajuista saattaa tulla etova olo. Jonkin verran röyhtäyttääkin, mutta ei mitenkään hirveästi. Kertaakaan en ole tämän takia oksentanut, vaikka etovaa oloa on yleensä useamman kerran päivässä.

Mietin tässä, pitääkö tämän uuden oireen takia nyt suunnata taas tähystyksiin tai muihin tutkimuksiin vai voiko tämä vain olla refluksin luonteen muuttumista?

Tähystetty on kaksi vuotta sitten, jolloin löydöksenä löysä mahanportti ja palleatyrä. Vain hyvin pientä tulehdusta ruokatorven alaosassa. En ole käyttänyt lääkkeitä tähän, koska yleensä en huomaa närästystä tai muitakaan refluksioireita millään tavalla enkä siis pysty havainnoimaan, pitääkö lääkkeitä käyttää vai ei.

Mietin, voiko kahdessa vuodessa mahaan kehittyä jotakin vaarallista, jonka vuoksi tähystys olisi tarpeen tehdä uudelleen? Paksusuolen tähystyksessähän on se hyvä puoli, että melkein kymmenen vuotta voi olla sen jälkeen turvallisin mielin, mutta mahan osalta asia ei taida olla ihan näin?

KaisaRe: Jatkuva huonovointisuus20.9.2021 12.15
Ja jatkan vielä kysymällä, auttaako teillä muilla lääkkeet myös etovaan oloon? Mietin vain, että kun nousuja kuitenkin tulee lääkityksestä huolimatta, ehkä se huonovointisuus kuitenkin edelleen pysyy, vaikka nouseva aines ei olisikaan niin hapanta?

GingerRe: Jatkuva huonovointisuus22.9.2021 10.32
Mulla auttaa Rennie pahaan oloon sekä kun syö pieniä annoksia usein.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: