Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MariellaJatkuva ppi lääkitys, onko muilla?25.3.2021 10:37
Lääkäri kehoittanut syömään Pariettia 10 mg päivässä, jota olen useamman vuoden jo syönyt, on auttanut närästyksen, mutta haluaisin lopettaa sen, mutta närästys palaa parin päivän päästä, olen lukenut, ettei ppi lääkkeitä pitäisi syödä kauan, lääkärin mielestä voi syödä jatkuvasti.

HMPRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?25.3.2021 12:31
25v refluksitautia takana ja 17v Nexium päivittäisessä käytössä 2-4x 20 mg ja leikkaus edessä, kun sekään ei enää riitä. Ei haittavaikutuksia lääkkeestä sinällään. Ruoka sulaa toisinaan huonosti, se ehkä suurin ongelma ja pitää pitää huoli, että ottaa lisänä tarvittavat lisäravinteet. Koskaan ei ole ruokatorvitulehdusta ollut, eikä ole tullut mitään solumuutoksia tms. kun olen aina suojannut mahaani.
Lääkkeistä ollaan monta mieltä, mutta eräs lääkäri sanoi mielestäni ihan hyvin, kun tästä keskusteltiin, että jos refluksi on todettu ja happoja nousee niin vatsan suojaamatta jättäminen on sama kuin tiputtaisi kädelleen joka päivä happoa. Jokainen voi kuvitella, minkä jäljen sellainen jättää. Moni löytää avun ruokavaliosta tms. mulla liukuva palleatyrä ja löysä alasulkija niin kudosten löysistyessä iän myötä ainoa vaihtoehto on enää leikkaus johon nyt jonottelen. Suolisto varmaan shokissa, kun lääkkeet lopetetaan sitten seinään.

MariellaRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?25.3.2021 12:40
Minulla myös todettu iso palleatyrä ja löysä alasulkija, kärsin jatkuvasta röyhtäilystä, ainoa vaihtoehto enää leikkaus, olisin jo päässyt viime huhtikuussa, mutta peruin sen koronan vuoksi ja pelkään komplikaatioita ja leikkauksen epäonnistumista. Stressin niin paljon leikkausta, että masennuin, enkä ole vieläkään päässyt masennuksesta kokonaan.

HMPRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?25.3.2021 12:54
Kyllä minäkin pelkään leikkausta ja etenkin mitä siitä voi pahimmillaan seurata. Ja vihaan gastroskopioita, niistä ihan kauhu jos joutuu sitä kautta rööriä löysennellä sitten... Toisaalta olen niin kipeä ja sairas välillä, että minulla ei ole muuta vaihtoehtoa. Pakko vaan luottaa, että tästäkin selviää. Manometriassa todettiin jotain sinnepäin, että alasulkija löysyyden lisäksi jäykkä (?), että tehdään tämän vuoksi Toupet, ettei mene liian tiukaksi jolloin mikään ei mene alas. Että jännitysmomenttia riittää... ;) Pakko vaan luottaa, että yliopistosairaalassa kirurgit osaavat hommansa.

MariellaRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?26.3.2021 14:32
Olen lukenut niin paljon netistä epäonnistuneita leikkauksia, miten ruoka ei mene alas ja aukkoa jouduttu laajentamaan monta kertaa, ei pitäisi liikaa lukea nettiä, kyllä moni leikkaus kun on hyvin onnistunut, oliko peräti 98%. Minulla onneksi ei ole mahakipuja, ainoastaan tuo kamala jatkuva röyhtäily ja siitä johtuva ällö olo mahassa, välillä on parempi olo kyllä, mutta leikkausta kuitenkin vielä harkitsen.

MaisaliisaRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?27.3.2021 22:30
Heips vaan ☺ olin elokuussa 2020 fundoplikaatiossa ja edelleen olen tosi tyytyväinen.
Happosalpaajaa en enää tarvitse ja olo on muutenkin kuin olisi alkanut uusi elämä.
Olen asiasta tänne paljon kirjoittanut, joten tuntuu, että toistan itseäni. Heh.
HMP, uskon myös, että yliopistosairaalassa leikkaus onnistuu. Mulla ei ollut leikkauspaikkana yliopistollinen, mutta leikkauksen suoritti pitkän kokemuksen omaava kirurgi.

MariellaRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?28.3.2021 13:21
Oliko sinulla minkäänlaisia nielemisvaikeuksia tai pahoinvointia, jos niin kuinka kauan ne kestivät? Kuinka pian voisit syödä normaalia ruokaa?

MaisaliisaRe: Jatkuva ppi lääkitys, onko muilla?28.3.2021 16:10
Nielemisvaikeuksia ei ollut yhtään, mutta pahoinvointia oli viikko tai kaksi leikkauksen jälkeen. Se yllätti. Oli pelottava tunne kun etoi ja tiesi ettei saisi missään nimessä oksentaa....lähdin siinä tilanteessa aina ulos pienelle "paniikkikävelylle". Se helpotti.
Pienet ruoka-annokset ja hyvin pureskelu, hidas syöminen aluksi.
Neljä viikkoa söin soseita ja siitä pikkuhiljaa normaalimpaan.
Paino tietenkin putosi jonkin verran, mutta on nyt pikkuhiljaa tullut takaisin normaaliin suuntaan.
Edelleen yritän syödä mahdollisimman terveellisesti ja vähän kerrallaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: