Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MasentunutApua ruokavalioon22.7.2021 14:23
Hei!
Viisaammat auttakaa! Mulla on erittäin hankalat refluksi oireet olleet jo kuukauden. Epäilen syyksi beetasalpaaja lääkitystä. Ezomepratsolia menee 80 mg ja vatsa keskukseen on lähete laitettu. Yöllä aivan kauheat oireet joskus 3-4 aikaan. Otan ruuan päälle gavisconia. Mitähän voin syödä? Oon syönyt kaurapuuroa ja Kananmunia. Viikko sitten oireet tuntu jo ihan pikkuisen paremmalle mutta erehdyin syömään mansikoita ja grillibroileria ilman nahkaa tietenkin. Mikään ei sovi. Lisäksi sain jalkaan laskimotukoksen (uusi) ja en suostunut tabletti hoitoon vatsan takia vaan sain onneksi piikit. Elämä ei todellakaan hymyile😢 mutta niin vinkkejä kaipaisin nyt teiltä.

SitrusRe: Apua ruokavalioon22.7.2021 16:00
Toi alku on niin rankka. Mä elin aluksi maidolla ja jugurtilla. Mikään muu ei tuntunut sopivan. Sitten aloin tehdä ruoka-ainetaulukkoa. Merkkasin mitä olin kokeillut ja viereen numero 0-3, jossa 0 oli kelvoton ja 3 sopiva. Aluksi ei löytynyt kolmosia lainkaan. Vähitellen lääke alkoi purra ja tulehdus parantua. Huomasin että kannatti merkitä kokemukset ja havainnot tarkkaan. Tällä tavoin löysin kokeilemalla omat "turvaruokani", täysin sopimattomat, joissa oli yllätyksiä (maa- artisokka, bataatti, banaani, hiiva) ja ne mitä saatoin syödä varoen. Suosittelen sullekin tämmöstä päiväkirjaa. Luultavasti sullakin koittaa helpommat ajat, kunhan akuuttivaihe menee ohitse.

MasentunutRe: Apua ruokavalioon22.7.2021 16:26
Kiitos Sitrus vinkistä. Pitää kokeilla. Ainut mistä oon varma on tuo kaurapuuro, mut alkaa jotenkin kaivata muutakin ku 3 viikkoo syönyt puuroa. Sopisikohan mustikkasoppa jos itse keittäisin. Mulle ei sovi ees jogurtti. Ainakaan se Ab luonnonjogurtti aiheuttaa oireita. Etenkin tuo yöllinen oireilu on hankala sanoa et mistä johtuu. Sit mietin ku oon ollut syömättä klo 17 lähtien mut silti aamuyöllä närästää et kannattaisiko kuitenkin yrittää syödä jotain vielä esim puol seitsemältä illalla?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: