Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PäivikkiRöyhtäilijä22.3.2021 22:55
Mulla todettu iso palleatyrä, jonka vuoksi
röyhtäilen jatkuvasti, röyhtäily alkaa aamulla heti sängyssä kun herään, vaikka vatsa on tyhjä. Olen syönyt Pariet mahansuojalääkettä jo kuusi vuotta joka päivä. Lääkäri sanoi, ettei tähän auta muu kuin leikkaus, johon piti mennä jo viime keväänä, mutta koronan vuoksi en mennyt, enkä uskalla vieläkään mennä, pelkään leikkauksen epäonnistumista ja komplikaatioita, närästyksrstä en niinkään kärsi, mittää tämä jatkuva röyhtäily on kamalaa ja ilkeä tunne vattassa.

PäivikkiRe: Röyhtäilijä23.3.2021 9:27
Anteeksi kirjoitusvirheet edellisessä, olisi vielä kiva tietää onko joku ollut leikkauksessa ja miten on onnistunut.

GingerRe: Röyhtäilijä24.3.2021 9:00
Mä röyhtäilen paljon. Mulle Gastro sanoi ettei leikkaus sovi mulle lainkaan. Leikkaus estää usein röyhtäilyn, joten ilma ei pääse ulos vaan pahentaa turvonnutta oloa vatsassa. Minä kun en juurikaan päästä ilmaa toisesta päästä eli rupsuttele.

Kokeile vähentää Pariet joka toiseen päivään.

Juotko hapollisia juomia, limsaa, vissyä, kahvia? Ne lisää röyhtäilyä.

PäivikkiRe: Röyhtäilijä24.3.2021 10:09
En juo lainkaan hapollisia juomia enkä limpsoja ja kahvia juon korkeintaan kupillisen päivässä, välillä puoli kupillista, joskus jugurtti alkaa röyhtäyttää tosi paljon, välillä ei ollenkaan, välillä röyhtäilen putkeen pari kolme tuntia, sitten vähän helpottaa, kun vatsa on tyhjempi, vaikka kyllä ihan tyhjäkin vatsa röyhyttää. Nukkumista ei ole pahemmin häirinnyt, joskus ennen nukahtamista on noustava istumaan, että saa röyhyn tulemaan, kun vatsassa tuntuu ilma kurisevan ja on epämiellyttävä olo. Olen joskus ollut pari päivää ilman Pariettia ja närästys on alkanut, muuten ei pahemmin närästä, en tiedä mitä vuosien Parietin syöminen vaikuttaa tuohon röyhtäilyyn, voi lisätä röyhtäilyäkin.

GingerRe: Röyhtäilijä25.3.2021
Käytätkö ruuansulatus entsyymejä?
Ne voisi auttaa.

PäivikkiRe: Röyhtäilijä25.3.2021 10:27
En käytä, pitäisi varmaan kokeilla, mikähän olisi paras ruuansulatusentsymi?

PäivikkiRe: Röyhtäilijä5.5.2021 9:06
Nyt ole syönyt puhdistamon ruuansulatusentsyymejä kaksi viikkoa, ei ole ollut apua. Aamulla herätessä on kauhea olo, joka alkaa vatsasta ja nousee päähän, niinkuin joku hirveä ahdistus, voiskohan johtua isosta palleatyrästä, kun röyhyttää heti aamusta ja vatsassa ällö olo? Onko muilla tällaista?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: