Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

73772Gaviscon pahensi yö refluksia24.3.2021 12:08
Palleatyrä todettu 4v sitten. Nyt lääkärin epäily ruokatorventulehduksesta. 3 viikkoa olen syönyt somaccia. Ja ajattelin nyt lisäksi että olisin parin viikon ajan ottanut iltaisin gavisconia, jotta mahanestettä ei pääsisi ruokatorven puolelle. En ole ennen käyttänyt sitä. Puolenyön aikaan kävin nukkumaan ja otin 10ml gavisconia. Heräsin 4am järkyttävään karvaan liman tunteeseen kurkussa, niin karsea tunne että joku saattaisi siitä oksentaa. Näin käy yleensä jos on syönyt suuren annoksen ruokaa ennen nukkumaan menoa, mutta se tapahtuu jo muutaman tunnin päästä. Nyt en ollut syönyt ennen nukkumista, joten tuolla gavisconilla selvästi oli jotain yhteyttä asiaan.

Päästääkö tyrä karsean makuiset gaviscon vaahdot kurkuun ärsyttämään, vai oliko annos liian pieni, joinkohan vettä liikaa gavisconia ottaessa? Minulle tuli vähän ilmavaivojakin tuosta gavisconista selvästi.

PikeRe: Gaviscon pahensi yö refluksia24.3.2021 16:49
Minulle on määrätty myös Somac. Tähystyksessä todettiin viime vuonna ruokatorventulehdus ja aiemmin palleatyrä ja löysä sulkija.

Gastroenterologi eli tähystävä lääkäri suositteli ottamaan Antepsin liuosta iltaisin ennen nukkumaan menoa ja näin teinkin kuukauden ajan, että tulehdus rauhottui ja sapen nousu poistui. Auttoi kyllä. Nyt käytän Gaviscon purutabletteja toisinaan, jos (ja kun) syön jotain rasvasta ja raskasta. Auttavat nekin nykyään.

Somc 20mg menee nyt taas päivittäin kun tuo kilpirauhaslääke ((tyroksiini) ärsyttää vatsaa 🙄

Mutta yksilöitä ollaan, se mikä sopii toiselle, ei välttämättä toiselle, mutta kokemuksen tässä jaoin 😚Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: