Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MääMahakipu ja kipu peräsuolessa, apua28.3.2021 1:46
Onko kellään ollut vastaavanlaista oireilua? Minulla todettiin tammikuussa palleatyrä ja löysä sulkija, tähystystä edelsi yli 2kk kestänyt ruokatorven tulehdus = älytön pahoinvointi 24/7. Lääkkeeksi sain pantoprazol krka 20mg ensimmäinen kuukausi 3 tablettia päivässä ja se 1kk mennyt viikko sitten.

Nyt oireilu alkanut uudestaan vaikeampana ja erilaisena, ensin alkoi kipu peräsuolessa ulostaessa. Nyt on noin viikon ollut sen lisäksi tylppää kipua mahan keskellä ja alaosassa, pahoinvointia ja järjetöntä turvotusta. Turvotus on saanut ihan uuden merkityksen ja tuntuu että räjähdän, myös paino noussut tähystyksen jälkeen 5kg. Normaalisti maha kipeytyy ja tulee illalla ilmana ulos ja kivut katoaa(ibs). Nyt turvotus on ympäri vuorokauden ja mahakipu myös.

Huolettaa tuo mahakipu koska erilaisten mahavaivojen kanssa on selvitty jo vuosia mutta tämä on erilaista. Ens viikolla varmaan täytyy soitella lääkäriin koska olo on enenevissä määrin tukala ja kipeä.

MariellaRe: Mahakipu ja kipu peräsuolessa, apua3.4.2021 0:39
Voisiko sinulla olla divertikkeleitä suolessa, tai paksusuoli tulehtunut, rektoskopiassa se selviäisi, pyydä lääkäriltä lähete tutkimuksiin.

GingerRe: Mahakipu ja kipu peräsuolessa, apua3.4.2021 12:08
Pantoprazolin haittavaikutuksia:
Melko harvinaiset (voivat esiintyä korkeintaan yhdellä henkilöllä 100:sta)

Unihäiriöt, päänsärky, huimaus, ripuli, pahoinvointi, oksentelu, vatsan turpoaminen ja ilmavaivat, ummetus, suun kuivuminen, kipu ja epämukava tunne vatsassa, maksaentsyymiarvojen suureneminen verikokeessa, ihottuma, rokkoihottuma, ihottuman puhkeaminen, kutina, lonkan, ranteen tai selkärangan murtuma, heikotuksen, uupumuksen tai yleisen huonovointisuuden tunne.

GingerRe: Mahakipu ja kipu peräsuolessa, apua3.4.2021 14:06
Olis hyvä välttää ummetusta.

GingerRe: Mahakipu ja kipu peräsuolessa, apua3.4.2021 14:16
Olis hyvä välttää ummetusta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: