Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KurkunkuorijaKurkkurefluksi... Vai? 22.6.2021 8:32
Omalle kohdalle on sattunut riesaksi oireita jo moneksi vuodeksi. Kyseessä ovat siis pääasiassa nielemisen vaikeus (Ruoka tuntuu valuvan ajoittain alas kiusallisen hitaasti), Pahoinvointi aamuisin sekä paha hengityksen haju, sekä häiretsevämpänä kurkun outo tapa joko kudita, polttaa tai tuntua muuten epämukavalta, jota lähinnä edesauttaa... Puhuminen? Tiedän, ei kuulosta kovin tyypilliseltä, mutta muuta diagnoosia eivät lääkärit ole keksineet monen vuoden välillä tapahtuneiden monien tutkimusten perukoilta. Ääniterapiasta tai muustakaan sen alueen tutkimuksista ei ole paljastunut mitään normaalosta poikkeavaa. Tähystys löysi tosin noin sentin kokoisen jäljen ruokatorvesta joka refluksiin viittasi, mutta se tuntuu jotenkin kaukaa haetulta sillä kurkusta ei koskaan löydetty mitään kurkkurefluksin merkkejä. Onko jollain kuitenkin vastaavia kokemuksia ja täysin tarkka diagnoosi?

GingerRe: Kurkkurefluksi... Vai? 22.6.2021 21:27
Hei, tuttuja oireita liittyen refluksiin.

Myös raudanpuute aiheuttaa niekemisvaikeuksia. Kannattaa mittauttaa ferritiini. Mulla on ollut 20 vuotta matala ferritiini. Nyt olen saanut jonkin verran nostettua Rauta-arvoja.

Näkyykö hampaissa mitään hapon jälkiä, syöpymistä? Hammaslääkäri saattaa kommentoida. Puretko muuten yöllä hampaita yhteen? Refluksi pahentaa bruksausta.
Mulla on sellaisia valkoisia viiruja välillä kurkussa silloin kun refluksi pahempana ja yöllisiä hapon nousuja.

female77Re: Kurkkurefluksi... Vai? 22.6.2021 22:30
HYvänen aika, onko sulla ollut 20 vuotta matala ferritiini! Eikö sen nostaminen aina onnistukaan? Enpä valita enää mistään...

Mulla on jotain tummia kohtia, puhuikohan hammaslääkäri syöpymisestä vai jostain muusta, en muista. Olin nyt kesäkuussa mukavalla tutulla h.lääkärilläni.

Miten olet viettänyt hellepäiviä, Ginger?

GingerRe: Kurkkurefluksi... Vai? 23.6.2021 1:36
Moi Femppu,

Ainakin pienet punasolut mulla on ollut aina ja se on kuitattu että se on sun ominaisuus. Mulla on yleensä ollut HB ihan ok lukuunottamatta muutamaa vuotta.

Kun eka kerran tutkittiin rauta-arvoja silloin katsottiin että transferriiniä on riittävästi eli rauta riittää. Ite menin pari vuotta sitten omalla kustannuksella mittauttaan ja sit lääkärille. Ferritiini oli 44 ei kauheen huono mutta sitä hoidetaan jos on alle 50. Tavoite 75-100 ja yli.

Mä olen ulkoillut kissan kanssa, ollut sisällä viileässä kuumimpaan aikaan ja ulkoillut taas illalla. Pari kertaa on käyty mun isän puutarhapalstalla leikkaan ruohoa ja leikkiin että ollaan mökillä tai piknikillä. Lisäksi oon hoitanut mun vanhempien terveysasioita, verikokeet, lääkäri jne.

Mut ihanaa kun on kesä ja lämmintä 🤩🌞😻
Tänään hikoilin kovasti, mut ei täällä pohjoisessa ole onneksi 30 asteen helteitä.

Luin just että nukkumista voi helpottaa kylmä kostea pyyhe niskassa ja selässä.

Pärjäilkää👍❤️🌞

female77Re: Kurkkurefluksi... Vai? 23.6.2021 17:48
Nukkumiseen en itse tarvitse helpotusta, päin vastoin, väsyneenä palelen helposti. Minulla on paksu täkki nukkuessa nyt helteilläkin, sisällä siis 30+C. Valveilla ollessa kuumuus näännyttää.

Tuossa yhdessä talossa kisu nukkuu ulkotarhassa johon se pääsee tuuletus ikkunasta. MUn kissojen kanssa lenkkeiltiin aikoinaan kelataluttimen kera.

Sinulla ei onneksi ole hirveän huono ferritiini. Mulla oli jotain 10 tienoilla, samon transf. aivan alarajalla.

TähtiRe: Kurkkurefluksi... Vai? 7.7.2021 10:46
Nielemis ongelmia täälläkin, lähinnä kevyet murut jää jumiin kurkkuun. Kävin nielemis en kuvauksessa jossa näkyi retentio kysta, mikä ei kai vaikuta asiaan koska siittä ei mitään muuta mainittu. Lähete puheterapiaan (koska puhuminen välillä raskasta). Tällä hetkellä tunnen että pulloon puhaltelusta on hyötyä jonkin verran kurkun ärsytykseen. Minulla on ollut varastorauta alimmillaan 4 paikkeilla mutta nämä ongelmat ilmenivät kun olin saanut nostettua ferritiini 40 paikkeille.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: