Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

GingerOT3 - mitä vaan, mistä vaan14.9.2021 23:06
Femppu, jutellaan vaikka hampaiden hoidosta tai vaikka ufoista😂

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan23.9.2021 22:52
Moikka, ei ole tullut kirjoiteltua kun olen ehnyt suursiivousta ja sellaista. Oral-B:n vaihtoharjaksiakin löytyi vielä lisääkin, joten ehkäpä sitä harjaakin pitäisi käyttää.

Onko fibromyalgian oireisiin sopivaa että herään yöunilta esim kymmeneltä aamulla, olen tosi virkeä ja teen kaikkea kunnes 18-19 aikaan iskee lamaannuttuva epänormaali uupumus ja lihaskivut? Riippumatta siitä mitä teen tai onko hauskaa ajanvietettä. Voi nukahtaa paikalleen vaikka ulkona kävellessä, tai sitten on vain voimaton. Tosi hankalaa kesken päivän!

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan23.9.2021 23:02
Näköjään hyvä Marple telkkarissa, mutta katsoin saman jo Katsomosta aiemmin.

GingerRe: OT3 - mitä vaan, mistä vaan24.9.2021 2:18
Fibrossa on tyypillistä että aamulla väsyttää vaikka olisi nukkunut pitkään.
Mikään unimäärä ei tuo virkeyttä.
Toki joskus kun aurinko paistaa saattaa herätä virkeänä.
Väsymys hiipii yhtäkkiä kesken päivän.
Lihaskivut ja kipu nivelien seudulla on tyypillistä.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan24.9.2021 12:16
Mitä sinä teet Ginger kun väsy tulee päälle? Menetkö vain nukkumaan tai päiväunille? Kahvi ei tunnu auttavan yhtään, vaikkei sitä nyt muutenkaan pitäisi juoda.

Aiheuttikohan edellispäivän lenkkeily ettei palautunut rasituksesta. Voihan kaikki johtua myös matalatra ferritiinistäkin tai kilpparista. Vaikee vaan tehdä paljoa kun väsy tulee kesken päivän. Onko muita vaihtoehtoja sitten kun tehdä vain sen mitä pystyy kunakn päivänä? Pystytkö oleen töissä Ginger vai oletko eläkkeellä? Tuskin Suomessa edes fibrosta tai cfs:tä pääsee eläkkeelle, ja rahat on ainakin pieniä jos ei ole ehtinyt olla töissä.

GingerRe: OT3 - mitä vaan, mistä vaan24.9.2021 13:51
Jos väsy tulee päälle, levähdän hiukan esim 10 minuuttia tai syön jotain pientä tai juon vihreää teetä.

Palautuminen on tärkeää ja ettei kuormita itseään liikaa yhtenä päivänä. Jos vaikka siivoan pari tuntia tai käyn pitkällä lenkillä, tai muuten olen jalkeilla monta tuntia, seuraavana päivänä olen tosi väsynyt enkä jaksa oikein mitään. Korkeintaan särkylääkkeen avulla ja pakottamalla itseni. Mä pystyn tekemään näyttöpäätetyötä mutta en mitään fyysisesti kuormittava työtä täysipäiväisesti.
Käytän aika paljon lisäravinteita kipua ja väsymystä vastaan.

Se mistä aloin epäillä fibroa, oli saunakrapula. Eli saunan jälkeen ja seuraavana päivänä olin ihan poikki, lihakset ja pää kipee, enkä jaksanut mitään.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan24.9.2021 14:25
Jos meen 10 minsaksi nukkumaan, herään ehkä vasta vuorokauden tai kahden päästä. Jos taas yritän olla pitkälläni sängyssä nukkumatta, tuskin virkistyn. Parempia herätyskelloja kai sitten.

On sinullakin vaikeeta! 🥰❤❤ ja jaksamista sinulle! Sama juttu kuin minulla että tekemisestä rangaistaan seuraavana päivänä, tai sitten energia loppuu kesken päivän jota pidän vielä kiusallisempana. En tiedä saunomisesta kun en harrasta huonon lämmönsietokyvyn takia, ehkä pitäisi testata. Kahvi voi pahentaa fibrokipuja. Kerran kivut oli poissa viikkoja kun sain leikkauksessa Lidokaiinia tai jotain en muista. Voisikohan siitä saada reseptin, tuskin?

Oletko mitään piristäviä reseptilääkkeitä saanut fibroon, vai onko nämä valmisteet vain cfs:ssä ja narkolepsiassa käytössä? Ainakin narkolepsiassa saatetaan käyttää piristäviä lääkityksiä. Tosin en tiedä yhtään terveellisyydestä ja haitoista. Nykyään teen hieman etätyötä, mutta haluaisin enemmän tuloja, ja pitäisi saada energiaa itsensä työllistämiseen enemmän.

Mulla on vitamiinien lisäksi esim Leader karnosiini ja Tri Tolonen
ja Suomen terv.rav.ubikinon. Tauriini on kotoonta loppu, samoin edi jossa tauriinia ja guaranaa (noista on apua jonkin verran). Onkohan magnesiumin viralliset saantisuositukset liian alhaisia? Voisikohan ottaa enemmän mitä esim Orionin mg purkissa lukee? Dheata pitäisi hankkia lisää kun on loppu, nuoruudentasoista hyötyä tässäkin.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 13:29
Mulla on Ginger sun nimikko pikakahvia, GINGERbread cookie, little s kahvia kotona. Olen juonut sitä, ei ole nyt kamalasti närästänyt vaik siinä mausteita, vähän närästää. On myös inkiväärimustaa teetä, en ole vielä kokeillut.

Mutta vihreä joulu tee, Norqvist, jossa mausteita myös sopii oikein hyvin, olen juonut sitä monta vuotta. Siinä ei ole inkivääriä. Harmi että on kausimaku eikä sitä ole seuraavan kerran kun joulunaikana tai ennen sitä saatavilla, Prismat ja Salet. Pitäisi katsoa onko niitten verkkokaupassa. Suosikkimakuni vihreistä teestä.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 13:36
Ei ollut Nordqvist verkkokaupassakaan kausimakua Vihreä Joulutee, paitsi talvisessa lajitelmapakkauksessa jossa on muitakin makuja mukana. LÄhetänkin kyselyn sinne koska on saatavilla taas.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 13:41
Ensi kauppareissulla ostan taas kofeiinitonta Clipperin luomu pikakahvia, olin jo mieltynyt decafeen, kunnes loppui kotoonta.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 16:56
Jännittävä maku kun nyt maistoin mustaa inkivääri irtoteetä, mutta taitaa vähän närätä.

female77Re: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 19:35
Se oli Forsmann intialaista Inkivääriteetä, jossa myös bergamonttia /hedelmäsöljyä jne.

GingerRe: OT3 - mitä vaan, mistä vaan27.9.2021 19:38
Mun lemppari tee on Forsman Paratiisi vihreä maustettu chenca tee. Toinen hyvä on Vihreä ja valkoinen puolukka vanilja tee. Se on myös joulumaku.
Tammikuussa saa joulun kausimakuja edullisesti. Niissä on yleensä käyttöaikaa jopa 2 vuotta, joten voi ostaa jemmaan useamman paketin.

Rooibos hunaja pussitee ja punaiset marjat- musta tee on lähes ainoita pussiteetä mitä pystyn juomaan. En siedä enää lainkaan pussin makua teessä, kun olen vuosia juonut irtoteetä. Mulla on ihana valurautainen teekannu. Sillä tulee pehmeän upean makuista teetä, kun ei vain unohda vihreää teetä yli 3 minuutiksi hautumaan. Jos alan tekemään jotain muuta kesken haudutuksen, saattaa vierähtää 10 minuuttia. Sitten tee on niin täynnä parkkihappoja, etten uskalla juoda. Hirveän närästyksen siitä saa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: