Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

mies Ilman hoitoa jäänyt31.5.2021 10:18
Olen usean vuoden kärsinyt pahasta refluksista ja nyt se on pahentunut niin että se on päivittäistä. Olin gastroskopiassa eräässä HUS:in sairaalassa.
Viimesssä skopiassa todettiin tulehdusta ja Barretin ruokatorvi sekä palleatyrä ilman kuoliota.
Tietääkseni Barretin
ruokatorvi on esiaste ruokatorvisyövälle.
Minulle oli tehty useaan kertaan ph- impedanssi manometria( kummatkin tutkimukset vaatii kaksiviikkoa ennen toimenpidettä luopumista lääkkeistä joihin en kipujen vuoksi kykene ) Näin ollen tutkimuksentulokset antaa virheellisen tuloksen koska en voinut luopua lääkkeistä Somac 40 mg. ?? t
Siellä eräs lääkäri totesi seuraava viimeisessä puhelussa.
Että sinulla ei ole refuluksia eikä muutakaan. Sanoin hänelle, että viimeisessä gastroskopaissa todettin Barretin ruokatorvi- hän totesi hän että se ei aiheuta kipua.
Halusin hänen kiinnittävän siihen että Barretin ruokatorvi ei synny ilman refluksia. Minulla on ihan selvästi vaikea refluksin kaltaisia kipuja, äänen käheyttä ja sen häviämistä , Kipujen johdosta en saa nukuttua enkä pysty suoriutumaan päivittäisestä toimista.
Koko ajan on todettu on refluksitauti ja palleatyrä ilman kuoliota. Ihmeellisesti taudin diag muuttui tämän herran toimesta parin tapaamisen jälkeen. ja tuntui jopa suoraan sanottuna loukkaavalta että hän heitti minut ulos ilman mitään hoitoa jatkohoidon suunnittelua.
Viimeinen kommenti joka oli hänellä että "gastroskopiaan voi kuolla " Tämä oli todellinen uutispommi. En ole mistään löytänyt tällaista toteamusta tai tutkimusta. Kaikki vaikutti siltä että minusta haluttiin päästä pois ilman mitään jatkosuunnitelmaa tai oikea diagnoosia.
Tämä jos mikä on todella potilaan heittelejättö.-
Koko ajan tämä lääkäri on keksinyt mitä ihmeellisempiä syitä ja diagnooseja ilman todellista tietoa. Olen todella väsynyt ja luovuttanut ja koko ajan pelkään milloin tulee diag ruokatorvisyöväst mutta vielä ikävämpää ovat jatkuvat voimakkaat kivut.

female77Re: Ilman hoitoa jäänyt31.5.2021 21:40
Tosi outoa lääkärin käytös! Voihan tietysti olla etä hän tietää enemmän kuin muut? Mutta enemmin veikkaisin valelääkäriä tai eniten sitä ettei halunut tutkia. Esim terveyskeskukset ovat täynnä lääkäreitä jotka eivät halua tutkia, syynä rahan takia annetut ohjeet. Hyvä tietää ettää kopiaan voi kuolla, en ole noudattanut lähetettäni. Neuvoisin menemään yksityiselle kipujen takia. Mutta refluksi ja lukot aihettavat kyllä kipuja, ja moni muu. Lue keskusteluja tältä palstalta. OLetko kokeillut paleota ruuansulatusentsyymit, minullakin oli ennen kovat kivut jatkuvan happovirtauksen takia.

GingerRe: Ilman hoitoa jäänyt1.6.2021 14:47
Minulla on todettu palleatyrä 16 vuotta sitten.
Mutta ei se juurikaan aiheuta kipua.
Joskus on ollut pientä poltetta ylävatsassa.
Oireeni ovat röyhtäily, vatsan turvotus, täyden vatsan tunne.
Sekä liman nousu kurkkuun.
Kurkkukipua voi olla aamuisin.
Ja rykimistä.

Toki alussa oli närästystä ja poltetta.
Ehkä ne voi tulkita kivuksi?
Mutta harvoin mulla enää on varsinaisesti närästystä.
Toki jos syön pizzaa tai munkkia.

Vatsakivut ovat usein merkki henkisestä stressistä.
Työstressistä.
Ainakin itselläni stressi lisää vatsavaivoja.

Minulla on pääkipua/migreeniä.
Se on todellista kipua.
Samoin nivel- ja selkäkivut.

Mutta en väitä ettei sinulla ole kipua.
Monella täällä on kipuja.
Voihan ne olla refluksista johtuvia.
Kyllä minulle väärä ruoka voi tehdä kipua.

Missä sun kipu sijaitsee?

Enkä tarkoita tosiaan vähätellä kenenkään refluksia, kipua tai vaivoja.

Ehkä aika kultaa mun muistot.
Enkä enää muista vanhoja kipuja.
Mutta pari kertaa mulla on ollut todella kipeä vatsa.
Silloin sitä ei voi jättää huomiotta.
Mutta ne on johtunut suolistosta, ei refluksista.

miesRe: Ilman hoitoa jäänyt2.6.2021 13:23
Female77-En ole koskaan kuullutkaan paleota ruuansulatusentsyymit kunnes googlella katsoin. Kyllä se oli ihan oikea lääkäri ja mainostettu hyväksi mutta koko hänen puheet ja käytös oli todella epämiellytävä ja vähättelevä - En tiedä mitä tehdä. Helposti potilas syyllistetään kun omat tiedot eivät riitä. Todella ihmeellistä käytöstä. Tuo gastroskopia juttu oli ihan hänen omasta päästään keksitty.

Ginger. kipu sijaitsee alavatsalla ja on tyypillistä refluksi peräistä. Kipu tuntuu makuuasennossa

female77Re: Ilman hoitoa jäänyt2.6.2021 13:40
Refluksi (sekä ärtynyt suolisto) tekee helposti ilmaa vatsaan, se on kipeää. minulla oli ruokatorvi+kurkku+rintakehä tosi kipeä jatkuvasta happovirtauksesta ennen. Ylävatsassa minulla oli peptisiä oireita tai sitten stressivatsa, joskus vihlasi navan läheltä (ehkä jo vatsahaava uhkasi, stressi pahentaa). Alavatsalla kipulee isot myoomat kohdussa ja sen ulkopuolella, ei ole helppoa yhtään.

En voi syödä monia vihanneksia vatsan takia, eniten avokadoa, salaattia, kypsiä porkkanoita jne. Lihat ja lohet ja kalat ovat hyviä ja luomu oliiviöljy, riisi. Välillä lihan syönti ällöttää. Joskus teen vohveleita tai pizzaa glut.jauhoista ja munista ilman maitoa. Alpro soya-jogurtti maistuu, mut ei ole paleota. Kookoskeitto kruunuvihanneksilla, persiljalla ja curryllä.

Meidän lähimmän kaupungin Mehiläisessä hyvä gastro, harkitsen tähylähetteen käyttämistä joskus.

GingerRe: Ilman hoitoa jäänyt2.6.2021 17:20
Alavatsakipu refluksissa. Se varmaan johtuu Ppi-lääkkeiden aiheuttamasta mahahapon vähyydestä. Joten bakteerit pääsevät kulkeutumaan ohutsuoleen, mihin me eivät kuulu. Tästä seuraa ilmaa suolistossa ja maha turpoaa.

Tosi ikävä vaiva.

female77Re: Ilman hoitoa jäänyt3.6.2021 7:17
Enpä ole tajunnut että vähähappoisuuskin aiheuttaa ilmaa vatsaan ja suolistoon. Tosin en ppi-lääkkeitä käytä. Mutta happoja voi olla muutenkin liian vähän (vaikkapa sairauksieni takia, kuten kilppari).

Äskettäin oli taas jokin uusi tutkimus, jos virukset tai bakut pääsevät lisääntymään suolistossa voi seurata dementia, alzheimer, parkinsin tai ms. Elikka ppi-lääkkeiden laimentamat vatsahapot eivät suinkaan ole terveellistä.

Stressi on hankalaa, sen pahentamaan närään ei edes ruokavalio hirveesti auta, jos on stressitön sitten paleo tai muu sopiva auttaa monilla.

Tohtori Googlen potilasRe: Ilman hoitoa jäänyt3.7.2021 4:39
Suomessa ei hoideta potilaita. Vaan vastuu jätetään tohtori Googlelle. . Joka tietää paremmin kuin monet lääkärit.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: