Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MinttuRintalastan kohdalla paineentunne10.10.2013 18:19
Hei,

en tiedä kuulunko edes tänne, kun minua ei varsinaisesti ole koskaan närästänyt, paitsi raskausaikana...mutta viimeaikoina ollut vatsavaivoja ja omituista tunnetta ylävatsalla/rintalastan kohdalla. Lisäksi minua röyhtäyttää todella usein ja jatkuvasti on tulle jossain pallean/rimtalastan kohdalla että tarvtitsee röyhtäistä, aina se ei kuitenkaan tule.

Häiritsevin on tuo rintalastan/ylävatsan/pallean tunne. Aina kun olen synyt minulle jää omituinen painon/paineen tunne rintaastan kohdalle. Ikäänkuin se ruoka jäisi siihen möykyksi tai palaksi. Ja tätä kestää jokusen tunnin...Voiko tämä viitata refluksiin? Onko tämä jotenkin hälyyttävää? Syödessä en kuitenkaan koe mitään vaikeuksia, vain tämän jälkitunne jää...

Ostin apteeksita somac 20mg ja olen syönyt sitä 3 päivää, ei ainakaan vielä auta.

AmaiaRe: Rintalastan kohdalla paineentunne10.10.2013 22:10
Kuulostaa kovin tutulta kuvailusi. Itselläni ei ole refluksitautia, mutta ajoittain erilaista ylävatsaoireilua kuitenkin.
Tuleeko sulle oireita aina syömisen jälkeen vai voisiko kenties liittyä joihinkin tiettyihin ruoka-aineisiin? Tulee mieleen Fodmap-hiilarit.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne11.10.2013 7:35
En osaa oikein sanoa vielä, tällä hetkellä tuntuu että aina syömisen jälkeen ja tosiaan kestää n. pari tuntia (tai kun mahalaukku tyhjenee?)...täytyy tarkkailla tilannetta. Se tuntuu kuin tuossa rintalastan kohdalla olisi joku pala tai möykky. Tosiaan niellessä en tunne mitään erikoista.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 9:34
Kysyisin vielä oireistani. Tuo palan tunne rintalastan kohdalla on edelleen, se tulee ruokailun jälkeen mutta tänä aamuna jo heti herätessä se oli. Kun nielen tyhjää se tuntuu voimakkaimmin, mutta koko ajan painaa. Syömiseen se ei vaikuta. Palatn tunne tuntuu vähän sellaiselta kuin joku ruoka kurkkisi ruokatorvesta ylöspäin mutta ei nouse :).

Muita oireitani on nopea täyttymisen tunne vatsassa, kauhea ähky olo ruokailun jälkeen. Mulla on tällä hetkellä myös flunssa. Olen taipuvainen poskiontelotulehduksiin myös.
Minua röyhtäyttää myös, mutta ei närästä eikä polttele.

Lähinnä nyt huolestuttaa tuo palan tunne ja nopea täyttymisen tunne. Kipuja mulla ei ole. Tietenkin pelkään heti syöpää :/

Nämä alkoivat siten että ensin oli viikon vatsa löysällä, joka ruokailun jälkeen juoksutti vessaan. Sitten se normalisoitui, alkoi flunssa, ja sitten alkoi maanantaina 2 päivää flunssan alusta tämä tunne, ja tuntuu jotenkin voimistuvan.

Voisitteko auttaa, alan jo panikoida...mulla on taipuvaisuutta ajatella aina pahinta.

refluksikurkkuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 11:53
Minttu, refluksioireiluja on päälle kolmisenkymmentä, joten närästys ja polttelu ei ole vaatimuksia tähän tautiin/jonkinasteiseen oireiluun. Kurkkurefluksin kv puolella lääkäreiden keskuudessa klassinen lausahdus hämmästyneiltä potilailta on nimenomaan "Mutta eihän mua koskaan närästä!".

Lääke ei välttämättä tehoa noin pienellä ajalla vaan vasta pidemmän ajan kuluessa (toki se neutraloi/minimoi happoa mutta jos sinne ruokatorveen on jo noussut pitemmän aikaa sitä, limakalvot ei reagoi tuosta vaan muutaman päivän hoitoon).

Flunssa voi aiheutella joillakin oireiden pahentumista eri mekanismien kautta. Ainakin kurkunpuolen "palan tunne kurkussa" voi voimistua flunssan myötä. Tätä pääasiallisesti krikofaryngeuslihaksen aiheuttamaa palan tunnetta sulla ei varmaan kuitenkaan ole jos se on selvästi ruokatorven puolella? Toisaalta sun kuvailema oire (ei vaikuta syömiseen mutta tuntuu tyhjää niellessä) sopii tuohon. Oletko syönyt jotain lääkettä flunssaan tai hörppinyt happamia mehuja?

Ruoka voi seilata ruokatorvessakin vähäsen ... tunne voi tulla myös, jos siellä on lihasliikkeisiin tullut jotain väliaikaisempaa häikkää. Syöpäjuttuja ei kannata alkaa tässä yhteydessä miettimään (helpommin sanottu kuin tehty).

Minkäkokoisia annoksia syöt ihan konkreettiseti ja missä ajassa? Auttaako ähkyyn mikään tällainen muutos? Oletko itse huomannut että vatsa pysyisi täytenä pitempään (esim jonkinasteinen gastropareesi)?

Olisiko sun ensiapuna mahdollista nukkua vähän yläkeho vähän kohotettuna (sängynpäätyä ylös vaikka aluksi 10 cm tai sitten omia virityksiä esim tyynyillä)? Ja katsella noita vaikka päävalikon kohdasta REfluksi:Itsehoito vinkkejä mitä voit tehdä?

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 14:12
Paineen tunne rintalastan kohdalla kuuluu refluksin perusoireisiin.

Silloin kun itselläni refluksi paheni krooniseksi taudiksi, oli juuri tuota. Lisäksi oli hengästymistä ja tukahtumisen tunnetta pienessäkin rasituksessa, vaikka muutaman sadan metrin reippaan kävelyn jälkeen. Määrättiin kiireellisesti päivystykseen koska epäiltiin sydäntä. Päivystävä lääkäri määräsi EKG:n - normaali. Verikokeet - normaalit. Keuhkot - normaalit. Sitten hän painoi mua rintalastan kohdalta- ulvoin kivusta. Refluksidiagnoosi.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 15:04
Kiitos vastauksistanne!

Varsinaista närästystä olen viimeksi kokenut n. 9kk sitten kun olin viimeisilläni raskaana, silloin närästys oli jokapäiväistä. Joskus 5vuotta sitten mulla oli muutaman viikon jatkuva närästys, johon sain Nexiumit ja sillä korjaantui. Muuten en ole kärsinyt koskaan närästysoireista enkä myöskään mistään vatsaoireista.

Mulla on joskus ollut kurkussa palan tunnetta, mutta se kai on ollut globusta. Tämä tosiaan tuntuu alempana, oikeestaan rintojen välissä. Ja minusta se alkaa yleensä 1-2 tuntia ruokailun jälkeen tai tänään heti aamusta.

En omasta mielestäni hörppinyt mitään mehuja enkä syönyt lääkkeitäkään ennen kuin oireet alkoivat. Ainoa poikkeavuus oli se viikon löysä vatsa ja aloitin gefilus maitohappobakteerit. Mulla on ollut selkä ja niska-hartiavaivoja koko syksyn ja elokussa jouduin syömään buranakuurin ja lihasrelaxanttikuurin, mutta siitäkin on jo aikaa.

Viime päivinä olen syönyt aamuisin kaurapuuron ja mehukeiton ja sekin on saanut jo ähkyn olon ja koko ylävatsa tuntuu täydeltä ja pinkeältä. Muuten syönyt ihan normiruokaa samanlaisia annoksia kuin aiemminkin. Ehkä on tosiaan tullut sellainenkin että olen kylläinen pidemmän aikaa ennen seuraavaa ateriaa.

En tiedä miten tämä yhtäkkiä alkoi, kai olisin huomannut jos mulla olisi ollut tätä jo aiemminkin...

Jotain tyynyjä voisin kokeilla yöksi, mutta yöllä tämä ei ainakaan nyt varsinaisesti vaivaa.

Äsken tuli uutena oireena että ihan pikkuisen poltteli ruokatorvea,, tai se tuntui sellaiselta viileältä.

VaniljaRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 17:57
Voisiko sinulla olla helikobakteeri, sehän saattaa aiheuttaa tuota täysinäisyyden tunnetta pian syömisen jälkeen? Oliko tähystystä tehty missään vaiheessa tai tutkittu muuten tuota helikoa?

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.10.2013 17:59
Ei ole ikinä tähystetty, tää on niin tuore tapaus.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 13:00
Kävin lääkärissä, kun palan tunne rintalastassa vaivaa edelleen sekä vatsan täyttyminen, ihan ähky olo vaikken paljoa syö. Lääkäri tunnusteli vatsan, eikä se aristanut, hän määräsi mulle sitten Nexium kuurin, ekat 2 viikkoo 2x20mg päivässä, sitten 2 viikkoo 1 päivässä. Jos ei helpota niin sitten takas.

Nyt on alkanut ihan aavistuksen tuntumaan tuota pientä polttelua ruokatorvessa vai oisko se sit enemmän viileän tunnetta, mutta ihan vähän. Ikävintä on nyt tuo ähky olo ja palan tunne.

Toivottavasti Nexium auttaa...ja voisin unhtaa kaikki vakavammat sairaudet ainakin toistaiseksi. Koska tuon Nexiumin pitäisi alkaa helpottaa oireilua?

ArwenRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 14:36
Mulla tuollainen täysinäisyyden tunne helpotti, kun aloin syödä ruoansulatusentsyymejä. Voisko sullakin olla niin, että ruoka ei vain sula kunnolla? Jos Nexium ei auta tai vain pahentaa asiaa, niin sitten kokeilisin noita ensyymejä. Eivät ne ainakaan pahaa tee :)

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 14:40
Monet käyttää Nexiumia hyvällä menestyksellä.

Monet ei. Nexium aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia ja voi jopa pahentaa oireita. mulle kävi niin. Nielemisvaikeus paheni, suu ja ruokatorvi kuivui, heitehuimausta, mahakipua...
Jos ei oireet ala helpottaa parissa pvässä, kannattaa vaihtaa lääkettä. Oletko vielä kokeillut mitään muuta? Jostain syystä useimmat lääkärit kirjoittaa juuri Nexiumia. Ilmeisesti Nexiumin valmistaja voitelee lekureita anteliaimmin, tiedä häntä.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 16:58
Arwen, kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla noitakin!

Sitrus, toivottavasti ei tulis mitään Nexiumista. Mulla oli se käytössä 2005 kun mua närästi ihan kamalasti muutaman viikon ajan, se onkin ainoa kerta raskauksien lisäksi kun mua on närästänyt. Somacia 20mg (käsikauppatavaraa) söin viime viikolla muutaman päivän, mutta lopetin ja ajattelin ensin käydä lääkärissä...Täytyy tarkkailla nyt miten käy ja tarvittaessa vaihtaa merkkiä.

Tää on ihan kamala tää täysinäisyyden tunne, nytkin pitis syödä, ihan pikkuisen tuntuu nälkääkin, mutta päällimmäisenä edelleen kauhea inkeys ja ähky ylävatsalla vaikka välipala syöty tunteja sitten..

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 17:25
Vielä sen verran että söin äsken kanakeittoa ja tuo ylävatsa oli todella täyden tuntuinen, sitten ruoan jälkeen tuntui että alkaa röyhtäyttää, eikä meinannut millään tulla ulos, lopulta sain kiemurtelemalla sen ulos ja se tuli ihan tuolta alhaalta saakka ja helpotti heti ylävatsan pinkeyttä. Eli onko siellä ilmaa jotenkin jumissa?

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 17:36
No minä luulen että täysinäisyyden tunne tulee siitä kun ruokailun jälkeen kaasua tai nestettä nousee sulkijan löysyyden takia ruokatorveen. Normaalilla ihmisellähän ruokaa nousee ruokatorveen vai silloin kun on syönyt itsensä ähkyyn. Mutta tunne on sama: elimistö ilmoittaa, että maha on täynnä. Ensimmäisessä tapauksessa maha ei oikeasti ole täynnä, mutta se tuntuu vain siltä.

Mikäli oikein muistan ne reseptorit jotka toimittaa aivoihin tiedon kylläisyydestä sijaitsevat mahalaukun yläosassa. Samoilla alueilla sijaitsevat reseptorit jotka ilmoittavat että maha on tyhjä, pitää syödä eli on nälkä. No, sitten kun tätä aluetta leikellään fundoplikaatiossa, joillain ilmeisesti onnistutaan tuhoamaan nälästä ja kylläisyydestä kertova kohta mahassa. Nämä ihmiset eivät sen koommin tunne nälkää.
Täälläkin on joitain leikattuja, jotka ovat kertoneet että näläntunnetta ei enää esiinny. Jos ei syö, tulee vain lopulta heikotus. Kirurgit eivät kauheasti mainosta, että tällainenkin komplikaatio voi tulla.

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 17:47
Kiitos Sitrus, tuo selittääkin aika paljon!

Minusta vielä kaikenlisäksi tuntuu että tämä ähky olo vaivaa eniten aamuisin ja päivisin, illat sekä yöt on paljon parempi, mistä lie johtuu.

Täytynee jossain vaiheessa pitää ruoka- ja oirepäiväkirjaa jos ei Nexiumilla ala korjaantua tai jos tämä on pidempiaikainenkin vaiva, kuten aavistelen.

Tämä palsta on kyllä loistava, kiitos paljon kaikille auttaneille jo! Olen muutenkin kovasti selannut aiheita.

Olen koittanut muutenkin ajatella onko mulla ollut jo tähän viittaavia oireita aiemmin:

- kova närästys monta viikkoa 2005
- kahdessa raskaudessa valtava närästys
- poskionteltulehduksiin taipuvaisuus, ahtaat poskiontelot ja jatkuvasti turvotusta
- yläselän vaivat (vaivanneet kesästä saakka, nikamissa häikkää)
- joskus aterian jälkeen limaa tulee kurkkuun että koko ajan pitää rykiä ja selventää ääntä
- joskus ruokailujen jälkeen kun avaan suun, niin tulee tahattomasti sellainen ''ilmakurlutus'' suusta

Ehkäpä näissäkin voisi jotain olla.

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne14.10.2013 18:01
Muistin tässä vielä, minkälaisia outoja tuntemuksia oli sinä syksynä, joka jona refluksini paheni taudiksi. Silloin en tietysti tiennyt mistä oli kyse.

Ylävatsan ympärillä tuntui koko ajan kuin kiristävä vanne. Luulin että käytän liian tiukkoja housuja, tai olen lihonut. Luulin että rintsikat puristavat, kunnes havahduin huomaamaan, että vanne kiristää silloinkin kun päällä on pelkkä yöpaita.

Huomasin, että kengännauhojen solmiminen oli yllättäen muuttunut tukalaksi toimitukseksi, jota säesti ähkinä ja puhkina.

Istuma-asento muuttui tukalaksi. Erityisen piinallista oli istua maassa.
Harrastan melontaa. Myös kanootti-istunta muuttui vaikeaksi.

Eikä mulla ollut mitään tietoa, että sairastan refluksitautia. Silti se oli jo niin paha, että ruokatorveen oli ehtinyt tulla solumuutoksia, mikä on sellainen harvinaisempi komplikaatio, joka seuraa vasta pitkään jatkunutta refluksia. Kyllähän mua närästi tämän tästä, mutta olin luullut että se on normaalielämää, kun sitä oli jatkunut parikymmentä vuotta. Ilmeisesti kipukynnykseni on korkea, kun olin sietänyt oloa valittamatta niin kauan. Yksi kaverinikin jolla myös on todettu refluksi, sanoi tulokseni kuultuaan että "outoa ettet ole valittanut oireita".

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne16.10.2013 8:13
Sitrus, onpa kurjan kuuloista. Onko sulla nyt millainen tilanne?

Mulla nyt kolmas päivä Nexiumia. En ole varma onko auttanut mitään vielä, ehkä aavistuksen se ähkyn tunne on lieventynyt...Mutta se palan tunne rintalastan kohdalla vaivaa edelleen, mistä se oikein johtuu? Onko se se ylösnouseva tavara joka siellä painaa? Se tuntuu aina n. 1-3h ruokailun jälkeen, eli ihan heti ruokailun jälkeen ei tunnu. Eilen illalla oli taas röyhtäykset jumissa ja valtava palan tunne (olin käynyt tuttavalla iltateellä ja istunut ensin autossa paljon ja sitten siellä), yritin kiemurrella ja röyhtäillä niin ekan kerran nousi tavaraa suuhun. Mutta se ei ollut sellaista hapanta oksennuksen makuista vaan ihan laimeeta, ihan kuin vastanieltyä...

Täytyy varmaan ostaa niitä entsyymejä jos ähky jatkuu, ja toivoa että palantunnekin häviäisi...täytyy malttaa vissiin joku aika syödä Nexiumia ennen kuin odottaa muutoksia?

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne16.10.2013 8:42
Sellainen vielä, että tänään on tuntunut ikääkuin ois elohiiri alavatsassa, navan alapuolella...se ei varmaan liity tähän, mutta onko muilla mitään vastaavaa?

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne16.10.2013 10:38
En mä tiedä, voi tuntuakin. Mullakin on joskus sellaista pientä väpätystä mahassa, todella muistuttaa elohiirtä.
En ole ikinä tullut sanoneeksi kellekään, kun oireita on muutenkin niin paljon ettei kaikkea jaksa luetella...

MinttuRe: Rintalastan kohdalla paineentunne16.10.2013 14:15
Anteeksi kun kovasti kyselen, mutta mistä tää palan tunne rintalastan kohdalla voi johtua? onko se ylösnousevaa ruokaa joka painaa? vai ilmaa?

SitrusRe: Rintalastan kohdalla paineentunne16.10.2013 15:13
Luulen että se on ärtynyt mahanportti joka oireilee. Sehän on juuri siinä kohtaa.
Eikä täällä ole tarpeen pyytää anteeksi kysymyksiä. Sitä vartenhan tämä palsta on.

IpeRe: Rintalastan kohdalla paineentunne21.1.2015 23:40
Moi Minttu!

Minua vaivaa tismalleen samat oireet. Välillä oireet niin kovat että paineen takia ei pyaty puhumaan. Tulee ajoittain kestää noin viikon ja sitten katoaa.

Voitko kertoa oletko päässyt kirouksesta eroon ja jos pääsit niin millä?

TuattoRe: Rintalastan kohdalla paineentunne22.1.2015 9:40
Itseäni hieman ärsyttää kun refluksin ja närästyksen väliin vedetään yhtäläisyysviiva. Toki klassinen polte rintalastan takana on yksi refluksin yleisimmistä oireista muttei tosiaankaan ainoa kuten aiemmin todettu eikä sitä esiinny läheskään kaikilla. Kaikki lääkäritkään ei tätä tunnu tajuavan.

Itseäni ei ole koskaan "närästänyt", niinpä meni koko viime syksy tutkimuksissa rampatessa rintakipujen, heikotuksen ja pahoinvointikohtausten takia. Kuvattiin magnneettikuvauksella, ultraäänellä ja tomografilla. Elektrodeja oli rinnassa niin usein että aloin ajelemaan rintakarvoja pois kun rupesi tympimään se brasilialainen vahaus elektrodeja irrotettaessa. Verikokeita tehtiin sen seitsemää laatua, sokerilitkuja juotiin ja neurostatusta mitattiin. Vasta kun lääkäri tajusi laittaa tähystykseen asia selvisi. Ja jälkikäteen ajateltuna refluksiin viittavia oireita on ollut vaikka miten pitkään: ajoittaista hengenahdistusta, palan tunnetta kurkussa, ylävatsavaivoja, rintakipuja ja "muljahteluja" pumpussa. Mutta ei "närästystä".

Minkä ikäinen muuten olet, Minttu? Alle viisikymppisiä ei useinkaan helposti tähystetä, se on kuitenkin hyvä tehdä ainakin kerran kroonista refluksia poteville.

supeRe: Rintalastan kohdalla paineentunne3.4.2020 19:17
Saisiko tilannepäivitystä kirjoittajilta. Miten voitte nyt?

KokkoRe: Rintalastan kohdalla paineentunne9.4.2020 20:21
Kysymys sitrukselle. Olit kirjoittanut näin; Silloin kun itselläni refluksi paheni krooniseksi taudiksi, oli juuri tuota. Lisäksi oli hengästymistä ja tukahtumisen tunnetta pienessäkin rasituksessa, vaikka muutaman sadan metrin reippaan kävelyn jälkeen. Määrättiin kiireellisesti päivystykseen koska epäiltiin sydäntä. Päivystävä lääkäri määräsi EKG:n - normaali. Verikokeet - normaalit. Keuhkot - normaalit. Sitten hän painoi mua rintalastan kohdalta- ulvoin kivusta. Refluksidiagnoosi,

Kuulostaa jotenkin niin tutulle. Itsellä ollut nyt kävellessä ja sykkeen vähän noustessa kova kipu rinnassa, menee ohi kun pysähtyy hetkeksi. Lisäksi tiettyjä ruoka-aineita syödessä tunnen kuinka ruoka etenee ruokatorvessa jotkut ruoka-aineet aiheuttavat jopa kipua edetessään. Olen ehtinyt jo soittaa jopa päivystykseen kun epäilin sydänvaivoja, mutta kuitenkin jäänyt sellainen olo, että jos olisi sydänvaiva niin en enää kirjoittelisi missään, vaikuttaa siis vaarattomalta mutta tosi ikävältä vaivalta. Mikä muilla on auttanut tähän vaivaan? Joku lääke vai joku toinen asia.

GingerRe: Rintalastan kohdalla paineentunne10.4.2020 0:52
Itselläni on auttanut asenteen muutos. Vähän EVVK-asennetta velvollisuuksia kohtaan. Oon ollut tunnollinen huolehtija.

Jos voi antaa itsellään vähän löysää. Jotenkin vähentää stressiä. Relata. Levähtää.

Voimia ja parempaa vointia!❤❤❤

AnnikaRe: Rintalastan kohdalla paineentunne12.4.2020 19:41
Puhutteko nyt sellaisesta ilmapallomaisesta tunteesta rinnassa? Vaikeasti kuvailtava tunne: Ei hengenahdistus, ei paineentunne, vaan jotenkin lysähtänyt tunne rintalastan kohdalla. Joskus lisäksi muljahduksia, joista ei tiedä mikä muljahtelee: olen ajatellut että vagushermo muljahtelee. Olen ajatellut, että se olisi hapoton maha. Pitäisi kenties mennä lääkäriin selvittämään helikobakteerin mahdollisuus.

SakariRe: Rintalastan kohdalla paineentunne4.7.2021 15:56
Lueskelin tätä kun itselle on yhtäkkiä ilmaantunut sellainen
että kun syö niin tulee usein pallean kohdalle paineen tunne. Toisinaan saattaa ilmaantua myös muulloin.
Lisäksi alkaa tuntua täydeltä toisinaan hyvin äkkiä syödessä tai sen jälkeen.
Muita oireita ovat että välillä vatsa tuntui yläosasta kipeltä nukkuessa. Mutta kun kävin pytyllä vääntämässä, ja lepäsin niin meni ohi.
Saattaa olla myös välillä tunnetta että röyhtäsyttää ja kurnii pallean seudulla.
Mutta siis tuo paineen/tunne kuin lihakset kirityisi möykyksi pallean kohdalla,
on se yleisin ja ärsyttävin oire.
Itsellä on ollut Närästystä vuosien mittaan aika-ajoin. Joihin olen syönyt
enterolääkkeitä eli näitä vatsahapon vähentäjiä. Ja närästyksen ilmaantuessa
ottanut neutraloivaa ainesta kuten maitoa tai jäätelöä.
Mutta silti siis tilanne nyt tällainen. Tällaisia ylävatsa ongelmia ei ole ollut aiemmin
Yksi seikka lisäksi on että tuntuu,
että tämä oire tulee herkemmin kun jos ihan vaan istuu esim. nojatuolissa.
Kävin myös lääkärissä joku viikko sitten ja lääkäti paineli pallean alueelata ja sivuilta
ja hieman oli kipua keskikohdasta sivummalla.. Käski syödä säännöllisesti
närästyslääkettä. Mutta asia ei ainakaan toistaiseksi ole poistunut/asettunut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: