Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EpätoivoinenPitkäaikainen närästys - ei diagnoosia refluksista8.6.2021 7:16
Hei! Olen 18-vuotias tyttö, jolla on nyt melkein vuoden ajan ollut närästystä lähes päivittäin. Oma närästykseni ei oireile poltteena rintalastan alla, vaan tunnen sen paineena ja poltteluna kurkussa. Tämä aiheuttaa jonkin verran myös nielemisen epämukavuutta.

Olen jättänyt ruokavaliostani kahvin ja energiajuomat kokonaan pois, lisäksi olen yrittänyt karsia myös muita raskaita ruokia olon helpotukseksi. Olen viime syksystä asti ravannut lääkäreillä ja olihan minulla välissä yksi muistaakseni kuukauden kuurikin, ESOMEPRAZOL ORION 20 mg enterotabletteja. En kuitenkaan kokenut niiden auttaneen ja siksi mietinkin, voisikohan minulla olla kurkkurefluksi (Laryngofaryngeaalinen refluksi)?

Olen menossa vatsalaukun tähystykseen, kunhan saan uuden ajan sovittua edellisen peruunnuttua. Olisiko kellään antaa vertaistukea? Tuntuu kamalalta kun ei pysty aivan samalla tavalla elämästäkään enää nauttimaan.

mala55Re: Pitkäaikainen närästys - ei diagnoosia refluksista8.6.2021 17:36
Aina kannattaa tutkia myös kilpirauhasarvot.

Tähystyksessä selviää ainakin alasulkijan mahdollinen väljyys ja onko palleatyrää.Lisäksi mahan limakalvon kunto, ruokatorven kunto, keliakia ja helicobagteeri tutkitaan myös.
Kurkkurefluksi vaatii alkuun suurempaa alkuannosta,yleensä tupla annos elikkä 80mg viikon ja sen jälkeen 40mg ylläpitoannoksena esim.juuri vaikka Esomeprazolia. Lääkäri kuitenkin lääkityksen päättää!
Olet kuitenkin aikuis elämäsi alussa, tuskin mistään vakavasta on kysymys!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: