Keskustelu

KyllästynytKuivattaako happosalpaajat?11.4.2021 20.49
Tarinani on pitkä, närästyy vaivaa itselläni on ollut n.vuodesta 2010 lähtien. Satunnaisia kuureja olen käyttänyt ja hyvin pystynyt aina lopettamaan lääkityksen. Tähystetty 4 kertaa, ei solumuutoksia - 2 krt lievä ruokatorven alaosan tulehdus.
Viime kesänä jouduin syömään laajakirjoisen antibiootin (Doximycin), ja se oli alkulaukaus nykyisille vaivoilleni. Ab kuuria seurasi vielä tiukka stressijakso ja kipu pallean seudulla oli sietämätön. Söin 8 viikon esome kuurin. Pärjäsin hyvin 1kk ilman kun vaiva uusi uuden stressipiikin myötä. Aloitettiin uudelleen esome, joka toimi aluksi hyvin (40mg), mutta aloin saada haittavaikutuksia (en nukkunut, jalat puutui) ja lääkäri käski laskea annoksen 20mg. Annoksen muutoksen esomella aiheuttivat itselläni aivan tolkuttomat haponnousut, ja tuntui että hapot nousivat aivoihin asti. Vähän ennen joulua vaihdettiin Somacille (20mg), mikä ei pitänyt oireita kurissa ja olo oli koko ajan huono. 2021 tammikuussa vaadin tähystyksen ja siellä todettiin lievä ruokatorven alaosan tulehdus. Lääkäri määräsi Pariet kuurin, joka alkoi muutamien päivien kuluessa toimia hyvin. Sain kuitenkin jatkuvasti mitä ihmeellisemmistä ruoka-aineista haponnousuja - mitä minulla ei siis yleensä ole (?vain? stressivatsa, napakka läppä). 9 vkon käytön jälkeen annos laskettiin 10mg, jota siis nyt käytän noin 4 vkoa ja sitten puretaan step down menetelmällä lääke pois.

Varsinaiset ?haavamaiset? kivut ruokatorven alaosan kohdilta loppuivat alkuvuodesta, mutta ylämaha on usein ?kuivan? oloinen. Yhdistin sen aluksi Gavisconiin, mutta kun jätin sen pois - oireilua edelleen on. En ymmärrä mikä tämä tunne on? Suu on välillä kuin sahara, kuivaako limakalvot myös vatsasta? Olen yrittänyt juoda runsaasti nestettä ja välillä vatsa voi tosi hyvin (esim eilen - puuhastelin koko päivän, ja tänään taas kärsinyt ärsyttävästä tunteesta vatsassa). En ymmärrä.

Olen käyttänyt myös Zivereliä, ja se tuo hyvän tunteen vatsaan hetkeksi. Odotan että pääsisin purkamaan tämän lääkityksen ja vatsa pääsisi toipumaan ihan naturellina. Kertokaahan kokemuksia, ajatuksia!?

PikeRe: Kuivattaako happosalpaajat?11.4.2021 21.20
Minulla aktivoitui refluksi viime syksynä myös ab-kuurin myötä ja sain Esomella aisoihin. Esome aiheutti n kuukauden käytön jälkeen rytmihäiriöitä 😨 joten vaihdettiin Somaciin (20mg), koska Ranixal on vedetty Fimean toimesta pois markkinoilta. Stressikausi loppuvuodesta ja uudelleen Somac käyttöön. Tätä taiteilua nyt sitten tämän alkuvuodenkin. Välillä tauolla, välillä kuurina.

Mutta suun kuivumista en ole kyllä havainnut. Eräs toinen lääke aiheuttaa kyllä, koska sen lopettamisen myötä suun kuivuminen helpotti.

Aivan kun sinulla olisi ihan liian vähän happoa vatsassa? Ihan vaan arvailua....

KyllästynytRe: Kuivattaako happosalpaajat?11.4.2021 21.51
Joo se voi hyvin olla, että syynä liian vähäinen hapon määrä. Onneksi kuuri lähenee loppuaan.
Ei vaan saa nyt lopettaa liian hätäisesti, että oireet ei tule takaisin.

Aika taiteilua tämä on 😏 Tsemppiä sinnekin!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: