Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ArautGastroskopiasta keuhko-ongelmia?6.4.2021 14:30
Hei!

Minulle tehtiin viikko sitten gastroskopia. Ei ollut ihan helppo, sillä yökkäysrefleksi on voimakas ja yökkäilin koko toimituksen ajan voimakkaasti. Siinä yhteydessä vedin ehkä mahanesteitä tai ylösnousevaa limaa henkeen.

Ruokatorvi ja kurkku olivat varsin kipeät pari päivää, mutta niiden helpotettua seurana on ollut keuhkoputken/ruokatorven/rinnan alueen kipu. Ihan kuin olisi yskä tulossa, mutta ei kuitenkaan. (Mitään muita flunssan oireita ei ole.) Oireileva alue on aika pieni, tuossa melko ylhäällä rintakehällä, rintalastan kyhmyn kohdalla.

Onkohan syytä huolestua vai odotanko, että olo helpottaa.

Aloitin lääkärin määräyksestä Somacin käytön heti tähystyksen jälkeen, sillä refluksini syynä on mahaportin löysyys (kuulema mahtuisi kolme tähystintä ainakin kerralla läpi). Olenkin kärsinyt refluksista lapsesta saakka. Eihän se Somac voi aiheuttaa ?keuhkotuntemuksia??

female77Re: Gastroskopiasta keuhko-ongelmia?6.4.2021 14:36
Jo sanotaan että reflu voi aiheuttaa astmaa ärsyttämällä, niin miksei gastroskopiakin?

En ole itse ollut, vaikka sain lähetteen. Mutta tutkimus on monille tärkeä, jopa pelastava.

female77Re: Gastroskopiasta keuhko-ongelmia?6.4.2021 14:37
En käytä ppi. Melkoisen paha reflu lievittyi paleolla vaan.

demarikariRe: Gastroskopiasta keuhko-ongelmia?8.4.2021 15:46
Itsellänikin vaikutelma, että gastroskopia voimensi oireita ainakin parin viikon ajaksi vaikka itse toimenpide meni ongelmitta. Mulla paine rintalastan kohdalla on ollut alusta asti mukana eli noin puolitoista vuotta. Voimistuessa paine kasvaa välillä kovaksi, sen takia olen käynyt pitkin kevättä monenlaisissa testeissä ja kuvissa, mutta pumppu ja verisuonisto sekä keuhkot toimivat normaalisti. skopian raportin mukaan mulla taitaa olla ongelmana että ruokatorvessa kaikki läpät ovat liikaa auki ja hapon lisäksi refluksi on myös emäksistä.

Ei muuten ole tavatonta, että oireenkuva muuttuu ja oireet voimistuvat. Refluksi varmaan on se joka aiheuttaa tuntemukset, somacin pitäisi lieventää niitä. Voi olla, että joku toinen lääke sopisi paremmin sinulle. Mulla on vajaan vuoden käytön jälkeen somacin teho heikennyt, joten olen vähentänyt sitä. Ehkä H2 tilalle.

ArautRe: Gastroskopiasta keuhko-ongelmia?12.4.2021 19:10
Kiitos vastauksestasi demarikari.

Itsehän olen kärsinyt refluksista lapsesta lähtien, mutta nyt vasta tähystettiin ensimmäisen kerran. Onneksi ei näkynyt mitään vakavia muutoksia ymmärtääkseni.

Muun vaivan takia otettiin viime viikolla thorax-röntgen ja siinä ei näkynyt minullakaan mitään poikkeavaa keuhkoissa, sydämessä tms.

Täytyy vain siis toivoa, että olo tästä helpottaa, näin korona-aikaan ?yskä, kurkun käheys ja paineen tunne rinnassa? ei ole kovin kiva juttu, kun testeistä huolimatta miettii, että onkohan sittenkin.

Kokeilen tuota Somacia vielä jonkin aikaa, aiemmin olen käyttänyt Omeprazolia ja Esomeprazolia reseptittä. (Ja tietysti kaikkea Samarinista Rennieen, omenaviinietikkaan ja ruokasoodaan vuosien varrella. Erilaisia okavalioita unohtamatta.)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: