Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Toista kertaa sairasRuokatorven tulehdus - kestosta?18.5.2021 16:41
Hei,

Kolme viikkoa sitten refluksitauti aktivoitui yöllä voimallisesti takaisinvirtauksin. Aina heti nukahdettuaan sai taas maistaa makean Rennien maun ja koittaa nukahtaa uudelleen :/

Aloitin Somac-kuurin 40 mg aamuin illoin. Lisäksi käytän Gavisconia vajaa ruokalusikallisen aina ruokailun päätteeksi. Noin viikon kuluessa nämä helpottivat oloa ja lähes närästämätöntä elämää voi elää VAIN jos ruuasta jättää rasvan pois. Kalkkunanakit ja riisi ei aiheuta juuri närästystä, mutta arvanetteko maistuuko jo puulta.

Mikäli hairahtuu syömään jotain "hyvää", saa tuta rangaistuksen päivän parin viiveenä (yö takaisinvirtauksin, vaikkei varsinaista polttavaa närästystä olisi).

Elämäni on nyt todella kiireistä ja stressiä pukkaa joka tuutista - tämä tietysti yhtenä stressitekijänä. Osan närästystä aiheuttanut myös rakennustyömaa, jossa välillä täytyy nostella painavia esineitä (palleatyrä?).

Joka tapauksessa, olisin kysellyt löytyykö vastaavalla kuvauksella kohtalontovereita, vai ovatko nämä sitten niin yksilöllisiä tapauksia ja niin erilaisia?

Ilmeisesti edessä on joka tapauksessa kuukausien toipuminen kun tähän asti on tultu?

Taustoista voin kyllä todeta, että viime vuosina on tultu lipsahduttua einesruokapuolelle, varsinkin nyt taloa rakentaessa ei kerta kaikkiaan vaan aika riitä kokkailulle. Huomasin refluksin paluun pikkuhiljaa iltaisin kasvaneena närästyksenä.

Minulla oli noin 10v sitten samanlainen, mutta pahempi refluksi ja ruokatorven tulehdus. Silloin parantuminen vei melkein vuoden...

Onneksi nyt puuttuu silloin ollut etova olo, ja Somac + Gaviscon pitää närästyksen kurissa päivisin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: